De eerste 100+ dagenclub gaat door - deel 2!

Discussie in 'De mama's' gestart door Poolvos, 13 feb 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Muisje458

    Muisje458 Niet meer actief

    Ja ik geniet echt van dit krapuleke. Zie haar doodgraag en dank god iedere dag voor dit mooi wezentje. Er zijn soms nog moeilijke momenten maar ik weet dat dat momenten zijn dat ik mij minder voel.
     
    Mya, Boordevol en Siepie85 vinden dit leuk.
  2. Luna87

    Luna87 Fanatiek lid

    28 aug 2018
    1.060
    1.297
    113
    Vrouw
    Haha, dat doet onze dochter ook. En dan lachen om zichzelf :roflmao:

    Het is zo magisch om te zien wat ze elke week weer bij aan het leren is. Ze snapt de babygym ook al beter en lacht het uit als ze ergens tegen aan komt :rolleyes: Vaak dan nog wel per ongeluk hoor.

    Hoe vaak leggen jullie baby op zijn/haar buik? Ik probeer elke dag 4 keer te oefenen en dan 5 minuutjes ofzo. Ze is er dan vaak wel weer klaar mee, maar kan wel bijna die hele tijd haar hoofd hoog houden. Geen idee wat normaal is?

    Poolvos, beterschap!
    Andere meiden... pff als ik jullie nachten lees. Zoveel respect! Hoop dat het snel weer wat beter gaat.

    Hier ook een slechte dagslaper. Soms echt hele lange slaapjes van 2 uur, maar meestal hazeslaapjes en dan is ze weer wakker. Ik maak me er niet meer druk om...
     
    RobinBird, Nina Sanders, Mya en 2 anderen vinden dit leuk.
  3. Muisje458

    Muisje458 Niet meer actief

    Ik denk echt dat die hazeslaapjes er bij horen in het begin. Gezien hun wakkertijd nog zo kort is kunnen ze moeilijk 1,5u wakker zijn en dan 2u dutten iedere keer. Hier begint ze naar de 2uwakker te geraken maar dat is echt het maximum.
     
    Mya vindt dit leuk.
  4. Angelmom1

    Angelmom1 Fanatiek lid

    18 dec 2018
    4.081
    3.718
    113
    Vrouw
    Ja ik ook zombie vandaag 21 uur voeding lag 22, 00.50 weer wakker drinken
    2.45 krijsend wakker 15 min omgelopen en proberen te troosten 3 uur toch wat drinken
    Maar nog huilen in eens ruik ik poepluier dus alles verschonen 3.30 lag hij weer in bedje klaar wakker te kletsen 4 uur gaan slapen maar ik klaar wakker half 5 val ik in slaap 5.30gaat de wekker.
     
    Mya, Boordevol en Magnolia29 vinden dit leuk.
  5. Angelmom1

    Angelmom1 Fanatiek lid

    18 dec 2018
    4.081
    3.718
    113
    Vrouw
    Hier vandaag bij kdv ook gedraaid heeft nu smaak echt te pakken
     
    Mya, Boordevol en Magnolia29 vinden dit leuk.
  6. Angelmom1

    Angelmom1 Fanatiek lid

    18 dec 2018
    4.081
    3.718
    113
    Vrouw
    Kleine man uit zijn normale ritme
    Normaal slaapt hij van 19 tot 21 na voeding en drinken
    Vandaag op kdv maar 2 flesjes gehad anders 3 dus thuis gelijk gevoed 16.45 en 17.30 groente hap 18.15 poging bed helaas huilen 18.30 bv 19.00 weer in bed 19.30 weer huilen weer voeden ligt nu te tutten
     
  7. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.537
    7.040
    113
    @BlauwBeertje , eerst een dikke knuffel. Maar het voorzichtige advies om misschien zelf eens te gaan praten, met een POH'er misschien? Want het is natuurlijk frustrerend als je kindje niet slaapt. Maar eigenlijk is van 17 tot 8 slapen met twee flessen en 1,5 uur wakker tussendoor echt goed te noemen. Maar zoiets zie je niet meer omdat vooral de moeilijke momenten blijven hangen. ik herken het wel hoor van toen bij onze derde. Maar ik sluit me aan bij Boordevol, het helpt jou en B niet om beter te gaan slapen of positiever te zijn als je in deze neerwaartse spiraal blijft zitten. Soms kan proberen om anders te gaan denken echt helpen, en er zijn gelukkig genoeg mensen die je daarbij kunnen helpen.
    Kop op! Zet hem op, zodat je weer volop kan gaan genieten van je mooie mannetje!

