Corona en speeldates/ buiten spelen

Discussie in 'Corona forum' gestart door borntotry, 14 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Spritsmetmelk

    Spritsmetmelk Actief lid

    11 okt 2019
    283
    185
    43
    Ik lees het op diverse plekken door diverse experts. Ik geloof dat RIVM er inderdaad niet tegen is. Ik neem liever het zekere voor het onzekere (door mensen met astma in mijn directe omgeving en ook omdat ik zwanger ben wil ik geen risico nemen, ze kunnen nooit nu al met zekerheid weten dat het 100% geen schade kan aanbrengen aan je kindje), omdat je niet direct aan iemand kan zien of hij ziek is. Iemand kan nergens last van hebben, al wel het virus hebben en een dag of 10 later pas ziek worden. In die tijd kan je natuurlijk heel veel mensen besmetten..

    Zie bijvoorbeeld:
    https://www.ad.nl/groningen/kinderen-buiten-laten-spelen-niet-doen-zegt-viroloog-bert-niesters-van-het-umcg~ab10548ad/?fbclid=IwAR39steypQPl_Vx_dG35C1evURHZSO5hiPFJqg7VG5q3DIR2hPKstDDQkBM&referrer=https://www.facebook.com/

    Maar, iedereen moet het natuurlijk zelf weten en ik heb er verder ook geen verstand van. Wie weet is het niet nodig om zo voorzichtig te zijn, maar wij doen gewoon waar we ons goed bij voelen.
     
  2. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.491
    3.160
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Mijn kinderen mogen buiten spelen. Maar met de duidelijke boodschap: Niet om elkaar gaan hangen etc - en geen grote groepen. Maximaal met zijn 5en. Als je op het schoolplein in de buurt gaat spelen: Prima. Maar wordt het er te druk -dan gá je weg. Verwacht niet dat anderen gaan omdat jullie 'eerder' zouden zijn. Gewoon klaar. Momenteel spelen ze veel met 1 kindje uit de buurt. En af en toe zijn er nog een paar. Er wordt vooral veel geskate momenteel. Ik zie op het fietspad hier vlakbij ook regelmatig kinderen (met of zonder ouders) voorbij komen op skates en stepjes. Lekker buiten en wat energie kwijt. Maar geen grote groepen ofzo hier in de buurt gezien. Maar het is ook niet uitgestorven.

    oh en speeldate; Als iedereen in het gezin klachtenvrij is , dan mag er weleens iemand komen spelen -maar anders niet. In de praktijk heeft de jongste sinds dit weekend 2x een speeldate gehad, met hetzelfde meisje uit de buurt. Niet met klasgenoten nog ofzo.
     
  3. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.938
    15.247
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Hier heeft dochter van 7 jaar met twee klasgenootjes buiten gespeeld. Even luchten ;)
     
  4. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.413
    5.508
    113
    Vrouw
    Dat is ook helemaal prima natuurlijk. Vooral doen waar jij je goed bij voelt!
    Maar je schrijft “het wordt afgeraden” en het RIVM is toch de leidende organisatie, die dit advies geeft, vandaar mijn vraag.
     
  5. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.688
    3.469
    113
    Nee, hier wordt niet zelfstandig buiten gespeeld op het moment. Ik weet niet wat ze doen tijdens het buiten spelen, maar keurig anderhalve meter afstand houden van elkaar wordt het zeker niet. We laten ze wel af en toe even uit, lekker een stukje wandelen waar ze goed kunnen uitrazen, maar alleen met elkaar. Ik wil ze gewoon voor de zekerheid op het moment niet onnodig blootstellen aan mensen/kinderen waarvan ik niet weet waar die zijn gewest en hoe ze met de huidige situatie omgaan.

    Ik zag hier vandaag overigens wel veel kinderen in de speeltuin, dat snap ik dan echt weer niet. Je kan wel heel hard willen dat bepaalde dingen ‘gewoon moeten kunnen’, maar het virus houdt geen rekening met wat jij vindt dat zou moeten zijn. Ik vind persoonlijk het risico van een groep kinderen die tegelijk aan hetzelfde klimrek hangt onacceptabel. Maar goed, dat moet ieder voor zich bepalen.
     
  6. Teacher86

    Teacher86 Lid

    30 jul 2016
    97
    33
    18
    NULL
    NULL
    Erg verbaasd over hoe makkelijk ouders zijn als het gaat om buiten spelen. Ik zie hier speeltuinen en voetbalvelden vol met kinderen staan die echt geen (minimaal) 1,5 meter afstand van elkaar houden.
     
    Syane vindt dit leuk.
  7. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    Zojuist in de persconferentie werd wederom benoemd dat kinderen gewoon met elkaar mogen buitenspelen. Wanneer er 1 iemand ziek is in een gezin dient het hele gezin binnen te blijven. Mijn kinderen mogen daarom ook gewoon blijven spelen op het schoolplein. Ze hebben hun beweging hard nodig. Drukke jongens die energie kwijt moeten kunnen.
     
  8. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.491
    3.160
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Geen drukke kinderen hier- maar die ontspanning, zéker ook mentaal en de afleiding heeft met name de jongste zó hard nodig hier. Hier dus ook gezegd: Wat we nu doen, mag nog stééds. Máár: Houd er rekening mee: Als 1 iemand in huis ziek wordt - hoe rot ook, houd het voor iedereen op. Maar eigenlijk gold die regel toch al wel.. Maar het is wel extra benadrukt nog even.
     
  9. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.079
    113
    Vrouw
    Ik vind t te riskant om te vertrouwen op andere ouders hierin of ze wel snottervrij zijn, niet toevallig kind met koorts thuis hebben en of de kids braaf in elleboog hoesten etc (behoor zelf tot risicogroep), dus ik ga alleen naar de speeltuin met kind als speeltuin leeg is. (En ik ga ook niet naar winkels)


    Dus wel dagelijks eruit maar wel met beleid hier
     
  10. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.026
    2.165
    113
    Mijn kinderen spelen ook veel buiten. Het is heerlijk weer en ze hebben heel veel energie, zeker nu er geen school is. En als zij buiten spelen kom ik nog een beetje aan mijn eigen werk toe, want tijdens het schoolwerk komt daar weinig van terecht. Dus nee, ik houd daar geen toezicht op.
    Ze spelen niet in hele grote groepen, want heel veel kinderen mogen blijkbaar niet meer naar buiten van hun ouders. Jongste heeft eigenlijk al de hele week met hetzelfde vriendje gespeeld. En de oudste twee voornamelijk met elkaar en nog 1 ander vriendje.

    Hierbinnen mag niemand komen spelen en ik wil ook niet dat ze bij anderen binnen spelen. Dat is nu ook niet nodig met dit weer.

    Wel had ik me al afgevraagd wat de regels waren als er iemand in het gezin klachten zou krijgen. Nu is dat gelukkig duidelijk gemaakt: eentje koorts = hele gezin binnen blijven. Dat lijkt me trouwens wel heel moeilijk..... ik heb normaal al geen binnenzitters en met dit weer zijn ze al helemaal niet te houden. En ze zijn de leeftijd dat ze zich in de tuin kunnen vermaken wel een beetje voorbij (7, 11 en 13). Hoe doen anderen in die situatie dat nu?
     
  11. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.491
    3.160
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    als het zover komt- denk ik dat we alternatieve spellen moeten gaan verzinnen. Voor een challenge voor de korfbal moesten ze een doelpunt maken met een wc rol- daarvoor hebben wij dus als 'korf' de papiercontainer gebruikt. Zo'n spelletje zou dus dan ook leuk zijn. Of knikkeren. Flessenvoetbal, bowlen/kegelen met lege flessen. Dat soort dingen. Basket maken met een emmer zonder bodem...
     
  12. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.582
    15.060
    113
    Nabij Utrecht
    Nee hier mogen ze van mij niet op speeldate en ook niet buiten de tuin spelen.
    Mijn dochter heeft een lichte snotterneus en waarom risico lopen als je het kan proberen te vermijden.
    Ze mogen ook niet mee naar de winkel oid.

    Ik zie mijn kids graag weer zsm op school en het coronavirus dus verdwijnen en ik hoop dat de mensen zich aan de maatregelen die vanavond genoemd zijn gaan houden.

    Liever mijn kids 3-4 weken zonder vriendjes buiten, dan risico lopen dat ze besmet raken en de zwakkere kunnen besmetten met grotere gevolgen.
     
    tuc vindt dit leuk.
  13. Ienemine

    Ienemine Fanatiek lid

    20 feb 2018
    1.359
    775
    113
    Vrouw
    Jonge kinderen mogen samen spelen... lekker vaag wij houden onze kinderen van bijna 9 en 5.5 jaar thuis. Ze mogen in huis en in de tuin spelen en in bijzijn van ons een paar keer per dag een ronde lopen,skeeleren,steppen etc
     
  14. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.175
    1.357
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Mijn oudste speelt met 1 vriendje uit de straat en zijn broertje en spelen hij elkaar voor de deur en in de tuin. Mijn jongste speelt met overbuurjongen voor de deur en in de tuin, zijn moeder werkt bij het RIVM. Speeltuin is hier helaas al 3 dagen dicht door hangjeugd die de boel terroriseerden en met velen hier rondhingen. Andere speeltuin is verder weg waar we geen zicht op hebben dus dat doen we nu maar even niet. Trampoline in de tuin is ook een groot succes.
     
  15. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.578
    4.623
    113
    Lijkt mij trouwens een drama als je in deze situatie met kinderen in een flat woont 3 hoog achter. Geen goede buitenruimte en nergens heen kunnen...
     
    tuc vindt dit leuk.
  16. Miepiemoos

    Miepiemoos Bekend lid

    13 mei 2013
    970
    157
    43
    Ik hou ze ‘s ochtends sowieso binnen of in de achtertuin en na het slaapje van de jongste gaan we naar de voortuin en op de stoep voor de voortuin (daar staat de zon dan). Geen speeldates en geen speeltuin hier. Voor de oudste van 5 heb ik skeelers gekocht wat een groot succes is en de jongste net 2 is groot fan van de loopfiets. Hier voor de rest weinig kinderen buiten dus heen en weer op de stoep en in de tuin lijkt me geen probleem
     
  17. Krtek

    Krtek Niet meer actief

    Zoontje speelt met niemand, alleen maar bejaarden in de straat en hij heeft maar 1 vriendje dat hij echt mist en die moeder werkt in de zorg en hoest al weken dus hem vermijden we nu even. Zou het voor zijn ontwikkeling niet goed vinden als de scholen nog veel langer sluiten, hij moet juist leren dat kinderen ook 'speelmateriaal' zijn en niet alleen de juffen en een enkel vriendje/vriendinnetje...hij loopt nogal extreem voor en dat ene vriendje dus ook, vandaar dat ze zo perfect op elkaar aansluiten.

    Dochter is vandaag en vorige week maandag met haar vriendin (en haar zus) op de fiets een middag naar het bos geweest. Die meiden zijn 13, 14 en 22. Selfies maken doen ze nu niet en anderhalve meter afstand misschien niet strikt de hele tijd maar ze hangen niet meer aan klimrekken ofzo. Het is een stel wilde rondrennende stieren dus ik schat in dat ze genoeg afstand houden.
    Neem hen samen wel mee naar het bos, zaterdag voor het eerst gedaan en wil dat deze week wel vaker doen. Wonen tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Grebbeberg in en we weten genoeg rustige mooie plekjes te vinden.
     

Deel Deze Pagina