ff janken

Discussie in 'Miskraam' gestart door henriet, 5 aug 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. henriet

    henriet Actief lid

    22 jul 2006
    230
    0
    0
    ermelo
    ik was 7weken zwanger toen het opeens ophield!ik heb al 2schatten van kinderen maar ook dit kindje was zo welkom!het gebeurde in de vakantie dus ik hoefde ook niemand van mijn werk te zien en de hele buurt was op vakantie dus ik kon lekker de hele dag janken.nu ben ik al 2weken weer aan het werk en heb het wel verteld maar ik doe heel stoer zo van ik red het allemaal wel maar van binnen kan ik wel nog steeds de hele dag janken!thuis doe ik dat ook.mijn man steunt me enorm en ook mijn (schoon)ouders zien wel dat ik er nog moeite mee heb,maar meer mensen weten ook niet dat ik zwanger was omdat het nog zo pril was.hoe kan ik omgaan met het verdriet!?we willen het graag nog een keer proberen maar ik ben zo bang!bang dat het weer mis gaat dat ik weer afscheid moet nemen.hoe moet ik verder?soms heeft dat voor mij geen zin behalve als ik dan mijn eigen gezinnetje weer zie.dit is echt heel hard aangekomen weet niet hoe nu verder?!
     
  2. nathalie1980

    nathalie1980 Actief lid

    8 feb 2006
    107
    0
    0
    callagent
    almere
    hoi Henriet,

    ik weet hoe je je voelt ikzelf heb voor Destiney ook 3 miskramen gehad en er is niets wat je pijn kan verzachten ik zou zeggen geef er lekker aan toe vroeg of laat ga je het een plekje geven dat gaat vanzelf het klinkt cliche maar tijd heelt alle wonden ook jij zal de vreugde van het zwanger zijn weer voelen geloof daarin en geloof dat jou lichaam weet wat goed voor je is je weet dat je zwanger kan worden je hebt 2 gezonde kinderen dus het kan en zal gebeuren het is heel goed dat je erover praat doe dat vooral en hoevaak je ook wilt heel veel mensen begrijpen niet dat dit al jou kindje was dat jij er al van hield en nog steeds van houd neem de tijd dit te verwerken door veel te huilen en op een dag zul je zien da\t je erover komt en je weer lachen kunt

    ik wens jou en je man heel veel sterkte toe met dit verlies en heel veel succes met een eventuele volgende zwangerschap

    groetjes Nathalie
     
  3. Niet meer actief

    meid heel veel sterkte
     
  4. wendy1611

    wendy1611 Fanatiek lid

    14 mei 2006
    2.463
    0
    0
    Jeetje meid, ik wil je ook heel veel sterkte wensen met dit grote verdriet! Sommige vrouwen kunnen het een plekje geven d.m.v. een aandenken, bijvoorbeeld een bedeltje aan een armband, of een hangertje aan een ketting.

    Nogmaals veel sterkte, ik weet hoe je je voelt!

    Liefs Wen
     
  5. mummy

    mummy Bekend lid

    26 mei 2006
    664
    0
    0
    Heel veel sterkte! Het is erg moeilijk te verkroppen, ik weet helaas een beetje hoe je je voelt. Om deze zwangerschap af te sluiten kan het je idd misschien helpen om iets van een aandenken te kopen of de zwangerschapstest te begraven onder een boompje in de tuin.

    Wat betreft een volgende zwangerschap: tuurlijk zal het moeilijker zijn dan voorheen, maar probeer er vertrouwen in te hebben dat jij bij de overgrote meerderheid hoort die eens in haar leven te maken krijgt met een miskraam. Je hebt nog steeds een grotere kans dat het goed gaat dan fout.
    Ik klink misschien wel 'stoer' maar weet heus wel dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is. Sterkte ermee...
     
