Herman stinkt!

Discussie in 'De lounge' gestart door snoes79, 2 feb 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sylver

    Sylver Fanatiek lid

    17 sep 2014
    1.488
    1.444
    113
    Een kettingcake! Weer eens iets anders dan een kettingbrief :D

    Wat grappig, ik ken dat helemaal niet.
     
    snoes79, Ysabella en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  2. Spoetnik

    Spoetnik Fanatiek lid

    8 jun 2013
    4.168
    4.233
    113
    Vrouw
    Hoezo heet dat ding Herman?
    Ik krijg er een sekte achtig idee bij :roflmao: en dat van een cake!!!
     
    Bailey07, Ysabella, snoes79 en 2 anderen vinden dit leuk.
  3. nijn37

    nijn37 Fanatiek lid

    13 aug 2006
    2.464
    2.155
    113
    Ik moet bij Herman altijd aan stier Herman denken :roflmao:
    Mijn dochter en haar vriendin (ze hadden allebei een Herman gekregen bij een soort workshop) hadden de cakes uiteindelijk ook weer afgeleide namen gegeven: Hermina en Hermelientje. :p
     
    Rosa5 en snoes79 vinden dit leuk.
  4. snoes79

    snoes79 Fanatiek lid

    9 jun 2014
    1.312
    1.192
    113
    Geen idee, zo heet hij dus al decennia
     
  5. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    19 mrt 2018
    2.121
    2.572
    113
    Vrouw

    Als ik dit lees krijg ik al helemaal de kriebels:roflmao:
     
  6. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik ben echt panisch voor datums en items buiten de koeling bewaren maar dit lijkt me echt leuk. Ga aan de peuterspeelzaal juf vragen of ze daar met stap 1 willen beginnen zodat alle kindjes thuis verder kunnen.
     
  7. siets

    siets Fanatiek lid

    14 sep 2009
    1.200
    1.666
    113
    Leiden
    Even off topic, maar sinds dit weekend ben ik ook begonnen met zelf yoghurt maken en moest ook aan dit topic denken.
    Is een beetje hetzelfde idee idd, 60g (Griekse)yoghurt in een liter handwarme melk en dat 6-8 uur warm houden, dan is het een liter yoghurt geworden. Een deel hiervan kan je dan weer als starter in een volgende liter melk gebruiken.
    Ze vinden het hier erg leuk en lekker!
     
    Spoetnik en citroenrasp vinden dit leuk.
  8. Spoetnik

    Spoetnik Fanatiek lid

    8 jun 2013
    4.168
    4.233
    113
    Vrouw
    Hoe hou je dat warm dan en hoe warm precies?
     
  9. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Echt?

    Maar dat recept op pagina 1 is een gewoon basisrecept voor italiaans brood. Er gaat alleen nog een scheutje zout en klein beetje water bij.

    En 12 uur laten reizen, opnieuw omvormen en 6 uur laten reizen. Daarna in de (hout)oven.
    Dit maakt mijn moeder wekelijks, inderdaad met verse gist.

    Bloem en gist 9 dagen laten staan en vervolgens nog eten lijkt me echt vreemd. En al helemaal dat dit een schoolproject zou zijn..:)
     
  10. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.557
    2.542
    113
    Nederland
    Mijn oma maakte altijd yoghurt en hield het warm door de pan in te wikkelen met veel kranten en een dikke winterjas eromheen van schapenwol.
     
  11. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.328
    12.022
    113
    Vrouw
    Serieus? Met dezelfde hoeveelheden? Want het is geen deeg, maar echt beslag. Je kneed het niet, je moet roeren
     
  12. popje

    popje VIP lid

    20 jul 2006
    7.337
    268
    83
    NH
    O ja, Herman....
    vroeger als kind ook gehad, alleen bij ons ging Herman al snel dood. Mijn moeder vond het onzin en wilde hier niet aan mee werken. Binnen 1 dag lag Herman in de w.c pot.
     
  13. siets

    siets Fanatiek lid

    14 sep 2009
    1.200
    1.666
    113
    Leiden
    Het kan zoals @melaniie het beschrijft, maar ik heb een Severin yoghurtmaker gekregen. Niet veel meer dan een soort afgesloten flessenwarmer, waar 7 potjes van 150ml in kunnen, die houdt het constant op 37 graden.
     
  14. Pien86

    Pien86 Bekend lid

    3 sep 2018
    710
    686
    93
    Vrouw
    Precies dit vond mijn moeder ook zo vies! Het gistingsproces vertrouwde ze wel, maar als je bedenkt waar Herman allemaal al was geweest en hoeveel bacillen erbij waren gekomen.. Ik mocht op een gegeven moment geen Herman meer mee naar huis nemen :roflmao:

    Lijkt me wel leuk als mijn zoontje groot genoeg is en er ook eentje krijgt, puur voor het sentiment. Maar dan maak ik ook eerst een nieuwe hoor :o::p
     
    Aries vindt dit leuk.
  15. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.826
    1.299
    113
    De gist vermeerderd zich in die 10 dagen.
     
    Sneeuwvlokjes vindt dit leuk.
  16. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.969
    8.772
    113
    Echt zo simpel? Kan dat dan in een slowcooker?
     
  17. siets

    siets Fanatiek lid

    14 sep 2009
    1.200
    1.666
    113
    Leiden
    Ik heb geen slowcooker, dus weet niet of die zo'n lage stand heeft, maar het hele process is poepsimpel inderdaad ;)
     
  18. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.969
    8.772
    113
    Super leuk! Maakt het uit wat voor soort yoghurt? (Volle , magere) net als de melk (halfvolle, magere?)
     
  19. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.328
    12.022
    113
    Vrouw
    Ach die gaan in de oven wel dood hoor:D
     
  20. siets

    siets Fanatiek lid

    14 sep 2009
    1.200
    1.666
    113
    Leiden
    Ja, je moet echt yoghurt gebruiken waar yoghurtculturen inzitten, dus niet uit een pak, maar uit een beker of emmertje. Ik gebruikte de 10% volle Griekse. En qua melk weet ik niet of het veel uitmaakt, mijn moeder haalt verse melk van de boer, ik gebruik juist de pakken volle houdbare melk (omdat ik geen grote koelkast heb), beiden werkt prima.

    Als je googled, dan vind je wel methodes om het in de slowcooker te doen, maar dat ik vrij omslachtig volgens mij.
     

Deel Deze Pagina