Laag AMH

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Nefertiti, 27 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nefertiti

    Nefertiti Actief lid

    27 dec 2018
    115
    121
    43
    Vrouw
    Mijn AMH is gemeten en blijkt 0,8 te zijn, ik ben 35 jaar. De waarde is dus best wel laag.
    FSH is nog niet gemeten overigens. Ik heb morgen een gesprek met de gyn, maar ben toch benieuwd naar ervaringen. Zijn er hier mensen met zo'n laag AMH natuurlijk zwanger geworden?
    En qua vruchtbaarheidsbehandelingen, IUI MOH was al geadviseerd vanwege mijn leeftijd icm zaadkwaliteit man (die is goed, maar wel op de ondergrens), maar als er dan een laag AMH bij komt, zouden we dan het beste direct IVF kunnen opperen?

    Ik weet dat veel afhangt van het gesprek hoor, maar ik blijf er toch mee bezig in mijn hoofd dus vandaar dit topic.
     
  2. Hagedisje

    Hagedisje Actief lid

    12 jun 2015
    342
    40
    28
    Bij het eerste zkh hebben ze AMH niet gemeten. Enkele IUI's gedaan zonder resultaat.Vervolgens overstap ander zkh (voor het geval we IVF wilden gaan doen, wilde ik een zkh die het helemaal uit mocht voeren) en eerste dat ze deden was AMH bepaling. 0.7 op dat moment met 35 jaar. Meteen IVF en geen kansen meer verspillen met IUI was het advies.
     
  3. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Mijn amh is 0,6 en werd telkens binnen 3 rondes zwanger, weet ook van andere vrouwen en gynaecologen dat amh echt niets zegt over hoe makkelijk je zwanger wordt (of je moet echt bijna in overgang zitten en onregelmatige cyclus hebben etc). Zaadkwaliteit staat er los van.
    Het is wel zo dat als je niet vlot zwanger raakt (wat dus ook helemaal los staat van je amh) je beter nu dan over 2 jaar ivf kunt doen omdat de opbrengst dan wellicht al te laag is om de moeite waard te zijn.
     
  4. Nefertiti

    Nefertiti Actief lid

    27 dec 2018
    115
    121
    43
    Vrouw
    Dat komt dus inderdaad wel overeen met wat ik her en der las, dat IVF de meest gekozen optie is en dat je daar niet te lang mee moet wachten.
    Ik vind het nogal wat. Ik moet echt wel even laten bezinken of ik dat zou willen, maar aan de andere kant verleg je je grenzen denk ik ook wel steeds.
     
  5. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Hoe lang zijn jullie al bezig? Ik zou het ook zeker eerst zelf 6-12mnd proberen na een maand of 9 iui proberen 4x en dan ivf. Maar ligt dus erg aan zaadkwaliteit
     
  6. Nefertiti

    Nefertiti Actief lid

    27 dec 2018
    115
    121
    43
    Vrouw
    Bijna een jaar. VCM waarde van mijn man was 12.

    Mijn gynaecoloog belde overigens net en zei dat mijn AMH waarde laag was, maar dat het verder niet zo belangrijk was. Hij schatte onze kansen nog net zo in als voorheen en gaf wederom aan dat we met IUI MOH kunnen starten als we willen.
     
  7. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Ik zou toch wel vragen of ze enkele cycli willen kijken hoeveel follikels er klaar liggen, dat zegt nog meer dan amh. Voor ik mijn amh wist zei gyn dat het er prima uit zag, ca 10/12 follikels, komt niet echt overeen met amh van 0.6 (dan verwacht je er ca 5 /6) plus mijn fsh was nog best prima (was bij mij onderdeel van mk onderzoek want zwanger worden dus geen probleem). Ik zou dan nu wel direct starten met iui moh en dan over 6mnd wellicht ivf...
     
  8. miekkie

    miekkie Bekend lid

    24 feb 2006
    705
    162
    43
    Vrouw
    Ik ben bijna 39 jaar en heb inmiddels drie mislukte IUI pogingen gehad. Komende week krijg ik een HSG. Als die goed is willen ze daarna nog drie pogingen IUI doen. Mijn AMH was in mei 2019 2.0. Vraag me af of mijn kansen wel reeel zijn voor nogmaals 3x IUI in natuurlijke cyclus. Er lijkt wel iedere maand een goed follikel te groeien en te springen en mijn cyclus is redelijk regelmatig. Wat denken jullie?
    Ze zei dat als ik meteen over wilde naar IVF ze dat in het team moest overleggen. Maar ze vond dat niet verstandig omdat ik dan drie IUI pogingen oversla, waarin het wel zou kunnen lukken. En het na drie IVF behandelingen “echt klaar is”.
     
  9. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Ik zou het alleen doen met stimulering zodat je 2 of 3 eitjes hebt, en als de reden iets verminderde zaadkwaliteit is, anders heb jw weinig extra kans...
     
  10. miekkie

    miekkie Bekend lid

    24 feb 2006
    705
    162
    43
    Vrouw
    Ik word alleenstaand moeder dmv een donor. Dat is de reden voor IUI. En omdat ik al eens zwanger ben geworden op natuurlijke wijze (net binnen een jaar), zeggen ze dat ze dan in principe altijd in natuurlijke cyclus de IUI doen. Had de eerste poging twee follikels van mezelf. De tweede en derde poging eentje.
     
  11. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Dan zou ik toch voor icsi gaan (is het bevroren zaad? Dat heeft meer dna fragmentatie dus dan kun ke beter icsi doen) en liefst in kliniek waar ze 5dgse terugplaatsen dat geeft zoveel meer kans met jouw amh.
     
  12. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Ik kan je advies niet ondersteunen. TS is al 35 en er is geen compleet beeld. De fsh waarde dag 3 is erg belangrijk en een antrale follikel telling voorafgaand aan een cyclus.

    Een amh 0.6 op je 35e en dan jouw plan volgen, je weet niet hoe hard het afloopt. Bij een amh onder de 0,3 zijn de kansen op succes zo ontezettend laag en wil ook bijna geen enkel NL ivf centrum je nog behandelen.

    Rare vraag misschien maar wellicht heeft TS naast een kinderwens ook een gezinswens? Hoe bizar dat ook klinkt als je smacht naar een eerste zwangerschap zijn dit ook zaken om in ogenschouw te nemen en vooral over te gaan tot actiemodus.
     
  13. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Klopt, dit heb ik ook in mijn 2e opmerkingen naar haar geschreven ;)
     
  14. Nefertiti

    Nefertiti Actief lid

    27 dec 2018
    115
    121
    43
    Vrouw
    AMH is 0,8. We hebben geen gezinswens, we zouden graag maar 1 kindje willen.
    De gynaecoloog heeft uiteindelijk aangegeven dat de uitslagen allemaal niet zo spannend waren en dat het voorstel IUI MOH blijft. We gaan er even goed over nadenken.
    In de tussentijd gebruik ik in elk geval vitamine D, Ubiquinol en teunisbloem en tarwekiemolie.
     
    vlinderCN vindt dit leuk.
  15. Nena84

    Nena84 Bekend lid

    6 mrt 2019
    811
    348
    63
    Vrouw
    Oh echt... laat je niet afschepen met IUI. Die tijd om maar wat te proberen heb je niet. Hier een AMH van 0,1 in NL, mochten starten met IVF maar zou moelijk worden. Toen naar Cuypers en Cuypers in Heinsberg. Beste beslissing ooit. AMH opnieuw laten checken, nieuwste testmethode en een iets gunstigere uitslag: 0,41. Maar ook deze artsen zeggen: geen tijd te verliezen. Kwaliteit van de eicellen is bij vrouwen met een laag AMH ook minder omdat je voorraad bijna op is en je met stimuleren niet zoveel opbrengst hebt dan een vrouw met een hoger AMH.
    In NL stimuleren ze met lage doseringen hormonen. In Duitsland mogen ze meer toedienen. Wij beginnen met een ICSI poging volgende maand met 450 eenheden. Ik hoop dat dit voldoende stimuleert. 300 eh deed weinig (2 follikels, 1 eicel). Het is uitvogelen wat werkt voor je lijf, maar IUI lijkt me tijdverspilling.
     
    rozerood vindt dit leuk.
  16. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Ik begrijp dat je niet heel happig bent op ivf, begrijpelijk. Het is echt p.p. verschillend, alleen AMH zegt niet zoveel, het gaat om totaalplaatje, hoeveel follikels liggen er elke maand klaar en wat zijn je andere hormoonwaardes. Aan de hand hiervan kun je al iets meer zeggen hoeveel haast je zou moeten hebben.
    Ik weet dat ze het in duitsland wel s zeggen maar dé arts van uz gent zegt dat AMH helemaal niets zegt over kwaliteit, leeftijd is het belangrijkste en vanaf 30/35 gaat kwaliteit idd achteruit. Heb hier zelf uren studies naar lopen zoeken en kwam to dezelfde conclusie.

    Als je met een heftig ivf traject uiteindelijk maar 1 embryo overhoudt is iui met milde stimulering waarbij je dubbele kans hebt zeker niet minder succesvol. Ivf is bij laag AMH sowieso niet persé zinvol omdat je vaak blij moet zijn met 1 embryo in 3 maanden tijd, terwijl je in tussentijd 3x dubbele kans had gehad met iui moh.

    Maar als je wel ivf overweegt, zaadkwaliteit dubieus is en je nog nooit zwanger bent geraakt en even afhankelijk van het totaalplaatje (in duitsland maken ze dat ook altijd vantevoren) kun je beter binnen 6mnd starten omdat je opbrengst nu hoger zal zijn dan over een jaar en dan het liefst in be of du omdat je daar 5dgse krijgt terug geplaatst en je kansen dan enorm toenemen. Misschien kun je alvast intake plannen etc terwijl je in tussentijd iui moh doet bij je huidige ziekenhuis?

    Het kan ook gewoon zijn dat je bij de 10% hoort die na 1-2 jaar zwanger wordt ;)
     

Deel Deze Pagina