Hernia

Discussie in 'De lounge' gestart door Laust, 30 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Laust

    Laust Lid

    10 sep 2016
    39
    20
    8
    NULL
    NULL
    Hallo,

    Ik heb een hernia. Of althans, dat denken de fysio en de huisarts. Nu ben ik doorgestuurd voor een MRI en waarschijnlijk een spuit in mijn rug. Dat gaat voorlopig niet gebeuren en dus moet ik het uitzingen. Logisch hoor, alle begrip voor!

    Op dit moment is de situatie zo dat ik nauwelijks kan staan of lopen. Zodra is sta schiet de pijn van mijn rug tot mijn kuit en mijn voet gaat tintelen. Ik kan echt nauwelijks op mijn benen staan voor langer dan een minuut. Wandelen zou goed zijn maar lukt ook niet.

    Door de borstvoeding (dochter is bijna 3 maanden) krijg ik diclofenac en paracetamol. Meer/zwaarder mag niet. De huisarts raadde me aan om te overwegen om te stoppen.

    De fysio is gesloten. Omdat hij nog twijfels had wilde hij eerst de MRI afwachten om heel gericht te kunnen behandelen. Ze doen nog wel telefonische afspraken maar ik bewaar die behandelingen dan liever voor straks, zoveel heb ik er ook weer niet...

    Wie heeft een goede tip of ervaring? Kun je met betere pijnstillers wel weer gewoon bewegen? Helpt wandelen ook als dat juist pijn doet? Wat voor oefeningen kunnen helpen? Is flesvoeding normaal verkrijgbaar op het moment?

    Alvast bedankt!
     
  2. Sophie221

    Sophie221 Bekend lid

    11 mei 2015
    608
    374
    63
    Vrouw
    Wat ontzettend naar. Mijn man heeft een flinke hernia gehad en is uiteindelijk geopereerd. De pijn die hij had en de uitstralingen naar zijn benen waren echt heel heel heftig. Hij heeft destijds morfine gekregen. Volgens mij haalde dat de scherpe randjes eraf maar dat was het dan ook wel. De pijn was pas echt weg na de operatie (omdat ze lang hebben getwijfeld of ze wilden opereren heeft hij 8 maanden rondgelopen. Tijdens de operatie bleek dat deze hernia nooit uit zichzelf had kunnen oplossen).

    hij heeft in de tussentijd dus idd fysio gehad en vooral het advies opgevolgd van veel blijven lopen. Ieder stukje is weer iets. Zitten en liggen is gewoon funest.
    Heb je met de arts andere mogelijkheden besproken voor medicatie?

    Heel veel sterkte!
     
  3. lieke

    lieke VIP lid

    7 sep 2005
    5.587
    61
    48
    zelf helaas ook hernia gekend de laatste van de 2 is 3 jaar geleden en ben ik op 7 april van geopereerd.
    Dacht hier van de week nog aan dat ik thank god hier nu geen last van heb in deze periode omdat de hernia dan niet geopereerd kan worden.
    Ook bij mij bleek dat deze nooit zich zelf had kunnen opruimen zoals ze in eerst instantie hadden willen laten doen.
    Bewegen zonder pijnstillers was een absolute no go.
    Ik ging tegen het plavond en kon mij zelf niet meer verzorgen en ben opgenomen in ziekenhuis.
    In ziekenhuis gestabiliseerd op medicatie oxicodon lang en kort werkende paracetamol en lyrica hiermee ben ik redelijk stabiel weer thuis terecht gekomen en kon mij redden tot aan de operatie alleen had ik geen kleine baby destijds wel mijn 1 ste hernia toen een kleine man van van 1 week oud en week 3 geopereerd.
    Fysio behandelingen kunnen nu verder niets toevoegen wat wel kan baten op handen knieƫn holle rug bolle rug maken wens je iig heel veel sterkte deze pijn is afschuwelijk.
     
  4. tlc81

    tlc81 Bekend lid

    22 jan 2012
    684
    126
    43
    Ik heb een dubbele hernia gehad. En hoewel ik door de grond ging en echt geopereerd wilde worden, is het toch spontaan over gegaan. Uiteindelijk heb ik morfine en diazepam gekregen. Die combi maakte dat ik weer even kon lopen en de oefeningen van de fysio kon doen. De gouden tip was de fysio van fysius rugexperts. Daar werd ook dry needling gedaan en oefeningen in een soort stoel. Pas toen ik daarmee startte ( was al bijna een jaar onderweg) verdween eindelijk die ellendige uitstraling naar mijn been. Ik kon op den duur zelfs het hardlopen weer oppakken ( neurochirurg zei dat ik dat wel kon vergeten). Het kan dus echt genezen zonder operatie. Sterkte, het is de ergste pijn die ik ooit heb gehad.
     
  5. Laust

    Laust Lid

    10 sep 2016
    39
    20
    8
    NULL
    NULL
    Bedankt voor jullie reacties! Het helpt al om wat herkenning te lezen. Ik mag hier van balen en ik stel me niet aan. Dank jullie!

    @Sophie221 de opties voor pijnstillers zijn nogal beperkt door de borstvoeding. Daar zal ik eerst mee moeten stoppen. Daarne mocht ik de huisarts weer bellen en ging hij iets anders voorschrijven.

    @lieke dat klinkt heftig! Ik ga je tip van hol en bol eens een paar dagen proberen. Hopelijk helpt het iets.

    @tlc81 Fysius is inderdaad fantastisch. Daar ben ik na mijn zoontje geweest, na een lang traject bij de "gewone" fysio. Binnen 3 maanden was mijn rugpijn zo goed als over. Nu was ik er weer geweest en een paar uur na de intake kreeg ik een mailtje dat alle vestigingen tot nader order gesloten zijn.
     
  6. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.560
    3.949
    113
    Mijn moeder heeft een hernia (gehad) zij heeft allerlei fysio oefeningen gedaan en vooral niets getild. Veel oefeningen, alles met rechte rug doen. Ik weet niet of je fysio ook op afstand oefeningen kan geven. Misschien heb je daar baat bij.
    Iedere hernia is anders, dus geen idee of het voor jou ook helpt.
     

Deel Deze Pagina