Durven jullie na te denken over hoe lang dit nog duurt?

Discussie in 'Corona forum' gestart door Anniek88, 28 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.587
    11.152
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Nee klopt. Maar er werd aldoor geroepen wanneer het warmer wordt dan zakt het weg. Kijk maar naar de warme landen, daar is het nog niet. Maar daar is het nu ook. Vandaar dat ik er zelf inmiddels een hard hoofd in heb dat het ook echt weggaat of veel minder wordt onder invloed van het weer.
     
    Champetter en Juffie26 vinden dit leuk.
  2. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.473
    24.329
    113
    Ik denk dat het mens eigen is om hoop te houden. Ik hoop ook dat we in augustus op vakantie kunnen, en tegelijkertijd heb ik genoeg realiteitszin om te weten dat dat zeer onwaarschijnlijk is. Alles is onzeker op dit moment, en hoop is gewoon iets waar je dan wel aan vast kan houden.

    Dat klinkt wel wat zweveriger dan ik bedoel :oops::roflmao:
     
    Syane, Nataly1972, YaelStone en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  3. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.968
    17.010
    113
    Vrouw
    Paar weken lijkt mij wat optimistisch indd.
    Maar een jaar mensen opsluiten is niks. Hygiëne maatregelen in de winkels oké dat is nog wel logisch. Maar restaurants etc kun je écht niet maanden lang dichthouden. Hele economie gaat dan kapot en veel ondernemers zullen failliet gaan. Dus dat lijkt mij niet logisch.
    De scholen dichthouden tot de zomervakantie lijkt mij ook niet gunstig, voor veel kindjes zal thuis studie niet uitmaken, maar zijn ook héél veel kinderen die gewoon echt structuur en begeleiding nodig hebben.

    Maar goed, kunnen alleen maar hopen dat het niet zo lang gaat duren.
     
  4. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.886
    16.241
    113
    Hoop hebben dat dingen sneller opgelost zijn dan verwacht is iets anders dan denken dat je echt over een paar weken wel weer op vakantie kunt.

    Misschien komt het wel doordat ik mij altijd heel makkelijk weet aan te passen aan situaties en nogal een realist en nuchter ben. Ik heb geen idee, maar hopen en verwachten zijn twee verschillende dingen.
     
    Syane, Adje, suus1983 en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    #65 amdaa, 29 mrt 2020
    Laatst bewerkt: 29 mrt 2020
    We moeten niet vergeten dat de maatregelen daar nu nog steeds strenger zijn dan hier. Inclusief de versoepeling.

    Ze mogen geleidelijk naar buiten, maar met beschermende mondkapjes en alleen met eigen gezin. De stad is nog steeds afgesloten, er mogen geen reizigers naar binnen (eerst in quarantine), en zijzelf mogen heel beperkt er uit.

    Die versoepeling is niet te vergelijken met wat wij onder versoepeling verstaan. Die mensen zijn dolblij dat ze het huis eindelijk een beetje uit mogen. Wij zitten überhaupt niet opgesloten gelukkig (heeft denk ik ook geen zin zolang mensen gewoon op afstand blijven van elkaar)
     
    Fantykoekie en Huismuisie vinden dit leuk.
  6. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Ik heb ook mijn hoop gevestigd op de wetenschap en alle onderzoeken.

    - Wat komt uit de onderzoeken naar de immuniteit (en hoe lang duurt deze)?
    - Gaat plazma van ex-patienten werken?
    - hoe wordt biologisch uitgelegd dat kinderen geen verspreider zijn? (dit kan ik niet geloven, inmiddels weten we dat zware symptomen geen voorwaarde zijn.)
    - welk medicijn gaat aanslaan?
     
    Syane, Juffie26, Ysabella en 2 anderen vinden dit leuk.
  7. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.886
    16.241
    113
    Het gaat er uiteindelijk om dat de zorg het moet blijven aankunnen en hoe dat vorm gegeven gaat worden over een x aantal maanden weet ik niet, dat weet niemand hier op het forum behalve als je bij de overheid werkt en nauw betrokken bent bij alles. Ze hebben vast een aantal scenario’s uitgeschreven, maar je kan nog van geen enkel scenario uitgaan omdat het gewoon nog niet duidelijk is of deze maatregelen daadwerkelijk helpen. En als deze maatregelen werken, Hoelang moeten wij er ons dan aan houden?
     
