Beter! Maar achter de bali en qua salades ziet het er hetzelfde uit, vandaar dat ik denk dat het wel moet kunnen hier!
Hier zo min mogelijk. Maar soms gaat er wel eens iets weg Ik probeer restjes vaak in te vriezen. Maar eenmaal ontdooid en opgewarmd gaat hetgeen over is wel de kliko in.
Misschien je reserve pakken melk ergens anders in de koelkast leggen en zeggen dat ze enkel de melk die in de deur staat mogen gebruiken? Uiteraard mogen ze wel een nieuw pak pakken als ze er een leegmaken. Of anders een minikoelkast waar je de voorraad in kan bewaren? https://www.amazon.co.uk/Subcold-Eco50-Table-Top-Counter-Top-Ice-Box/dp/B07TJKKX84/ref=sr_1_1_sspa?crid=2VOWRORIOI0JI&keywords=mini+fridge&qid=1582152088&sprefix=mini+%2Caps%2C192&sr=8-1-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEyR0tOSkJKUUJLS0xNJmVuY3J5cHRlZElkPUEwNTEwMjA5MldDSlJRWk8yTlJBRyZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwOTAyMTkxUEVaUUgwRTdMSk9YJndpZGdldE5hbWU9c3BfYXRmJmFjdGlvbj1jbGlja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ== Zoiets? Heb nu maar snel de eerste gepasted die ik tegen kwam maar er zijn ook godkopere en zelfs nog wat kleiner.
Nee joh is allemaal niet nodig. Ze drinken die houdbare melk gewoon. Ze zeggen dat vers lekkerder is maar klagen verder niet. Ik vind het helemaal prima zo en ga me niet meer in bochten wringen. Het probleem was dat er soms weken 14 liter in een week doorheen ging en dan ineens weer maar 7 liter of iets minder. Ik kon het niet meer in schatten met boodschappen doen. Soms neem ik nog 2x een half litertje vers mee (omdat ze dat net wat lekkerder vinden) voor als we uitgebreid lunchen of spontaan voor dezelfde avond en dat waarderen ze. Man haalt onder werktijd ook nog wel eens zelf een half litertje verse melk voor bij zijn lunch. Deze oplossing met de houdbare melk werkt hier prima, die verander ik niet meer. Voordeel vind ik ook dat niet alles koel bewaard moet blijven dus meer ruimte in de koelkast. ik laat de AH op maandag 14 liter bezorgen en hebben ze een week minder gedronken dan bestel ik de week erop wat minder. Maar zorg ervoor dat ik minimaal een voorraad van 14 pakken heb staan.
14l melk is inderdaad wel veel. Hier gaat het wat minder dus ik heb wel verse melk maar ik heb ook altijd een pak of 10 bewaarmelk of voorraad. Die gebruik ik meestal voor het koken. En in geval van nood (weersomstandigheden) dus ook om te drinken.
hahaha dit dus, ik hoef ook geen drinken meer waarvan de kinderen hebben gedronken. Al i dat vooral bij de jongste omdat hij geen voortanden meer heeft en dus het laatste slokje terug "spuugt"
Wij gooien hier héél weinig weg. We vriezen het in of ik maak van allerlei restjes nog een gerecht of een lekkere omelet. De tht datum kijk ik nauwelijks naar omdat dingen te vaak nog goed zijn terwijl de tht allang verstreken is. Ik baal er ook als een stekker van als we ondanks op alles letten wel dingen weg moeten gooien, maar soms heb je het ook niet in de hand. Ben hier ziek geweest, slechter gegeten en moest dus vorige week een nieuw pak yoghurt weggooien. Pak was 7 dagen na datum en die was echt niet goed meer, ging bijna over m'n nek toen ik hem had geopend Wij hebben in de schuur een grote combi koelkast staan, daar ligt de voorraad en voor ik eten ga bestellen kijk ik wat we nog hebben en wat we ermee kunnen. Daar pas ik dan de boodschappen op aan.
Wij gooien veel te veel weg Neem me steeds voor beter te kijken naar wat we hebben maar vergeet het vaak. Restjes van het avondeten vries ik altijd in maar het gaat dan vaak om vergeten groenten in de groentela, vergeten beleg achter in de koelkast en potjes die er al veel te lang staan.
Dan nog snap ik niet waarom er standaard te veel gekocht word waardoor weggooien nodig is. Koop dan een kleinere verpakking, of ipv van 4 soorten vleeswaren 2. Er zijn echt zo veel meer dingen mogelijk dan weggooien...
Hier zullen kleinere verpakkingen wel werken denk ik (als dat mogelijk is ga ik navragen). Minder soorten weer niet. We houden van afwisseling, elke dag hetzelfde op brood word wel erg saai dus neem dan het weggooien voor lief (ondanks dat ik het zonde vind). En op = op gaat ook niet werken want niemand hier in huis is gek op zoetigheid dus dan blijft er niets over voor op brood.
Weetje, ik denk altijd maar: als ik er een miljoen voor zou krijgen zou ik wel een oplossing vinden of je vind het niet belangrijk genoeg, dat is ook gewoon een legitiem antwoord.
Dit vind ik toch wel iets anders. Mayonaise bewaar je voor een langere tijd, in de koelkast. Hier gaat het om een kliekje dat binnen 1 a 2 weken wordt opgegeten en in de vriezer gewaard wordt. In de vriezer zijn enzymen en bacterien veel minder actief. Zo kun je vlees ook veel langer in de vriezer bewaren dan in de koelkast. Kliekjes die in de koelkast bewaard worden voor 1 a 2 dagen, daar kunnen ook bacterien in groeien. Ik weet niet wat minder risicovol is. Feit dat wij niet (aantoonbaar) ziek zijn geworden van diepvrieskliekjes.
Klopt hoor met dat niet belangrijk genoeg vinden. Voor ons gaat afwisseling en lekker eten boven minder weggooien. Zonde vind ik het wel maar die keuze maak ik zelf.
Sausjes kun je ook op reuk/zicht controleren. Vaak wordt een sausje wat dunner naar verloop van tijd (en ook op dikte wordt de hbh bepaald), maar is het nog prima te eten. Augurken zullen niet snel vergaan: die zitten in zuur en daarin wil niet veel groeien. Zolang het azijn nog helder is, kun je het gebruiken. Als het troebel is, even ruiken. Wisten jullie trouwens ook dat geraspte kaas prima in te vriezen is? En van filet americain wordt het zelfs aangeraden om het eerst in te vriezen om de bacterien te inactiveren. Dan kun je de helft bijv invriezen. Die broodkapjes waar ik het eerder over had. Ik vraag me af of het wel loont om er croutons van te maken. Kost ook weer energie voor de oven.
Wij gooien best wel wat weg. Vooral overgebleven avondeten. Ik vries dat nooit in. Hooguit eten we het de dag er na nog als lunch.
Croutons kan je ook in de koekenpan maken. Mengen met olijfolie en eventueel kruiden/knoflook, even laten intrekken en dan gewoon opbakken. Of mee laten bakken als je de oven toch aan hebt.
Slim opgelost Hier lusten ze de houdbare melk niet. Ik vind het zelf ook niet lekker. Dus altijd verse melk. Wij kopen elke week 20 tot 25 liter melk. Het is langer dan een week houdbaar, dus is er minder melk gedronken kopen we de week daarop wat minder. Ik moet dan idd wel opletten dat de 'oude' melk eerst opgaat. Maar eigenlijk elke week gaat de voorraad op. 20 liter is vaak wat krap en 25 is weer wat ruim, maar gaat wel op tijd op. En anders eten we pannenkoeken. 2 liter in het beslag en ze drinken er melk bij, dus zo weer 4 liter op