VOG, wat kan ik verwachten?

Discussie in 'De lounge' gestart door Lumiere, 30 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lumiere

    Lumiere Fanatiek lid

    11 dec 2012
    3.622
    593
    113
    doktersassistente
    Brabant
    Ik ben momenteel aan het solliciteren. Nu wordt in veel vacatures gezegd dat er een Verklaring Omtrendt Gedrag moet worden ingeleverd. Ik heb begrepen dat je dat kunt aanvragen. Maar nu komt het...ik vind dat doodeng. Ik ben heel bang dat ik het niet krijg en daarom heb ik heel veel leuke vacatures op voorhand weggeklikt.

    Ik ben eind 2006 namelijk een keer verhoord door de politie. Ik was 24 en liep stage op de kinderafdeling in het zhs. Er is toen iets gebeurd met een van de kinderen op de afdeling naast de onze in de nacht dat ik nachtdienst had. Achteraf bleek mijn stageovereenkomst niet correct door de personeelsadministratie geregistreerd te zijn geweest waardoor ik feitelijk niet stageliep.
    Iedereen die die nacht aanwezig was is verhoord. Ik heb daar toen een behoorlijk trauma aan overgehouden. Ik voelde me zo klein en nietig tov die agenten...

    Uiteindelijk bleek het incident rond 7.15 te zijn gebeurd en ik was om 6.20 al vertrokken omdat het zo rustig was, op de camerabeelden zagen ze mij het zhs uitlopen en wegrijden. Dus dat was bewijs dat ik er niets mee te maken had. Ik wil er niet aan denken hoe het gegaan was als ik op de normale tijd was vertrokken (7.30).

    Ik ben niet gearresteerd, niet beetgepakt of geboeid, niet in een cel geweest oid. Alleen aangehouden voor verhoor zoals de rest die aanwezig was. Alleen door die verkeerde registratie werd ik harder aangepakt in het verhoor. Mn deze aanpak heeft mijn toch wel getraumatiseerd. Achteraf keurige brief dat ik vrij was van alle verdenking en politie zei achteraf dat ze meteen wisten dat ik het niet had gedaan. Maar het incident is nooit opgelost.

    Hierdoor durf ik dus niet te reageren op vacatures die een VOG vragen. Ik ben zo bang dat het weer boven komt drijven....terecht? Of ontzeg ik me nu hardstikke leuke banen?
     
  2. Lexie74

    Lexie74 VIP lid

    14 sep 2006
    9.342
    189
    63
    Vrouw
    loonadministratrice
    nop
    ja je ontzegt je nu leuke banen. Zolang je niet veroordeelt bent is er niets aan de hand
     
    Paardenbloem, Vero0504, Bailey07 en 8 anderen vinden dit leuk.
  3. jada08

    jada08 VIP lid

    14 jan 2009
    7.549
    319
    83
    Je maakt je druk om niks. Ze hebben alles correct afgehandeld richting jou, dus waarom zou er dan nu ineens wat aan de hand zijn? Gewoon solliciteren
     
    RoIn vindt dit leuk.
  4. zwaaistaart

    zwaaistaart Fanatiek lid

    23 jan 2011
    2.288
    921
    113
    Vrouw
    Idd dan zal er niks aan de hand zijn.
     
  5. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.302
    5.920
    113
    Vrouw
    Ja je ontzegt je nu hartstikke leuke banen! Er zijn sowieso verschillende VOG's aan te vragen, je wordt per functie op verschillende onderdelen 'getoetst', afhankelijk dus van jouw functie. Een ondervraging bij de politie zoals in jouw situatie is daar geen onderdeel van, heb dat namelijk zelf ook eens meegemaakt en daar is geen notitie van gemaakt verder van invloed op VOG.

    Geen zorgen, gewoon reageren en die aanvraag komt goed!
     
    Gewooniemand en RoIn vinden dit leuk.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.406
    23.917
    113
    Oh jee, wat vervelend dat je dat zo ervaren hebt zeg!
    Maar je hebt niks om je zorgen om te maken. De verklaring vraag je gewoon digitaal aan en krijg je dan thuis gestuurd. En ook jij zal die gewoon krijgen. Je bent niet een geregistreerde crimineel, dus niks aan de hand.

    Je ontzegt jezelf inderdaad bepaalde banen door die verklaring niet aan te vragen. Niet geschoten is altijd mis tenslotte ;)
     
  7. sannever

    sannever Fanatiek lid

    22 jan 2014
    1.713
    1.522
    113
    Vrouw
    Thuis
    Ik heb pas geleden ook een VOG aan moeten vragen ,stelt niets voor...Ik moest bij het gemeentehuis een paar vragen beantwoorden, de medewerkster klikte iets aan en het was geregeld, paar weken later lag de VOG in de brievenbus.Ik heb in het verleden ook wel eens aangifte gedaan/verhoord door de politie ivm mishandeling en stalking (ik was slachtoffer) maar dit was geen belemmering.
     
  8. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Wat erg voor je dat je hier een trauma aan hebt overgehouden. Maar ik weet 100% zeker dat dit geen invloed zal hebben met je VOG aanvraag. Dus lekker solliciteren naar alles wat je leuk lijkt.

    Edit. Ik ben op mijn 18e wel een keer in de boeien afgevoerd omdat ik aanwezig was bij een grote vechtpartij in een kroeg. Ik zat onder het bloed van een vreemde omdat ik er naast stond en het bij hem eruit spoot waardoor de politie dacht dat ik betrokken was. Ik heb een nacht en een ochtend in een celletje moeten doorbrengen en meerdere verhoren gehad die nacht voor ik weg mocht en duidelijk was dat ik er niets mee te maken had. Ik heb daarna ook een VOG gekregen (had ik nodig om op een school te werken).
     
  9. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Je bent niet veroordeeld dus maak je geen zorgen als er om een vog wordt gevraagd.
    Ik ken overigens iemand die al 3 jaar verdachte is in een bepaalde zaak, het proces loopt nog maar hij krijgt gewoon een vog omdat hij (nog) niet veroordeeld is
     
  10. Koon

    Koon Niet meer actief

    Een organisatie mag alleen een VOG aanvragen op de punten die van belang zijn voor het uitoefenen van de functie waarop je solliciteert.

    En inderdaad, je bent niet veroordeeld dus dat zal tijdens de aanvraag van een VOG niet aan bod komen.

    Hier gaat het aanvragen altijd digitaal. De werkgever stuurt een link om aan te klikken, gegevens controleren, betalen en dat was het.
     
  11. MyMiracle

    MyMiracle Fanatiek lid

    2 jun 2013
    4.657
    2.872
    113
    Waar mijn huis woont
    Wat heftig voor je dat het verhoor en alles eromheen zo traumatisch voor je waren!
    Dat die VOG eis wat paniek veroorzaakt, kan ik me voorstellen. Het roept dingen op waar je liever niet aan denkt. Het idee dat je er bij een mogelijk nieuwe werkgever mee geconfronteerd zou kunnen worden lijkt me eng.

    Gelukkig is dat in jouw situatie naar alle waarschijnlijkheid niet het geval.

    Laat je angsten een mooie kans niet in de weg staan(lekker makkelijk praten, i know). Zoek die vacatures weer op en solliciteren!

    Dikke knuffel!
     
  12. woez

    woez Fanatiek lid

    19 sep 2009
    1.111
    201
    63
    Solliciteren op banen die jij leuk vind, je hoeft echt niet bang te zijn dag je een vog niet krijgt.
     
  13. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Exact mijn gedachte!
     
    Adje vindt dit leuk.
  14. Lumiere

    Lumiere Fanatiek lid

    11 dec 2012
    3.622
    593
    113
    doktersassistente
    Brabant
    Het stelt eigenlijk ook niks voor....maar ik ben gewoon bang dat ik luidkeels voor een drukke balie te horen krijg dat ik geen VOG krijg ivm "waar rook is, is vuur"

    Ik ben doktersassistente en solliciteer ook in die richting. Het incident ging erover dat een prematuur baby'tje is aangetroffen met een op grove wijze gebroken bovenbeentje. Dus het zit wel in dezelfde sector. Maar het incident op zich maakt mij al kotsmisselijk, dat uberhaupt iemand zoiets kan doen.

    Persoonlijk heb ik altijd gedacht dat het per ongeluk is gebeurd tijdens verzorging (laten vallen en willen vastgrijpen oid, waardoor het beentje is verdraaid) en dat degene zo is geschrokken van de politie-aandacht dat diegene zijn lippen stijf op elkaar heeft gehouden. Maar de manier van verhoren, alsof ik 100% zeker de dader was, dat was zo afschuwelijk dat ik nu, 13jr later, nog steeds een paniekgevoel krijg als ik agenten achter me zie rijden bv. Denk dan dat ze me gaan aanhouden.

    Ik denk dat, als ik eenmaal een VOG heb, dit gevoel ook wel minder wordt. Maar de drempel is echt heel hoog :(
     
  15. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.502
    6.204
    113
    zuid-holland zuid
    #15 cowgirl80, 30 jan 2020
    Laatst bewerkt: 30 jan 2020
    Wat een naar verhaal, kun je er niet nog een keer over gaan praten met iemand?

    Maar je kunt het Vog toch nu aanvragen en kijken of er wat op staat? Dan weet je het en als er niks op staat kun je met een gerust hart solliciteren.
    Je kan m zo online aanvragen op mijnverklaring.nl
     
  16. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.180
    2.374
    113
    Als je er nog zoveel last van hebt is een sessie EMDR wel nuttig denk ik.
     
    Elsss en Lexie74 vinden dit leuk.
  17. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    16 apr 2016
    2.226
    2.635
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Zoals de anderen al aangeven...alleen bij een veroordeling komt het krijgen van een VOG in gevaar (mits het feit ook gerelateerd is aan hetgeen die VOG voor is aangevraagd....dus rijden onder invloed is niet relevant voor iemand die moet omgaan met vertrouwelijke info en daarop gescreend wordt, maar wel van invloed op een VOG voor een taxichauffeur). Je bent nooit veroordeeld, alleen verhoord, dus er is helemaal niets aan de hand. Geen zorgen!

    Als je een baan krijgt waar een VOG voor nodig is, dan kan je via die toekomstig werkgever een VOG aanvragen. Het besluit op de VOG wordt naar jou thuis gestuurd. Dat gebeurt niet aan de gemeentebalie (het aanvragen soms nog wel, maar steeds vaker doe je dat online met je DigiD).
     
  18. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.906
    1.187
    113
    Nederland
    Gewoon reageren. Je bent geen veroordeelde crimineel.

    Mijn man heeft zo'n 10 jaar geleden een keer een opstootje gehad en is toen mee genomen naar het bureau, maar dit is nooit omhoog gekomen bij zijn VOG's.
     
  19. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.823
    7.588
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Vraag hem gewoon op voorhand aan. Zolang je niet bent veroordeeld als verdachte bij de rechter krijg je hem gewoon.
     
  20. Riverdale87

    Riverdale87 Fanatiek lid

    15 okt 2017
    4.151
    4.681
    113
    Vrouw
    Wat een heftig verhaal! Ik snap dat ze dat willen uitzoeken maar dat ze zo doen dat je er jaren later nog een trauma van hebt... heftig.

    Al denk ik dat je die VOG gewoon krijgt hoor, je hebt niks gedaan :)
     

Deel Deze Pagina