Symptomen corona

Discussie in 'Corona forum' gestart door Loveloes, 18 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. QueenMuffin

    QueenMuffin Niet meer actief

    Oh jeetje wat heftig
    Hoop dat je snel opknapt
    Beterschap !!
     
  2. Haje32

    Haje32 Bekend lid

    4 sep 2019
    574
    379
    63
    Vrouw
    Al zou dat zo zijn, ik ben niet benauwd.

    Dit idd.
     
    Adje vindt dit leuk.
  3. Waxinelichtjes

    Waxinelichtjes Fanatiek lid

    22 jun 2018
    3.695
    4.231
    113
    Vrouw
    Mijn pa past op de kinderen. Mijn moeder is verkouden sinds vandaag en hoesten. Ja, zou een verkoudheid kunnen zijn (laten we het hopen), maar ik neem geen spat risico, ook al heeft mijn vader geen klachten.
    Ze vinden dat ik doorsla en overdrijf (mijn man ook, die blijft thuis). en dat je toch moet leven. Eh nee pa, nu even niet dus.
     
    Syane vindt dit leuk.
  4. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.395
    10.592
    113
    Je overdrijft zeker niet! Volgen die mensen geen nieuws?
     
  5. suikerfee

    suikerfee Fanatiek lid

    13 jan 2010
    1.694
    361
    83
    #305 suikerfee, 30 mrt 2020
    Laatst bewerkt: 30 mrt 2020
    Ik ben sinds gisteren mijn reuk en smaakvermogen kwijt... Heb verder geen verstopte neus ofzoz heel bizar niks te ruilen.
    Verder voel ik me niet ziek, wel heel moe en met vlagen een vreemd gevoel op mijn borst/luchtpijp. Dat gevoel zit er al de hele week, neemt elke dag toe.
     
  6. Waxinelichtjes

    Waxinelichtjes Fanatiek lid

    22 jun 2018
    3.695
    4.231
    113
    Vrouw
    Jawel maar gevalletje bagatelliseren. Kan er best pissig om worden. Voel me er ook alleen in.
     
    Syane vindt dit leuk.
  7. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.395
    10.592
    113
    Begrijpelijk hoor. Pfff....
     
  8. Vergeten

    Vergeten Bekend lid

    1 dec 2019
    987
    1.711
    93
    Vrouw
    Philippe Devos, diensthoofd intensieve zorgen zegt het volgende:
    Patiënten moeten in principe eerst contact opnemen met de huisarts, die je al dan niet zal doorverwijzen naar het ziekenhuis. Devos haalt ademhalingsproblemen aan als doorslaggevende factor om te bepalen hoe slecht je eraan toe bent. “Wie buiten adem is als hij of zij de trap neemt, moet actie ondernemen. Het kan snel gaan: een paar uur later ben je mogelijk niet meer in staat om zelf naar de spoed te rijden. De huisarts zal je in zo’n geval sowieso naar de spoedafdeling sturen. Het ziekenhuis beslist dan zelf, aan de hand van je gezondheidstoestand, of je al dan niet wordt opgenomen.”


    Hier schrik ik best van, want na traplopen ben ik kortademig (zoals vele anderen hier volgens mij) en hoest en niet diep in kunnen inademen nemen toe. Voor de rest voel ik me prima, heel moe, maar niet ziek. Maar durf echt niet huisarts te bellen hierover, helemaal niet na het lezen van dit stukje. Dacht dat hetgeen wat ik heb, gewoon milde klachten zijn, waar je verder niks mee moet en zal zo wel voorbij zijn, ik blijf hopen dat ik gelijk heb.
     
  9. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Wij hebben er wel de huisartsenpost mee gebeld, die gingen een lijstje af met symptomen en overleggen met de arts - die belde terug en gaf advies over wanneer we weer zouden moeten bellen. Maar buiten adem na de trap op te hebben gelopen was zeker geen reden om naar de spoed te gaan hoor, buiten adem bij rustig zitten zou dat wel zijn.
     
  10. maliro

    maliro Niet meer actief

    Heb ik hetzelfde. Ik hoest niet eens heel erg. Af en toe benauwd en sommige dagen koorts, andere dagen alleen verhoging. Wel erg moe, ook verkouden. En snel kortademig. Maar voel me niet ziek. Volgens thuisarts hoef ik dan niet te bellen. Ik heb het gevoel dat het een beetje sluimert maar niet doorzet.
     
  11. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.533
    2.339
    113
    Even met jullie overleggen:
    Geen koorts
    Af en toe hoesten
    Maar nek, schouders doen pijn
    Hoofdpijn sinds vrijdag
    Schouderbladen doen zeer
    Heel af en toe een beetje druk op de borst
    Kortademigheid: dat is een lastige: ik kan normaal al niet een trap oplopen, zonder te happen naar adem.
    Wel moe.

    Wat denken jullie? Mijn HA zegt bijna altijd: gewoon uitzieken.
     
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.404
    23.915
    113
    Ik zou het in de gaten houden, en als de klachten erger worden en/of je krijgt er koorts bij even de huisarts bellen voor overleg.
     
    Whoopy, Fuddey en Eenkadootje vinden dit leuk.
  13. MamaTal85

    MamaTal85 Fanatiek lid

    13 sep 2011
    2.080
    192
    63
    NULL
    NULL
    Schrijf ik van het weekend over mijn vader die gelukkig negatief is getest, krijg ik nu zelf klachten... al dan niet van de stress en het erover nadenken natuurlijk!

    Ik heb keelpijn, af en toe niezen, hoesten doe ik vrijwel altijd. Na mijn longembolie 6 jaar geleden heb ik altijd wat last van weerswisselingen.
    Verder heb ik pijn in mijn rug tussen mijn schouderbladen, maar geen idee of dat rug of longen is. Soms ook last van mijn borst, maar dat heb ik vaker, is vaak een beetje spierpijn ofzo. Nu ga ik normaal elke 6 weken naar de fysio en het is nu 8 weken terug dus misschien is het gewoon stress en de angst die er nu dus ineens toch is.

    Maar de keelpijn en af en toe niezen is wel echt al de hele dag! Verder geen koorts oid!
     
  14. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.151
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Ik vraag me hier ook af of het psychisch is - of niet. Zo lastig. Niet hoesten. Wel al ruim een week pijn tussen de schouderbladen... Wel verstopte neus. Lastig - want ik adem álleen maar door mijn neus. Dus dan wordt je al snel benauwd. Ook voelt het alsof de lucht heel koud en dun is. Alsof er wel lucht binnenkomt- maar geen zuurstof in zit. Zo akelig...
    ik ben bekend met een angststoornis- die nu overigens al lange tijd goed onder controle is door a.d. Maar zaterdag nacht een flinke paniekaanval omdat ik het gevoel had geen lucht te hebben. Stond op het punt om 112 te bellen- maar wilde dat de kinderen ook niet aandoen.. heel dubbel...
    Maar pfff.... wat is echt en wat is psychisch??? Ik heb voor nood altijd angstremmers in huis- maar is dat juist niet link, alsof je daarvan nog meer verslapt? Morgen toch de huisarts maar bellen voor advies. Vandaag al een telefoongesprek gehad met een specialistisch verpleegkundige- maar nu het avond wordt, weet ik niet of ze me echt gerust heeft kunnen stellen.
     
  15. marais

    marais Fanatiek lid

    1 jul 2013
    1.518
    1.879
    113
    Vrouw
    Ik snap dat je bang bent, maar het kan inderdaad heel snel gaan. Het schijnt dat heel veel mensen de kortademigheid niet eens doorhebben, totdat hun saturatiewaarde wordt gemeten.
     
  16. MamaTal85

    MamaTal85 Fanatiek lid

    13 sep 2011
    2.080
    192
    63
    NULL
    NULL
    Soms zou een lagere testdrempel toch wel eens zin hebben voor mensen als wij! Plotseling verdwijnen dan alle kwaaltjes weer!
    Ik heb ook een angststoornis gehad, geen medicijnen dus daar heb ik geen ervaring mee.
    Ook heb ik een longembolie gehad, ik ben vooral heel bang als ik alleen met mijn zoontje ben! Wat als het dan zo snel gaat dat hij niet weet wat hij moet doen! Inderdaad dezelfde angsten als 8 jaar geleden!

    Voor nu heb ik alleen nog duidelijk keelpijn, niezen en hoesten alweer stuk minder! Heb een lepeltje honing genomen, dat hielp wel even!
     
    Athina vindt dit leuk.
  17. maliro

    maliro Niet meer actief

    Het gaat vandaag eigenlijk best goed. Nog wel moe en verkouden en iets meer hoesten. Maar koorts is terug naar verhoging en ben vandaag niet benauwd. Ik hoop dat het zo doorgaat. Want ik wordt best een beetje bang van al die mensen in onze leeftijdscategorie die eerst opknappen en dan nog zieker worden
     
  18. Disneyfan

    Disneyfan Fanatiek lid

    14 okt 2013
    1.023
    156
    63
    Half Nederland werkt thuis, overal hangen waarschuwingen, nl alerts worden verstuurd, om de haverklap een persconferentie. Je overdrijft zeker niet.
     
    Athina en Syane vinden dit leuk.
  19. Vergeten

    Vergeten Bekend lid

    1 dec 2019
    987
    1.711
    93
    Vrouw
    Ik had vandaag huisarts gemaild met de symptomen en wat de alarmsignalen zijn waar je op moet letten en eventueel huisarts contacteren. Ben net teruggebeld, zij gaat ervan uit dat het waarschijnlijk wel corona is, bij hoge koorts en een zin niet kunnen afmaken, zonder buiten adem te raken meteen huisarts bellen en zij verwijzen dan door naar spoed. Ga ervan uit dat het niet zo ver komt, gelukkig vandaag minder moe en geen hoofdpijn, dus hopelijk is het nu aan het afnemen.
     
    marais vindt dit leuk.
  20. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.533
    2.339
    113
    Vandaag de ha gebeld.
    Ik heb milde klachten:
    Geen koorts, niet hoesten, niet verkouden.
    Maar wel druk op de borst.
    Veel pijn tussen de schouderbladen.
    Klein beetje kortademigheid.

    HA: klinkt als Corona. Na een paar dagen moet je opknappen. Maar je kan ook opgeknapt zijn en ineens na een week heel benauwd krijgen.
    Bellen: als je meer moe wordt en zeker icm benauwdheid.

    Verder is het thuisblijven en uitzieken.
    Warme kruik, kersenpitzak, warme douche/bad kan iets helpen tegen de pijn.
    Pijnmedicatie helpt bij mij niet meer: teveel pijnstillers genomen jaren terug. Dus niets meer helpt.
     

Deel Deze Pagina