Pas jij je bevalwensen aan in deze corona tijd?

Discussie in 'De bevalling' gestart door dame82, 24 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. dame82

    dame82 Fanatiek lid

    29 sep 2014
    2.660
    957
    113
    Hallo dames,

    37 weken zwanger en de bevalling komt nu wel echt dichtbij. Uiteraard had ik, net als jullie, wel een ander beeld bij deze laatste weken.
    Ik merk dat het toch wel wat spanning bij me oproept omdat alles zo onzeker is. Is poliklinisch straks nog wel mogelijk? Zie ik een eventuele thuisbevalling wel zitten? Ruggenprik moeilijk te verkrijgen? Partner verkouden, mag hij er niet bij zijn :( Allemaal factoren die pas duidelijk worden op het moment dat ik daadwerkelijk ga bevallen.
    Hoe ervaren jullie dit? En maken jullie nu al andere keuzes mbt de bevalling?
    Ik heb voor de zekerheid een Tens apparaat aangeschaft, zodat ik in het geval van een thuisbevalling iets van pijnstilling heb om op terug te vallen. Verder probeer ik het maar op me af te laten komen, maar wel lastig.

    Ben benieuwd naar jullie ervaringen!
     
  2. oktober91

    oktober91 Fanatiek lid

    22 mei 2013
    1.121
    398
    83
    Herkenbaar hoor ik heb ook heel veel vragen! Vandaag bij de gynaecoloog geweest en zij zei, de regels worden nu zo vaak veranderd, echt zo moeilijk nog te zeggen hoe het over een paar weken gaat zijn. Het moeilijkste lijkt mij als je partner niet bij de bevalling mag zijn vanwege verkoudheid of iets, echt geen idee hoe ik de bevalling in mijn eentje moet doen, lijkt me vreselijk. Ze kon helaas nu niet zeggen of dat echt werkelijkheid is, voor nu mag verkouden partners niet op bezoek komen, maar bij bevalling is nog wat onduidelijk en ze doen er alles aan om de partner er bij te laten. Als het weer een keizersnede wordt is het een ander verhaal. Pijnbestrijding is lastiger zei ze, omdat de anesthesisten beperkt zijn, dus geld vooral voor ruggenprik. Ik moet in het ziekenhuis bevallen vanwege eerdere keizersnede, en kindje met aangeboren afwijking. Hele spannende tijd zo voor iedereen, ik probeer het inderdaad ook maar op me af te laten komen..
     
  3. dame82

    dame82 Fanatiek lid

    29 sep 2014
    2.660
    957
    113
    Ja, je kunt inderdaad alleen maar op nu afgaan. Over 3 weken kan het zo weer anders zijn.
    Krijg je deze keer weer een keizersnede? Dat moet toch gewoon goed gefaciliteerd zijn lijkt me.
    Spannende tijd zo hé. Hopelijk kijken we er straks op terug met de gedachte dat het allemaal wel mee viel.
     
  4. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    Als het moet pas ik mijn beval wensen aan ja. Ik heb nog langer te gaan als jullie maar de verloskundige liet al doorschemeren dat een badveballing thuis waarschijnlijk niet gaat lukken. Eerst heel verdrietig om geweest maar nu interesseert het me eigenlijk niet meer zo.
    Als ik maar mijn baby gezond en wel in mijn armen krijg dan ben ik de gelukkigste moeder op aarde!

    Geplande keizersnede gaan sowieso door. Ik kan mij voorstellen dat ze zelfs sneller geneigd zijn een geplande te doen omdat je dan planbare zorg hebt.
     
  5. dame82

    dame82 Fanatiek lid

    29 sep 2014
    2.660
    957
    113
    Hoezo kan een badbevalling thuis niet doorgaan? Hier pleiten ze net voor een thuisbevalling in tegenstelling tot poliklinisch bevallen.
     
  6. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    Omdat je dan veel meer lichamelijk contact hebt en dichterbij komt. Daarbij zou het virus verspreid kunnen worden via het water.
    Nu mag het nog thuis onder strikte voorwaarden, in het ziekenhuis is het al afgeschaft.
     
  7. dame82

    dame82 Fanatiek lid

    29 sep 2014
    2.660
    957
    113
    Oh echt, jeetje dat wist ik niet :( Ik zou eventueel in bad willen bevallen deze keer. Ik heb er geen voor gehuurd, maar wel als voorkeur aangegeven. Ik heb mijn verloskundige hier niet over gehoord, zou dat overal zo zijn? Dat zou wel balen zijn.
     
  8. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    O dat weet ik niet eigenlijk. Sowieso moet ik het bad met 37 weken ophalen dus dat duurt nog even, maar jij bent al 37 weken. Je zou je verloskundige even kunnen mailen? Dan heb je gelijk antwoord en kunnen ze kijken of het bad beschikbaar is.
     
  9. dame82

    dame82 Fanatiek lid

    29 sep 2014
    2.660
    957
    113
    Nou ja, ik heb dus ook meer als voorkeur en niet als must. Of er een kamer met bevalbad vrij is zullen ze ook pas weten als ik daadwerkelijk ga bevallen. Zo niet dan neem ik genoegen met de douche. Thuis hebben we overigens een gewoon bad. Maar ik zou het jammer vinden als de optie überhaupt wegvalt... Geen ruggenprik, geen bad... Soort van back to basic ;)
    Hoop dat tegen de tijd dat jij gaat bevallen het allemaal weer wat soepeler is en je alsnog de bevalling krijgt die je graag zou willen.
     
    Louise11110 vindt dit leuk.
  10. Dagda

    Dagda Fanatiek lid

    8 jul 2019
    1.687
    1.855
    113
    Vrouw
    Inderdaad veranderd het per dag. Mijn man en ik hebben alle mogelijke scenario's doorgesproken. We zitten op één lijn en kunnen elke scenario aan (zo voelt het). Verder gewoon goed voorbereid met ziekenhuis en logeer tassen voor ons en de kinderen. Ik wil thuis bevallen maar je weet maar nooit.
    Denk dat het bij ons heel erg scheelt dat het ons 3e kindje is. Toch wat meer ervaring en rust.

    Succes allemaal!
     
    Louise11110 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina