Inwendige echo eisprong

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door LVV117, 3 feb 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LVV117

    LVV117 Niet meer actief

    Hoi allemaal,

    Ik heb afgelopen vrijdag een inwendige echo gehad.. ze gaan mijn cyclus bij houden bij de gynaecoloog ivm mijn tussentijdse bloedingen.
    Deze zag er netjes uit.. Maar ik had vrijdag een eitje zitten van 22 mm. Ik moest vandaag terug komen wat de gynaecoloog dacht dat mijn ei dan wel gesprongen was. En ja hoor vandaag zat er vocht en was mijn eitje aan mijn rechterkant weg.. Hier zag je dus vocht enzovoorts.. Baarmoederslijmvlies zag er netjes uit en was de goede dikte.
    Maar nu komt het volgende....
    Op vrijdag was in mijn rechter eierstok niks te zien. Maar vandaag zagen ze dat daar ook opeens eitje zat..
    Wie weet wat dit kan zijn?
    Mijn gynaecoloog zei dat ik nu eerder kans heb om een meerling te krijgen.. Ik ben benieuwd wie dit ook mee heeft gemaakt.

    En oh ja ik moet erbij vermelden dat mijn eitje vanmorgen pas is gesprongen.. hij was net geweest vertelde ze mij. Ik moet volgende week prikken op mijn progesteron en mocht ik weer een menstruatie krijgen dan de derde dag van mijn menstruatie moet ik ook weer bloedprikken.

    Ben erg benieuwd naar jullie ervaringen...
     
  2. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.509
    26.043
    113
    Vrouw
    Je hebt maar 1 eisprong, ga er maar vanuit dat het andere eitje gewoon zal krimpen en verdwijnen :)
     
    Rosa5 vindt dit leuk.
  3. mxm

    mxm Fanatiek lid

    28 mrt 2018
    2.894
    2.396
    113
    Vrouw
    Ik denk ook idd wat @GroeneBomen zegt.
    Je eitje is gesprongen. Wel fijn om te weten he. Klopt het ook een beetje adhv je cyclus?

    Ik ben zaterdag geweest. 2 eitjes van 17 bijna 18mm aan het groeien aan beide kanten 1. Morgen mag ik weer terug komen om te kijken! Ik ben erg benieuwd ook.
     
  4. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Als je een dubbele eisprong hebt, is dit altijd gelijktijdig. Je kunt niet twee aparte eisprongen binnen één cyclus hebben. Als de ene al is gesprongen, gaat de andere nu niet meer meedoen. Je hebt dus nu geen hogere kans op een meerling.

    Ik denk dat de gyn het meer in het algemeen bedoelde: Aangezien ze nu nog een follikel ziet zitten, is de kans aanwezig dat er de volgende keer misschien wel twee tegelijk groeien. In dat geval is er bij een dubbele eisprong inderdaad een hogere kans op een meerling.
     
  5. Apie1

    Apie1 Niet meer actief

    Ik ven benieuwd naar je waarden progesteron straks. Helaas had ik ook dit beeld en groeide het tweede eitje wel een tijdje door om dan net als het eerste 'te verdwijnen' . Bloedonderzoek wees uit dat ik geen goede eisprong had gehad. De waarden waren daar te laag voor. Met hormonen raakte ik direct zwanger en had ik ook maar één ei aan één kant.

    Overigens gebeurd het wel af en toe dat er twee eitjes na elkaar springen. Dus niet tegelijk. Er zijn ook een aantal verhalen bekend van zwangerschappen met een tweeling die enkele dagen in leeftijd scheelden.

    En ook verhalen van vrouwen die keurig op tijd hun menstruatie kregen, maar geen eispring hadden zoals ik. Die dan opeens toch af en toe een normale cyclus hadden. Het kan dus alle kanten op. Ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt en zwanger zult raken!
     
  6. LVV117

    LVV117 Niet meer actief

    Ik ben ook erg benieuwd naar mijn progesteron waarde. Mijn temperatuur is na mijn eisprong wel altijd netjes hoog.. weet niet of dit er iets mee te maken heeft?

    Op de echo was ook te zien dat het eitje wel goed gesprongen was zoals ik het begreep..
    Ben erg benieuwd.
     

Deel Deze Pagina