Mijne heeft ook een warmhoudstand, maar vind het toch niet zo’n fijn idee als-ie daar úren opstaat wanneer ik er niet ben...
Ik gebruik hem meestal in het weekend, voor heel veel chili of pastasaus en dergelijke. Geen afzuiging, maar ik zet hem vaak in de garage als hij aan staat. Anders vind ik de geur veel te intens.
Ik ook, naar mijn idee zit de temperatuur van de warmhoudstand in de bacteriën ontwikkel gevaar zone zeg maar. Ik vermijd de warmhoudstand.
O dat geloof ik niet. Die warmhoudstand is er echt voor ontwikkeld. Ik gebruik de slowcooker dus ook juist als we weg zijn, heerlijk eten als je terugkomt.
Ik werk niet, maar gebruik ook regelmatig de warmhoudstand en ook wel voor meerdere uren. Ik heb liever dat mijn eten eerder klaar is en warm gehouden wordt, dan dat het misschien toch iets langer moet. Is volgens mij compleet veilig.
Het gaat mij niet zozeer om de bacteriën maar om het feit dat het uren aanstaat en ik er niet bij ben. Vind ik toch ergens wat ‘eng’ Als ik thuis ben gebruik ik het wel, hoewel ik meestal wel zo probeer te timen dat het rond etenstijd gewoon klaar is.
Volgens mij (maar dat weet ik niet zeker hoor) kan je de slowcooker toch instellen dat hij pas over 2 uur (bijv) aangaat? Weet het dus niet zeker heb zelf de Russel hobbs. Ik gebruik hem juist als ik werk, zo fijn na een hele werkdag een fatsoenlijke maaltijd.
Dit had ik in het begin ook echt heel erg inderdaad maar volgens mijn moeder is het zo veilig dat het niet mis kan gaan.
Ik heb ook geen uitgestelde start, maar dat zou ik dus wel minder gebruiken bij vlees/kipgerechten. Ik zou in de zomer bv nooit alvast vlees 2 uur in een slowcooker stoppen die nog niet aanstaat. Dan vind ik de warmhoudstand veel veiliger.
De eerst rendang is klaar en is best lekker wel pittiger dan ik normaal eet maar goed te doen. Na de koffie de vegetarische rendang aan.
Ik gebruik alleen 1 uur uitgestelde start bij bv runderlappen. Dan kunnen ze eerst op kamer temperatuur komen. Maar niet in de zomer
Heeft er iemand nog een lekker recept voor babi pangang met buikspek? Op internet zie ik door de bomen het bos neit meer en ik heb het zelf nog nooit gemaakt
Ja, Komt ie.. https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/babi-pangang-van-buikspek-uit-de-slowcooker/
Vandaag een verspakket van Lidl (curry madras) gemaakt in de slome en ik vond het echt heerlijk! Ook super makkelijk te maken met alle ingrediënten bij elkaar in het pakket, aanrader!
Ik ga deze week het recept wat hier gedeeld is met de spaghetti en de balletjes in saus maken. En ik wil deze eerdaags gaan maken https://www.brendakookt.nl/2019/01/31/witlof-met-ham-en-kaas-uit-de-slowcooker/