Deel je slowcooker recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door Deedee91, 30 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.331
    113
    Wordt vast heerlijk. Hoewel ik persoonlijk denk dat je dat zakje soepmix niet nodig hebt en (runder)bouillon volstaat. Komt al zoveel smaak van die uien zelf. Dus ik ben ook benieuwd hoe het uitpakt!
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  2. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    1.733
    1.620
    113
    Vrouw
    Ik dacht inderdaad ook aan een rendang met rund, en dan inderdaad een eitje erbij. Het wordt dan met ook gado gado erbij wel erg veel vermoed.
    Dus ik denk dan vega rendang, rundvlees rendang ei en boontjes? Misschien moet ik de hele buurt uitnodigen :D
     
  3. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.331
    113
    Ik zou die buurt het lekker zelf laten uitzoeken en er een dag later nog heerlijk de restjes van eten :roflmao::D Heerlijk!
     
  4. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    1.733
    1.620
    113
    Vrouw
    Als er al restjes zijn, er komen 3 ook best grote eter en een puber. Als de puber het lekker vind dan is de pan al leeg voordat wij kunnen scheppen :)
     
    Adje vindt dit leuk.
  5. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.222
    3.670
    113
    Deze vandaag gemaakt maar bah, wat mij betreft de eerste mislukking in de slow.
    Vlees is heerlijk zacht maar smakeloos behalve een vieze bier smaak
     
  6. mariska165

    mariska165 Fanatiek lid

    4 jan 2009
    4.074
    581
    113
    groningen
    Oh jee, smaken verschillen. Ik heb trouwens geen donker bier gebruikt maar een gewoon flesje bier. Misschien dat dat nog verschil maakte qua smaak.
     
  7. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.222
    3.670
    113
    Zou inderdaad kunnen. Ik had het nog wat gebonden met maizena en daardoor nam de biersmaak wel af maar vond het toch nog niet helemaal lekker. Volgende keer voeg ik iets meer kruiden toe
     
  8. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Heeft iemand toevallig een lekker recept voor goulashsoep voor de slowcooker?
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.331
    113
    Deze staat op mijn to-do-lijstje: https://www.keukenliefde.nl/goulashsoep/
    Ik ga er wel mijn eigen goulashkruiden in gooien. Ik weet dus niet of hij echt lekker is, maar hij klinkt wel goed
     
    Linda86 vindt dit leuk.
  10. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    8 aug 2019
    1.670
    1.136
    113
    Vrouw
    Nog niet zelf geprobeerd maar volgens mijn vriendin is deze lekker.

    Hongaarse Goulash
    Ingrediënten
    • 600-650 gr sucadelappen in blokjes (ik gebruikte Black Angus sucadelappen van de slager)
    • 400 gr tomatenblokjes (blik)
    • 200 ml runderbouillon
    • 2 rode paprika's
    • 1 gele paprika
    • 1 ui fijngesnipperd
    • 2 teentjes knoflookfijngehakt
    • 1 el tomatenpuree
    • 1 el bloem
    • 1,5 el milde paprikapoeder
    • 1 tl karwijzaad
    • 2 laurierblaadjes
    • versgemalen zout en peper
    • olijfolie
    Instructies
    Slowcooker
    • Bestrooi het vlees met wat versgemalen zout en peper en meng de bloem er doorheen.
    • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het vlees aan. Schep het vlees uit de pan en leg het in de slowcooker.
    • Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak op laag vuur de ui met de knoflook in 5 minuten zacht, maar niet bruin.
    • Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten mee.
    • Voeg de paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
    • Voeg de tomatenblokjes, de bouillon en karwijzaad toe en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met nog wat versgemalen zout en peper.
    • Haal de pan van het vuur en giet het mengsel bij de blokjes vlees in de slowcooker. Roer het geheel even door en steek de laurierblaadjes ertussen.
    • Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker aan op de laagste stand. Laat de goulash in ca 8 uur stoven tot het vlees heerlijk zacht is.
    • Haal het laatste half uur de deksel van de slowcooker, zodat de saus wat kan indikken. Gebruik eventueel wat bindmiddel, zoals maizena of allesbinder.
     
    Linda86 vindt dit leuk.
  11. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Hij is goed gelukt, lekkerder als die van mijn moeder volgens man en zoon :D heb even gebeld met een Nanananana momentje :roflmao: Maar volgende meer probeer ik het wel zonder kruiden zakje!
     
    Louise11110, Marti, Linda86 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.331
    113
    Hahaha, dat wordt nog wat met jou! Zit er toch een keukenprinses in je :D
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  13. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Hahaha mijn man zegt net precies hetzelfde aan de telefoon, met daarbij dat ik die pan 15 jaar eerder had moeten kopen :roflmao: maar ja, beter laat dan nooit! Ik begin het nu ook leuk te vinden doordat ze het echt lekker vinden en goed eten elke keer.
     
    Luna86, Louise11110, Linda86 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  14. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Thanks @Adje en @Zulema komt helemaal goed zo! Ga vrijdag wat proberen aan de hand van jullie recepten en een beetje eigen inbreng.
     
    Zulema en Adje vinden dit leuk.
  15. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.329
    842
    113
    Goed bezig :thumup::thumup:

    Soms is het ook een kwestie van weer opnieuw proberen. Maar ik heb makkelijk praten want vind koken echt heel erg leuk. Recepten zoeken, kan er uren mee bezig zijn :roflmao:
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  16. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.329
    842
    113
    Vreugdedansje... Want heb zowaar krabbetjes gevonden een dorp verderop:roflmao:

    Nog geen spare ribs maar lijkt erop haha. Morgen wat lekkers er mee maken.
     
  17. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.329
    842
    113
    Wat eten jullie bij de spareribs? Patat lijkt mij het lekkerst, maar dat hebben we al 2 x gegeten laatste week:|
     
  18. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    17.870
    15.310
    113
    Doorgaans wel iets van aardappel:
    Patat
    Gepofte aardappel
    Aardappelgratin

    Erbij maak ik meestal een salade + (zelfgemaakte) appelmoes voor de kinderen
     
    Marti vindt dit leuk.
  19. wafelijzer

    wafelijzer Fanatiek lid

    26 nov 2015
    1.828
    782
    113
    Vrouw
    Vandaag ga ik pindakip maken van Ashley Willems.... Erg benieuwd naar!
     
    Sado vindt dit leuk.
  20. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ja wij ook inderdaad, iets van aardappel en een salade. Vind ik toch het lekkerst erbij :).
     
    Sado vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina