Wat vinden jullie nog verantwoord om te doen?

Discussie in 'Corona forum' gestart door Waxinelichtjes, 30 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ster88

    Ster88 Actief lid

    2 aug 2016
    236
    40
    28
    Berenjacht wel, speeltuin probeer ik te vermijden met de kids ga alleen wanneer er echt niemand is. Verder wandelen we veel in afgelegen gebieden. Supermarkt gaat mijn man heen en koopt dan gelijk voor de hele week. Bouwmarkt ook af en toe omdat we in de tijd dat we thuis zijn nog een hoop te klussen hebben. Maar rest kopen we online. Andere winkels komen we niet meer.
     
  2. Maan14

    Maan14 Niet meer actief


    Hier lopen ze dus echt zo door de wijk ^ reden dat ik dus een hekel er aan heb gekregen. Ik vind het typische de randjes van wat mag opzoeken. Ze lopen zelfs met meerderen gezinnen bij elkaar waar van de ouders dan afstand houden en de kinderen onderling lopen te gekken... Zo werk dat afstand houden tussen de ouders dus ook niet. Want ze geven alsnog hun evt virus over.

    Ot.

    We doen alleen de hoog noodzakelijke dingen zoals gevraagd is aan de Nederlanders.

    Zoontje speelt niet in de speeltuin er zitten daar zo een plus minus 8 a 9 kinderen elke dag zonder toezicht te spelen ' op het plein en speeltuin achter ons huis' Ik vind dat zelf niet verantwoord.
     
  3. DisneyMama

    DisneyMama Bekend lid

    7 nov 2013
    726
    371
    63
    Hier doe ik 1x per week grote boodschappen en heel af en toe loop ik in m'n eentje naar het supermarktje hier in 't dorp voor vers brood en groente. De kinderen mogen absoluut niet mee.

    Ik probeer 1x per dag met de kinderen een rondje te lopen maar wel moeten ze aan de hand blijven om zo afstand te houden. We zoeken dan ook beren onderweg, maar als ik hier in een half uur lopen meer dan 3 mensen tegenkom is het veel.

    We zijn ook de tuin aan het doen maar dit laat ik sinds 2 weken bezorgen in plaats van zelf gaan halen. Er worden deze week tegels en zand gebracht en volgende week het speelhuis voor de kinderen. Hebben we gelijk iets te doen tegen de verveling.

    Mijn man werkt nog buitenshuis samen met mijn schoonvader. Dus daar gaan we in 't weekend als uitje een bakje koffie doen. Ze zien elkaar dagelijks op 't werk ook dus dat kan in mijn ogen geen kwaad. Ik werk volledig thuis sinds 3 weken dus ik zie verder niemand.

    Voor de rest vermijd ik al het contact met iedereen, beter veilig en eenzaam op dit moment. Ook de kinderen, die hebben geen contact met andere mensen dan ons ouders en mijn schoonouders (van begin 50 dus geen risicogroep).
     
  4. Huismuisie

    Huismuisie VIP lid

    10 aug 2016
    9.597
    11.154
    113
    Vrouw
    Noord Brabant
    Gebruik gewoon je verstand in de dingen die je doet. Als je ziet dat er 3 auto’s op de parkeerplaats staan van de bouwmarkt kan je prima naar binnen. Staat er een rij van 30 mensen voor de deur kom dan een andere keer terug.

    En als je zelf ergens niet wil komen vooral niet doen.
     
    Liefje91, Vero0504, mamameer en 4 anderen vinden dit leuk.
  5. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Ik was een week geleden voor het laatst bij de Kruidvat, voelde heel naar. De winkel was bomvol hamsterende mensen, en toen liep hier nog iedereen hoestend en proestend rond. Ben er zo snel mogelijk weggegaan.
    We hebben zeker nog 10 dagen voorraad aan verzorging- en schoonmaakproducten. Dus voorlopig niet.

    Nu gaat in principe alleen 1 van ons naar de supermarkt. En we gaan even een rondje wandelen of fietsen, op ruime afstand van andere mensen.
     
  6. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.938
    15.247
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ik had er sws nog niet over gehoord maar zag vanavond wel meerdere gezinnen buitenlopen toen ik de hond ging uitlaten. Vond ik al irritant omdat ze juist op de paden liepen waar normaal honden worden uitgelaten. Kon ik weer door het gras gaan lopen want opzij gaan ze ook niet even.
     
  7. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    En dit is het hele risico van als-dan maatregelen. Er zijn nog steeds veel mensen die op zoek gaan naar kiertjes.
    Daarom is de gedeeltelijke versoepeling van de regels risicovol: op alles wat versoepeld wordt zullen hele volksstammen op af komen.
     
    Seffie en Zwierezwaai vinden dit leuk.
  8. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    #28 Snoopy1979, 30 mrt 2020
    Laatst bewerkt: 30 mrt 2020
    Die berenjacht, dat kan prima volgens de regels van het RIVM. Wij hebben het van het weekend ook gedaan en zijn niemand tegengekomen. Zou niet weten wat daar mis mee is?

    Waar ik wel een beetje mee zit, mijn jongste is vrijdag 2 uur gaan paardrijden met een vriendin. Ze houden zo goed als 1,5 meter afstand, met paardrijden natuurlijk helemaal maar daarvoor en daarna proberen ze dat ook echt wel. Heb gezegd dat ze dit elke week mag doen, maar nu twijfel ik toch wel. Kom toch dichter dan 1,5 meter bij het miesje met beugels goed doen. Of even haar jas aanpakken toen ze het warm kreeg. Moeder van het vriendinnetje werkt in de zorg. Nu lees ik hier wel meer van kinderen die met anderen spelen, maar ook heel veel die met niemand spelen. Wat vinden jullie? Kan dit nog of beter van niet?

    Verder ga ik nog 3-4 dagen per week naar mijn werk, en we gaan 2 keer per week naar onze verzorgpony (altijd rustig daar). Boodschappen laten we bezorgen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  9. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.381
    8.487
    113
    Zelf kom ik de deur haast niet meer uit. Af en toe een klein wandelingetje buiten waar weinig andere mensen lopen. Zo nodig naar de supermarkt. Maar dat is bijna niet te doen. Er mogen maar zoveel mensen naar binnen, maar mensen hebben gewoon lak aan die 1,5 meter. Komen vlak naast je staan om iets te pakken. En bij de kassa blijven ze niet achter de aangebrachte strepen staan maar staan in je nek te hijgen. En spreek je diegene aan dan vinden ze het maar onzin. Ik voelde mij heel ongemakkelijk de laatste keer in de supermarkt. Het liefste zou ik helemaal niet meer gaan.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  10. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.381
    8.487
    113
    Die berenjacht kan in jouw buurt misschien prima. Maar niet overal zal het zo rustig zijn. Hier al iemand die reageert dat het dus druk was en de anderhalve meter niet in acht werd gehouden.
     
    Mop81 vindt dit leuk.
  11. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ja dat snap ik, maar dat is met alles. Als het te druk is, moet je het niet doen. Dit zijn mensen die het sowieso niet zo nauw nemen lijkt me.
     
    NiekeKris en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  12. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Wat ik vind kunnen Supermarkten en drogisterijen, alle andere winkels alleen echt alleen als het heel hoog nodig is. Van mij hoeven ze niet te sluiten, mensen moeten gewoon verantwoording nemen en niet aso voor de lol gaan shoppen!
    Wandelen, fietsen en berenjacht vind ik zeker kunnen. Allemaal in de buitenlucht en je hoeft niemand tegen te komen en als je iemand tegen komt is het heel makkelijk minimaal 1,5 meter afstand te houden.
    Speeltuintjes vind ik ook niet meer kunnen, ik weet niet welk kind voor mijn kind aan het speelrek of de glijbaar heeft gezeten of eroverheen heeft staan hoesten, niezen, kwijlen...
     
    Neuzeke, suus1983, Huismuisie en 2 anderen vinden dit leuk.
  13. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Je kan zelf kiezen waar je langs gaat je ziet snel genoeg met 1 blik of het druk is in een straat of niet. Is het druk lekker straatje verder lopen. Ik vind het echt heel makkelijk om mensen te ontlopen hiermee hoor.
     
    Neuzeke en NiekeKris vinden dit leuk.
  14. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.955
    7.884
    113
    Vrouw
    #34 Zonnestralen, 31 mrt 2020
    Laatst bewerkt: 31 mrt 2020
    Shoppen doen wij online voor alles. Als ik wat van de bouwmarkt nodig zou hebben dan zou ik dat ook online bestellen. De enige winkel waar ik nog heen had willen gaan is de ikea, maar ik weiger 10 euro te betalen om het te laten verzamelen terwijl ze zelf de keuze hebben gemaakt om dicht te gaan.

    Wat betreft contacten gaat het om oudere mensen. Dat houd ik af op het moment. Mochten ze ziek worden dan wil ik niet het gevoel hebben dat ik wat fout zou kunnen hebben gedaan. Als het lang gaat duren dan ga ik wel afspreken en de onwennig voelende 2 meter aanhouden. Nu heb ik ook het gevoel dat ik het mijn kinderen niet kan maken. Ze zijn klein en zouden geen afstand houden. Maar ze zijn weer groot genoeg om door te hebben dat ik wel live contact heb met familie en zij niet. Daarbij wil ik mijn moeder gewoon een hele dikke knuffel geven. Aan de telefoon zal zij dichterbij klinken dan op 2 meter afstand die ertussen zou moeten blijven.

