Langere menstruatie na keizersnede

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Vollemaan85, 24 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vollemaan85

    24 mrt 2020
    6
    1
    3
    Vrouw
    Hoi allemaal,
    Ik lees al lang mee met dit forum, maar wilde nu zelf graag iets schrijven. Wij zijn 11 maanden geleden ouders geworden van een jongetje:) Het was een lange bevalling, die uiteindelijk vanwege niet vorderende uitdrijving eindigde in een keizersnede. Ik heb 8 maanden borstvoeding gegeven en werd twee maanden geleden voor het eerst ongesteld. Die menstruatie duurde 4 dagen, zoals ik gewend was van voor de bevalling. Nu ben ik vorige week woe voor de tweede keer ongesteld geworden en nu duurt de menstruatie langer: vandaag is het de zevende dag (alhoewel vooral bruinverlies). We willen over enkele maanden voor een tweede kindje gaan, en ik ben een beetje bang dat de langere menstruatie het gevolg is van een niche (niet volledig hersteld litteken van de keizersnede) en dat zwanger worden daardoor lastiger gaat. Zijn er meiden dit dit menstruatiepatroon herkennen? En is het weer genormaliseerd na een tijdje? alvast bedankt:)
     
  2. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Ja, ik!

    voor onze dochter geboren werd had ik een menstruatie van een dag of 3 en dan best minimaal.
    sinds haar geboorte duren mijn menstruaties 7/8 dagen en dan ook nog best wel heftig ook:(

    hier nog geen verandering en over een krappe 2 maanden wordt onze dochter 7 jaar..
     
  3. Vollemaan85

    24 mrt 2020
    6
    1
    3
    Vrouw
    Oeh, dat klinkt niet fijn zeg..! Heb je ook een keizersnede gehad?
     
  4. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Jazeker!
     
  5. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Hier ook. Voor de ks 3 tot 4 dagen.
    En nu soms wel 8 dagen... En soms stopt het een dag, soms 2 rond en dan begint het weer voor een dag of 2.
     
  6. Vollemaan85

    24 mrt 2020
    6
    1
    3
    Vrouw
    oh dat klinkt ook heel vermoeiend zeg. En hebben jullie beiden (ook Miss C) nog een kinderwens? Ik hoop echt dat het geen probleem gaat worden om zwanger te worden, zo’n niche lijkt de kans wel te verkleinen.
     
  7. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Had heel graag nog een kindje gekregen, maar helaas is dat niet meer mogelijk ivm complicaties na de ks
     
  8. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    ik had dolgraag nog een 2e kindje gewild, maar omdat ik echt doodziek (bijna letterlijk) ben geweest tijdens het einde van de zwangerschap durft mijn man een 2e kindje niet meer aan.
    ik had zwangerschapsvergiftiging en als ik door had gelopen qua zwangerschap dan was ik er nu niet meer geweest..
     
  9. Vollemaan85

    24 mrt 2020
    6
    1
    3
    Vrouw
    Oh wat verdrietig klinkt dat :( en van jou ook Panter!
     
  10. Roos02

    Roos02 Fanatiek lid

    24 sep 2013
    2.021
    1.067
    113
    Ik heb 4 jaar geleden een keizersnede gehad. Sindsdien ook 4 dagen flink bloeden (veel oud bruin bloed) en daarna nog 3 dagen bruin slijm terwijl ik voor de keizersnede maar 3/4 dagen ongesteld was en dan ook echt klaar.

    Ik ben met mijn 'nieuwe' partner inmiddels al 2 jaar bezig voor een kindje (zijn 1e, mijn 3e) en helaas nog niet gelukt terwijl ik bij de eerste 2 kindjes direct zwanger was. Ik was ook erg bang voor verklevingen/niche en zijn ook bij de gynaecoloog geweest. Zaad van mijn vriend is goed en bij mij is er verder ook 'niks' aan de hand. Ik heb vorige maand een HSG gehad om te kijken of mijn eileiders verstopt zaten en 1 eileider spoelde niet door. Deze hebben ze toen met de 2e keer spoelen schoon gekregen en warempel, vorige week ongesteld geworden en ineens weer helder rood bloed. Ik hoop maar dat het een goed teken is.

    Ik snap je angst maar de gynaecoloog gaat niks voor je betekenen op dit moment. Je zult eerst zelf moeten 'proberen' en als het na een jaar niet gelukt is mag je langskomen. Wij zijn zelf na 1,5 jaar gegaan omdat ik niet te opdringerig wilde zijn en zelfs toen zijn we nog naar huis gestuurd om het nog een half jaar eerst zelf te proberen.

    Probeer niet te leven in angst. De kans dat je een niche hebt, is heel klein. Je moet maar zo denken, er zijn ook een heleboel vrouwen wel weer zwanger geworden na een keizersnede, dus waarom jij niet? Heel veel succes meid.
     
  11. Vollemaan85

    24 mrt 2020
    6
    1
    3
    Vrouw
    Dank je wel voor je lieve berichtje. Sorry voor de late reactie, het is druk geweest hier. We gaan het idd afwachten, denk dat er nu toch geen reden is om een gynaecoloog te zien. Ik ga proberen niet in angst te leven en het allemaal maar aan te zien. Wat jammer voor jullie dat de derde nog niet onderweg is, maar wel goed nieuws dat je menstruatie weer een beetje aan het herstellen lijkt. Hopelijk zijn we snel zwanger allemaal:)
     
    Roos02 vindt dit leuk.
  12. stiertje88

    stiertje88 Fanatiek lid

    24 mrt 2013
    1.207
    360
    83
    Ik ga hier ook op reageren.

    De klachten herken ik ook. Voor 1e zwangerschap max 5 dagen ongesteld, na mijn 1e ks wel 10-12 dagen, waarvan een week op en af bruinverlies. Hysteroscopie gehad en ik zou geen niche hebben.. . 3 jaar later (en 3 icsi's later) bleek ik toch een hele grote niche te hebben.
    Daar ben ik aan geopereerd en na een half jaar rust, weer gestart met proberen en hup direct poging 1 zwanger.
    Vanwege de operatie heb ik nu een geplande ks gehad. Hoe de menstruatie hierna zal gaan weet ik nog niet (geef nog bv en ben nog niet ongesteld geweest).

    Dit is mijn verhaal... Succes!
     
  13. Vollemaan85

    24 mrt 2020
    6
    1
    3
    Vrouw
    Hoi Stiertje, dank je wel voor je post. Hier ben ik dus idd bang voor, dat het niet gaat lukken zwanger te worden (maar ben nogal een angsthaas hoor ;)) Ik heb gelezen dat niches voorkomen bij meer dan 60 procent van vrouwen met een ks, denk wel dat de grootte meespeelt in het niet zwanger kunnen worden en dat het niet voor iedereen geldt. Wat stom zeg, dat ze er zo laat achter zijn gekomen van die niche! Maar wel super dat het nu hersteld is en dat je weer een kindje hebt:) Mag ik vragen of je menstruatie meteen zo lang was of dat dit even duurde? En had je nog andere klachten?
     
  14. Rozeline

    Rozeline Fanatiek lid

    11 okt 2017
    1.865
    920
    113
    Vrouw
    Bij mij waren de eerste menstruaties na de keizersnede ook heftig. Ik ben uiteindelijk terug gegaan aan de pil, ook vanwege de endometroise
     
  15. stiertje88

    stiertje88 Fanatiek lid

    24 mrt 2013
    1.207
    360
    83
    Verder had ik geen klachten zoals buikpijn oid. Of de menstruatie meteen na de bevalling zo was durf ik eigenijk niet zo te zeggen. Volgens mij heb ik er in eerste instantie niet zoveel aandacht aan besteed en wellicht heb ik gedacht dat het bij mijn herstellende lichaam hoorde, ik weet het niet meer.

    Zelf denk ik ook dat lang niet alle vrouwen met een niche problemen hebben met zwanger worden, sterker nog, na mijn operatie had ik nog steeds een (kleine) niche. Wel weet ik bijna 100% zeker dat de niche in eerste instantie bij mij de boosdoener is geweest. Want het is toch wel heel toevallig allemaal dat ik zonder (grote) niche, 2x bij poging 1 zwanger wordt en ten tijde van de niche van 7 embryo's niet. En daarmee behoorde ik tot die minderheid bij wie het wel invloed heeft.

    Veel geluk!
     

Deel Deze Pagina