Loop jij al met een mondkapje?

Discussie in 'Corona forum' gestart door aYh4L8, 23 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. aYh4L8

    aYh4L8 Niet meer actief

    Uit nieuwsgierigheid

    Loop jij al met een mondkapje?
    of zou je überhaupt met een mondkapje gaan lopen?
    waarom wel, of waarom niet?
     
  2. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.955
    7.884
    113
    Vrouw
    Nee. Heel misschien heb ik wat in de gereedschapskist zitten wat oud en vergaan is.
     
  3. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    Nee heb ik niet en ik zou hem niet gebruiken. Ik snap dat het iedereen kan gebeuren, ook mij. Maar ik zou als ik ze had ze aan de zorg schenken.
     
    citroenrasp, soovi, suus1983 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  4. mariska165

    mariska165 Fanatiek lid

    4 jan 2009
    4.074
    581
    113
    groningen
    Doneer de kapjes aan de lokale thuiszorg organisaties of huisartsen.

    Ook vuurwerbrillen zijn welkom en schorten met lange mouwen.

    Ben je handig met de naaimachine dan bijgevoegd een link met instructies.

    https://tinyurl.com/tfx2z5p

    Ik ben nu verplicht in de thuiszorg om preventief een mondkap te dragen.
     
    LaLune, Poolvos, Jes88 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  5. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.079
    113
    Vrouw
    Nee, omdat bij verkeerd gebruik het al 0 zin heeft dus ik begin er niet aan. Als ik een kriebel aan mijn neus zou hebben, schiet al met mijn hand eronder hihi

    Wel sjouw ik met mijn flacon 70 procent alcohol rond voor mijn handen
     
  6. Oilell

    Oilell Fanatiek lid

    8 okt 2018
    2.916
    3.967
    113
    Vrouw
    Nee, als je niet de juiste manier van op en afzetten hebt is de kans op besmetting zelfs hoger. Zo zie je mensen op tv dat kapje even af zetten voor iets te eten of te drinken. Maar ook het afdoen van een mondkapje is iets waarbij veel mensen de fout in gaan. Schijnveiligheid dus.

    Daarbij worden veel stofmaskers en tandartskapjes etc. nu verkocht als bescherming tegen Corona, maar dat is net zo effectief als een condoom dragen tegen de griep
     
  7. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.095
    5.273
    113
    Ja in de wijkzorg moeten wij nu werken met mondkapje.

    Thuis of buiten doe ik het niet. Zag vanmiddag voor het eerst een vrouw er mee lopen.
     
  8. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.875
    13.041
    113
    Vrouw
    Op mijn werk draag ik bij (verdachte) corona patiënten zeker een mondkapje! Maar daarbij ook nog een speciaal pak, handschoenen en een bril.

    Privé absoluut niet. Als ik iemand tegenkom met een mondkapje ben ik ondertussen in staat dat mondkapje van hun gezicht te trekken en ze een flinke preek te geven. Ten eerste gebruikt men die mondkapjes standaard verkeerd, dus geeft dat schijnveiligheid. Daarnaast weet iedereen dat er in de zorg een groot tekort aan mondkapjes is, hoe egoïstisch ben je dan om ze zelf te houden?!
     
    Gewooniemand, cosdy, Aries en 2 anderen vinden dit leuk.
  9. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.597
    11.154
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Nee, ik kijk wel wat er van me verwacht wordt.

    @Cin85 snap wel dat je het enorm frustrerend vindt. Maar vind het ook een beetje Ver gaan om mensen die ze wel gebruiken Als egoïstisch te bestempelen? Er zijn best een aantal redenen waarom iemand ze wel zou gebruiken.
    En heel eerlijk, als in ze in huis zou hebben zou ik ze ook niet weggeven of doneren. Maar eerder bewaren mocht er bij het ziekenhuis van mijn moeder een serieus te kort zijn, zodat zij ze kan gebruiken.
     
    Kaboutertjes, Vitamientjuh, Aegyo en 3 anderen vinden dit leuk.
  10. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.875
    13.041
    113
    Vrouw
    Wij hebben al meerdere patiënten gehad, met mondkapje op, die lopen te zeuren dat het even duurt eer ze gezien kunnen worden door een arts, aangezien er ook zieke artsen zijn...
    Hoe denk je dat die artsen ziek zijn geworden?! Zelf stond ik 2 weken geleden ook instrumenten die bij een corona patiënt zijn gebruikt, schoon te maken zonder mondkapje (maar dan wel weer met bril) omdat er een flink tekort aan die dingen is. Gezien mijn autoimuun ziekte, is dit dus letterlijk met gevaar voor eigen leven. En zo ben ik niet de enige in de zorg.
    Dus ja, ik vind dat soort mensen egoïstisch, aan de ene kant wel direct geholpen willen worden, maar ondertussen niet je mondkapjes doneren. Zonder andere beschermingsmiddelen en het juist gebruik van die mondkapjes hebben ze geen zin, dan kan je net zo goed zonder lopen en de mondkapjes om je been heen doen. Dus doneer ze dan liever aan de zorg, dan heeft de samenleving er tenminste nog iets aan.
     
    Wellesnietes, jojo85 en Poolvos vinden dit leuk.
  11. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.079
    113
    Vrouw
    Of diegene behoort wel tot een risicogroep en hoopt zo juist niet egoïstisch te zijn door te voorkomen dat ze ziek wordt en zo een bed vrij te houden voor een ander. Of heeft een angststoornis en durft zo nog wel brood te kopen waardoor de ggz minder belast wordt.
    (Even los van schijnveiligheid, want t zelden weet iemand hoe die goed op en veilig af moet idd. En zijn de maskers ook niet conform viruswerend)
     
    citroenrasp, Aegyo, Madelie en 5 anderen vinden dit leuk.
  12. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.597
    11.154
    113
    Vrouw
    Noord Brabant

    Maar die mensen zijn dus ziek en komen naar jouw praktijk. Dan kan een mondkapje toch juist helpen zodat je minder gemakkelijk andere mensen besmet? Dat was in elk geval wel wat er aldoor werd verteld in het begin.
    Enkel gebruiken als je in de zorg werkt of zelf ziek bent.

    Gewoon een vraag uit nieuwsgierigheid. Je kan die mondkapjes ook zelf naaien. Ik zag dat gevangenen ze inmiddels maken voor intern gebruik. Dus waarom doe je dat niet bij gebrek aan materiaal?
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  13. aYh4L8

    aYh4L8 Niet meer actief

    Om ook even te antwoorden op mn eigen vraag..
    Ik gebruik momenteel geen mondkapje
    Ik heb wel handschoenen die wasbaar zijn en die was ik dan ook dagelijks op 90 graden en heb ook een paar latex handschoenen in huis, ik heb zelf ook een vitaal beroep( schoonmaak) en raak dus onwijs veel dingen aan op een dag waar bacteriën op zitten en kom ook met verschillende mensen per dag in contact die een potentiël gevaar vormen dus op werk wordt er sowieso handschoenen gebruikt gewoon om de kansen te verminderen en wanneer de handschoenen uit gaan direct handen goed wassen en ontsmetten
    Ik zit er wel aan te denken om een mondkapje te maken.. ik weet dat deze niet hetzelfde kwaliteit hebben als de professionele mondkapjes maar ik ben vorige maand ergens goed ziek geweest.. keelpijn koorts etc etc en nog is het niet helemaal weer de oude ben sinds dien nog altijd benauwd en heb ook bronchitis en kan ook best hevige aanvallen soms krijgen dat ik gewoon bijna geen lucht meer krijg.. dus dan toch een klein stukje uit veiligheid voor mezelf en al is het maar deels gevoelsmatig zit ik er daarom aan te denken om dus misschien wel een mondkapje te gaan maken.
     
  14. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    O dat genaaide mondkapjes niet werken. Niet die mensen gewoon thuis alen in ieder geval. Ze moeten een keurmerk hebben en aan van alles en nog wat voldoen.
    Mensen die thuis zelf mondkapjes maken en ze gebruiken is allemaal schijnveiligheid. Ik heb al gezien dat die nook te koop worden gezet... Ik vind dat schandalig want er is niemand die ze gecontroleerd heeft op de veiligheid en betrouwbaarheid.

    Verder ben ik het met @Cin85 eens. Ik vind je ook egoïstisch als je ze voor jezelf houdt. Er zijn al meer dan 700 positief geteste mensen die in de zorg werken. Hoe zou dat nou komen...
     
    Evanesco en Cin85 vinden dit leuk.
  15. Koektrommel

    Koektrommel Fanatiek lid

    15 feb 2017
    1.511
    1.100
    113
    Vrouw
    Nee nog niet. Zou ik het doen? Ja. Als ik besmet raak wil ik er eentje dragen bij het geven van borstvoeding.
     
    Evanesco en Pimi86 vinden dit leuk.
  16. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.604
    5.886
    113
    Wij krijgen binnenkort wasbare mondkapjes van mijn schoonouders (voor degenen die nu uit hun vel springen, wees gerust; die hebben zij al jaren in huis dus nee niet weggekaapt). Ikzelf ga hem niet gebruiken maar geef ze weg aan mijn ouders. Mijn moeder valt in de risicogroep en mijn vader tja..die is nooit ziek maar als ie de griep krijgt dan is er er echt doodziek van dus ik wil echt niet weten wat een nieuw, onbekend virus met zijn lichaam zou doen. Mensen die mij egoïstisch vinden omdat ik de mondkapjes aan hen weggeef ipv aan de zorg..ja klopt!! Zo egoïstisch als maar kan als het om de 2 mensen gaat waar ik het meest van hou en ik lig er geen seconde wakker van. Ik gedraag me volgens de regels (zelfs in het extreme), doe er alles aan zodat die kwetsbare groep wordt beschermd maar als het om de bescherming van mijn eigen vader en moeder gaat dan ga ik toch net een stapje verder.
    Zolang een hoop mensen maling blijven hebben aan allerlei regels en mijn ouders daardoor in de problemen kunnen komen blijven de mondkapjes dus van hun. Jammer maar helaas.

    Edit: over het gebruik er van. Wij weten prima wat de juiste manier is. Zijn niet onwetend dus geen schijnveiligheid hier.
     
    Juffie26, Vitamientjuh, Madelie en 5 anderen vinden dit leuk.
  17. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.332
    113
    Nee, wij gebben geen mondkapjes en gaan ze ook niet gebruiken.
     
  18. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    @jessy77
    Die wasbare mondkapjes zijn die gekeurd en effectief bewezen? Zo niet dan beschermen ze niet de drager maar anderen om hen heen. Stel jouw vader is ziek en hij hoest met dat mondkapje op dan is je moeder waarschijnlijk wel beter beschermd als dat hij dat zonder mondkapje zou doen. Maar het feit blijft dat het de drager niet beschermd tegen anderen.

    Laat ik ook nog even mijn punt bijstellen.
    Als je ffp1/2/3 maskers hebt. En die voor jezelf gebruikt en niet doneert ja dan vind ik je egoïstisch. Die kapjes mag je max 2 uur ophouden want dan word de werking al minder. Als je ze continu op en af zet dan zit je alsnog aan je gezicht en aan het kapje dus ook dan heeft het weinig nut. Vooral als je geen goede handhygiene hebt.
     
    Evanesco, Kuki, citroenrasp en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  19. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.604
    5.886
    113
    Die zijn inderdaad effectief, beschermen zowel de drager als hun omgeving. Die komen uit een ziekenhuis in Thailand, aan mijn schoonouders meegegeven door een bevriend arts.
     
  20. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Dit!!

    Wij hebben al noodoproepen gehad van onze huisartsen via de social media om alles te doneren.

    Dus zelf zvm binnenblijven en die spullen doneren aan de zorg.
     
    Wellesnietes vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina