1 t/m 15 maart 2020

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door KleineLai, 23 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anouk1989

    Anouk1989 Actief lid

    18 nov 2015
    260
    96
    28
    NULL
    NULL
    haha dat zou onze dochter ook kunnen doen! Prachtig!
    Wij hebben wel altijd een stoel in de babykamer gehad, vooral voor de nachtvoedingen vond ik het toch echt wel ideaal.
     
  2. Yelly

    Yelly Bekend lid

    26 jun 2019
    647
    575
    93
    @cadeaus
    Misschien kun je een belevenis vragen? Dus bijvoorbeeld tickets voor babyzwemmen etc.

    Wij krijgen weinig kraambezoek, maar vind het leuk dat iemand de moeite neemt, dus wat we krijgen boeit me niet zo.
    Als het niets voor ons is, geef ik het weg, ook prima.
    De vorige maal kregen we vooral geld en bonnen, want ja wat geef je aan de derde? Dus denk dat het nu ook zo gaat.

    Het geld heb ik destijds in spaarpot van de baby gedaan.
    Van mijn ouders krijgen we een behoorlijk bedrag in geld (dat besteden we aan het gezin in het algemeen) en een mand met cadeaus voor iedereen (dus per persoon meestal 3 cadeaus) en voor man en mij zijn dat vaak enveloppen met bonnen of geld voor makkelijk eten oid. De kinderen krijgen meestal een set mooie kleding en speelgoed.
    Mijn ouders zijn heel gul, maken het altijd veel te gek, maar onwijs lief.

    Schoonouders is altijd maar afwachten...waar de brussen een hele kinderkamer kregen +meer mag man blij zijn als er überhaupt iets komt
     
  3. Orangeapple

    Orangeapple Fanatiek lid

    29 aug 2016
    1.047
    379
    83
    @Yelly eigenlijk heb je ook gelijk, het is natuurlijk alleen maar leuk als iemand de moeite neemt. Hier ook een deel van de familie die niks van zich laat horen. Wat lief van je ouders, ze klinken als hele fijne mensen!
     
  4. Anouk1989

    Anouk1989 Actief lid

    18 nov 2015
    260
    96
    28
    NULL
    NULL
    #2424 Anouk1989, 27 jan 2020
    Laatst bewerkt: 27 jan 2020
    Wat gaan jullie dragen tijdens de bevalling? Ik wilde eigenlijk een zwart bevallingshemd/ voedingsnachthemd gaan dragen maar kan weinig vinden.. (Wel een paar, maar had verwacht dat het makkelijker zou zijn)


    Wat kraamcadeaus betreft hebben wij eigenlijk alleen nog maar leuke/praktische dingen mogen ontvangen. (Ook de kleertjes waren gelukkig leuk)
    Een wensenlijst zou ik ook lastig vinden..
     
  5. betties

    betties Fanatiek lid

    24 feb 2011
    1.954
    168
    63
     
  6. Anouk1989

    Anouk1989 Actief lid

    18 nov 2015
    260
    96
    28
    NULL
    NULL
    Ja thuis is dat denk nog weer anders.. voor mijn gevoel ‘niet’ ik in het ziekenhuis toch rekening houden met wat minder ‘privacy’.. een nachthemd zakt dan gewoon over je billen heen als je door de kamer loopt;)
    Bh had ik geloof ik de vorige keer niet aan, toen tijdens het omkleden er voor gekozen bh uit te laten.. (als ik het me goed herinnero_O)
     
  7. Yelly

    Yelly Bekend lid

    26 jun 2019
    647
    575
    93
    Ik ben bevallen in een wijd shirt met lage hals, bhloos geloof ik.
     
  8. Wens84

    Wens84 Fanatiek lid

    2 mrt 2016
    1.534
    1.532
    113
    Ja moet helaas weer aan de insuline. Morgenochtend afspraak in het ziekenhuis en dan krijg ik uitleg. Volgende week controle bij de gyneacoloog en dan zal ik wel horen wat voor invloed het heeft op bevallen.

    @Amer lastig die cadeaus he ;) bij mij de 2e na bijma 7 jaar en ik vind het al moeilijk haha. Waaer ik van hou zijn persoonlijke cadeaus. Een boek met naam van de baby, dekentje met naam, badhanddoek/omslagdoek met naam, kinderstoeltje met geboortekaartje enz.... zoveel persoonlijke dingen te krijgen :)

    @Orangeapple wat zonde dat de mensen om jullie heen dan juist aankomen met dingen die niet bij jullie passen :( wat betreft heb ik het echt getroffen, op mijn babyshower veel kleertjes gekregen en allemaal echt dingen die ik leuk vind.
    Wat leuk dat het al vordert met de babykamer. Kan je beetje wegzwijmelen bij alle spulletjes hihi :D hier nooit een stoel gehad en ook niet gemist eigenlijk. Maar wonen best klein dus de ruimte ook niet echt.

    @Yelly wat naar dat er door schoonouders zo'n onderscheid wordt gemaakt. Vooral voor je man niet leuk natuurlijk.

    @Anouk1989 ik zat ook te denken aan een lang zwart iets om aan te trekken tijdens de bevalling maar nog niet tegengekomen :roflmao: dus mocht je wat vinden... ik hoor het graag :D

    Zal sowieso bh loos zijn denk ik hahaha zit (of nou ja meer hangt:p) gewoon lekker
     
  9. Zoranya

    Zoranya Bekend lid

    31 jan 2017
    783
    488
    63
    @betties ik zou me toch niet teveel zorgen maken nog over de ligging van de baby. Bij mijn controle afgelopen vrijdag lag ze weer met hoofd naar beneden, maar in de avond lag ze weer overdwars. Ze heeft gewoon genoeg ruimte om nog lekker te draaien.

    @Amer cadeaus vind ik ook lastig. Vooral dus omdat we een tweede meisje krijgen. Van mijn ouders hebben we dan ook een peuter bed voor onze oudste gekregen en van mijn schoonouders krijgen we een tweede Tripp Trapp. Verder hebben we nog heel veel. Kleding krijgen we vaak van mijn moeder, ik vind niet alles mooi helaas, maar inmiddels overlegd ze vaker, maar heb heel duidelijk gemaakt dat het eerste pakje door ons uitgezocht wordt!

    @Orangeapple wij hebben ook een stoel op de babykamer idd voor de nacht voedingen te doen.

    @Wens84 balen dat je weer aan de insuline moet. Maar ik vind het wel meevallen nu. Al spuit ik alleen in de ochtend. Heb wel dat ik vaak de waarde na 1 uur prima is, maar die blijft dan hangen, waardoor de waarde na 1,5uur of na 2 uur wel te hoog is. Toch maar eens overleggen weer met de verpleegkundige.

    wat kleding betreft wil ik gewoon mijn groot lang t-shirt weer aan. Vorige keer had ik het bloedheet tijdens de bevalling zelf, toen deze snel uitgetrokken en enkel alleen een topje en zwangerschapsbh aangehad.
     
    Wens84 vindt dit leuk.
  10. Anouk1989

    Anouk1989 Actief lid

    18 nov 2015
    260
    96
    28
    NULL
    NULL
    De enige die ik tot nu toe tegen ben gekomen is bij Bonprix, das natuurlijk wel mooi betaalbaar, maar qua maten niet altijd even handig. Voordeel is wel dat die wel ook een voedingsfunctie heeft.. Maar denk dat ik die dan toch maar ga bestellen, en dan kijken voor de periode na de bevalling naar een voedingspyjama ofzo.
    Voor foto’s is zwart wel het handigst, dan zie je niet al dat bloed zitten;)

    https://www.bonprix.nl/product/voedings-nachthemd-zwart-943160/?size=251236420&promo=Damen_Waesche_Umstandswaesche&typ=PLA&anbieter=GoogleShoppingm&aktion=css_shopping_inmarkets&version=&matchkey=87301111605_94316095%2352&gclid=EAIaIQobChMI_vSqgr-j5wIVis13Ch0zJwaaEAQYASABEgJ4XPD_BwE

    deze bedoel ik dan, die is wel ruim wat naar mijn idee wel prettig is tijdens de bevalling..

    Wat balen dat je toch weer aan de Insuline moet. Hopelijk krijg je dan morgen veel duidelijkheid.
     
  11. melliejzzz

    melliejzzz Actief lid

    10 dec 2017
    262
    269
    63
    Vrouw
    Verpleegkundige Ziekenhuis
    Even een vraag.

    Heb nu deze avond 3x buikkrampen gehad die naar mijn rug toe trokken. Best wel pijnlijk.
    Heb afgelopen periode wel vaker ongemakkelijke krampen gehad ivm nesteldrang waarbij ik veelsteveel gedaan hebt. Deze krampen zijn echt anders.

    Hoe kan je nou herkennen (bij eerste kindje) wanneer krampen krampen zijn en wanneer je de vk beter kan bellen?
     
  12. Zoranya

    Zoranya Bekend lid

    31 jan 2017
    783
    488
    63
    Zijn ze regelmatig? En stopt het niet als je rust of in een warm bad gaat liggen? Dan even verloskundige bellen (sowieso doen als je twijfelt, daar zijn ze voor).

    ik heb zelf ook af en toe wat pijnlijke krampen en pijnlijk gevoel onderin mijn buik, maar is niet regelmatig en is ook na een tijdje weer klaar. Kunnen indalingsweeen zijn misschien.
     
  13. Wens84

    Wens84 Fanatiek lid

    2 mrt 2016
    1.534
    1.532
    113
    @Zoranya hier ook nlg een kind die met zijn hoofd omhoog ligt o_O maak me er ook nog niet druk om. Zal nog wel genoeg ruimte hebben om te draaien.
    Denk dat het bij mij ook wel meevalt hoor qua spuiten. Was bij mijn vkrige zwangerschap ook niet dramatisch of heel veel. Zit gewoon telkens net ff te hoog voor het mooie.

    @Anouk1989 bedankt voor de link! Die is qua prijs wel goed ja. En iets wat ruim zit lijkt me ook wel fijn.

    @melliejzzz eens met @Zoranya kunnen goed indalings weeën zijn maar hou het goed in de gaten en bij twijfel altijd even vk bellen voor overleg
     
  14. melliejzzz

    melliejzzz Actief lid

    10 dec 2017
    262
    269
    63
    Vrouw
    Verpleegkundige Ziekenhuis
    Had ineens pijnlijke krampen 6x in 1,5 uur die helemaal naar me rug trokken. Buik strak dat je helemaal de baby zag liggen. Houding veranderen en rug en warmte hielp niet. Toch maar even vk gebeld. Die vond het wel klinken als weeen. Is even langs geweest om te controleren. Bm staat iets open kan zijn dat dit al zo was of dat het toch (voor)weeen waren. Waar de vk bij was nog wel 2x pijnlijke krampen gehad. Besloten om het de nacht even aan te kijken. Aangezien ze op deze termijn toch geen weeen zouden remmen in het zh. Gelukkig niks door gezet. Hele nacht geïrriteerde buik met lichte krampen maar wel wat kunnen slapen. Hopen dat het rustig blijft. 35 weken is wat mij betreft echt nog te vroeg.
     
  15. Yelly

    Yelly Bekend lid

    26 jun 2019
    647
    575
    93
    @melliejzzz
    Goed dat je ff gebeld hebt! Ik hoop dat bib nog ff binnen blijft.

    @Wens84
    Sterkte met spuiten. Lijkt mij toch vervelend.

    Ik schiet helemaal niet op met de voorbereidingen.
    Alleen de geboortekaartjes zijn nu geregeld.
    Elke dag 2 x naar het ziekenhuis plus al dat gedoe met bib....en dan zijn er nog 3 kinderen, die gewoon ook aandacht nodig hebben.
    Ben ook al een half jaar op zoek naar een hhh, maar ga dat nu staken.
    Er zouden echt nog wat grote dingen schoongemaakt moeten worden. Hopelijk lukt dat in de laatste weken nog.
     
  16. Zoranya

    Zoranya Bekend lid

    31 jan 2017
    783
    488
    63
    @melliejzzz goed dat je gebeld hebt! Beter het zekere voor het onzekere nemen. En idd hopen dat je kleintje nog zeker 2 weken binnen blijft!

    @Wens84 ja, heb ik ook idd. Waardes niet extreem hoog, maar telkens net iets erboven, dat gecombineerd met een naar gevoel in mijn hoofd en onzekerheid van mijn kant is er besloten insuline te gaan spuiten. @Yelly het is meer vervelend dat je er altijd aan moet denken dan dat het pijnlijk is of iets dergelijks.

    @Yelly waarom moet je 2 x per dag naar het ziekenhuis ook al weer? Ben het even kwijt. Dat is wel echt een flinke belasting. Maar hier schiet het ook niet op hoor, al komen vandaag gelukkig mijn ouders helpen weer om de babykamer af te krijgen.

    pfft, hier ook weer slechte nacht. Baby is zo actief in de avond/vroege nacht. En echt flinke uithalen alsof ze door de buik naar buiten wil. En overdag slaapt ze de hele dag voor mijn gevoel.
     
  17. Yelly

    Yelly Bekend lid

    26 jun 2019
    647
    575
    93
    @Zoranya
    Een van mn ouders ligt in het ziekenhuis. Gelukkig gaat het nu de goede kant op, maar het heeft er om gespannen, we rijden dus al voor de 4e week elke dag.
    Man 1 x en ik 2 x. Dat doen we met alle liefde hoor, maar het is een half uur rijden enkele reis en dat merk ik nu best wel. Gelukkig dat ml thuis zoveel bijspringt en de ergste spanning wat dat betreft nu afneemt. De artsen spreken sinds een aantal dagen ook over genezing, dus dat is heel gunstig en daar zijn we echt dankbaar voor.

    Ben je overdag zo actief dat de bib dan lekker slaapt en in de nacht haar kans ziet om te geinen?
    Of gewoon een pittige dame:D
     
  18. betties

    betties Fanatiek lid

    24 feb 2011
    1.954
    168
    63
    Hier ook wel wat voorweeen af en toe. En weer een rotsachtige, elk uur gezien. Moet zoveel plassen en dan echt rennen want dan drukt ie ineens echt hard op mijn blaas. En ik ben blij om te lezen dat de baby en de buik bij jullie net zo doen als bij mij, dus dat hoort toch allemaal gewoon bij de termijn. Ook bij jullie dus nog veel babies niet koppie naar beneden en ingedaald. Hij draait nog veel heb ik het idee. Ik vind het dan ook stom dat we weer met een doomscenario weg werden gestuurd bij de gyn twee weken geleden. Morgen zitten we bij de VK voor controle en als zij weer dwarsligging of stuit constateert zouden we dus doorgestuurd worden voor een draaipoging. Nou dat vind ik wel heftig. Terwijl de bib nog volop tijd heeft. Dat ga ik morgen dan wel aangeven.
    Gister alle babykleertjes gewassen, de zolder hangt vol. Daar zijn ook de slaapkamers van de boys en die vonden het prachtig. De jongste ging meteen zijn favoriete kleertjes voor de baby uitzoeken. Zo leuk om die reacties te zien. Voor hun wordt het nu ook wel echt.
     
  19. Zoranya

    Zoranya Bekend lid

    31 jan 2017
    783
    488
    63
    hè bah, gelukkig dan nu wel de goede kant op. Sterkte!

    Nou dat is dus het mooie, door de bekkenpijn lig ik overdag met name p de bank, en dan heb ik echt zoiets van oké, moet ik nu gaan bellen ivm minder leven, om dan vervolgens zodra ik in de avond op de bank zit geen seconde rust meer te hebben tot een uur of 12/1. Zelfs mijn man zei vannacht....sowwww, das wel heel heftig, zo hard was ze aan het duwen tegen mijn buik.

    nu is onze oudste ook een pittig meisje, die absoluut geen rust in der kont heeft, dus dit voorspelt weinig goeds:eek:
     
  20. Zoranya

    Zoranya Bekend lid

    31 jan 2017
    783
    488
    63
    beetje vreemd idd om nu al een doemscenario te schetsen door de vk. Bij ons zeggen ze de hele tijd, geen paniek, voldoende tijd nog om te draaien en indalen doen tweede of derde etc kindjes vaak pas tijdens de bevalling.
     

Deel Deze Pagina