Juni/Juli 2020 MMM Mama's

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Snoepjes, 23 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Maan14

    Maan14 Niet meer actief


    Kan verder nu echt wel van de zwangerschap genieten. Bij de 20 weken echo word de bmh ook weer gemeten a deze niet verkort is kan ik denk ik ook wel mijn onzekerheid los laten.
     
  2. Snoepjes

    Snoepjes Fanatiek lid

    26 mei 2018
    4.348
    3.633
    113
    Vrouw
    Ik las ergens dat jouw 20 weken echo verzet is @Maan14? Waardeloos zeg van het ziekenhuis. Wanneer heb je hem nu?
     
  3. Maan14

    Maan14 Niet meer actief


    Uit eindelijk naar een hoop drama een uur vroeger als gepland gehad. Maar anders zou het flink verzet worden.

    Placenta licht laag een stukje over de uitgang. Dus hier nog controle op en de buik is van P81 naar p21 gegaan. Dus over 4 weken weer een groei echo. En bmh meeting. Deze was van 4. 2mm naar 3.8mm gegaan. Nog steeds lang genoeg hoor. Maar nu word de druk pas zwaarder voor de bmh.
     
  4. Snoepjes

    Snoepjes Fanatiek lid

    26 mei 2018
    4.348
    3.633
    113
    Vrouw
    Het blijft spannend dus. Gelukkig was het tot nu toe goed.

    Ik zou het ook niet pikken hoor, als mijn echo verzet zou worden :oops:. Helemaal niet een heel eind vooruit. Fijn dat,het toch diezelfde dag nog kon.

    Nog even en dan tik ik de 24 weken aan. Toch wel een fijn gevoel dat de artsen dan alles voor je baby gaan doen. Oh en 9 maart hebben we een mooie uitgebreide 3D echo gepland! Dan ben ik 27 weken. Zin in!!
     
    Maan14 vindt dit leuk.
  5. Snoepjes

    Snoepjes Fanatiek lid

    26 mei 2018
    4.348
    3.633
    113
    Vrouw
    @Frummels is morgen ook alweer op de helft! Gaat snel!
     
  6. Frummels

    Frummels Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    4.475
    2.832
    113
    Vrouw
    jaaaaaaaa morgen 20’weken! Ik heb vrijdag m’n echo, vind het wel spannend. Heb ook andere klachten dan bij m’n dochter, zoals op de wc of als ik op m’n hurken zit wat druk van onder en dan maak ik me toch en klein beetje zorgen dus ik ben blij als ik wat meer duidelijkheid krijg vrijdag, hopelijk is alles goed.
     
    Maan14 vindt dit leuk.
  7. Frummels

    Frummels Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    4.475
    2.832
    113
    Vrouw

    Jeetje Maan wat not done zeg dat de deze echo wilde verzetten en al helemaal niet in dezelfde week, dat kunnen ze echt niet maken, zeker niet in jouw geval.

    hoe voel je je er nu bij dat het buikje in p21 zit en je bmh korter is? Doen ze daar nog iets mee zoals cerclage of hoeft dat (nog) niet? bij m’n dochter lag m’n placenta met 20 weken ook nog voor de uitgang, die was met 32 weken gelukkig weggetrokken. Hopelijk gebeurt dat bij jou ook.
     
  8. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    @Memmiee wat fijn die levensvatbaarheidsgrens!! Ik kijk er echt naar uit.

    @Frummels wat spannend de 20 weken echo. Hier vind ik de zwangerschap lichamelijk lastiger nu. Ondanks het maar 6 jaar later is. Huid jeukt en krijg striea die bij onze zoon niet had heup problemen. Was bij onze zoon veel elastischer voor mijn gevoel. :roflmao:

    Ik krijg 2-3 weer een cervix meeting en de baby word dan weer helemaal op gemeten.
     
  9. Frummels

    Frummels Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    4.475
    2.832
    113
    Vrouw
    Mijn twintig weken echo was goed. Het is een kleine dame maar dat was m’n eerste dochter ook dus dat vind ik (en de gyn) niet zorgelijk. Het was een hele opluchting. Heb vanuit m’n angst ook even m’n bmm laten checken en die is nog lang dus dat is ook een geruststelling.

    Enige domper voor mij was dat de placenta nog 1,5 cm over de uitgang heen ligt en het een serieus scenario kan worden dat ik een keizersnede ga krijgen. Ik had me hier totaal niet op ingesteld dus moest echt even schakelen en was behoorlijk van slag. Later goed gesprek gehad met mn gyn die het nuanceerde, het kan nog twee kanten op (maar hij moet dus wel nog zo’n 3,5 cm gaan verschuiven wat best een end is), dus we gaan het gewoon afwachten. En al met al is een keizersnede ook minder spannend en naar dan ik in eerste instantie dacht. Al hoop ik nog steeds dat het vaginaal kan. Ik probeer het los te laten, kan er toch niets aan veranderen. Heb met 28 en 32 weken weer een echo en consult bij m’n gyn en dan weten we meer.
     
    Maan14 vindt dit leuk.
  10. Snoepjes

    Snoepjes Fanatiek lid

    26 mei 2018
    4.348
    3.633
    113
    Vrouw
    @Frummels wat fijn dat de 20 weken echo goed was! Ik snap dat je even moet schakelen vanwege de eventuele keizersnede. Ik had dat ook, al staat het hier al vast dat het een ks gaat worden. Maar weet het liever nu dan op het laatste moment. Kan ik mij er op instellen.

    Hier gaat het redelijk. De baby doet het gelukkig prima in mijn buik, maar er zijn wel eiwitten gevonden in mn urine. Nu verzamel ik 24 uur urine en dat moet ik morgen inleveren ivm kans op pre eclampsie. Was vandaag behoorlijk van slag, eerst die hoge bloeddruk (nu onder controle met medicatie) en nu komt dit er bij. Ben zo bang dat de baby uiteindelijk eerder gehaald moet worden. Hoop zo dat het meevalt, maar gewoon normaal zwanger zijn is er voor mij niet meer bij. Bij mn eerste al problemen gehad in de zwangerschap, nu zwanger via IVF en zijn die bloedingen weg, hebben we dit weer. Er is echt altijd wel wat :(
     
  11. Frummels

    Frummels Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    4.475
    2.832
    113
    Vrouw
    Jeetje memmie wat rot zeg...ja minder zorgeloos is er bij jou niet bij, ik dacht dat de extra zorgen nu wel weg waren voor jou. Gelukkig hebben ze dit wel snel opgespoord om je te kunnen helpen en zit je morgen op de 24 weken grens vanaf waar de kans op een mooie leven elke dag gaat toenemen voor jouw kleine man. Al begrijp ik mega goed dat je hem en jezelf een voldragen zwangerschap gunt. ik duim met je mee!
     
    Snoepjes vindt dit leuk.
  12. Maan14

    Maan14 Niet meer actief


    Hier ook een placenta over de uitgang. Ik ga alleen zeker weten een geplande kz kiezen. Door alle medische rompslomp ivm mijn hart aandoening is dat zowiezo het veiligste

    @Memmiee wat schikken. Hoop op een mooie uitslag nu! Pre eclampsie is natuurlijk niet niks. Ik ben afgelopen weekend nog op controle geweest. Eerste instantie dachten ze dat ik funneling had maar bleek vertekend beeld door de placenta die er langs over lig.
     
    Snoepjes vindt dit leuk.
  13. Snoepjes

    Snoepjes Fanatiek lid

    26 mei 2018
    4.348
    3.633
    113
    Vrouw
    Mijn urine was nu oké! Nog wel wat eiwitten maar was wel afgezwakt en niet zo hoog dat ze er iets mee moeten. Ik ben happy! Morgen weer een standaard afspraak bij de vk. Spieken bij kleintje :)
     
    Maan14 en Frummels vinden dit leuk.
  14. Frummels

    Frummels Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    4.475
    2.832
    113
    Vrouw

    Ik had het gelezen ja. Weten ze al met hoeveel weken die gepland gaat worden?
     
  15. Maan14

    Maan14 Niet meer actief


    Nee Ik denk 38/39 weken. Maar dat zal ik wel meteen horen 2-3 al heb ik een anderen gynaecoloog dan anders. Dus hoop dat deze er net zo in staat.
     
    Snoepjes vindt dit leuk.
  16. Maan14

    Maan14 Niet meer actief


    Wat een goed nieuws!
     
    Snoepjes vindt dit leuk.
  17. Frummels

    Frummels Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    4.475
    2.832
    113
    Vrouw
    Ja ik las dat dat meestal de termijn is tenzij moeder en of kind in gevaar zijn, dan doen ze hem eerder (en is ie vaker ook niet gepland). Fijn dat je waarschijnlijk over twee weken al duidelijkheid hebt!
     
  18. Frummels

    Frummels Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    4.475
    2.832
    113
    Vrouw
    Hoe was je afspraak gisteren @Maan14 ?

    Hoe gaat het verder met jullie?

    Hier gaat het wel goed, ik voel mij prima, mijn buikje begint nu aardig te groeien en ik heb al zicht op mijn verlof (nog 10 weken werken, ik ga eerst op vakantie en dan start mijn verlof). Ondertussen ben ik lekker bezig met de kinderkamers (mijn oudste gaat over naar een andere kamer die we aan het verbouwen zijn), dat is ook een leuke bezigheid.
     
    Maan14 vindt dit leuk.
  19. Maan14

    Maan14 Niet meer actief


    Wat fijn dat je je verlof datum weet!

    Afspraak was niet zoals gehoopt alles is goed met de baby. Echter waren ze op anesthesie niet zo blij met de situatie en moet er nu van alles geregeld worden wat anders niet gedaan word om toch in ons ziekenhuis de kz te kunnen krijgen. Word nog even spannend of alles rond te krijgen is helaas. Probeer het los te laten omdat toch geen invloed er op heb. Word zowiezo weer een kz onder narcose omdat absoluut de medicatie niet mag die je bij een ruggenprik krijgt.
     
  20. Frummels

    Frummels Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    4.475
    2.832
    113
    Vrouw
    O doen ze normaal dan geen KS onder narcose bij jouw ziekenhuis? Of heeft het te maken met andere factoren? Wat vind je ervan dat je onder narcose bent tijdens de bevalling, fijn of juist niet? Niet dat je natuurlijk een keuze hebt, maar ik vroeg mij af hoe dat voor je voelt.
    Wanneer gaan ze aan je terugkoppelen of het geregeld kan worden?
     

Deel Deze Pagina