    @vandaag, L vond het kdv prima, en vanmiddag was ze bij mijn moeder, ik had haar zelf 1 uur in bed gelegd, en mijn moeder had haar om kwart voor 4 maar wakker gemaakt want ze vond dat ze wel erg lang sliep :roflmao: Ze maakte zich zorgen, terwijl zij degene is die mijn zorgen over het vele slapen van L juist wegneemt, omdat ik dat als baby ook altijd deed :roflmao:
    Toen ik haar op wilde halen om 5 uur sliep ze net weer dus eerst de andere kinderen maar gehaald voor ik haar uit bed moest halen. Thuis heeft ze voor het eerst geschaterlacht (is dat Nederlandso_O). Wat is dat geweldig! Was ik al weer vergeten van de anderen. Om te smelten

    En ik heb toch zo'n zin in werken, vandaag al mijn collega's weer gezien, heerlijk. Nog 1,5 week dan mag ik weer :thumup:
     
    Mya, Muisje458, Boordevol en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. Miekje86

    Miekje86 Fanatiek lid

    24 mei 2019
    4.588
    10.779
    113
    Vrouw
    Paraveterinar
    @jvsd92 zojuist hier met avond eten. L lag heerlijk op mijn opgetrokken benen te slapen. Denk laat ik lui op de bank eten en L laten slapen. Zie ik bij hap 1 een grote grijns op zijn gezicht komen en zijn ogen gaan open :roflmao::roflmao:. Echt hij doet het er om (hij is wel direct weer in slaap gevallen)

    @Luna87 eigenlijk amper tot niet :oops:. L slaapt vaak op mij op zijn buik. Als hij dan wakker is komt hij super netjes omhoog. Van het cb moeten we echt wel een aantal keer per dag trainen, maar dan heeft L er vaak geen zin in en b klijft krijsend plat liggen. Jij niet cb liet hij wel even zien hoe goed hij het al kon (veel beter dan verwacht werd voor zijn leeftijd)

    Hier hebben wij de wipstoel met speelboog naar beneden gehaald. Kan L lekker daar op spartelen. En wie neemt hem in beslag (zie foto) :rolleyes::rolleyes:. Echt die kat scheet bij onze dochter 7 kleuren stront en kwam niet bij haar spullen in se buurt en nu moeten wij hem telkens weg halen. Regelmatig liggen ze nu dus ook samen in de box, die kat vertrekt geen spier als hij geschopt of geslagen word als L vrolijk ligt te trappelen in de box :eek:
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Mya, jvsd92 en Muisje458 vinden dit leuk.
  9. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.859
    7.805
    113
    Amsterdam
    o heerlijk die kat!! Die van ons hebben er ook een handje van! Overal op en onder!
     
    Miekje86 en Mya vinden dit leuk.
  10. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    Ooo wat is er veel gepraat! Veel bijgelezen en nou op alles te gaan reageren.. Ik weet de helft geen eens...

    wat poolvos zegt over de medicijnen.... Ik wilde dat er meer zulke artsen waren. Gelukkig die ook gehad na mijn bevalling.

    Ik moest flink aan de medicijnen na mijn bevalling. Borstvoeding ging al niet vanzelf, en toen kwam ook nog het feit. Kolven na inname van de medicijnen en dat weg gooien. Rest van de dag had ik wel mogen voeden, maar de arts zei ook. ‘Je baby krijgt altijd wat via je melk van de medicijnen mee. Dit omdat je het ‘chronisch’ even moet slikken.’’Op papier gezien moet het kunnen voor je kindje, maar het kan niet 100% goed zijn’. Aangezien borstvoeding al niet ging, de keuze met de arts gemaakt geen borstvoeding te geven. Nog heb ik het hier moeilijk mee, ik droom zelfs nog geregeld dat ik L borstvoeding geef. Zo gelukkig ben ik dan. Maar ik sta er nog steeds achter. Ik kom absoluut niet zonder die medicijnen of zonder had ik niet goed kunnen functioneren voor L. Zijn allemaal voors en tegens denk ik... Maar bij mij staat voorop dat ik de ellende niet ga opzoeken. Er kan altijd wat gebeuren, maar opzoeken doe ik het niet.

    Hier vanmiddag op het werk geweest. Collega’s allemaal gezien. Heerlijk. Was echt leuk! L heb ik vanavond lekker in bad gedaan. Ze heeft zoveel mensen gezien en zoveel prikkels over gedaan. Even lekker ontspannen in bad. Zo fijn!
     
    Nina Sanders, Muisje458, Magnolia29 en 3 anderen vinden dit leuk.
  11. Mya

    Mya Fanatiek lid

    12 apr 2012
    2.600
    2.171
    113
    Hier heeft dochter de hechting nog steeds. Ze was zo hysterisch bij de dokter vanmorgen, dat hij zei, kom van de week maar terug. Mijn vriend was trouwens met haar gegaan. De tandarts mocht wel kijken, maar foto maken, heeft ie niet gedaan, komt bij de standaard controlle. Zoals hij nu kon zien, lijkt t alsof de tanden er gewoon uit zijn gevallen en niet in de kaak zitten, die kans acht hij erg klein gelukkig.

    nu gaat dochter morgenochtend met haar oma (vriend zijn moeder) naar de dokter, ze heeft hele goede band met haar en oma ook met haar, favo kleinkind. Zo benieuwd of hechting dan eindelijk eruit is. Oma heeft der zo een knuffel van de Lidl actie beloofd, gelijk erna mag ze er een uitzoeken en nog iets van 5 euro uitkiezen. Van ons krijgt ze zakje unicorn Lego, die spaart ze... en nog wat aquabeads. Uiteraard alleen als de hechting eruit is...
     
  12. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    Hier nog ideeën? Wij doen sinds twee dagen een schepje JBPM door L haar flessen heen. Sinds dien spuugt ze niet meer, heerlijk! Voor L, maar ook voor ons !
    Alleen ze had maat 2 van dokter Brown. Die is te klein. Ze krijgt het er niet doorheen. Maar maat 3 gaat veel te hard...

    Iemand al ervaring hiermee en weet een goede speenmerk die er precies tussen valt ?
     
  13. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    @Mya ohh wat sneu voor haar zeg dat dit allemaal zo moet! Hoop dat het morgen lukt! Ook voor jullie lastig zo...
     
  14. Mya

    Mya Fanatiek lid

    12 apr 2012
    2.600
    2.171
    113
    fijn dat de broodpitmeel helpt. Weet niet of je al weet dat je de fles strak kunt aandraaien, dat ze dan langzamer drinkt zeg maar, en hoe losser hoe makkelijker ze drinken. Hier sinds paar dagen over op speen 3, wel van avent, maar als ik die niet strak aandraai, dan verslikt hij zich steeds, draai ik heel strak aan dan werkt t super.

    Ja, ik hoop t ook echt, kost veel energie dit, van haar en ons ook. Volgend dokter kan t geen kwaad dat hechting er langer in zit, maar ze krijgt er wel last van, zit korst in de hechting, en dat korstje wilt eraf, zit nu alleen nog in de hechting en dat irriteert der wel steeds, maar niet genoeg om t vandaag te laten lukken. Hopen dat oma t wel lukt, anders weet ik t ook niet meer.
     
    wolkje1994 vindt dit leuk.
  15. Chrissie1990

    Chrissie1990 Fanatiek lid

    26 aug 2016
    1.180
    1.079
    113
    Hulpverlener
    Wat een avond hier zeg. Baby E weigerde in haar bedje te slapen. Iedere keer krijsen. Als ik haar neerlegde. Terwijl ze zichtbaar moe was. Ze ligt eindelijk in haar bed te slapen. Ik skip even de dreamfeed en hoor wel wanneer ze weer honger heeft. Ze had vanaf 15 uur vanmiddag Niet meer geslapen.
     
    Mya en Siepie85 vinden dit leuk.
  16. wolkje1994

    wolkje1994 Fanatiek lid

    12 aug 2013
    3.892
    5.779
    113
    @Mya dit wist ik helemaal niet ! Ga ik gelijk toepassen!
     
    Mya vindt dit leuk.
  17. Angelmom1

    Angelmom1 Fanatiek lid

    18 dec 2018
    4.081
    3.718
    113
    Vrouw
    Hier ook wat moeite met speen maar en pap de m difrax krijgt ze er niks uit en de l gaat te snel
    2 keer pap in de fles gedaan maar nog niet een succes
    Dames die dit geven nog tips welke verhouden op speen maat
     
  18. Imona

    Imona VIP lid

    8 feb 2014
    5.301
    3.882
    113
    Hier de 3 standenspeen van difrax. Heb hem met normale melk op stand 3. En heb voor de papfmes met rijstebloem de speen maat L. Maar dan moet ik wel echt 3 scheppen rijstebloem er in doen en even wachten tot het dik is. Die fles is soms met t minuten leeg en soms met 15 minuten. Maar hij kan het hebben. In het begin 4 scheppen er ingedaan dat hij aan de snelheid kon wennen. Gaat nu prima. Blijft een geklooi met die spenen.

    Misschien met een satéprikkertje gaatje iets groter prikken? Hebben wij in het begin ook gedaan. Als de ene soeen te langzaam ging en dr andere te snel
     
  19. Miekje86

    Miekje86 Fanatiek lid

    24 mei 2019
    4.588
    10.779
    113
    Vrouw
    Paraveterinar
    Kan zeker geen kwaad dat die hechtingen langer blijven zitten. Vaak zijn het ook oplosbare hechtingen maar door het knoopje duurt oplossen vaak te lang en gaat het irriteren, heel soms ontsteken maar dan zitten we te veel aan. Hopelijk werkt de omloop praktijken
     
    Mya vindt dit leuk.
  20. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Omg ik weet niet wat het is hoor..
    Ik denk ik ga vroeg op bed.
    Na 3 kwartier word L wakker voor een voeding en sindsdien krijst ze!
    Krijsen krijsen krijsen!! Constant strekken en het is net alsof ze last van krampen heeft.
    Niet normaal.
    Nou zit ik dus met der beneden want ze gilt zo hard dat C daar wakker van gaat worden als ik boven blijf.
     

Deel Deze Pagina