Wat vinden jullie nog verantwoord om te doen?

Discussie in 'Corona forum' gestart door Waxinelichtjes, 30 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Waxinelichtjes

    Waxinelichtjes Fanatiek lid

    22 jun 2018
    3.695
    4.231
    113
    Vrouw
    Markten, bouwcentra, tuincentra, schoenenzaken, kledingzaken, wandelen in het park, berenjacht...
    Mensen gaan er nog steeds naartoe en doen er nog steeds aan mee.
    Vinden jullie dit nog verantwoord?

    Persoonlijk vind ik dat winkels moeten sluiten op de supermarkt na. Bouwcentra etc vind ik nu overbodig. Het aantal besmettingen is nog steeds enorm hoog, dus moeten de maatregelen aangescherpt worden.
    De verwachting is ook dat over 2 weken het dubbele aan bedden nodig is op ic dan dat ze kunnen bieden. Dus waar wachten we nog op? Sluiten is mijn mening.

    Een wandeling moet zeker kunnen, mits 1.5 meter afstand. Ik ben erg dankbaar voor de berenjacht, hierdoor hoef ik niet naar het park om te wandelen en blijft het leuk in het dorp.

    Wat vinden jullie? Wat kan nog wel en wat niet?
     
    87chantal87 vindt dit leuk.
  2. Tuttebelleke

    Tuttebelleke Fanatiek lid

    19 mei 2017
    3.474
    3.841
    113
    Vrouw
    Wat ik nog doe met dochter (2,5 jaar):
    Wandelen,
    Berenjacht,
    Speeltuin,
    Winkels (supermarkt/drogist)

    Ik vind het nog wel verantwoord om dit te blijven doen, wel op een 'juiste manier' natuurlijk.
    Ik zou willen dat ik nog meer kon bedenken wat ik verantwoord vind; ik vind het steeds lastiger om de dagen goed door te komen. Hopelijk brengt dit topic me op wat ideeën :)
     
  3. Ballyss

    Ballyss Bekend lid

    18 aug 2018
    508
    598
    93
    Vrouw
    Ik zie niet in hoe het helpt om een bouwmarkt te sluiten, je kan daar toch makkelijk 1,5 meter afstand houden.

    wij doen dus gewoon nog dat soort dingen, wandelen in het bos, stukje fietsen, inkopen. Alles met gepaste afstand natuurlijk.
     
    2littlemonkeys, Nellie4, lidu1 en 2 anderen vinden dit leuk.
  4. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.378
    3.246
    113
    Het enige wat wij doen is wandelen op plekken waar geen tot weinig mensen zijn. Helaas op andere plekken zijn er genoeg mensen die niet het fatsoen hebben om voldoende afstand te nemen, gezien ik herstellende ben van een hartinfarct door een dissectie in de kransslagader nemen wij geen enkel risico. Soms erg moeilijk, mijn wereldje was al klein doordat ik nog niet veel mocht en nu dus nog kleiner.
     
  5. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.983
    2.279
    113
    Noord-Brabant
    Wat wij doen is boodschappen ophalen bij pick up point en daarnaast echt de belangrijke dingen halen bij apotheek of drogist. Is 1x per week ongeveer.

    Voor de rest spelen/zitten in de tuin en buiten rondje lopen (berenjacht) met de kinderen.

    Wij willen graag de tuin opknappen en boven 2 slaapkamers opknappen, maar ondanks dat vind ik het (nog) niet verantwoord om naar een tuincentra/bouwmarkt te gaan.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  6. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.344
    113
    Ik vind het lastig, landen met een totale lock down hebben nog steeds enorm hoge aantallen, zou het sluiten van winkels een positieve bijdrage leveren zolang we naar de supermarkt gaan?

    wij doen het hoognodige zoals boodschappen in de supermarkt, maar ik heb ook een mail gestuurd naar de lokale boekhandel voor inktcartridges. Die leggen ze klaar en haal ik op.

    ik zie ook wel ouders dagelijks naar de winkels gaan met kind voor een boodschapje oid, dat vind ik onnodig.

    Ik hoop dat we het met de huidige maatregelen redden. Niet omdat ik dagelijks boodschappen wil doen, maar omdat ik de lokale ondernemers wil kunnen blijven steunen.
     
    Mississippi en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  7. Yaisa

    Yaisa Fanatiek lid

    31 jul 2013
    1.200
    1.246
    113
    Ik vind het heel erg lastig.
    Bouwcentra geven aan open te zijn omdat zij toch ook een soort van noodzakelijke functie hebben. Bijvoorbeeld als je lekkage/kapotte lampen/kraan/wc oid hebt kan je daar onderdelen kopen. Daar kan ik me op zich wel in vinden.
    Wat kledingwinkels ed betreft vind ik het ook moeilijk. Ik ben niet iemand die kleding voor de kinderen al in grotere maten op voorraad in de kasten heeft liggen. En natuurlijk maken de oudste en de jongste net nu een groeispurt. Natuurlijk kan ik dingen online kopen, maar ik wil ook wel de winkels hier steunen (die vaak geen webshop hebben), en schoenen ed moeten eerst gepast worden. En oke ze hebben nu weinig nodig, het wordt minder snel vies, zitten meer binnen enz. dus heel noodzakelijk is het nog niet, maar we weten niet hoe lang het nog gaat duren.

    Ik denk dat mensen gewoon verstandig met de situatie om moeten gaan. Geen gezellige uitstapjes met het hele gezin, naar 1 persoon die alleen de noodzakelijke spullen haalt. Afstand bewaren, niet gaan als je klachten hebt enz.

    Wat betreft berenjacht zit ik een beetje in dubio. We hebben er ook eentje staan, maar als ik dus zie hoeveel mensen er nu langs lopen met het hele gezin vergeleken met een week geleden... en dan die kaartjes die sommigen door de bus gooien terwijl het virus ook aanwezig blijft op oppervlaktes. Dan vraag ik me weleens af of we hier verstandig aan doen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  8. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Geen idee wat verantwoord is, maar we doen niet zo veel meer. De kinderen spelen af en toe buiten met drie buurkinderen (twee uit een gezin en een uit een ander gezin), met zoveel mogelijk de voorgeschreven afstand. We zijn een keer op berenjacht geweest (er liep vrijwel niemand, was de eerste dag dat het hier in de wijk was opgezet). En dat is het eigenlijk wel. Op af en toe de deur open doen voor de postbode en de boodschappen bezorger na dan...
     
  9. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.534
    113
    Wij gaan sowieso geen enkele winkel met de kinderen in en ook niet samen trouwens. Altijd 1 van ons. Met de kinderen lopen we door de wijk op berenjacht en in rustige wandel en fietsgebieden.
    Verder niks.
     
    Wellesnietes, Mississippi en Syane vinden dit leuk.
  10. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.176
    6.710
    113
    Ik vroeg het mezelf ook af.

    Kan ik nog naar de Xenos of Action? Ik ben nu al 10 dagen niet geweest.

    Ik ga nog alleen maar naar de supermarkt en ik bestel brood bij de bakker en haal dat op.

    Ik zou nog wel wat shampoo en andere zeep willen halen...maar is dat wel slim?
     
  11. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.302
    5.920
    113
    Vrouw
    Bouwcentra overbodig als je niet middenin een verbouwing zit ja.. maar vrij noodzakelijk voor mensen die geen keuze hebben en wel door moeten klussen omdat ze anders problemen in huis hebben. Zonder badkamer in quarantaine lijkt mij bv heel lastig. Ik vind dat soort grote winkels ook prima te handhaven. Ikea of andere woonwinkels vind ik wel overbodig. Een stoeltje of bank valt nog wel online te bestellen.
     
  12. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Man loopt naar zijn werk en terug. Enkele keer gaat hij dan langs de Marokkaanse supermarkt voor wat verse groenten. Het is daar veel rustiger dan in de jumbo of de AH. We kennen de eigenaar ook, dus dat voelt wat vertrouwder (dikke schijnveiligheid, I know) en verder kleuren de kinderen met stoepkrijt voor de deur en spelen ze in de tuin. Boodschappen laten we bezorgen. Komen dus echt nergens meer
     
  13. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Ik ben naar de action geweest (moest een muis hebben), is niet anders dan een supermarkt. Afstand houden, pakken wat je nodig hebt en gaan. Vond het prima kunnen. En er mocht nog maar x aantal mensen naar binnen, de rest wachtte netjes buiten.
     
  14. Jinxx

    Jinxx Fanatiek lid

    12 jan 2014
    1.932
    915
    113
    Ik ga nog wel naar de Action. Ik was er laatst en er zit een limiet aan het aantal mensen dat naar binnen mag. Ik vond het heel prettig winkelen en je loopt elkaar niet in de weg. Ik ga overigens wel zonder kind of man, dus echt alleen.
     
  15. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Dat heeft de supermarkt toch ook?
     
    Syane en bosi333 vinden dit leuk.
  16. Emm27

    Emm27 Fanatiek lid

    24 mrt 2013
    1.801
    351
    83
    Lastig he. Wij doen niks behalve spam een kleien boodschap (rest thuisbezorgd). Ik moet bijna bevallen en heb nog wat dingen nodig bij de gamma hier ivm de babykamer en ik twijfel om te gaan. Ik vind dat maar een lastige keus. Ik ben er nog niet over uit (online bestellen lukt niet met dit onderdeel, 40 euro bezorgkosten dan..)
     
  17. liefkleintje

    liefkleintje VIP lid

    16 jun 2011
    5.612
    1.071
    113
    Vrouw
    Ik kom soms nog wel in een bouwmarkt of winkel, omdat ik morgen de sleutel krijg van mijn huis. Ik ben dus blij dat ze nog open zijn.
    Helaas zit lekker shoppen er verder niet in. Ondanks dat veel winkels toch nog open zijn voelt dat niet goed.

    Berenjacht beginnen we niet aan. Lopen straks weer hele volkstammen op straat ;) Lijkt me nou net niet de bedoeling. Wij vermaken ons binnen en in de tuin.
     
  18. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.849
    15.170
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ik ben vanmiddag nog even naar de Intertoys geweest. Ik had mijn dochter iets beloofd en haast onmogelijk om online te bestellen.
    Ik heb de auto voor de deur geparkeerd en snel op en neer gelopen. Je loopt daar prettiger dan in de supermarkt. Vanmiddag was ik in de supermarkt en ging er iemand gewoon vlak tegen me aan staan. Ik vind dat zo irritant. Ik heb mijn mond maar gehouden want had geen zin in een woordenwisseling.
    Dat de bouwmarkten open zijn vind ik eerlijk gezegd niet vreemd. Veel winkels zijn sws ook al dicht. Ik zou het ook niet missen mochten ze alles dichtgooien muv de supermarkten en de grotere drogisterijen maar het is wel een strop voor veel winkeliers maar goed daar komen toch al weinig tot geen klanten. Rare wereld waar we nu in leven.
     
  19. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.625
    1.974
    113
    Vrouw
    Wij gaan met de kinderen niet meer naar winkels.
    Mijn man doet 1x in de week boodschappen voor ons en voor zijn ouders. Deze zet hij dan voor hun deur.

    De kinderen spelen in de tuin, gelukkig hebben we best een grote tuin. Op straat komen de buurtkinderen er gelijk bij en dat vind ik niet fijn.
    Verder gaan we veel fietsen, wandelen in het bos of op de hei, rolschaatsen door de wijk.
     
  20. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.849
    15.170
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Berenjacht ga ik maar niet aan beginnen, als dat hetzelfde wordt als Pokemon jagen dan kan je die 1,5 m afstand ook wel vergeten ;)
     

Deel Deze Pagina