Terug naar 3dgn werk, man over de rooie

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Lumiere, 4 feb 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Ik denk dat je man eerder een *** is als hij zo praat over jou en anderen..

    Fijne kerel. Not.



    Ik snap je volledig. Vind drie dagen ook meer dan genoeg. Je moet doen wat voor jóu en je kind het beste voelt!
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  2. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Wauw! Wat een l*l

    mijn vriend werkt 60 uur per week en is doordeweeks van huis.
    En ja dat is soms zwaar maar volgens hem niks vergeleken met wat ik doe.
    Ik werk 20 uur en zorg voor 3 kinderen + het huishouden.
    Op werkdagen ben ik alleen maar aan het rennen en vliegen van 06:00 tot 21:00 uur.
    Mijn vriend heeft er echt respect voor en zegt ook regelmatig dat ie het me niet na doet.

    Ontzettend bizar zeg hoe jouw vriend reageert.
    Juist fijn toch dat jij wat meer bij jullie zoon kan zijn?! Althans zo zouden wij het hier zien.
    Nah ik zou hem echt een schop onder zijn reet geven en een dikke middelvinger.
     
    Whoopy, Jackie87, Lisa280887 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  3. Oranjerood

    Oranjerood Actief lid

    12 feb 2014
    128
    59
    28
    Ik ben 'thuisblijfmoeder'. Daae hebben mijn man en ik bewust voor gekozen toen onze oudste werd geboren. Daar zitten voor en nadelen aan. Als mijn man lekker in zijn vel zit, en lekker gaat op werk, dan hoor ik hem niet. Is het stressvol op werk, of zoals onlangs dat hij geruild had van team en zich daar niet prettig voelde.. dan komt hij ook soms met opmerkingen als; maar wat doe je de hele dag? Of mij allerlei taken geven omdat ik 'Toch de hele dag thuis ben'. We hebben hier vaak ruzie over gemaakt, omdat ik weet dat hij ook wel weet dat ik niet 'niks' doe de hele dag. Dat ik er 24/7 voor de kids ben, en eigenlijk alles voor hem klaar staat als hij uit werk komt. (Ook niet helemaal oke vind ik, maar goed.. working on it) Bovendien was dit een beslissing van ons samen. En is het echt niet altijd makkelijk, heb wel eens geroepen dat ik wel fulltime zou willen werken, dan heb ik tenminste tijd voor mezelf en kan ik ook claimen dat ik even niks doe omdat ik de.hele dag gewerkt heb! (en het zgn 'verdien'.)

    Het is niet leuk hoe hij reageert, en zou het ook niet toelaten dat hij zo tegen je spreekt. Probeer met hem te praten en kijken waar de frustratie vandaan komt bij hem en wat de mogelijkheden zijn. Misschien mee kijken naar ander werk of een omscholing? Ik noem maar wat.. Ik heb bijv al aan mijn man aangegeven dat als de jongste naar school gaat, hij best een dag minder kan werken zodat hij ook wat meer tijd heeft voor zichzelf. Toen ik dat zei zag ik echt een soort opluchting. Het heeft misschien ook te maken met de 'werk mentaliteit' waar een ieder mee opgevoed/ opgegroeid is. Bij ons beiden waren de moeders toen we jonger waren thuis. Maar als je van huis uit mee krijgt of er van overtuigd bent dat je beiden minimaal x aantal dagen moet werken om succesvol te zijn, of rond te komen, of een bepaald aanzien hebben, dan kan het soms moeilijk zijn om ook in de andere kant iets positiefs te zien. Wij moeten er bijv financieel veel op toeleggen, en vinden allebei dat we moeten kunnen genieten van het leven en niet leven om te werken..

    Ik denk ook dat je vriend met de tijd wel bijdraait, het is natuurlijk ook wat waard als jij je lekker voelt op je werk! Dan ben je prive wrs ook een stuk leuker persoon!

    Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ik vind dat je trots op jezelf mag zijn dat je die keuze hebt gemaakt en de knoop hebt doorgehakt. Niet iedereen durft dat aan! Het zal vast een hele opluchting zijn.
     
  4. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    En wie weet is ze wel niet moe, maar vindt ze een dag bankhangen wel heerlijk? Kan ook nog. ;)
     
    sprits, Fuddey, Novi en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  5. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.043
    10.284
    113
    Ik vraag me toch wel af hoe de reacties zouden zijn geweest als het andersom was geweest. Laat me duidelijk zijn, de wijze waarop hij over haar spreekt vind ik beneden alle peil, maar als de man de keuze had gemaakt om minder te gaan werken.
    In het verhaal van ts: Er is wel over gesproken, maar het is geen gezamenlijk besluit, de keuze is gemaakt door ts en de partner had het niet verwacht. Stel dat de man deze keuze had gemaakt, zonder duidelijke afspraken, zou er dan ook zo makkelijk gezegd zijn dat 3 dagen voldoende is en dat hij moet kiezen waar hij zich goed bij voelt en wat goed is voor het kind?
    Ik vind echt dat er in de kern van de relatie iets niet lekker zit als je zo moeilijk aan elkaar kunt aangeven wat je nodig hebt en waarom een bepaalde keuze voor iedereen (en niet alleen voor jezelf) de beste keuze is. En dat is hier wel aan de hand.
     
    amdaa en Neuzeke vinden dit leuk.
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.711
    32.572
    113
    Ze houden de financiën gescheiden, dus het is niet een probleem van de partner als de ander minder gaat werken.
     
  7. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.043
    10.284
    113
    Echt, dat zie je zo simpel? Zelfs met gescheiden financiën heeft een en ander toch altijd effect? Je hebt toch een relatie, geen studentenhuis
     
  8. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.711
    32.572
    113
    Nou in dit geval denk ik idd dat het zo simpel ligt. Zo geeft ts het zelf aan. Alles is gescheiden en heeft dus geen invloed op hem en andersom dus ook niet.

    Hoe ik daarover denk maakt toch niks uit? Wij doen alles samen financieel, ik werk nu niet, maar daar is hier toch geen sprake van?
    Voor het huishouden maakt het dus niet uit wie minder gaat werken, alleen de persoon zelf zal minder te besteden hebben zoals ik dat hier lees en tja, dan maakt het dus niet uit of de situatie andersom is.
     
  9. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Het gaat voor mij niet zo zeer om het minder werken, maar om de manier waarop er met elkaar omgegaan wordt. Ik vind respect een van de belangrijkste dingen in een relatie. En misschien is dat inderdaad ook de andere kant op, met aangeven wat je nodig hebt. Maar ook al is je partner het niet eens met minder werken, als jij voelt dat het nodig is en het kan financieel, dan heeft hij dat toch maar de accepteren.
     
  10. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.043
    10.284
    113
    Maar hij voelt zich ook echt ongelukkig en haar enige reactie is: tja dan had je een andere sector moeten zoeken. Door haar keuze worden zijn keuzes wel degelijk verminderd en ik vind het zorgelijk dat beide partijen weinig inlevingsvermogen hebben naar de ander.
    Dat hij dat anders moet zeggen dat is duidelijk, maar hij voelt zich ook echt niet gehoord.
     
    Neuzeke vindt dit leuk.
  11. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.711
    32.572
    113
    Precies. Het gaat er eigenlijk niet eens om wat er is voorgevallen, maar het gaat over de manier waarop hij erop reageerde. Echt bespottelijk om zo tegen iemand te praten, laat staan tegen je vrouw.
     
  12. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.711
    32.572
    113
    Maar waar lees je dan dat door haar keuze zijn keuzes worden verminderd? Dat vind ik niet terug. Er zijn genoeg gezinnen waarbij het financieel prima te doen is om beiden wat minder te werken. Dat dat niet kan vanwege zijn werk is niet ts haar schuld.
     
    Whoopy en NiekeKris vinden dit leuk.
  13. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.043
    10.284
    113
    Klopt, dat staat nergens specifiek vermeld. Maar ze zegt wel dat hij ook ongelukkig is, dat vindt ze echter niet haar probleem, is puur een gevolg van zijn keuze voor vakgebied. Daarmee gaat ze wel erg makkelijk voorbij aan wat hij nodig heeft. En ik denk echt dat ze daar eens goed over moeten praten. Wat zit er echt achter zijn woede? Ik kan me namelijk heel goed voorstellen dat het voor hem wel beperkend voelt.

    Stel jouw man geeft aan dat hij heel moe is, niet bij kan slapen en geen weg eruit ziet. Dan zeg jij tegen hem, dat gevoel ken ik, had je maar een andere sector moeten kiezen en o ja, ik ga 3 dagen werken, daar merk jij financieel toch niets van!
    Want dat is nu de situatie tussen ts en haar partner.
     
    amdaa vindt dit leuk.
  14. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.711
    32.572
    113
    Ik lees het toch anders. Ik lees uit haar berichten dat hij vooral zichzelf een hoge druk oplegt én dat hij zijn baan wel vervelend vindt, maar er ook niks aan wil doen. Dan is het niet haar schuld dat zij er wel voor kiest en zoals ik het lees hebben ze het wel besproken, maar "dacht hij toch niet dat ze het echt zou doen".
    Dat ze moeten praten is duidelijk denk ik in elk geval.
     
  15. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Dat heb ik niet zo gelezen...volgens mij mag hij van haar ook ergens anders gaan werken? Ik lees het zoals suus1983 beschrijft.