    Wat betreft wandelingen maken. Ik vind het lastig. Ik ben altijd met de drie kinderen, waarvan 1 een wegloper is. Op dit moment zitten we allemaal in een ruime bubbel. We hebben genoeg ruimte in huis en een tuin. Zodra ik naar buiten met hun ga dan zal het anders gaan zijn dan ze gewend zijn. Ik denk er wel over om mijn oudste in de weekenden te gaan leren fietsen. Maar ondanks we in onze bubbel zitten, is het druk genoeg om daar nog niet aan toe te komen.
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  15. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.485
    8.332
    113
    @Zonnestralen: Juist bij de Ikea scheen het bizar druk te zijn toen ze nog open waren. En de bouwmarkt hier rekent absurde prijzen om te laten bezorgen (wat iemand in dit topic ook al schrijft). Voor wat ik wilde bestellen was ik 40 euro bezorgkosten kwijt...mjah, dacht het dus even niet (we wonen nog geen kilometer bij de bouwmarkt vandaan...), dan wacht ik wel.
     
  16. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.333
    113
    De supermarkt kan vanzelfsprekend nog, maar wel alleen en niet met kinderen of een partner (uitzonderingen zoals alleenstaande ouders daargelaten). Drogist doen wij alleen bij nood, maar dan zou ik eerder online bestellen als het een dag of 2 kan wachten. Verzorgingsproducten haal ik nu alleen bij de supermarkt of kan ik online bestellen.

    De bouwmarkt oid komen we niet, maar ik kan me wel voorstellen dat er in huis iets gebeurd, waardoor dat noodzakelijk is. Een lekkende waterleiding of een verstopte wc bv lijkt me minstens zo vervelend als het niet kunnen wassen van je haar. En ook hier geldt voor ons: online bestellen als het even kan wachten.

    Mijn dochters mogen met elkaar nog buitenspelen (oudste puber maakt daar geen gebruik van, maar gaat dan wel weer de deur uit om bij een supermarkt te werken). Ze mogen van mij op een tegenoverliggend hockeyveld spelen en dat gaat prima. Als daar al iemand anders is, is er genoeg plek om een ander stuk van het veld te pakken (en er zijn 5 velden, dus werkelijk waar ruimte zat).

    Berenjacht kan ook prima hier in de wijk. Sowieso vind ik een wandelingetje met kinderen net zo noodzakelijk als het uitlaten van een hond. Kinderen hebben ook behoefte aan een wandelingetje en wat mij betreft maakt het geen drol uit dat je daarbij bij huizen naar binnen kijkt om te zien of er een beer in het raam zit of niet. Zolang je maar afstand houdt van anderen en als het druk is kan je naar huis gaan of omlopen oid.

    Persoonlijk vind ik dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen ipv naar anderen te wijzen. Het heeft imo geen zin om te zeuren over drukke plekken en gebrek aan afstand als je zelf die plekken ook bezoekt op dat moment.
     
  17. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.955
    7.884
    113
    Vrouw
    #37 Zonnestralen, 31 mrt 2020
    Laatst bewerkt: 31 mrt 2020
    Voor Postnl items boven de 40 euro is het hier meestal gratis (bouwmarkt). De dingen die met een speciale service mee moeten kosten 40 euro voor bezorging.

    Ik vind het niet erg dat de IKEA dicht is. Maar om dan tien euro te gaan vragen om het bij elkaar te verzamelen. Zonder verzamelen kunnen ze niks verkopen.
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  18. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.485
    8.332
    113
    Dat scheelt! Hier gaat alles mee met een speciale service, geloof ik...zelfs dingen die door de brievenbus kunnen... :roflmao:
     
  19. Wenda

    Wenda Fanatiek lid

    12 dec 2013
    2.431
    1.398
    113
    Gelderland
    Er gaat ongeveer 1x per week iemand van ons naar de supermarkt.
    We lopen 1 á 2 keer in de week een rondje en verder zijn we thuis.

    Wel hadden we de kinderen een tijdje geleden nieuwe konijnen beloofd.
    Maar ik vond het niet echt handig om die uitgebreid in de winkel uit te zoeken.
    Dus ik heb de winkel gebeld, die hebben 2 leuke konijnen uitgezocht en nog wat spullen die we nodig hadden. En mijn man is ze uit het werk even snel gaan halen
     
    Rosy90 en PenK vinden dit leuk.
  20. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.290
    11.983
    113
    Vrouw
    Tja, ik vind het best lastig hoor. Ik ga een paar keer per week naar de supermarkt. 1x voor de grote boodschappen. Tussendoor nog voor kleine/verse dingen.
    Mijn man is zaterdag even iets gaan halen bij een bouwmarkt. Het was er erg rustig, dus afstand houden ging prima.
    Verder werkt mijn man gewoon nog buitenshuis. (In de bouw) Daar ziet hij nog steeds veel mensen, maar ze proberen goed afstand te bewaren. Wat dus regelmatig toch mislukt...
    Onze oudste 4 kinderen hebben een bijbaantje, allemaal bij hetzelfde bedrijf. Zij hebben dus ook nog regelmatig contact met andere mensen.
    Verder zijn we thuis. Lopen een rondje. Oudste zoon sport iedere morgen met 1 vriend. (Hardlopen, trainen in de buitenlucht) waarbij ze ook afstand bewaren.
     

Deel Deze Pagina