Als moeder met je "voorkomen" bezig

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door zwangerevrouw, 24 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Ik was ook heel opgelucht met "maar" 3 gaatjes.
    Wel super knap van je man dat hij toch alles laat doen. Kan me zijn angst heel goed voorstellen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  2. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik ga wel altijd mee, anders gaat hij niet. Hij is echt geen mietje en bang voor niets behalve dan de tandarts. Eigenlijk moet hij ook nog naar de kaakchirurg voor zijn verstandskiezen maar zolang hij daar geen last van heeft zie ik hem die afspraak nooit maken.
     
  3. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Mijn man moest ook mee en ik wilde alleen onder narcose. Voor 3 gaatjes had ik het misschien wel met een gewone verdoving aangedurfd, maar hier moesten dus idd alle 4 de verstandskiezen eruit. Onder narcose, dus gelukkig niks van gemerkt. Daarna wel een week heel veel pijn gehad, maar achteraf vond ik toch minder erg dan iers merken tijdens de behandeling. Dat zou hij ook altijd nog kunnen overwegen als hij toch last van zijn verstandskiezen krijgt. Je krijgt een prikje en een half uur later was ik ervan af. Niks van gemerkt.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  4. Larissa100

    Larissa100 Actief lid

    7 dec 2015
    334
    73
    28
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Yup, de opmerking het goed zorgen voor mezelf heeft alleen betrekking op mij. Door gezond te eten, voldoende te sporten en toch wel leuke kleding aan doen is mijn manier voor het goed zorgen voor mezelf. Ik dacht dat met dit topic gevraagd werd naar iedereen persoonlijke ervaring! Wilde het totaal niet generaliseren ;)
     
    GossipGirlxoxo en Anouk2005 vinden dit leuk.
  5. JoyNoa

    JoyNoa Bekend lid

    7 mei 2017
    929
    316
    63
    Vrouw
    Het schijnt dat het tot 10 jaar is met een gewone tandenborstel (napoetsen), maar met een elektrische kan het prima vanaf 6 jaar helemaal zelf.
     
    Luna86 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  6. Teacher86

    Teacher86 Lid

    30 jul 2016
    97
    33
    18
    NULL
    NULL
    Leuke topic!

    Voor degenen die het niet boeit wat anderen van hen denken en daarom bijvoorbeeld in hun joggingbroek hun kind ophalen: hoor wat de auteur Jennifer L. Scott daarover te zeggen heeft op haar Youtube Channel 'The Daily Connoisseur'. Haar boodschap 'look presentable always' heeft mij geraakt en ervoor gezorgd dat ik er altijd (ook thuis) "presentable" uitzie en ik merk een groot verschil in oa hoe ik me voel, hoe productief ik ben en hoe anderen met mij omgaan. Laatste zal voor meerderen niet relevant zijn gezien het je niet boeit :p.

    Tot op de dag van vandaag heb ik zo veel respect voor mijn moeder die er altijd goed uitzag: s'ochtends een mooie ochtendjas, daarna omgekleed in comfortabele maar toch mooie kleding hoe de dag er ook uit ging zien en als ze naar bed ging droeg ze een mooie pyama. Hopelijk zullen mijn kinderen mij ook op die manier herinneren.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  7. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Oh wat een saai filmpje, niks voor mij en aangezien ze dat ergens in het begin ook zei (als je ermee tevreden bent, is dit filmpje niet voor jou).
    Ik snap niet helemaal waarom dit filmpje wat verandert?
     
  8. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    #148 GossipGirlxoxo, 29 feb 2020
    Laatst bewerkt: 29 feb 2020
    Ik geloof daar wel in. Voor mezelf klopt het. Als ik in het weekend bijvoorbeeld niet meteen douche en aankleed voor ik naar beneden ga en in mijn pyama met badjas of huispak naar benden ga ben ik altijd veel minder productief. Op 1 of andere manier word ik daar lui van en komt er dan veel minder uit mijn handen.
    Thuis draag ik niet altijd "presentable" kleding. Zodra ik klaar ben met wat ik moet doen op een dag en ik weet dat ik de deur niet meer uit hoef dan gaan mijn mooie kleren met een bloedgang uit en mijn comfortabele huispak gaat aan. Dan ben ik alleen niet lui zoals in het weekend en rommel ik vaak nog wat in huis (wasje vouwen, opruimen, met dochter spelen of de laatste tijd aan het werk aan de eettafel achter de laptop) maar niet meer op het tempo dat ik begin van de dag heb. Misschien komt dat wel doordat ik alles dan al klaar heb wat ik die dag gepland had en dus het niet echt meer moet, en het voelt als extra tijd.
    Soms vind ik het best sneu voor mijn man want minimaal 7 van de 10 keer als hij thuis komt uit zijn werk is dat bij een vrouw in huispak met knot op haar hoofd ipv bij een vrouw in leuke kleding met leuk kapsel. Maar natuurlijk wel ZIJN (leuke en lieve:p) vrouw.
    Gelukkig hecht hij zelf ook veel waarde aan zijn joggingbroek/comfortabele kleding in huis en snapt hij me volkomen. Als ik wel nog netjes ben en niet weg hoef zegt hij zelf bijna altijd waarom doe je niet lekker je huispakje aan.

    Edit. En die mooie pyama doe ik ook. Ik koop in principe geen enkel kleding stuk dat ik niet mooi vind dus ook geen lelijke pyama. Maar wil wel dat mijn man nog een beetje mijn aantrekkelijke kant ziet in bed met hulp gan een mooie pyama of mooie lingerie aangezien hij me dus al zo vaak in huispak thuis ziet. En ik vind een lelijke foute pyama bijna een vorm van ultieme anticonceptie. Als mijn man in een foute lelijke pyama naast me komt liggen (hoe aantrekkelijk in hem ook onder die pyama vind) daalt mijn libido echt wel. Ik wil hem niet datzelfde gevoel geven. En dat is iets in mijn hoofd, waarschijnlijk boeit het hem namelijk niet want hij weet wat er onder die pyama zit, maar ik vind het wel belangrijk om mezelf aantrekkelijk te voelen als ik naast hem in bed lig. En dat voel ik me niet in een pyama met bijvoorbeeld stripfiguren of een onesie met koeienprint en een staart eraan :roflmao:
    Ik heb wel 1 mini mouse pyama van de primark, kado gekregen van een vriendin om me te pesten omdat zij anders denkt over die pyamas in bed naast haar man en die draag ik nu tijdens mijn menstruaties omdat ik dan niet aantrekkelijk hoef te zijn in bed :p
     
    Teacher86 vindt dit leuk.
  9. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.933
    7.855
    113
    Vrouw
    Bij mij ligt het ergens in het midden. Met een beetje make up op dan ga ik sneller boodschapjes doen en shoppen. Maar met bijvoorbeeld mijn haar los dan voel ik mij ook niet meer op mijn gemak ofzo.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  10. Teacher86

    Teacher86 Lid

    30 jul 2016
    97
    33
    18
    NULL
    NULL
    Oh ik weet niet welk filmpje je hebt gezien van haar. Bedoelde niet een specifiek filmpje van haar. Ze heeft meerdere filmpjes mbt dit onderwerp. Haar boeken zijn ook top!

    Natuurlijk vind ik ook dat als je zelf tevreden bent, dat je niet op zoek hoeft te gaan naar iemand anders visie hierop. Leef en laat leven en ik oordeel vrouwen die buiten in een joggingbroek lopen overigens ook niet. Het past alleen niet bij mij, terwijl ik niet perse ontevreden was voordat ik me via die auteur 'verdiepte' in het onderwerp.
     

Deel Deze Pagina