Oppas tijdens bevalling in Corona tijd

Discussie in 'Corona forum' gestart door Dielle, 29 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    We hebben een andere mening mbt het punt mbt noodzaak van partner bij de bevalling, daar lijkt me niets mis mee; ik begrijp niet waarom het je moeite kost daar dan netjes op te reageren...? En als jij mij met die mening verwend vindt, dan is dat zo, ik weet beter.

    @ts: Misschien de vk of het ziekenhuis even contact hoe dit nu gaat? En de kraamzorgorganisatie, hoe zij hiermee omgaan? Maar qua opvang voor de oudste zou voor mij altijd een vertrouwd persoon de voorkeur hebben.
     
    GossipGirlxoxo, Dielle en Mammielove vinden dit leuk.
  2. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.526
    113
    Ik vind de vader/partner niet bij de bevalling net zo raar als wanneer de bevallende vrouw er zelf niet bij zou zijn.
     
    Liefje91, GossipGirlxoxo, Romy1234 en 3 anderen vinden dit leuk.
  3. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.526
    113
    Kom op zeg! Je man bij de bevalling is echt geen prinsesjes gedrag. Hier werd er gewoon niet bevallen dan, doe normaal.
     
    Liefje91, GossipGirlxoxo, Romy1234 en 2 anderen vinden dit leuk.
  4. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Weet je, ik heb echt een traumatische bevalling gehad maar toch sta ik hier echt het zelfde in als jij. Als het niet gaat dan gaat het niet. En ja, dat zal waarschijnlijk een grote psychische klap zijn en hoe ik dan uit de bevalling kom geen idee. Maar het moet door deze extreme omstandigheden anders dan anders. En laat ik dan maar heel erg blij zijn dat er nog verloskundige en gynaecologen aanwezig kunnen zijn die niet ziek zijn. op die manier kunnen wij ervoor zorgen dat de volgende die moet bevallen ook gewoon de goede medische hulp krijgt.
     
    Juul76, HappyRabbits en Felice vinden dit leuk.
  5. lidu1

    lidu1 Fanatiek lid

    28 mei 2018
    1.623
    1.757
    113
    Vrouw
    Hier ook de instelling dat als hij er niet bij kan zijn, tja dan niet. Dan zij het zo. Onze familie bestaat namelijk niet alleen uit mijn man en ik maar nog 2 kinderen.

    @tuc vraag me af hoe je het tegen wilt houden als je aan het bevallen bent en het ziekenhuis aan geeft dan de man niet welkom is op dat moment.
     
    Loeki82 en Louise11110 vinden dit leuk.
  6. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.455
    569
    113
    Natuurlijk is het ontzettend k*t als je partner niet bij de bevalling mag zijn. En voor de vader is het ook vreselijk als hij de geboorte van zijn kind mist.

    Maar heel eerlijk ik werk in de ouderenzorg en het feit dat bij ons de mensen al drie weken geen bezoek mogen ontvangen en hier voorlopig geen verandering in is te verwachten. En er zijn mensen die het snappen en die in staat zijn om via andere kanalen (beeldbellen telefoon e-mail etc) contacten te hebben. Maar er zijn ook beginnend dementerende die het niet snappen. Iedere dag opnieuw overstuur zijn.
    Mijn collega's in de zorg die deze mensen moeten verzorgen. Die zelf risico lopen op besmetting en misschien kunnen overlijden. Dan denk ik ja kut dat je man er niet bij is en ja voor de man is het ook vreselijk maar ja shit happens en het is helaas niet anders nu.

    En zeggen dan wordt er gewoon niet bevallen, er zijn generaties vrouwen alleen bevallen. Als het kind eruit moet moet het kind eruit zo simpel is het.
     
    Juul76, chrystel73, olleke en 3 anderen vinden dit leuk.
  7. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    Ik vind het echt bewonderenswaardig hoe jij zonder er verder over na te denken je eigen belangen opzij zou zetten voor een ander! (en natuurlijk ook die van je man)

    Het zal natuurlijk niet zo zwart/wit zijn. Er is een grijs gebied, de verloskundigen/verpleegkundigen zullen bij iemand die een traumatische bevalling heeft gehad of die heel erg angstig is echt niet zomaar zeggen dat je man er niet bij mag zijn. Overigens doen ze dit niet om te pesten hé? Ik hoop dat iedereen daar ook bij stil staat. Stel je man is verkouden dan zal hij in isolatiepak bij je moeten staan.
    Dat materiaal is gewoon te schaars nu, die kunnen ze beter gebruiken voor de patiënt van 38 die op de ic ligt te vechten voor haar leven of om ervoor te zorgen dat familie toch nog even afscheid kan nemen van die terminale man van 89.
     
    tasje, GossipGirlxoxo, Juul76 en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. Dielle

    Dielle Fanatiek lid

    18 dec 2017
    1.583
    1.160
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Ik heb 4 kinderen.
    Ik hou mijn ouders achter de hand en ga eens vragen hoe het kraamzorgbureau hier instaat. De kraamhulp is er tenslotte al want we proberen het eerst thuis
     
    NiekeKris en Louise11110 vinden dit leuk.
  9. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.047
    3.479
    113
    Ik denk dat het persoonlijk is hoe belangrijk het is dat de partner aanwezig is bij de bevalling. Ik vind het vrij vanzelfsprekend dat die er ondanks alles bij is.

    Daarbij zie ik niet zo'n punt in het onderbrengen van je kinderen bij familie of kennissen. Aangezien kinderen ook nog steeds met elkaar mogen spelen van het RIVM. De kans dat kinderen besmetting overbrengen is vrij klein wordt gezegd. Als je je kind dan een aantal uren bij familie brengt die geen klachten hebben, vind ik dat risico wel opwegen tegen het belang van de aanwezigheid van de vader bij de bevalling.
     
    GossipGirlxoxo, tuc en Dielle vinden dit leuk.
  10. 1Hanneke

    1Hanneke Fanatiek lid

    4 apr 2014
    1.698
    423
    83
    Vrouw
    Capelle aan den IJssel
    Fijn dat sommige dames het goed zonder hun man redden. Maar wauw moet er nu echt zo veroordelend worden gedaan?!
    Het is niet klagen om een vakantie die niet doorgaat ofzo!
    Ik denk dat in sommige gevallen aanwezigheid van de man of ander vertrouwd persoon zeker heel essentieel kan zijn. Een vrouw moet zich in voldoende mate veilig voelen tijdens de bevalling en zich kunnen ontspannen. Als dit niet lukt, is er meer kans op niet vorderende ontsluiting/ingrepen en dergelijke. Ik denk dat in sommige gevallen, zeker bij een eerdere traumatische bevalling, de partner het verschil kan maken tussen keizersnede of niet. Wat belangrijk kan zijn, aangezien er dan een OK en anesthesist nodig is die elders nodig is! Of dat de partner in staat is de vrouw er doorheen te helpen die vanwege gebrek aan anaesthesisten geen ruggenprik kan krijgen...
    Bovendien vraag ik me erg af of er wel echt zoveel minder risico op besmetting is door de man er niet bij te laten zijn, dus of het het wel waard is om zo streng over te zijn. Namelijk als de man Corona zou hebben, is de kans zeer groot dat de vrouw dat ook heeft, omdat ze in 1 huis wonen.
     
  11. Dielle

    Dielle Fanatiek lid

    18 dec 2017
    1.583
    1.160
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Volgens mij ging mijn vraag over OPPAS en niet over het feit of de man wel of niet bij de bevalling zou zijn.

    Maar goed mocht mijn man echt klachten hebben en we moeten naar het ziekenhuis en hij mag niet mee dan is het zo...Zou het wel verschrikkelijk vinden maar begrijp wel dat er teveel risico's zijn.

    Maar mijn man bij voorbaat thuis laten omdat hij moet thuisblijven voor de kinderen, is natuurlijk niet nodig.
    Zoals ik eerder schreef 1 van mijn ouders staan stand-by en zal het kraamzorgbureau is vragen hoe zij hierin staan. De kraamhulp is dan al in ons huis, want we proberen eerst of het zo thuis lukt.
     
  12. luca75

    luca75 Fanatiek lid

    14 aug 2013
    4.828
    3.473
    113
    Ga jij me nou zeggen dat ik hier zit te liegen?
    Fijn dat jij het beter weet.
     
  13. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Ik hoop gewoon dat andere zwangere vrouwen dat ook voor mij doen.

    En echt, ik wilde helemaal niet meer zwanger worden na de bevalling van mijn zoon. Maar de gedachten dat ik een positievere ervaring kon opdoen bij een eventueel volgend kindje voerde de boventoon. En ik had zo’n zin in de bevalling afgelopen tijd. Want de ervaring zou vast positiever zijn. Nou dat kan ik nu sowieso wel vergeten.

    Maar ik ga dus niet lopen stampvoeten dat alles maar moet wijken voor mijn persoonlijke belang. Mijn persoonlijke belang is gewoon veilig bevallen met of zonder man. We komen er wel weer uit, net als de vorige keer. Ik vertrouw daarop.


    Tuurlijk is het essentieel dat een geliefde bij je is tijdens de bevalling, maar ondanks mijn traumatische bevalling besef ik mij erg goed dat dat nu het essentieelste deel is van bevallen in deze crisis.

    Mijn man kan mij niet redden als er complicaties optreden een gezonde gynaecoloog wel.
     
    gitta, Juul76, chrystel73 en 3 anderen vinden dit leuk.
  14. luca75

    luca75 Fanatiek lid

    14 aug 2013
    4.828
    3.473
    113
    Ik was er de laatste bevalling ook niet bij. Was onder narcose en man mocht ook niet bij de keizersnee zijn. Dus eigenlijk waren we er allebei niet bij ;)
     
    gitta, chrystel73, Anniek88 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  15. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    Het kan nog! Het zijn allemaal noodscenario's die nu besproken worden maar ik hoop echt dat je gewoon een fijne bevalling mag meemaken samen met je man! Voor met zo'n mooie positieve houding als die jij hebt komt het echt wel goed:thumup:
     
    GossipGirlxoxo en Ysabella vinden dit leuk.
  16. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.841
    16.877
    113
    Vrouw
    Lijkt mij alleen heel vreemd dat partner niet mee mag ook al heeft hij geen klachten. Zou dan een ander ziekenhuis opzoeken:|
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  17. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Vokgens mij schreef je het vokgende bij een bericht aangezien het niet in het origineel stond:
    "Maar het een (ziekenhuisbevalling) kan noodzakelijk zijn terwijl het andere (je man erbij) dat niet is. Dus ik snap het wel.
    Het een is een kwestie van leven en dood maar het ander is gewoon heel vervelend. Kom op beetje ballen hebben dames. En zo erg is het niet hoor om zonder man te bevallen, heb het ook gedaan."

    Daar reageerde ik dus op. Dat we allemaal concessies moeten doen klopt, maar dan moet er wel naar alle redenen gekeken worden voor aanwezigheid en dus alle kansen en risico's mee genomen worden.
    Wij zullen sowieso in het ziekenhuis moeten bevallen omdat het medisch is, zo'n suite is voor diegene die zonder medische indicatie poliklinisch willen bevallen. Al nagevraagd hier, vonden het namelijk wel bijzonder als we in het hotel konden bevallen (wanneer het dan nog zou gelden uiteraard) waar we ook getrouwd zijn. Is toch een leuk verhaal voor in het boek van de kleine zou je denken. ;) maar zonder partner is hier geen optie.
     
    Huismuisie vindt dit leuk.
  18. lidu1

    lidu1 Fanatiek lid

    28 mei 2018
    1.623
    1.757
    113
    Vrouw
    @Dielle maar dat bedoel ik ook. Mocht ik geen oppas hebben voor de andere twee dan blijft mijn man thuis.
     
    Huismuisie en Dielle vinden dit leuk.
  19. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.502
    6.203
    113
    zuid-holland zuid
    Maar als je de kraamzorg gaat vragen heb je toch ook potentieel een vreemde in huis die je kinderen niet kennen? Waarom dan niet nu nog een oppas in de buurt zoeken die misschien op afstand alvast een keer kennis kan maken met de kinderen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  20. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.537
    11.095
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Dan wens is je succes met de baby binnen houden ;)

    Het gaat er om dat we allemaal consessies moeten doen. En als er vanuit het ziekenhuis geen mogelijkheid is om dit anders te regelen dan is er gewoon geen keus. En het is gewoon heel realistisch om er rekening mee te gaan houden dat dit voor een bepaalde periode in sommige ziekenhuizen de realiteit gaat zijn.
    En dan heb ik het idee, het is geen kwestie van leven en dood om je man bij de bevalling te hebben.
    Wel wenselijk en ook veel fijner. Maar in deze tijden is het sowieso shit.
     
    Ysabella vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina