Zindelijk worden poging 2

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door sleepy, 19 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sleepy

    sleepy Actief lid

    13 nov 2016
    292
    72
    28
    Onze zoon van 3,5 proberen we nu voor de tweede keer zindelijk te maken.
    De eerste poging was een paar maanden terug. Het ging in het begin redelijk goed, stickers plakken etc. Maar al snel ging het steeds minder goed; met name als hij zn kleren aan heeft gaat het eigenlijk altijd mis, nu dus weer. Zodra hij in zn blote kont loopt voelt hij het mss beter aankomen, ik weet het niet maar dan geeft ie het aan als hij moet plassen of poepen.

    de vorige x hebben we de handdoek in de ring gegooid na 3 weken toen ook het kdv zei dat ze het niet meer zagen zitten.
    Als je hem vraagt moet je naar de wc is het antwoord ALTIJD nee, om vervolgens later een natte broek te hebben. Steeds op de wc zetten heeft ook weinig effect want dan plast ie mss wat maar daarna vaak alsnog een ongelukje.
    Hij geeft ook niet aan als hij een vieze broek heeft, poep of plas, boeit em niet.
    Hij is gewoon ook lui hierin denk ik.

    omkopen met speelgoed oid heeft geen zin. Van alles al geprobeerd....

    Nu we dus geen opvang hebben tijdens de corona begonnen we maandag weer opnieuw maar mennnnn ik wordt er zooooo moe van.

    herkent iemand dit? Doorzetten? Is hij er mss nog niet aan toe?
     
  2. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Ik heb het door dat Corona gebeuren ook weer opgepakt.
    Heb simpelweg gezegd dat de supermarkt geen luiers meer heeft en dat de luiers die we nog hebben alleen maar voor de nacht zijn.
    En echt waar die normaal stront eigenwijs is en in zijn onderbroek plast is die vandaag droog gebleven. Wist niet wat me overkwam.

    poepen vind ie wel eng en doet ie nu al een paar dagen niet.

    Ik zou nu door pakken.
    Hem laten helpen schoonmaken na een ongelukje en zelf laten omkleden.
    Vaak werkt dat.
     
    sleepy en hummeltje5 vinden dit leuk.
  3. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.550
    13.128
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Oh ja, herken o.a. dat stronteigenwijze nee roepen terwijl het ja is zeker!

    Wat ik bij onze zoon (helaas pas heel laat, hij was de eerste dus het proefkonijn :p) heb gemerkt is dat het veeeeeeel beter werkte als ik hem zelf min of meer de regie gaf! En minder vaak op de dag vragen ''of ie moest'' hielp ook.
    Dus niet zeggen dat ie nú naar de wc moest wanneer ik dat eigenlijk wilde omdat ik geen zin had in nog meer ongelukjes en gedoe :rolleyes:

    Als we de deur uit gingen wilde ik natuurlijk graag dat ie wat deed voor we weg gingen.
    Dan zei ik gewoon: als jij nou nu even een plas gaat doen, dan kunnen we daarna de schoenen en jas aantrekken en gaan we daarna (naar) *vul in* (bijv. speeltuin/bibliotheek/winkel/oma).
    Gaat nu alleen iets lastiger met het corona gebeuren natuurlijk.., maar misschien kun je er iets van maken als eendjes voeren/molens kijken/voetballen oid.

    Ook liet ik hem soms de keus 'wil je voor, of na het fruit eten naar de wc?'.
    Was ik er in ieder geval zeker van dat ie ergens binnenkort weer ging (handig op momenten dat het al een poos geleden is dat ie was geweest!) en hij had het idee zelf de regie te hebben doordat ik hem 2 opties gaf ;)

    Na 1,5 jaar (!) met heel veel downs en weinig ups en van alles uit de trukendoos te hebben gehaald is het plaszindelijk krijgen van onze zoon me hier uiteindelijk gelukt door een week voor z'n derde verjaardag aan te kondigen dat ie binnenkort 3 zou worden en dat ie dan alles op de wc moest doen ''want grote kindjes hebben geen luiers meer aan'' (niet om iemand hier voor de kop te stoten natuurlijk want ik weet heus wel dat niet ieder kind zindelijk is ook al zijn ze soms een paar jaar ouder dan die van ons).

    Die slimmerd gaf me alleen natuurlijk meteen repliek door te zeggen ''ja maar Pietje heeft ook nog gewoon een luier om hoor".... :rolleyes:
    Ik deed maar net alsof mijn neus bloedde en ik het niet gehoord had ;)
     
  4. AvdY

    AvdY Niet meer actief

    Iedereen zijn eigen keuzes, maar ben je dus van het moment dat hij 18 maanden tot 3 jaar oud bezig geweest hem zindelijk te krijgen? :eek:


    Ik ben van mening dat kinderen ook (deels) zelf zindelijk willen worden, dus als het na een week of twee proberen niet lukt dan even uitstellen tot een later moment. Wij hebben met onze dochter ook meerdere pogingen zonder succes gedaan, totdat ze zelf opeens aangaf naar de wc te willen. Vanaf dat moment dag en nacht zindelijk na nog een paar ongelukjes te hebben gehad. Ze was toen net 3.

    En eerdere pogingen gingen ook gepaard met niet door hebben dat ze had geplast en continu nee zeggen op de vraag of ze moest plassen.
     
  5. Hoihoii

    Hoihoii Actief lid

    16 dec 2018
    221
    143
    43
    Vrouw
    Misschien een tip: 'Moet je nog naar de wc?' 'Nee!' is ook wel een negatief antwoord voor je zoontje de hele dag door.
    Ik vroeg het daarom met 'ben je nog droog?' (als herinnering dat ze er weer even aan dacht), dan kon ze 'ja!' antwoorden en heb je een positiever antwoord :)

    Verder kwestie van doorzetten, succes!
     
  6. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    ik heb gezegd dat kindjes van 3 geen luier meer om kunnen want dan ben je te groot voor een luier en dan passen ze niet meer :|:p

    dat snapt ie inmiddels.

    Nu zijn de luiers in zijn maat overal uitverkocht en heb ik gezegd dat de supermarkt geen luiers meer heeft.
    Bizar genoeg werkt het tot nu toe goed.
    Gisteren begonnen en nog geen ongelukjes gehad :cool:
     
    Lies1611 en Kolibrie2 vinden dit leuk.
  7. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.909
    3.325
    113
    ‘Kom, we gaan even proberen of je nog moet plassen, wil je op de pot of de wc.’ Werkt ook nog wel eens. Wel een keuze, maar niet om niet te gaan. (Al zullen sommigen dan ook nog heel hard nee gaan roepen)
     
  8. sleepy

    sleepy Actief lid

    13 nov 2016
    292
    72
    28
    ja lastig... ik hoop ook steeds op dit moment. Maarja hij is nu al 3,5 ... tot hoelang moet ik wachten haha.

    en als ik hem steeds op ‘mijn’ momenten laat plassen om ongelukjes voor te zijn , heeft dat wel zin om hem zindelijk te krijgen? Hij moet het zelf gaan aangeven en tijd gaan maken voor de wc... want ik denk dat een groot probleem bij hem is dat hij er geen zin in heeft en daarom niet gaat
     
  9. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.909
    3.325
    113
    Nee joh. Hij moet leren ervaren hoe het voelt om aandrang te hebben. Als je hem met jouw hulp droog kunt houden is een goed begin. Hij leert dan steeds beter hoe het moet. En dat hij niet meer kan vertrouwen op de luier.
    Hier de eerste weken ook vooral gestuurd, ze waren wel een stuk jonger, maar na een tijdje gingen ze het steeds beter zelf aangeven. Maar ook perioden ertussen dat ik weer vaker moest sturen. Maar dat hoort er ook bij.
     
  10. sleepy

    sleepy Actief lid

    13 nov 2016
    292
    72
    28
    goeie tip wel.... ga het eens proberen!
    Nog steeds droog?
     
  11. Noxe

    Noxe Fanatiek lid

    30 jun 2018
    1.682
    1.708
    113
    Vrouw
    Utrecht
    Wij zijn ook weer begonnen. We zitten de komende 3 weken thuis en geen gekkigheid tussendoor (opvang, uitjes, verjaardagen etc), dus hebben besloten er ook weer voor te gaan. Scheelt ook dat we niet naar buiten gaan (behalve de tuin in) en dan kan gewoon in onderbroek lopen, scheelt weer was :|

    Ik heb hem ook verteld dat luiers eigenlijk voor babies en hele kleine kinderen zijn, zoals zijn broertje. Maar dan zegt hij doodleuk dat hij ook nog klein is, terwijl hij normaal heeeel groot is, aldus zoon.

    Wij werken met stickers en diploma’s (zelf uitgeprint) en dat werkt tot nu toe redelijk. Onze zoon heeft vandaag maar 2 ongelukjes gehad dus er is een kleine verbetering. Vandaag was ook voor het eerst dan hij zelf aangaf dat hij in zijn broek had geplast. Wel goede tips om de vraag anders te stellen (ben je nog droog ipv moet je plassen, en wil je op het potje of op de wc). Gaan we morgen ook proberen, een beetje positiviteit kunnen we allemaal wel gebruiken :D
     
    Fristi2012 vindt dit leuk.
  12. Aagje90

    Aagje90 Bekend lid

    25 apr 2012
    909
    334
    63
    Vrouw
    Dochter 2,5 jaar is zindelijk. Het gaat de laatste tijd thuis ineens steeds mis! Overal waar ze is geeft ze keurig aan dat ze naar de wc moet behalve thuis! Als ik vraag moet je even naar de wc zegt ze nee, als ik vraag ben je nog droog zegt ze gewoon ja. In haar broek plassen maakt haar niks uit. Ook niet als ze zelf kleren in de was moet doen en schone kleren aan moet doen. Gaat ze huilen op haar kamer en gillen dat ze het niet kan. Uiteindelijk doet ze het dan toch of ik help haar. Soms zegt ze ook gewoon doodleuk ik heb in mijn broek geplast. Heb geprobeerd uit te leggen, te negeren, boos te worden maar niks lijkt te helpen. Het meest frustrerende, ze kan het dus wel! Iemand nog de gouden tip?
     

Deel Deze Pagina