Hoe streng zijn jullie qua contact met anderen nu?

Discussie in 'Corona forum' gestart door siriel, 27 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.260
    3.497
    113
    Wij leven de regels na, maar gaan niet volledig binnen zitten, bepaalde dingen kunnen nog prima in mijn ogen. Helemaal nergens meer komen vind ik niet nodig, zolang er maar niemand hoest of snottert, dan blijven we thuis en gaan we nergens heen.
    Boodschappen doe ik alleen, 's avonds als m'n man thuis is.
    Kinderen gaan nog naar de gastouder of naar m'n schoonouders, ik ben verpleegkundige, man werkt in de bouw, dus beiden kunnen we niet thuis werken. Als er echt nood aan de man is dan zal m'n man thuis moeten blijven, maar dan ook geen inkomen.
    We gaan naar de speeltuin als er niet teveel andere kinderen zijn, ik houd zo'n 4-5 totaal aan. Met buurkinderen spelen doen ze hier sowieso nog niet echt, maar vanmorgen met dochter bij vriendin geweest met 2 dochtertjes, wij in het zonnetje gezeten en kindjes lekker buiten in de tuin gespeeld. Oudste is een nachtje bij mijn zusje wezen logeren en kreeg daar zijn schoolopdrachtjes, eens een andere juf, vond hij wel erg leuk!
    En 1x per dag lopen of fietsen we een rondje door de wijk hier. Gewoon als gezin, komen we anderen tegen dan houden we voldoende afstand, maar we groeten elkaar wel normaal, vind dat wel heel belangrijk. Zie steeds meer mensen die de andere kant op kijken als je elkaar passeert, vind dat echt een heel naar gevoel geven, het is geen oorlog.
     
  2. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Heel streng eigenlijk. Ik zie 1 vriendin. De kids 1 vriend maar liever ook niet. Dus niet naar speeltuinen maar gewoon voor op straat spelen. Zie geen collega’s, want alles is dicht. Man zit ook afgezonderd op het werk. Boodschappen amper of laten bezorgen. 1 keer per week slager en groenteman. Brood 1 keer per 2 weken.
    Familie etc gaan we niet heen.
    Maar heb vanavond wel een risico genomen, maar kon er niet meer tegen. Waren bij mijn broertje in de buurt, en mijn man zei kom we zwaaien even naar de kleine ( 10 maanden ). Toch even snel naar binnen, heerlijk geknuffeld. Had ik zo even nodig :cry:❤️
    Zijn alle 4 gezond, schoonzus wel net herstellende van ‘een’ griep. Geen idee of het Corona is. Maar al een paar dagen klachten vrij. Verder alles 1.5 meter. Handen gewassen. Maar ben nu zo veel blijer.
     
  3. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    Ik zou het toch wel opvatten dat kinderen onder de 12 jaar onder toezicht spelen (en dat mogen dan meer dan 2 kinderen zijn, zonder anderhalve meter afstand). En dat hun toezicht wel anderhalve meter afstand moeten houden van elkaar.
     
    GossipGirlxoxo, Fuddey en tuc vinden dit leuk.
  4. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Ik zit dit echt vol verbazing te lezen.

    Handleiding "hoe verspreid ik een virus" :|
     
    sprits, Fantykoekie, Robijn89 en 5 anderen vinden dit leuk.
  5. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Nee dat wordt echt niet bedoeld, ik lees heel vaak die verwarring. Het gaat erom dat mensen ook onbedoeld een groep kunnen vormen, dat mag niet, behalve als dat is omdat die mensen toezicht houden op hun kinderen - maar dan wel iedere volwassene dus op 1,5m van elkaar.
     
    Maev, GossipGirlxoxo en Anan vinden dit leuk.
  6. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.783
    15.336
    113
    Vrouw
    Schrik jij daar nog van ?
    Je moet een beetje zien naar wie het schrijft ook e . Deze persoon schrijft al 2 weken, op nogal een speciale manier e
     
    Champetter, Syane en Evanesco vinden dit leuk.
  7. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    #107 NiekeKris, 27 mrt 2020
    Laatst bewerkt: 27 mrt 2020
    Aan de ene kant zijn we streng, aan de andere kant vind ik het niet streng genoeg.

    Er komt niemand bij ons thuis, we doen geen boodschappen, maar laten het thuis bezorgen, maar de kinderen spelen wel vrijwel iedere dag buiten. Iedere dag met dezelfde drie kinderen (en met afstand), maar die hebben ongetwijfeld ook contact met anderen (via hun ouders of wat dan ook)... En de jongste kwam vandaag één van haar beste vriendinnen tegen en ze knuffelden elkaar voordat ik kon reageren...de oudste kwam een 'vriendje' van de BSO tegen (stuk jonger dan zij; hij is 5 ;)) en die vloog haar meteen om de nek... In die zin hebben we dus (veel) meer contact dan ik eigenlijk zou willen...
     
  8. luca75

    luca75 Fanatiek lid

    14 aug 2013
    4.828
    3.473
    113
    Hier kom je de supermarkt niet meer in met je kind.
     
    Champetter, tasje en Syane vinden dit leuk.
  9. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Heb de wijkagent een mailtje gestuurd en die zegt dat het ook niet verplicht is onder toezicht. Maar ermee bedoeld wordt dat begeleiders/ouders/voogden wel die 1,5m afstand moeten houden tot elkaar maar de kinderen niet. Hij gaf aan dat het daarom specifiek onder het kopje afstand houden stond. Hij gaat het in ieder geval nu wel even doorkoppelen dat het er mogelijk onduidelijk staat en of de gemeente dan een bericht kan delen waarin verduidelijkt wordt wat ermee bedoeld wordt. Mede zodat wij het op de buurtpagina ook duidelijk kunnen communiceren.
     
    GossipGirlxoxo, Anan, Bubbel en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.850
    15.170
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Overdrijven kan ook. Mijn kinderen gaan enkel met dezelfde mensen om. Ze gaan toch niet met een hele club op pad. Ze houden afstand en wassen hun handen.
     
  11. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Niet zo op gelet eigenlijk. Maar raar is het wel
     
  12. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    Jullie hebben echt nog best wel heel veel contact met veel verschillende mensen. En je werkt als verpleegkundige. Dat begrijp ik niet zo goed. Juist daardoor loop jij meer risico om het virus te krijgen. Ik zou dan juist denken dat je er alles aan doet om mogelijke besmettingen te voorkomen. Logeren bij tante, op bezoek bij een vriendin en daar de kindjes laten spelen, met 4-5 kinderen in de speeltuin spelen, de gastouders, je schoonouders. Ik begrijp niet zo goed waarom je dit risico wilt nemen.
     
    sprits, GossipGirlxoxo, amdaa en 4 anderen vinden dit leuk.
  13. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Meen je dit nou serieus? :|
     
    Neuzeke vindt dit leuk.
  14. Marsepein

    Marsepein Fanatiek lid

    31 mei 2019
    1.411
    1.253
    113
    Vrouw
    Wij zijn best steng. Komen amper buiten enkel in de tuin en 1x pw boodschappen. Zijn heel erg tot onszelf gekeerd nu , kinderen spelen ook niet met andere. Het is gewoon even niet anders m. voelt bijna alsof ik een beetje contactgestoord begin te worden want werd heel zenuwachtig van mensen jn de supermarkt laatst.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  15. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Kind gaat naar de supermarkt, neemt het virus mee naar huis, broer en zus nemen het vervolgens weer mee naar hun vrienden, oma komt langs, krijgt het ook, net als beide ouders, die het weer op hun werk doorgeven.

    Noem het overdreven. Ik noem het dom.
     
    Shay25 en Champetter vinden dit leuk.
  16. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.534
    113
    Nou dat heb ik ook, en dat vind ik ook geen gezonde ontwikkeling. Ik ben een vrij amicaal persoon van mijzelf.
     
    GossipGirlxoxo en Marsepein vinden dit leuk.
  17. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.849
    3.615
    113
    Vrouw
    Thuis
    Ik blijf binnen, binnen ben ik snotneus vrij, maar zodra ik buiten kom speelt mijn hooikoorts op.

    En ik wil uiteraard niet dat mensen daar van schrikken. Binnen blijven dus om ieder misverstand te voorkomen.

    Boodschappen worden bezorgd en gelukkig hebben we een tuin.
     
  18. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.850
    15.170
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Dat mag je vinden.
     
  19. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.850
    15.170
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Doe je dan helemaal niks meer buiten de deur?
    Je kan toch wel een wandeling door de wijk maken?
    Wij lopen dagelijks hele stukken met de hond en kom je iemand tegen dan hou je afstand. Ik zie ook mensen lopen zonder een hond en houden ook afstand.
    Je maakt het voor jezelf ook wel erg zwaar op deze manier.
     
  20. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.362
    1.763
    113
    Wij zijn ook erg streng. Zoon van 15 en dochter van 13 mogen niet alleen naar buiten. Ja, tuurlijk wel in de tuin, maar niet de wijde wereld in. 's Avonds doen we samen een flinke wandeling in eigen woonplaats, "op pad met de Pubers" noem ik het:). Eerst nog onder luid protest, maar ondertussen vinden ze het stiekem hartstikke gezellig. Vanavond had ik ff de kracht niet, drukke week gehad op het werk en dat vonden ze erg jammer. Morgen gaan we met z'n vieren de tuin verbouwen zodat we de trampoline neer kunnen zetten. Kunnen we ze daar ff lekker op loslaten om de conditie op peil te houden. Verjaardag van dochter 19 maart niet gevierd. Mijn ouders zien ze niet voorlopig. Zij zijn 77 en 78 jaar oud, dus veel te riskant. Ik ga 1x in de week ff bij ze langs, neem alle maatregelen in acht en stuur foto's van de kids via messenger.
    De kinderen pakken het supergoed op. Tuurlijk hebben ze af en toe een baal moment, dat mag ook. Maar over het algemeen zijn ze heel lief. Ik geef ze af en toe een kadootje om de moed er in te houden. Meestal wat lekkers, gister voor allebei een spannend boek gekocht. De switch draait overuren, maar ook school wordt serieus gevolgd..
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina