Eiceldonatie

Discussie in 'Donorschap' gestart door cd28, 2 sep 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Oh neeeeee @Muisje101! Wat ontzettend verdrietig! Zo hard aan je gedacht! Wat k*t!! Jullie hebben er inderdaad alles aan gedaan. Ik kan me voorstellen dat de grens bereikt is, hoe verdrietig en bizar ook. Dikke knuffel!!! ❤️
     
  2. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    Whut @Muisje101, hoe is dat mogelijk??? Wat ontzettend k*t, kan niet anders zeggen... wat een klap, die had niemand zien aankomen... :cry:
    Ik ben heel benieuwd wat ze hier voor verklaring voor hebben! De vorige keer had je wel een goede opbrengst, dus die eitjes zijn niet zomaar opeens weg natuurlijk... alleen hoe krijg je ze eruit?
    Snap volledig dat je een poging met eigen materiaal nu niet meer ziet zitten, je wil niet weer voor verrassingen komen te staan. Maar dit moet eerst even landen... heel veel sterkte, huil uit bij elkaar... dikke knuffel!
     
  3. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    Jeetje @Muisje101 wat een enorme klap! Hoe kan dat gebeuren met 20!!! follikels? Zijn de eicellen niet meegekomen? Ik ben ontzettend benieuwd naar de verklaring... Wat zullen jullie verdrietig zijn, heel veel sterkte ❤️
     
  4. Loolaa4

    Loolaa4 Actief lid

    4 aug 2016
    216
    21
    18
    Ik lees hier wel eens mee, en lees nu dit bericht van muisje. Wat verdrietig zeg. Zon klap als het niet eens tot een terugplaatsing komt. Hebben ze geen flushing toegepast? En kleine troost, maar maakt het zeker niet minder pijnlijk: voor de verzekering telt het niet als poging hè.
     
  5. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Nog steeds in afwachting van mijn menstruatie die denk ik niet meer gaat komen, lees ik hier de laatste tijd alleen maar mee en ben ik even niet zo actief met reageren. Maar na dit vreselijke bericht van @Muisje101 kan ik niet anders dan toch even een berichtje achter te laten.

    Lieverd, ik had zo’n goede hoop voor je! Hoe is dit toch mogelijk en wat een enorme rollercoaster zeg! Vind het zo oneerlijk voor je en leef en voel met je mee! Onbegrijpelijk.. met zoveel follikels...snap er niks van.
    Ik begrijp helemaal dat jullie er nu klaar mee zijn.. en misschien is het ook wel goed om de lijn te gaan trekken.. zowel fysiek als mentaal bereik je op een gegeven moment ook wel dit punt.
    Heel veel sterkte lieverd en een hele dikke knuffel voor jou ❤️
     
  6. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Lekker weer aan de bak, onder de mensen, ook weer fijn!
    Maar lijkt me idd best even een opgave om een ritme te vinden, alles zo anders dan voorheen. Zoveel dingen te regelen..
    Wat ga je doen, kinderopvang? Of ouders?
    Een ding, nu mag een ander het even een paar dagen per week overnemen hè, het sussen, hobbelen, zoet houden.. ook wel fijn hoor! Dan is een dagje werken ontspanning! :D Da's wat ik mee krijg van ouders en ook van vriendinnen.
    Dus wie weet bevalt het wel prima straks, en kun je het huiluurtje einde van de dag ook ff beter aan.
    Het is een investering hoor, zo'n baby, het eerste jaar.. ;)
    Wel blij om te horen dat de lachjes en brabbels je veel weer doen vergeten ♥️

    Ik heb vrijdag 20 weken echo trouwens. Laat het weten uiteraard.
     
    Equivoque vindt dit leuk.
  7. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Hey lieverds, dank voor alle lieve berichtjes. Ze hebben gister dus 20 follikels aangeprikt, maar er zaten geen eicellen in. Mijn oestradiol blijkt vrijdag al erg laag te zijn geweest, maar het was volgens de dokter niet onmogelijk dat er nog wel goede eicellen in zaten. Achteraf ben ik toch maar blij dat we de punctie hebben gehad, nu kunnen we het tenminste afsluiten.

    We hebben vanochtend ons gesprek gehad. Wat erg fijn was. Ze balen erg met ons mee en hadden goede hoop. Maar de dokter zei ook dat ie vond dat het genoeg was geweest voor mijn lijf en dat het tijd werd voor eiceldonatie. Dus ik mag eindelijk écht aansluiten bij jullie prachtige groepje. We hadden gisterochtend al tegen elkaar gezegd dat dit onze laatste poging zou zijn, maar dat onze dokter dat nu ook zei, steunt me heel erg en geeft me rust. Ze hebben ons een stukje van de betaling voor deze cyclus teruggegeven en een heleboel 'korting' gegeven op een eiceldonatie-poging. Alle info hebben we er voor meegekregen. We rijden morgenochtend nog langs voor een 'vers' potje van het materiaal van mijn man, zodat, als we er aan toe zijn, we direct door zouden kunnen met eiceldonatie. Qua tijd hebben ze ongeveer een maand nodig om een goede donor te vinden / te laten stimuleren. En daarna nog 1-1.5 maand om mijn cyclus klaar te krijgen voor een tp. Gaat best vlot dus. We moeten er nu eerst voor sparen, dus dat duurt nog even. Maar dit geeft voor nu zoveel rust, ik weet dat het zeker geen garantie is, maar ik ben zo blij dat ik die fysieke ellende van een IVF-poging kan afsluiten.

    Overigens was dit onze 5e poging, dus zelf betaald. Het heeft ons tot nu toe al een heleboel geld gekost, en ondanks dat het ons geen kind heeft gegeven tot nu toe, ben ik blij dat het me wel rust in m'n hoofd voor nu oplevert.
     
  8. peque

    peque Bekend lid

    26 feb 2013
    828
    827
    93
    Vrouw
    Omg. Arnhem
    jeetje @Muisje101 wat een turbulente tijd weer met zo’n nare teleurstelling... ik had het je zo gegund!

    tja die rust in je hoofd, weten dat je echt alles hebt geprobeerd, ik denk dat die heel veel waard is! Ook al is het natuurlijk niet hetgeen waar je zo op had gehoopt...

    Ik hoop dat jullie snel een poging met de ECD kunnen gaan wagen!
     
  9. Inge1978

    Inge1978 Lid

    5 aug 2016
    96
    158
    33
    Vrouw
    O&G Verpleegkundige
    Noord-Brabant
    @Muisje101 wat een rotnieuws, maar hopelijk kunnen jullie nadat jullie gespaard hebben richten op een nieuwe stap met goede kansen! Fijn dat de arts op een lijn zit met jullie! Het kost fortuinen, maar ik dacht altijd maar zo... nu is onze kans om het te proberen en ik wil er echt alles aan gedaan hebben en mezelf nooit iets hoeven te verwijten... daarbij wat heb je aan die €50.000 meer op de bankrekening als je je grootste wens niet in vervulling hebt laten gaan..
    @Nienke91 hoe voel je je? Wanneer ga je een testje wagen?
    @Cactus92 succes vrijdag
    @Equivoque succes met werken!

    vandaag wilde een collega oefenen met echo’s maken dus ik was proefkonijn.. echter gingen ze de twins van te voren scannen op afwijkingen om te voorkomen dat mijn collega anders negatief nieuws moest brengen.. maar alles is goed.. dus eigenlijk heb ik mijn 20 weken echo al gehad! Toevallig bij dezelfde echoscopist als bij wie we volgende week donderdag terug gaan! Superfijn! 2 stuitliggingen en 2 kindjes die net wat voor liggen qua groei. Wat een wonder is het toch
     
    Cactus92, Equivoque, Killy88 en 2 anderen vinden dit leuk.
  10. peque

    peque Bekend lid

    26 feb 2013
    828
    827
    93
    Vrouw
    Omg. Arnhem
    @Cactus92 hier wordt weer hard geduimd voor je op vrijdag, ik hoop dat je vooral ook een hele mooie positieve ervaring hebt, bij het zien van de 20 weken echo!

    @Inge1978 wat geweldig, zo'n mooie 20 weken echo, over de helft al weer en alles gaat voorspoedig, super zeg!! En denk vooral aan jezelf, zelfs als dat betekent dat je tegen je baas en bedrijfsarts in moet gaan en eerder met verlof moet!

    @Killy88 jullie gaan ook als een speer, lekker aan het shoppen, alles al klaar?!

    @Equivoque tja de tijd vliegt eh... die eerste maanden zijn echt super heftig, zoveel adviezen ook (vaak tegenovergesteld haha) en zoveel nieuwe dingen die op je afkomen. Maar voor je het weet ben je van de ene fase in de andere gerold en denk je "waar is de tijd gebleven?!"

    Hier zitten we zaterdag al weer op de 9 maanden. Vorige week zat ik te tellen, toevallig precies op de dag dat hij net zo lang IN mijn buik was gevoed als aan de borst. Ongelofelijk hoe snel dat gaat en als ik terug kijk op die eerste weken en maanden (die we nooit meer terug krijgen, want dit is en blijft ons enige zoontje) denk ik, "had ik maar!"

    Had ik maar geweten van het vierde trimester (en hoe hard ze ons nodig hebben!). Had ik maar geweten dat dragen zo goed voor ze is. Had ik maar geweten hoe belangrijk het voor ze is om huid op huid te liggen. Die veiligheid, die warmte en geborgenheid. Had ik maar geweten wat clusteren en regeldagen zijn. En ga zo maar door.

    Meiden, ik denk aan jullie!
     
    Equivoque en Cactus92 vinden dit leuk.
  11. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Lieve @Muisje101 wat een kracht komt er over vanuit jouw bericht! Vind t heel dapper van je dat je t toch geprobeerd hebt, heb ik nooit gedurfd. En des te dapperder (gek woord) dat jullie nu beslissen het is genoeg geweest. En dat is het ook, denk ik, als ik het zo lees. Klaar stomen voor de volgende stap, al had ik jullie echt anders gegund. Hoop dat je t een plekje kunt geven, langzaam maar zeker. En dat de toekomst je weer tegemoet zal lachen! Denk aan je! ❤️

    @Inge1978 wat gaaf dat je stiekem al je 20 weken echo hebt gehad! Maar nóg gaver dat alles goed was! Wat bijzonder! Ik vind de tijd razend snel gaan trouwens, als ik me bedenk dat jullie straks over de helft zijn. Terwijl ik soms vind voor mezelf dat de tijd zo langzaam gaat, heel tegenstrijdig dit. :roflmao:

    @Cactus92 hoop dat je nog steeds onderweg bent naar boven vanuit dat dal, al is t maar langzaam. Succes vrijdag! Maar hopelijk juist heel veel plezier dat je weer even mag koekeloeren!

    @peque 9 maanden alweer, over vliegende tijd gesproken... ik denk dat ondanks je vaak denkt ‘had ik maar’ je een fantastische mama bent! ❤️

    Ook nieuwsgierig hoe t met Killy is! En met @puppy28 ... in februari bellen naar t MCK toch? Spannende tijden!

    Hier gaat alles goed! Voel me bi-zar zwanger sinds zondag. Mega pijn in m’n onderrug en borsten, krampen, steken, moe en sinds vandaag misselijk. Maar ja, van het ruim 2 jaar (mee)lezen op het internet weet ik helaas ook heel goed dat t ook van de medicatie kan komen. De tijd zal het leren! Voor nu geniet ik van al die kwalen, gewoon om t idee en om m’n lijf aan te moedigen! :p Ik wil wel echt proberen tot dinsdag te wachten met testen! (Al hoewel ik nu de testdrang in de 2e wachtweek begin te begrijpen :roflmao:!)
     
    Muisje101, puppy28 en Cactus92 vinden dit leuk.
  12. peque

    peque Bekend lid

    26 feb 2013
    828
    827
    93
    Vrouw
    Omg. Arnhem
    @Nienke91 oh man, tot dinsdag wachten nog?? Sterkte, hoe dichterbij die datum komt, hoe lastiger het wachten ... ik ben geloof ik op dag 6 of 7 na de tp al gaan testen :roflmao: gewoon wetende dat er toch niets te zien ging zijn, en maar turen ... maar het nam voor mij persoonlijk wel de spanning weg...
     
  13. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @Inge1978 : Je hebt zo gelijk over dat geld. Hoe je dat schrijft helpt mij weer een enorm stuk met relativeren. Wat leuk dat je de 20 weken echo eigenlijk al gehad hebt, en dat alles er prachtig uit ziet natuurlijk!

    @Nienke91 : Wat maakt jouw lijf het nu al spannend zeg! De tijd zal het inderdaad leren, maar vertel dat maar eens tegen een vrouw in de wachtweken.. Dinsdag is een mooie dag, verjaardag van m'n broertje bijvoorbeeld. Én nog minder dan een week weg! Dat kan jij volhouden, ik weet het zeker.

    @Cactus92 : Heel veel geluk vrijdag bij de echo!

    We zijn weer thuis. Helemaal gesloopt na zo'n dag reizen, maar heerlijk om weer thuis te zijn. Heb m'n katten zo gemist. Blijf het wel gek vinden hoe je dan met zulk nieuws weer hier in het 'echte' leven terecht komt en alles maar weer op moet pakken. Gelukkig nog twee dagen thuiswerken en maandag pas weer naar kantoor. We hebben nog even mailcontact gehad met de kliniek, we gaan toch voor een verse tp bij ECD. Dus het zou prachtig zijn als dat zou lukken.

    Ik heb gisteravond een weekendje weg geboekt, gewoon in Nederland, maar ben zo toe om gewoon weer eens leuk met m'n man weg te zijn. Dus dat gaan we begin maart doen. En verder gaan we proberen zo snel mogelijk alles bij elkaar te sparen. We zijn gelukkig al halverwege, dus hopelijk gaat die tweede helft ook vlot.
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  14. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    :roflmao:
    :roflmao: dat turen wil ik dus eigenlijk voorkomen. Kijken of ik t kan haha. Ennuh... hoe later ik test hoe langer ik genieten kan van t idee dat ik misschien wel zwanger ben. :cool: (En hoe langer ik een plan B bedenken kan uitstellen.)
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  15. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Welkom terug in NL @Muisje101! Zal heel dubbel zijn ja om weer thuis te zijn, met lege handen... fijn dat je pas maandag weer naar kantoor hoeft! En top dat je een weekendje weg geboekt hebt, groot gelijk! Klein vraagje, welke kliniek in Spanje zijn jullie eigenlijk in behandeling? Kon t zou gauw niet terugvinden. En ben nieuwsgierig :rolleyes:
     
  16. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    Je weet de spanning wel op te bouwen hier @Nienke91 Je zit hier met allemaal redelijk vroege testers. Denk dat @peque en ik de kroon spannen (ik begin al 4 dagen na tp haha), maar kan me ook herinneren dat @Equivoque en @Cactus92 het na een dag of 7/8 hebben aangedurfd.

    @Muisje101 Hoe gaat het nu met jullie? Slim dat je een lekker weekendje weg hebt geboekt. Gewoon even samen weg en (proberen) niet aan het traject denken.

    Hier gaat het z’n gangetje. Ik heb dinsdag een uitgebreide buikecho gehad, aangezien ik een aantal keer behoorlijke buikkramp heb gehad. Niet dat ik me druk maak om de baby, want het zit te hoog (rond en boven navel). Ze hebben al mijn organen bekeken en het lijkt erop dat er iets niet helemaal in de haak is in m’n maag. Een infectie of zweer. De echoscopist mocht daar officieel niets over zeggen, dus ik word maandag gebeld door de arts. Ondertussen heb ik rennies en omeprazol en het gaat alweer sinds zaterdag goed. Het is niet constant, maar echt in aanvallen. But, so far so good! De baby doet het prima en dat is het belangrijkste.

    Morgen gaan we lekker een nachtje weg. Water drinken uit een glas met een gouden randje :D Ik begin m’n wijntje onderhand wel te missen, dus ik heb alvast de beste houtgerijpte wijn uit de wijnkelder van schoonouders gereserveerd voor het kraambed :p 21.3 vandaag, ik kan al bijna aftellen ;)
     
    Kiki11111981 vindt dit leuk.
  17. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @Nienke91 : Dat was precies ook mijn gedachte. Hoe later ik test, hoe langer ik zwanger ben. En dat turen zuigt gewoon. Ik heb dat al zo vaak gedaan in de eerste jaren van het trying to conceive. Ik was er op een gegeven moment zo zat van. Je ziet ook zo vaak veel verdriet bij het vroege testen, zowel als het later alsnog positief wordt, en als het later negatief wordt. En uiteindelijk moet je doen waar je je natuurlijk zelf goed bij voelt. We zijn overigens, op aanraden van iemand van het forum, naar kliniek Vista Hermosa in Alicante gegaan. Dit is een kliniek in een ziekenhuis, dus geen échte privékliniek.

    @Killy88 : Wat vervelend dat je zo’n last van je buik hebt. Heb je je vaker last van je maag gehad? Ik hoop dat alles snel ok komt, zodat je geen last meer hebt. Fijn dat beeb het goed doet. Lekker ook dat jullie een nachtje weg gaan. Wel die pink omhoog bij het water uit een glas met gouden randje he?

    @Cactus92: Veel plezier morgen!

    Vanochtend was pittig. Ik had moeite met m’n bed uitkomen, uiteindelijk pas om 15.30 uur gedoucht. In de tussentijd wel in m’n pyjama achter m’n pc zitten werken, dat lijkt wat te helpen. Ik merk dat ik opnieuw weer aan het rouwen ben, nu echt afscheid aan het nemen van bepaalde dromen. We komen er wel weer, maar voor nu is het zwaar.
     
    Cactus92 en Killy88 vinden dit leuk.
  18. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Oh jee @Killy88 das niet zo lekker! Hoe kom je daar nou weer aan? Nou ja, beter hoe kom je er weer vanaf! Hoop dat het meevalt wat de arts te zeggen heeft maandag. Gelukkig voel je je in elk geval weer beter! Veel plezier dit weekend! Hahaha ja dat wijntje... pffff... ik lijk soms ook wel een alcoholist dat ik m mis in dit traject (oké oké en rond de feestdagen wel gewoon gedronken). Maar hij blijft leuk klinken, water uit een glas met een gouden randje!

    Ahg @Muisje101 is toch niet meer dan logisch dat je aan t rouwen bent! Het is ook nogal wat, wat je te verwerken hebt. Gewoon laten gebeuren en naar je eigen lichaam/ gevoel luisteren hoor! T enige dat telt ben jij op dit moment! Rustig aan❤️

    Oké oké, jullie je zin (grapje;)), we hebben net besloten zondag te gaan testen. Dinsdag moet ik ook door naar belangrijke afspraak voor werk, is helemaal niet handig joh. Als ie zondag negatief is kan ie ook echt niet dinsdag ineens knallen, dus kan ik dat alvast een beetje verwerken. (Tot nu toe denk ik dat ik daar heel stoer op ga reageren, want uh wanneer is t nou in 1x raak? Maar weet niet of ik dan ook echt zo stoer ben:)) En bij een tuur streep test ik gewoon woensdag nog een keer ofzoiets. :D
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  19. peque

    peque Bekend lid

    26 feb 2013
    828
    827
    93
    Vrouw
    Omg. Arnhem
    Even snel spieken of er al nieuws is van @Cactus92 ...
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  20. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Sorry laat! What's new tegenwoordig, met mij?! :p

    Maar helemaal goedgekeurd!!!
    Dus erg blij en opgelucht.
    Had wat menstruatiekramp gehad afgelopen week en meteen weer wat bezorgd. Maar placenta ligt wat naar onder, dus dat kan dat gevoel geven, dat het daar wat trekt. Buikzijde onder, net langs de uitgang.
    En mevrouwtje ligt momenteel lekker daar te trappelen in stuit dus dat zal niet meewerken. Hopelijk draait ze snel om en krijg ik wat trapjes in de buik die ik dan hopelijk voelen kan! (Had ik jullie eigenlijk al laten weten dat het een meisje wordt??:eek::rolleyes::D)
     
    Tuttebelleke, Nienke91, Louise11110 en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina