Hier eten we vandaag basmati rijst met pikant varkensvlees (recept van mijn moeder en is echt zo ontzettend lekker! Soort indisch gerecht) en dan komkommertjes en snoeptomaatjes erbij.
Basmati rijst maak ik altijd in de rijstkoker (heel handig apparaat ) Ik vind het zo een lekker recept dat ik het uit mijn hoofd weet (erg hè....) 1) hamlappen of ongepaneerde schnitzels in kleine blokjes snijden (ik pak altijd 4 schnitzels) 2) 2 grote uien klein snijden 3) 5 a 6 tenen knoflook persen 4) uien en knoflook in een bakje mengen met 1 a 2 theelepels sambal oelek. 5) klein scheutje zonnebloemolie en een klein scheutje vloeibare boter (met de blauwe dop) in een braadpan (met deksel) en dan het vlees bruin bakken. 6) uien en knoflookmengsel erbij bakken 7) 1 liter kokend water toevoegen samen met 2 runderbouillonblokjes 8) 2 rode of gele paprika’s in kleine blokjes snijden. 9) 12 eetlepels ketjap manis toevoegen aan het geheel. 10) de gesneden paprika erbij doen. 11) nog even tien minuten op een laag vuurtje laten simmeren. 12) rijst opscheppen en daar de saus met vlees overheen doen. Eet smakelijk.
Ik heb sinds kort ook een slowcooker en heb het nog niet geprobeerd maar ik denk dat dit idd ook makkelijk in de slowcooker kan!
Ik las laatst in een slowcooker recept op internet dat als de saus in een gerecht te waterig is je de deksel ook het laatste uur van de slowcooker af kunt laten zodat er wat vocht verdampt en de saus dikker word.
Wij gaan het eerste weekend van de voorjaarsvakantie altijd een weekend weg met vrienden. Vanavond gaan onze jongste meiden pannenkoeken voor ons bakken.
Hier alweer de laatste dag van de voorjaarsvakantie gelukkig maandag en dinsdag nog een studiedag eraan geplakt. Wij eten vanavond broodje hete kip.