Wij zijn bezig met tekening voor nieuwe keuken en ik probeer de ideale snijruimte afmetingen te bepalen. Ik kook veel en regelmatig uitgebreid met veel ingrediënten die dan ook allemaal uitgestald liggen. Welke thuiskok kan mij vertellen wat zij ideaal/genoeg vindt? Is een meter voldoende of zou 1.20 toch echt wel een stuk fijner zijn (gaat dan ten koste van evt tepanyaki)
Ik heb 2x 1 meter en heb dat ook echt wel nodig vind ik, zeker omdat er ook wel eens andere spulletjes op het aanrecht staan.
Ik vind een meter zeker voldoende, maar langer is wel fijner. En als je vaker met meerdere mensen in de keuken staat, is meer werkruimte echt een pre. Maar uiteindelijk hangt dat af van je eigen voorkeuren. Ik zou geen vaste tepanyaki plaat in mijn keuken hoeven. Los is prima.
Wij hebben 2x 1.20 en nog een meter en kom af en toe nog ruimte tekort. Als ik jou was zou ik dus voor een losse tepanyaki gaan zoals @Adje ook al aan geeft.
Wij hebben bijna 1.80 meter aaneengesloten en ik vind dat echt niet overdreven (en dan kook ik niet eens heel bijzonder...)
Ik vind samen koken altijd reuze gezellig. Ik zou echt veeeeeeel snijruimte weer in een nieuwe keuken willen (maar helaas laat ons huidige financiële ruimte geen nieuwe keuken toe). Ik heb nu denk ik ongeveer 2.5 meter snijruimte en nog eens 2.5 meter bar waar ook aan gesneden kan worden. Maar misschien ben ik een beetje verwend
Ik ben ook voor zo veel mogelijk ruimte op het aanrecht. Een meter vind ik echt benauwend klein. En zelfs 1,20 is niet enorm ruim. Je moet niet alleen aan het koken denken, maar ook aan snuisterijen op het aanrecht, keukenmachines, vuile of schone afwas etc
Hier in totaal denk ik 3.5 m aan 'lege' aanrecht. Niet aaneengesloten maar ruimte genoeg on met meerdere mensen te koken. Hiernaast een smeg fornuis met 6 pitten en een dubbele oven. We hebben een losse grilplaat die we op t fornuis kunnen plaatsen Zo fijn om veel ruimte te hebben
Ik zou zo veel mogelijk lege ruimte creëren. Dus als dat 3 meter kan zijn zou ik voor die 3 meter gaan.
Die hebben we ook 1 idd..gebruiken we nooit dus ik heb denk ik liever extra snijruimte. Partner heeft hekel aan "losse" dingen op aanrecht en ik aan opruimen van grote dingen
Wow 2,5m aan 1 stuk? Dat is echt heel veel.. we hebben even fictief de opstelling gemaakt en vind het nu al een enorm kookschiereiland worden. Om de hoek heb ik overigens dan ook nog opnieuw 1.30 ongeveer.
Nee die ruimte is echt alleen voor snijden dan, tussen wasbak en kookplaat in, aan andere kant van wasbak is nog afwasruimte en aan kant van kookplaat voor "snuisterijen" of ook snijden nog.
Hmm 1m lijkt nu wel ineens heel klein dan, wel 1m diep en aan 2 kanten te staan. Ik kook altijd alleen alhoewel dochter steeds vaker wil helpen dus daar moet ik idd ook rek. mee houden.
Hier is het ruim voldoende. Zou niet weten wat ik met 3 meter snijruimtr zou moeten. Ik heb ongeveer 1.20 snijruimte en vind dat meer dan genoeg. Ook nooit over nagedacht moet ik zeggen dat het meer moest zijn.
Wij hebben 2x 100 aan beide kanten van de kookplaat, 1x 60 naast de spoelbak en nog een hoek waar ik veel apparatuur neerzet . Ik vind dit zelf wel echt heel fijn.en zou niet minder willen.
Ik heb een stuk van 85 en eentje van 75 cm, beiden naast de wasbak. We redden het hier eigenlijk altijd wel mee. Er staat ook nog een eiland van 1.05 x 2.13 in geval van nood Daar bakken we wel koekjes bv, want dat gaat niet op die 2 kleine stukjes met 2 kids.
Nooit gemeten maar ik denk bijna 2 meter. Als we een 4-pits inbouwkookplaat hadden genomen was de ruimte nog wat meer geweest. Het gedeelte met spoelbakken zit bij een ander aanrecht En alles staat vaak vol wanneer ik aan het koken ben In Nederland had ik een inimini aanrecht en daar redde ik het ook mee, uiteindelijk ga je leven naar wat je hebt (denk ik).