  6. Mirre

    Mirre Fanatiek lid

    4 jul 2006
    4.173
    4
    0
    Zwijndrecht
    Ik weet helaas ook hoe je je voelt.
    Ook ik kan het nog moeilijk bevatten hoor..
    Ene moment gaat het prima en andere moment wordt ik ineens overvallen door emotie/verdriet.
    Huilen kan ik bijna niet en dat is wel fijn voor je dat je je kunt laten gaan.
    Gooi het er maar uit meid ..dat is de beste manier!
    Heel veel sterkte!!
    Liefs, Mirre
     
  7. Cleo

    Cleo Actief lid

    1 nov 2005
    471
    0
    0
    Helaas begrijp ik ook hoe je je voelt. Je hebt recht op je verdriet. Het is niet niets wat je hebt meegemaakt. Neem je tijd om het een plekje te geven, misschien duurt het heel lang, misschien niet. Het verdriet zal minder worden.

    heel veel sterkte!
    liefs,
    Cleo
     
  8. patries38

    patries38 Bekend lid

    2 mei 2006
    811
    0
    0
    verpleegkundige
    Hoi Henriet,
    Ik heb hetzelfde meegemaakt, ook een derde zwangerschap. Ik heb al twee zoontjes. Heel begrijpelijk hoe je je voelt, ook heel dubbel. Bij ons is het ook een miskraam geworden, en toch doet het pijn. Aan de ene kant denk je natuurlijk, dat je niet verdrietig mag zijn, je hebt immers al een leuk gezin, dat gevoel had ik namelijk heel sterk. Maar het verdriet is er niet minder om, je leest natuurlijk hier ook de verhalen van meiden die al zo lang bezig zijn voor een eerste, en dan meerdere miskramen krijgen.Maar het is gewoon dat het toch hard aankomt.
    Ik lees de banners van meiden die tergelijk meldden dat ze zwanger waren, en dan denk ik ook"zo ver was ik dan ook geweest".
    Kortom, blijft moeilijk.Ik merk ook dat er in mijn omgeving er heel makkelijk overheen wordt gestapt, er wordt ook niet meer over gesproken, ook mijn man heeft het er niet meer over. Vind ik best moeilijk.
    Ik hoop gewoon dat ik snel weer goed nieuws heb.
    Heel veel sterkte,
    groetjes Patricia
     
  9. henriet

    henriet Actief lid

    22 jul 2006
    230
    0
    0
    ermelo
    je hebt helemaal gelijk ik herken me echt in jouw verhaal op een paar punten na dan.in mijn omgeving wordt er ook koeltjes over gedaan er wordt nauwelijks meer gevraagd joh hoe voel je je nu terwijl het nog maar 4weken geleden is dus voor mij nog hardstikke vers!krijg veel verhalen van joh in oktober wordt het weer koud kruip je weer lekker dicht tegen elkaar aan maar zo werkt dat niet.dit kind is ook onvervangbaar net als mijn 2andere schatjes.met mijn man kan ik er gelukkig wel over praten dat vind ik heel fijn hij is een grote steun enhelpt mij er doorhen.maar hij werkt in de horeca en is dus veel weg heb dus veel vrije uurtjes als de kids pitten dus ook teveel vrije uurtjes om te janken en dat vind ik moeilijk!mis het nog steeds lekker een dikke buik krijgen,ongestoord veel kunnen eten enz.maar wie weet ook bij ons weer over een poosje we hopen het zo,maar ik ben bang dat ik dit kindje als vervanging ga zien heb jij dat niet?
     
  10. patries38

    patries38 Bekend lid

    2 mei 2006
    811
    0
    0
    verpleegkundige
    Hoi Henriet,
    Ik heb wel hetzelfde, inderdaad ben ik bang dat ik een volgende zwangerschap als een vervanging zie.Ik wil ook zo graag nu, maar inmiddels zit ik in de derde ronde na mijn miskraam.Het was inderdaad heel erg welkom, voor mij was het weer gewoon een nieuw leven, een derde kindje, en zo welkom. Ik ervaar het ook echt als een verlies van een baby. Ik zie overal dikke buiken, ik tel nog steeds hoever ik nu zou zijn(zo'n 19 weken dus)Gelukkig had ik wel een hele goede vrouwenarts, zij zei ook dat een miskraam absoluut niet niks was, lichamelijk en emotioneel, ook al is het een derde kindje.Dat deed mij wel heel goed.
    je krijgt namelijk vaak de reactie van: volgende keer gaat het wel goed, en je hebt al twee prachtige kinderen. Goed bedoeld, maar een derde is net zo welkom als de eerste.
    Ik had het ook nog niet eerder meegemaakt, gelukkig maar.
    Ik hoop natuurlijk dat wij beiden een derde krijgen, maar ik zal dit nooit vergeten.
    groetjes Patricia
     

Deel Deze Pagina