Durven jullie na te denken over hoe lang dit nog duurt?

Discussie in 'Corona forum' gestart door Anniek88, 28 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Juffie26

    Juffie26 VIP lid

    24 okt 2011
    10.011
    1.860
    113
    Echt genieten is een groot woord maar ik vind het niet vervelend. Man werkt thuis, Ik werk thuis, dochter (groep 3) maakt elke morgen met plezier haar schoolwerk en zit heel goed in haar vel! Slaapt goed, eet goed, is heel vrolijk en ze geniet ervan dat we beide thuis zijn, rust en gezellige knusse dingen doen, wandelen, spelletjes doen, uitgebreid in bad, film kijken.
    Ik vind het totaal niet vervelend, maar liefste heb ik morgen weer alles normaal! Want dat mis is ook wel....en de vakantie naar Bali die nu niet door kan gaan daar baal ik ook enorm van, maar het is niet anders nu! Gezondheid voor alles en we maken er gewoon het beste van. Hoelang dit duurt....? Ik weet het niet... Ik hoop dat ons weekje landal in Juli door kan gaan en we dan bijvoorbeeld wel (hetzij aangepast met veel ruimte/ minder tafeltjes) weer op een terrasje kunnen zitten of iets daar zou ik al blij mee zijn.
     
    Apie1 vindt dit leuk.
  2. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    265
    83
    Ik weet niet of het hysterie is, het is ook angst wat mensen beheerst. Ik ben het deels met je eens en verwacht en hoop dat de regering een middenweg gaat vinden in het nemen van maatregelen.
     
  3. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.396
    10.594
    113
    Uiteraard. Maar de zorginstellingen hebben tijd nodig om alternatieven te gaan bieden voor bijv de ggz hulp. Natuurlijk zijn er op korte termijn veel verliezers. Dat zie ik ook. Maar mijn eerste reactie was gericht op nogal grote uitspraken en het woord hysterie. En daar is dit draadje een afgeleide van.
    In een crisis kijkt men eerst waar de nood het hoogst is en waar men op moet ingrijpen. Deze crisis is helaas zo groot dat daar bijna alles voor moet wijken.
    Er zijn nu al mensen die thuis sterven aan Corona. Die niet eens het ziekenhuis of de ic halen.
    Daarnaast... wat is het alternatief? Wat zou men dan moeten doen? Even vanuit de visie bekeken dat Corona niet nu voor gaat? Wat stellen de mensen hier die dat vinden dan voor om te doen?
    Ik zelf zou niet weten hoe dit enigszins gecontroleerd te laten verlopen zonder de maatregelen die er nu zijn. Want het scenario van laten woekeren kost ook veel aan mensenlevens, economie, gezondheid, geld etc.
     
  4. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.780
    15.334
    113
    Vrouw
    Ik.
    En dat komt niet alleen doordat bepaalde verplichtingen wegvallen.
    Ook gewoon een bepaalde rust die er heerst.
    We regelen het nu zo dat we elkaar wat afwisselen (alle 2 nog buitenhuis aan het werk) en dat is echt wel leuk.
    Overdag kan je al eens was insteken, was ophangen, beetje opruimen, eens wandelen, eens fietsen,..
    De schooltaken kunnen overdag al gebeuren.

    Voor zolang het duurt geniet ik er op een bepaalde manier wel van.

    Al denk ik wel dat dit al heel anders zou zijn, als ik thuis zou moeten werken en presteren of als het financieel mss minder zou zijn.
    Dan brengt het wss toch wel meer stress en zorgen mee.
     
    Apie1 en Syane vinden dit leuk.
  5. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.780
    15.334
    113
    Vrouw
    #105 Neuzeke, 29 mrt 2020
    Laatst bewerkt: 29 mrt 2020
    Worden kankerbehandelingen uitgesteld dan? Mijn tante en iemand uit straat blijven gewoon chemo en bestraling krijgen zoals voor de corona.
     
  6. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.502
    6.204
    113
    zuid-holland zuid
    Dit valt in de praktijk erg tegen hoor.. juist voor kinderen met problematiek zijn vaste gezichten erg belangrijk. Hier is 1 centrale kinderopvang open voor de hele stad.. dat zijn vreemde leidsters die jouw kind niet kennen en die ook niet geschoold zijn om kinderen met grote problemen de hele dag bezig te houden. Als jouw autistische kind normaal met een busje wordt opgehaald om naar zijn school te gaan, dan heb je nu gewoon een probleem.
     
    Maslov en Neuzeke vinden dit leuk.
  7. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.396
    10.594
    113
    Ik snap dat het niet ideaal is. Maar het zijn noodoplossingen he. Het is noodopvang. Als het echt niet anders kan. Met man en macht wordt er geprobeerd het beste te maken van deze crisissituatie. En als je of je kind echt een probleem heeft dan is er een noodoplossing te bedenken. Maar meer is dat inderdaad nu niet.
    Het vraagt van iedereen omdenken en aanpassen. Niet meer uitgaan van wat was maar bekijken wat noodzakelijk is en wat dan wel nog kan.
    Als duidelijk is dat deze situatie nog erg lang duurt dan zullen er steeds meer passende oplossingen komen. En dan zullen er nog steeds mensen buiten de boot vallen. Maar dat is de huidige situatie ook al zo.
     
    sprits, Nellie4, Zwierezwaai en 3 anderen vinden dit leuk.
  8. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.797
    8.663
    113
    Ik hoop dat de scholen na de meivakantie weer open gaan. Mij. Man werkt nu thuis en zoon heeft zijn Gr 3 werk.
    Hij loopt voor en dan blijft het gewone schoolwerk wel een uitdaging.
    Zijn normale schoolwerk is met een uur wel klaar. We hebben nog wel een plusboek , afhankelijk of hij daar voor moet tekenen/knutselen duurt het tussen de 10 min en 1 uur.
    Van niks doen krijgen we een heel vervelend kind dat absoluut niet lekker in zijn vel zit. We bieden hem veel extra dingen aan maar dat kost heel heel veel energie.

    Zou fijn zijn wanneer hij weer lekker naar school kan om ook aandacht te besteden aan het sociale contact en meer ruimte krijgt. We wonen niet bepaald groot en dan met 3 personen binnen is soms wat lastig.

    Onze vakantie hebben we pas in augustus en hoop echt dat het wel door zou kunnen gaan.
     
  9. zwangerevrouw

    zwangerevrouw Fanatiek lid

    22 jul 2011
    2.115
    222
    63

    Ik hoop echt niet dat ze zomervakantie verkort wordt. Ik ben moeder en leerkracht, en ik vang dus op mijn werkdagen kinderen op. Kan wel een zomervakantie gebruiken.
     
    Sunna en Juffie26 vinden dit leuk.
  10. ikke84

    ikke84 Fanatiek lid

    28 feb 2010
    3.057
    505
    113
    Snap ik maar het is nu voor iedereen anders dan anders . Ik pleit ook niet voir de gehele 6 weken.Maar bijvoorbeeld 2 weken eerder naar school
     
    Emotions en Neuzeke vinden dit leuk.
  11. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.186
    113
    Pfft ik vrees.....ik vrees....dat we pas weer normaal kunnen doen in de zomer van ‘21 als we allemaal gevaccineerd zijn. Laten we hopen dat ik er totaal naast zit en we over 2 mnd weer uit eten kunnen!
     
    citroenrasp en Juffie26 vinden dit leuk.
  12. zon1980

    zon1980 Bekend lid

    16 dec 2007
    915
    174
    43
    Je stelt een goede vraag. Ik heb ook geen hele uitgesproken voorkeur voor wel of niet vóór gaan van Corona. Ik denk alleen dat je gewoon niet een land nog maandenlang op slot kan doen. Dan heeft het zoveel andere negatieve gevolgen. Ook veel niet zichtbaar leed zoals bijvoorbeeld huiselijk geweld, maar ook werkloosheid, failliete bedrijven, overheidsgeld wat niet onuitputtelijk ingezet kan worden. Daar hebben we allemaal heel lang last van. En ja, dan ga ik wel denken als ik intensivisten hoor zeggen dat veruit het grootste deel van de mensen op de IC ouderen zijn met al andere aandoeningen. Deze mensen lopen sowieso al heel veel gezondheidsrisico en het is maar de vraag of ze na zo lang aan de beademing er nog zo uit komen dat ze nog enige kwaliteit van leven hebben als ze het uberhaupt overleven. Ik denk dat het goed is dat er nu al veel initiatieven zijn om de zorg voor ernstige oudere coronapatienten op andere plekken te organiseren. Ik begreep van berichten van huisartsen op tv dat hier ook behoefte aan is. Waar familie er bij mag zijn en mensen die toch bijna geen kans maken op herstel op een humane manier afscheid te laten nemen van het leven. Want dat is ook zó schrijnend, die arme zieke mensen die alleen sterven op de IC´s. Maar goed, ik ga buiten mijn straatje, ik ben geen arts en ik weet zeker dat daar goed over wordt nagedacht. Ook door de regering die hier keuzes in moeten maken. Ik vertrouw erop dat zij dat naar eer en geweten doen op basis van adviezen van experts.
     
    Nellie4, Zwierezwaai, SAARC en 3 anderen vinden dit leuk.
  13. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.396
    10.594
    113
    Daarom stellen artsen nu nog actiever dan anders de vraag aan ouderen met al onderliggende aandoeningen wat zij in de huidige situatie zouden willen mochten ze ernstig ziek worden van Corona. Maar daar zijn sommigen het ook niet mee eens want dat is hard en zielig voor de mensen. Die liggen er wakker van.
    Tsja, wat moet je dan? Ik denk dat er altijd wel mensen zijn die vinden dat het anders moet of dat iets voor hen niet werkt want... uitzonderingen zijn er altijd, mensen die tekort wordt gedaan ook. Heftig hoor om nu die keuzes te moeten maken. Want waar doe je goed aan?
     
  14. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Volgens mij komem op de ICs nu al geen mensen waarvan verwacht wordt dat ze niet kunnen herstellen, of waarbij de kansen zeer laag zijn.
     
  15. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.560
    3.949
    113
    :thumup: Ik hou van deze positiviteit!
     
    tuc vindt dit leuk.
  16. Forumnaam

    Forumnaam Bekend lid

    19 okt 2019
    730
    1.483
    93
    Ik houd er rekening mee dat het nog wel een tijd zal duren.
    Voor mezelf scheelt het een hoop om de situatie te accepteren en me aan de richtlijnen te houden. Ik probeer een goede draai te vinden en voel mezelf niet verplicht om een perfecte leraar te zijn, naast mijn werk en andere verplichtingen.

    het voelt wel heel fijn om het geluk en plezier te vinden en te waarderen die van binnenuit komt. En te realiseren dat alles wat van buitenaf komt slechts een extra is. Geluk en blijdschap bewust ervaren die van binnenuit gecreëerd wordt, daar heb je namelijk zelf invloed op en daar heb je zelf controle op. Natuurlijk ervaren wij ook tegenslagen en moeten we omschakelen, maar het voelt zo ontzettend fijn om erachter te komen dat we problemen kunnen ervaren, ervan mogen balen, maar dan te bedenken: hoe kunnen wij als gezin dit zelf oplossen en ervoor zorgen dat we een zo goed mogelijk alternatief hebben.
    want blijven hangen in alle mogelijke problemen.
     
  17. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.449
    3.779
    113
    Ik hoop ook niet dat ze de zomervakantie gaan afschaffen. Dit is namelijk geen vakantie ook al zien een hoop mensen dit blijkbaar van wel. Deze periode is voor een heleboel mensen stressvol, jong en oud en juist als alles een beetje achter de rug is lijkt het mij des te belangrijk om even te kunnen ontspannen.
     
    zwangerevrouw, Sunna en Juffie26 vinden dit leuk.
  18. ikke84

    ikke84 Fanatiek lid

    28 feb 2010
    3.057
    505
    113
    Nee het is geen vakantie, het gaat muj er meer om dat ze onderwijs uren missen. Van mij mag het echt verkort gaan worden 6 weken is sowieso vrij lang
     
  19. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
  20. Lorena86

    Lorena86 Bekend lid

    7 sep 2015
    582
    352
    63
    Mestreech
    Mag toch hopen van niet. Ik baal verschrikkelijk. Ik heb 2 banen. Overal zijn tig zieken waardoor wij uren moeten opvangen.mijn vrije dagen zijn ingetrokken bij 1 werkgever .

    Kids missen hij vriendjes en vriendinnetjes , hun sporten enz. Hoop van harte dat onze vakantie naar Spanje in augustus door kan gaan, ben echt even toe aan rust . Al ben ik bang dat het niet doorgaat en dat maakt me het meest verdrietig momenteel. Dat ik nu extra hard moet werken en ik in de zomer onze familie en vrienden niet kan zien in Spanje
     

Deel Deze Pagina