    Hoe weet je dat dat zo is? Misschien kan het wel allebei?
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  16. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    What the....
    T wordt tijd dat jij n keer uitvalt en hij al die dingen moet doen, dan zal hij zien wat voor luiwammes je bent pfff. Mannen denken er zo makkelijk over terwijl zij vooral druk met zichzelf zijn. Is niet erg maar niet net doen alsof de vrouw lui is. 3 dagen is prachtig icm kinderen (heb ik zelf ook) en als t financieel geen probleem is snap ik niet waarom hij zo jaloers doet.
     
  17. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.783
    15.336
    113
    Vrouw
    Ik lees het exact zoals jij.
     
    femkes vindt dit leuk.
  18. Kaatje92

    Kaatje92 Fanatiek lid

    7 aug 2018
    4.572
    4.043
    113
    Vrouw
    Ik vind het een belachelijke reactie van je man. Ja, je had het misschien beter van tevoren kunnen overleggen en samen beslissen. Het punt blijft dat hij zulke uitspraken doet naar jou. 3 dagen werken en voor het huishouden en de kinderen zorgen is veel meer werken dan hij denkt. Absoluut geen 'luxe paard'. Ook kan hij wat respectvoller reageren.
     
  19. Nora001

    Nora001 Bekend lid

    22 jan 2019
    507
    303
    63
    Vrouw
    Ik vind sommige reacties best wel heftig.
    Zeker is hij niet netjes geweest met zijn bewoording en had hij dit echt wel beter kunnen aanpakken.
    Desondanks is hij niet gelukkig met zijn werksituatie, zeg ik ook wel eens rotte dingen in een verhitte ruzie en heb je als ouders samen te werken en samen beslissingen te maken.

    Om iemand dan een l*l te noemen, niet ts maar in de reacties, vind ik echt heftig. Dit is wel haar partner, waar ze kinderen mee heeft.
    Je hebt gewoon allebei je verantwoordelijkheid in alle aspecten van het gezin. Qua zorg voor de kinderen, financieel, huishouden, etc. Hoe je het exact verdeeld, daar moet je samen uit komen. Maar je houdt allebei je verantwoordelijkheid en wat de een minder doet komt meestal bij de ander er bij.

    Ik krijg het idee dat het soms vrij makkelijk wordt afgedaan als de moeder minder wil werken (moet kunnen,begrijpelijk, er zijn voor de kinderen). Maar dit heeft toch ook effect op je partner. Daar heb je ook een rol in. Ik zou in ieder geval echt meer druk ervaren als mijn vrouw minder ging werken.

    Andersom geldt dat natuurlijk ook voor huishouden en zorg voor kinderen. Thuis komen en lekker gaan relaxen, no way. Samen of allebei niet.
     
    Marti, Neuzeke, femkes en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  20. Lumiere

    Lumiere Fanatiek lid

    11 dec 2012
    3.622
    593
    113
    doktersassistente
    Brabant
    Euh….ik zou nooit bepalen wat mijn vriend wel en niet "mag". Had hij maar een baan waar hij 100% tevreden mee is! Ik gun het hem absoluut, maar hij is zelf van mening dat veranderen van werk een te groot risico voor het gezinsinkomen is en dus doet hij het niet. Plus dat hij van mening is dat het overal wel wat is waar over te klagen valt. Dat vind ik persoonlijk wel een keuze, of je accepteert dat je misschien nog tientallen jaren op een bedrijf werkt waarvan je zo vaak mopperend thuiskomt. Want hij is net 34, moet nog minimaal 30 jaar werken waarschijnlijk. Ik ben wel eens bang dat hij zelf nog een keer overspannen raakt.

    We hebben idd gescheiden rekeningen, dat ik nu minder ga werken houdt puur en alleen in dat ik zelf minder over houd voor kleren/make-up/vakanties/benzine etc. Ik betaal de hypotheek, hij stort maandelijks hetzelfde bedrag op de gezamenlijke rekening voor boodschappen en verzekeringen etc. Hypotheek en zorgverzekering betaal ik gewoon nog steeds zelf. Sparen voor onze zoon doen we evenveel. Omdat hij meer verdient en meer uren werkt kan hij meer sparen, dat is dan maar zo.

    Ik heb aangegeven dat ik een overzicht ga maken van alle huishoudelijke en tuinklussen en dat we aan de hand daarvan gaan kijken hoe de verdeling nu is en hoe we het kunnen herverdelen naar ieders tevredenheid. Hij had ook wel een overzichtje gemaakt, maar daarop ontbrak bv het naar zwemles brengen van zoon een dorp verderop, wat ik altijd doe omdat dat midden op zijn werktijd valt, zowel ochtend- als avonddienst. Voor de was doen had hij een uurtje per week gereserveerd. Terwijl we de droger nooit gebruiken dus de was wordt stuk voor stuk uitgehangen en later opgevouwen.
     

Deel Deze Pagina