Spanning ICSI

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Menn25, 3 feb 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Menn25

    Menn25 Actief lid

    27 feb 2016
    235
    20
    18
    Goedenavond allemaal,

    In December heb ik dit bericht geplaats:

    Hoi Hoi,

    In november hebben wij ons eerste terugplaatsing gehad van onze icsi traject voor een tweede kindje.
    Helaas was dit niet gelukt en baalde ik flink want ik dacht nu moet ik 2 maanden wachten want we zitten met de feestdagen.

    Een maand geleden belde ik met de fertiliteit afdeling en toen zei ik dat ik over 2 maanden zou bellen als ik ongesteld word.
    Toen zei ze tegen mij: oh nee hoor gewoon in december bellen, want dan kan je toch misschien wel een terugplaatsing krijgen, want we zijn alleen dicht met kerst en oud en nieuw.

    Ik helemaal blij en ik vandaag eindelijk bellen!
    Meteen werd ik teleurgesteld en verdrietig want ze kunnen mij helemaal niet rond deze tijd aanmeldingen voor een terugplaatsing

    De echo's die ik heb gehad en met mijn eigen metingen heb ik vaak een eisprong op dag 18 (3 januari) maar ze willen het gemiddelde aanhouden en ik had toevallig met de terugplaatsing van ons zoontje mijn eisprong op dag 15.

    Ben even flink teleurgesteld, want nu weer een maand wachten en dat vind ik met dit zo lang duren

    -----------------------------------------------------------

    Nu kreeg ik in december te horen dat ik voorrang krijg op een terugplaatsing (als alles goed gaat met onze Embryo)
    Vandaag eindelijk een positieve ovulatie test op dag 21 van mijn cyclus.
    Ik meteen contact met onze ziekenhuis en ze zouden mij gaan aanmelden bij het VU.

    Nu krijg ik het bericht dat als het heel druk is en bijna geen plek, dat ik als eerst wordt gekozen om deze maand geen terugplaatsing te doen.

    Ik weet dit pas zondag.. Dan moet ik het VU bellen en hoor ik of ik die dag een terugplaatsing heb of dat ze mijn embryo helemaal niet uit de vriezer (weet niet of je hier een andere naam voor hebt) hebben gehaald.

    Ik mag nu geen stress hebben.. Maar ik kan echt wel even huilen en ik zit vol spanning :(:(.
    Waarom laten ze in mijn ziekenhuis niet eerder weten of ik wel een terugplaatsing krijg.. Ze laten mijn embryo toch niet pas op zondag ontdooien :cry:.

    Super onzeker nu...
     
  2. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Een cryo wordt een paar dagen na je eisprong teruggeplaatst. Als je vandaag een positieve ovulatietest had, zul je woensdag je eisprong hebben. Het kan dus kloppen dat de terugplaatsing dan pas op zondag is.

    Ik denk dat ze eerst afwachten of er vrouwen zijn die deze week voor een punctie moeten en die daar een terugplaatsing van hebben. Die gaan voor, wat eigenlijk ook wel begrijpelijk is. Anders moet je een hele IVF of ICSI afbreken en dat is niet de bedoeling. Met alleen een cryo-terugplaatsing ben je wat flexibeler, hoe rot dat ook voor jullie is.

    Ik weet niet precies hoeveel uren van tevoren een cryo het ontdooiingsproces in gaat. Maar dat zal inderdaad pas zaterdag of zondag zijn. Vandaar dat je dan pas weet waar je aan toe bent. Maar dat is met cryo-terugplaatsingen altijd zo. Je weet pas de dag van de terugplaatsing of een cryo goed ontdooid is en of de terugplaatsing door kan gaan. Hier wist je het pas twee uren van tevoren.
     

Deel Deze Pagina