    Syane en Spectre vinden dit leuk.
  8. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    11.002
    15.545
    113
    Vrouw
    Ik vermoed dat ze in België gewoon per 2 weken gaan blijven evalueren. Nu is het al sowieso tot 19 april en erna verwacht ik nog wel een verlenging of 2 en erna stilaan wat meer vrijheid terug.

    Zomervakanties denk ik dat onmogelijk worden. Mss wel binnenlandse vakanties.

    Werchter, pukkelpop, Tomorrowland zie ik allemaal geschrapt worden.
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.473
    24.329
    113
    Dat is helemaal waar! Ik denk dat men in deze crisis even helemaal niks meer moet verwachten tot het zeker is.
     
    Ysabella en Mississippi vinden dit leuk.
  10. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.935
    15.244
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ik verwacht dat de kinderen per 1 juni weer naar school gaan en dan niet een hele week maar enkel dagdelen.
    De ene helft van de klas in de ochtend en de andere helft van de klas in de middag.
    Uiteindelijk zullen ze toch weer naar school moeten ivm achterstanden en sociale contacten. Is echt niet goed voor de kindjes.
     
  11. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.587
    11.152
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Dat is ook onmogelijk. Dus om die reden moet je er op een andere manier het beste van maken.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  12. zon1980

    zon1980 Bekend lid

    16 dec 2007
    915
    174
    43
    Ik denk dat de scholen na de meivakantie weer open gaan. Restaurants durf ik niks over te zeggen, misschien wel open maar dan met strengere hygiene maatregelen. Festivals etc zullen nog lang verboden blijven. zomervakanties zullen grotendeels geannuleerd worden, ze zullen echt niet in Frankrijk, italie en spanje enzo zitten te wachten op hordes Nederlanders.

    Ik denk dat je bedrijven en scholen gewoon niet nog maandenlang kunt sluiten, de economie gaat er aan, mensen worden depressief, kinderen lopen achterstanden op,. En dan komt de morele discussie tot hoever moeten we gaan? Het gaat vooral om ´flatten the curve´ zodat het zoveel mogelijk behapbaar blijft in ziekenhuizen. Als dat het geval is verwacht ik dat er weer versoepeling komt. En als er dan weer een piek dreigt te komen, komen er wellicht weer tijdelijk strengere maatregelen.
     
    A je to, Snoopy1983, Spectre en 3 anderen vinden dit leuk.
  13. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik denk ook dat we nog minstens een jaar steeds met maatregelen te maken krijgen. Grote bijeenkomsten zie ik er al die tijd niet van komen. Kleine maatregelen zoals gaan handen schudden, waar mogelijk thuis werken en afstand houden zullen denk ik ook continue van toepassing blijven. Ook thuis blijven bij verkoudheidsklachten zal wel zo blijven. Al zal dat ook afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van voldoende coronatests (actieve besmetting) en antistoffen tests (voor immuniteit). Als die in grote getalen beschikbaar zijn, kun je meer toestaan dan zolang je in het duister tast.

    Over een jaar ziet de wereld er sowieso anders uit. Want aan deze dingen ga je gewoon wennen. Na deze crisis voelt het denk ik nog wel een tijdje ongemakkelijk als een vreemde in de supermarkt binnen 1 meter afstand staat. Het is misschien wel een voordeel dat thuiswerken dan in een deel van de beroepen normaler is geworden. Al is het maar een deel van de week. Het zal veel verkeer schelen!

    Andere maatregelen zullen denk ik steeds wat versoepelen (als het aantal patiënten afneemt) en weer strenger worden als het aantal patiënten weer toeneemt.
    Scholen zullen denk ik wel weer open gaan, misschien in het begin wel beperkt. (Bijv. voor ieder kind maar 1 dag om de groepen klein te houden, uitgezonderd essentiële beroepen.) En nog steeds niet voor leraren en kinderen die verkoudheidsklachten hebben (tenzij getest). Het wordt een uitdaging om dat goed te organiseren. Je moet dan namelijk èn live lesgeven èn online voor de thuiszitters. Als het aantal besmettingen weer toeneemt, zullen de scholen wellicht ook weer een tijdje sluiten in het najaar. Maar dan zijn we er met zijn allen beter op voorbereid. Als de scholen nog een keer sluiten, hoop ik dat ze dat een week van te voren aangeven. Dan kunnen we ons voorbereiden door materialen mee te geven.

    Sportverenigingen zullen nog wel lang dicht blijven, vrees ik. Ik vind sport belangrijk, maar het is in wezen niet essentieel. Straks kunnen we goedkoop fitnessapparaten overnemen van sportscholen die failliet gaan. :rolleyes: Maar ik hoop dat zwemles voor kinderen die nog een A B C hebben, op een gegeven moment wel weer mag. Al zal afzwemmen er anders uitzien, met hooguit 1 ouder erbij. Misschien dat in een periode van versoepelde maatregelen wel weer getraind mag worden (uitgezonderd contactsporten) maar geen wedstrijden gespeeld. En dat als de maatregelen weer strenger worden, ook het trainen weer geschrapt wordt.

    Vakanties e.d. heb ik een hard hoofd over in. Wij zouden dit jaar gaan kamperen in Luxemburg. Maar ik zie het er niet van komen. Het gebruik van gemeenschappelijke toilet & doucheruimte zal een risico blijven en dus niet mogen. Dus tenzij campings (kunnen) gaan investeren in meer plekken met privésanitair, vrees ik daarvoor het ergste. En welke camping heeft niet alleen de financiële reserves maar ook de moed om daar nu al extra in te gaan investeren? Groot risico dat het zich toch niet terugbetaalt als je camping toch dicht moet blijven. En dan ben je ook een deel van je buffer kwijt.

    Ik denk dat hotels e.d. ook nog lang dicht zullen blijven. Te veel mensen dicht op elkaar, gemeenschappelijke eetzaal e.d. Ook cruises zullen dit jaar niet doorgaan. Terwijl vakantieparken met huisjes en stacaravans wellicht wel mogen. (Mag hu op veel plekken ook nog.) Alleen wel met minder voorzieningen.
    Waarbij we er dit jaar misschien om moeten rekenen dat we massaal op vakantie gaan in eigen land. (En dat dus niet iedereen op vakantie kan!) Plezierreizen naar het buitenland zullen, verwacht & hoop ik, voorlopig nog verboden blijven. Mocht het. In heel Europa onder controle zijn, zou je misschien binnen de Schengenlanden weer wat meer bewegingsvrijheid krijgen.
    Niks kwaads over de mensen die eind februari nog op reis waren. Die zijn niet voldoende gewaarschuwd. Maar stel dat we het in NL wat meer onder controle krijgen waardoor dingen wat versoepeld worden. Dan hoop ik toch niet dat het dan ook weer meteen toegestaan wordt om voor de lol de halve wereld over te vliegen. Dan hebben wij hier keihard gewerkt aan ‘flatten the curve’ en zullen een paar mafkezen het virus lekker weer vanuit andere landen ophalen omdat ze zin hadden in vakantie. Of, zoals natuurlijk ook gebeurd is, vanuit NL naar andere landen exporteren. Dus ik hoop dat het luchtruim dicht blijft voor niet-noodzakelijke reizen.
    Neemt niet weg dat ik dat echt heel naar vind voor de mensen die gespaard hebben en uitkeken naar een mooie, verre reis. Zoals het lid dat eerst naar China zou en had ongeboekt naar Bali. Ik vind dat oprecht sneu. Maar we kunnen nu met zijn allen dat soort risico’s even niet nemen.

    Ik denk wel dat onze maatschappij de komende weken en maanden steeds meer hierop ingericht zal zijn. Er komt een moment dat we ook hier gaan testen. Zodat mensen die bewezen corona-vrij zijn, bijvoorbeeld weer op bezoek mogen in het bejaardenhuis. Restaurants die nu helemaal de deuren gesloten hebben, zullen uiteindelijk toch wel afhaal- of bezorgmogelijkheden gaan regelen. Ze zullen iets van inkomsten moeten hebben. En zo zullen er steeds meer creatieve oplossingen komen, denk ik.
     
    Fantykoekie, Syane, GossipGirlxoxo en 3 anderen vinden dit leuk.
  14. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.585
    10.480
    113
    Dit verwacht ik ook en ik verwacht dat men sowieso leefregels krijgt die lang van kracht zullen zijn. Nu nog voor elkaar krijgen dat 80% zich hieraan houdt (100% is niet haalbaar).
    Vanmorgen vroeg ging ik een rondje hardlopen, 2 mannen van +/- 70 lopen naast elkaar, het pad is denk ik 2,50 a 3 meter breed en gewoon naast elkaar blijven lopen. Ik heb er wat van gezegd en ze lachten erom. Zo lang die mentaliteit er is, zal het niet meevallen om ‘de curve te flatten’.
     
    Fantykoekie, Syane en Ysabella vinden dit leuk.
  15. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.898
    7.617
    113
    Ja precies. Vanuit mijn werk heb ik regelmatig contact met mensen in Wuhan en in de rest van Azië. Op basis daarvan denk ik dat wij nog wel minimaal 6 maanden bezig zijn eerlijk gezegd. Maar in welke mate, hoe zware maatregelen? Niemand weet het. Dus gewoon afwachten, mee veren en er het beste van maken.
     
    Zwierezwaai, amdaa en Ysabella vinden dit leuk.
  16. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.512
    4.709
    113
    Vrouw
    Vergeet niet dat het doel van deze maatregelen 'flatten the curve' is he? En niet het uitroeien van een virus. Dit virus zal niet zomaar weggaan en als dat wel zo is zal er ook weer een ander virus kunnen komen. En stel dat je deze hygiëne maatregelen voor maanden zou verlengen, verwacht ik straks juist nog meer problemen qua gezondheid. Want hoe denk je dat weerstand wordt opgebouwd? Ik denk dat we dit nog heel lang economisch gaan merken maar zo lang niet naar school, sport, reizen is niet haalbaar.
     
    Line vindt dit leuk.
  17. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.935
    15.244
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Je hebt het goed verwoord. Je kan niet eindeloos alles op slot gooien.
    Uiteindelijk zal de maatschappij weer moeten gaan draaien met of zonder Corona en ik vermoed dat we nog heel lang met Corona zullen moeten leven, wellicht zal dit virus altijd de kop weer op kunnen steken en dan hebben we hopelijk tegen die tijd een vaccin zodat de kwetsbare groepen die ook al voor de griepvaccinatie in aanmerking komen dit vaccin kunnen krijgen.
    Je moet toch ook de afweging gaan maken of het middel uiteindelijk niet erger is dan de kwaal, klinkt cru maar is wel de realiteit. Het leven is niet maakbaar.
     
    Muisje2016, A je to, tuc en 3 anderen vinden dit leuk.
  18. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.869
    13.034
    113
    Vrouw
    Ik hoop dat alles na de meivakantie weer normaal wordt (in juni heb ik een festival, midweek cp en ik zou een lang weekend naar ons huis in Spanje gaan, alles is al geboekt en betaald), maar ik vrees het niet.
    Afhankelijk van hoe alles zich ontwikkelt zal het augustus/september worden denk ik eer het luchtruim in Europa weer open gaat, en de scholen weer open gaan.
    Ik denk dat 'massa vakanties', zoals drukke hutje mutje campings en (all in) hotels deze zomer ook gesloten moeten blijven. Maar dat boerderij campings met erg veel ruimte en dus veel minder mensen per vierkante meter wel open mogen gaan. Het zelfde geldt voor vakantiehuizen. Ik voorzie dus enorme prijsstijgingen als het zo ver komt.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  19. ikke84

    ikke84 Fanatiek lid

    28 feb 2010
    3.057
    505
    113
    Ik hoop dat de maatregelen van bijna 3 weken terug wat gaan doen voor de ziekenhuis opnames,wat ik zelf ook was vergeten dat de ic's het aan moeten kunnen, als die cijfers naar beneden gaan kan er versoepelt worden. Op bassis van hoe lang het virus blijft duurt het nog een hele poos!
     
  20. Juffie26

    Juffie26 VIP lid

    24 okt 2011
    10.011
    1.860
    113
    Dat lid ben ik....
    Inderdaad eerst een reis naar China geboekt dik 1,5 jaar geleden al, alles voorbereid ect we zouden dit doen ter afsluiting van icsi traject en de hoop op een 2e kindje voorgoed afsluiten en als zijnde huwelijksreis die er 5 jaar geleden ook niet van kwam en moesten annuleren door een sterfgeval. In januari hebben we de China reis geannuleerd en omgeboekt naar Bali, dat voelde fijn. Daar weer alles voor geregeld, maar ook dat geannuleerd nu. Flink balen uiteraard maar gezondheid gaat voor Bali loopt niet weg. We hebben nu plannen om volgend jaar juli naar Bali te gaan hopelijk gaat dat wel....
    In juli hebben we een weekje landal staan of dat doorgaat geen idee we gaan het zien.

    Verder helemaal eens met jou stuk, je kan het altijd zo mooi omschrijven.
     

Deel Deze Pagina