Zoontje boos, heel boos

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Mammavantwee, 1 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.423
    4.853
    113
    Vrouw
    Ons zoontje van 20 maanden is zo n enorme driftkikker, altijd al geweest maar de laatste dagen zijn echt extreem. Bij alles is het drama, luier verschonen, aankleden, eten noem maar op. En niet zomaar drama, maar hij gaat echt krijsen, schoppen en slaan. Dit houd hij gerust een uur vol, niks helpt. Kroelen, rustig tegen hem praten, afleiden, hem laten gaan of even op de gang zetten.
    Het probleem is ook, als we hem eindelijk stil hebben heeft hij wel weer wat anders om ‘boos’ te worden.

    Ik zit een beetje met m’n handen in het haar en ben er ook wel even goed klaar mee. Hij zorgt er voor dat het tijdens het eten elke keer ongezellig is of maakt weer drama als ze lekker aan het spelen zijn. Zo wil ik niet denken, maar dat gebeurd de laatste tijd wel steeds meer. Weet soms gewoon niet meer hoe ik met hem om moet gaan en ons dochtertje begint er ook op te reageren wat ik heel goed begrijp.

    Heeft iemand tips hier mee om te gaan?
     
  2. Imona

    Imona VIP lid

    8 feb 2014
    5.301
    3.882
    113
    Wil hij misschien iets wat hij nog niet kan?

    En als het zonder reden is misschien gewoon simpel weg even apart zetten en uitlaten razen tot hij rustig is? Geloof me. Ze hebben dat ze door. Begrijpen echt meer dan je denkt.
     
    Mammavantwee vindt dit leuk.
  3. sleepy

    sleepy Actief lid

    13 nov 2016
    292
    72
    28
    Negeren, echt compleet negeren.

    ik zag eens in een restaurant ook een gezin met zo’n driftkikker. Hij begon te krijsen en ze draaide de kinderstoel van hem om zodat hij met zn rug naar hen toe zat. Na een aantal minuten (die eeuwen leek te duren) was hij stil en mocht hij weer meedoen.

    Wil natuurlijk niet zeggen dat dat meteen zo snel zal helpen maar ik denk dat als ze merken dat ze er niks mee opschieten ze het mss wel sneller opgeven of er niet aan beginnen.
     
    Mammavantwee vindt dit leuk.
  4. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.423
    4.853
    113
    Vrouw
    Dat is indd het probleem denk ik! Hij wil zoveel, maar hij kan en mag gewoon nog niet alles zelf doen!
     
  5. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.423
    4.853
    113
    Vrouw
    Dankje voor de tip!
     
  6. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Zou het kunnen zijn dat alles altijd als een verrassing komt? Dus als je ergens heengaat hij in de tegenstand gaat omdat je hem beter moet voorbereiden/wekker zetten enz?
    Dat had ons zoontje heel erg, nu is hij veel vaker meegaander omdat we hem uitgebreid voorbereiden op alles wat we gaan doen.
     
  7. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.423
    4.853
    113
    Vrouw
    Met weggaan is het eigenlijk niet. Het is echt thuis bij de dagelijkse dingen. En dan vooral met eten. Hij wil dan alles heel graag zelf doen, en hij mag echt al veel zelf doen. Alleen net zoals zn brood bijv snijden dat mag en kan natuurlijk niet, en dat zorgt nu al een paar dagen voor een driftbui tijdens het eten.

    Ik heb hem vandaag na 2x ‘waarschuwen’ gewoon heel rustig op de gang gezet en gezegd dat hij er vanaf mag zodra hij niet meer boos is. Ik hoefde tussendoor ook echt niet naar hem toe te gaan, dan begon hij weer met schreeuwen. Op een gegeven moment hoorde ik hem grote lol met zichzelf hebben en daarna kwam hij weer vrolijk de woonkamer in en kreeg ik een kroel. Denk dat dit voor nu het beste werkt, voor hem misschien fijner en ik raak er niet meer gefrustreerd van. Hopelijk is dit de oplossing.
     

Deel Deze Pagina