Deel je slowcooker recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door Deedee91, 30 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.750
    113
    En qua vocht?
     
  2. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.333
    113
    Ik maak heel graag soep in de slowcooker.
    Een favoriet is uiensoep. Een lading gesneden uien in de pan met een klontje roomboter en een steranijsje en dat zeker 7 uur op low. Dan gaart de ui heel langzaam en wordt ook lekker bruin. En dan de bouillon en evt wat ingekookte witte wijn erbij en nog 1 of 2 uur laten pruttelen.

    En deze is ook echt heerlijk (Thaise kippensoep)
    https://www.onehandinmypocket.nl/2014/11/01/slowcooker-recepten/

    En verder kan je alle soepen waarbij de groentes moeten stoven in de slowcooker maken. Bv tomatensoep, pompoensoep, wortelsoep, etc.
     
    sidmick, GossipGirlxoxo en Poolvos vinden dit leuk.
  3. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Die klinkt ook helemaal top! Doe ga ik ook opslaan!

    @tuc het is soep: en heel veel vocht komt er niet uit de groenten. Dus eigenlijk pak ik zoveel bouillon als ik soep wil hebben op t einde. Ik maak vaak 2-3 liter en vries in (bij soepen waarvan dat kan).
     
    Adje en tuc vinden dit leuk.
  4. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Mijn man is gek op uiensoep! Ziet er niet lastig uit ga hem snel blij maken denk ik. Volgens mij doet mijn moeder ook iets van draadjesvlees door de uiensoep dan zou in principe gelijk met de uien erin kunnen toch?
     
    Adje vindt dit leuk.
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.333
    113
    Oh, dat zou vast ook wel erbij kunnen, alleen weet ik niet zeker of de uien dan ook zo mooi bruin worden. Er zal uit het vlees weer vocht komen, waardoor de uien eerder koken, dan dat ze gesmoord worden in wat boter. Maar het is het proberen waard. Lijkt me heerlijk!
    Ik check net nog even mijn recept en zie dat ik de uien altijd eerst even 15 minuten aanbak op matig hoog vuur. Dat zou je waarschijnlijk wel kunnen skippen, maar dan moet het misschien een uurtje langer in de slowcooker. En verhouding is 1 kg uien op 1 liter runderbouillon, en twee steranijszaden. Laatste is optioneel, maar geeft het wel een meer gelaagde smaak. En ik kook 150 cc wijn in tot hij bijna verdampt is in de pan waar ik de uien heb aangebakken.
    Op smaak brengen kan dan evt. nog met peper, zout, madeira en sherryazijn.
     
    GossipGirlxoxo en Poolvos vinden dit leuk.
  6. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    Hier staan de cookers aan! Bolognesesaus zoals gepland en babi ketjap - want ik kwam in de winkel en er lag een kilo varkensvlees op datum met 50% korting.
     
    Adje vindt dit leuk.
  7. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.224
    3.670
    113
    Voor komende week staan op het menu spare ribs, babi ketjap en hachee. Voor de laatste heb ik nog steeds niet echt het ideale recept gevonden.
    Het weekend ga ik pompoensoep proberen
     
  8. prjbt

    prjbt Niet meer actief

    Ik maak de hachee als volgt:

    600 gram riblappen aanbakken met peper en zout dan kort 2 a 3 grote uien erbij even kort meebakken

    Dan in de slow cooker met 200ml water, rundvlees bouillonblokje, nog wat peper en zout, 5 kruidnagels, 2 laurierblaadjes en +/-5cm van een drielaaagse kruidkoek.

    8 uur op low. Op het eind evt indikken met maizena maar is bij mij vaak niet nodig
     
    GossipGirlxoxo en sidmick vinden dit leuk.
  9. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Dank je! Hiervoor zocht ik ook nog een recept.
     
  10. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Het ruikt goed en ziet er goed uit, nu nog afwachten hoe het vanavond smaakt als het uit de slowcooker komt.
    Gisteren avond al komkommer en rode ui op zuur met pimentballetjes gemaakt en die smaakt in ieder geval goed.
     
    Poolvos en Adje vinden dit leuk.
  11. mariska165

    mariska165 Fanatiek lid

    4 jan 2009
    4.074
    581
    113
    groningen
    Wij hebben de hachee van deze site gemaakt en wij vonden deze heerlijk. www.eefkooktzo.nl
     
    sidmick en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  12. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Qua smaak was de kip masala perfect. Ik heb kipfilet gebruikt en deze vond ik wat droog geworden, volgende keer toch maar kippendijen nemen (normaal hou ik daar niet zo van als bijv er kipsate van word gemaakt). De kouseband kwam uit de diepvries bij de toko en die vond ik wel heel zacht geworden, dus volgende keer of vers en ongekookt halen of later toevoegen. En ik miste de jus/saus die normaal bij het surinaamse resaurant er wel bij zit. Dus ik denk volgende keer wat meer vocht toevoegen of de verse kouseband en kippendijen geven meer vocht af. Het is in ieder geval voor herhaling vatbaar maar nog even sleutelen aan het recept om het meer naar mijn smaak te maken.
     
    Zulema vindt dit leuk.
  13. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    1.733
    1.620
    113
    Vrouw
    Morgen avond zuurvlees in de slome.

    Zag dat de runderlappen ook in de bonus zijn bij de ah dus dat komt mooi uit.

    Zondag dan met een paar mensen proeven.
     
    Poolvos vindt dit leuk.
  14. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.871
    15.311
    113
    Poolvos vindt dit leuk.
  15. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.224
    3.670
    113
  16. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.871
    15.311
    113
    Minder vlees: 850gr ipv een kg.

    Verder wat meer van een aantal andere ingrediënten:
    3 uien ipv 2
    4 paprika’s ipv 2 (2x rood, 1x groen, 1x geel)
    4 tenen knoflook ipv 3
    4 laurierblaadjes ipv 3
    2 theelepels karwijzaad ipv 1,5
    1,5 theelepel knoflookpoeder ipv 1
    2 theelepels paprikapoeder ipv 1
    200gr creme fraiche ipv 125gr
     
    sidmick vindt dit leuk.
  17. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Zelf verzonnen recept voor uiensoep. Mijn moeder maakt deze altijd met rundvlees (soort dunne hachee) en een pakje honig soepmix :oops:en dat vind mijn man zo lekker. Dus ben benieuwd of die van mij in de buurt komt.

    Een pond sucadelappen in grote dobbelstenen gesneden en even met peper en zout aangebakken in roomboter tot ze bruin waren. Dat in de slowcooker.
    Een kilo uien en halve ringen gesneden en dat aangebakken in roomboter tot ze glazig waren ook in de slowcooker.
    Een zakje honig uiensoep mix met een halve liter water erbij en een laurierblaadje en 2 kruidnagels en een schepje bruine suiker.
    Aangezet op low voor 6 uur. (Nu 2 uur later ruikt het al zoals het bij mijn moeder ruikt als ze uiensoep maakt).
    Straks als de 6 uur voorbij zijn gooi ik er nog +/- een liter (even aankijken hoe dik/dun het daarmee word op de mix moest namelijk 1,5 liter) heet water bij en dan zet ik hem nogmaals op 2 uur low.

    Misschien echt een slecht idee zo met de soepmix, ben heel benieuwd of dit een flop of top word. Hou jullie op de hoogte :roflmao:

    Als het wel lukt dan ga ik volgende week voor de hashee en dan vervang ik de soepmix voor hashee mix van honig en uiteraard wat minder water :D:p
     
    Poolvos vindt dit leuk.
  18. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    1.733
    1.620
    113
    Vrouw
    Iemand nog suggesties wat ik dit weekend kan maken? Ik krijg gasten waarvan 1 iemand vegetarisch en de rest eet alles.
    Nu heb ik al vegetarische rendang wat ik ga maken maar ik wil er nog wat bij maken. Dit hoeft niet vegetarisch te zijn maar wel iets wat ik dan vrijdagavond al erin kan gooien. De rendang kan dan zaterdag overdag.
    Graag wel iets wat dan ook indisch is, dacht al aan gado gado maar dat is niet voor in de slome.
     
  19. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    https://www.eetspiratie.nl/category/slowcooker/

    Op deze pagina staan veel oosterse recepten.
     
  20. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.333
    113
    Ik zou gaan voor rundvlees rendang en dan nog telor ketjap erbij (https://www.eetspiratie.nl/telor-ketjap-eieren-in-ketjapsaus/). Dan is er voor zowel vegetariërs als andere gast keuze in wat op te scheppen. En dan daarbij rijst (of nasi/bami oid), seroendeng, (zoetzure) komkommer en kroeppoek.
    De eieren kan je ook vooraf klaarmaken. Hoe langer ze trekken in de ketjapsaus hoe beter. En je kan ze ‘s avonds op een laag vuur dan gewoon opwarmen.

    Edit: de rundvlees rendang komt bij mij ook van eetspiratie. Die is echt heerlijk!

    Nog een edit :D: Als je nog een groente gerecht erbij wilt: toemis boontjes of sajoer boontjes zijn beide ook heerlijk en goed vooraf klaar te maken. Beide recepten gebruik ik weer die van eetspiratie.
     

Deel Deze Pagina