In coronatijden: wat is realistisch om te verwachten aan aandacht van school?

Discussie in 'Corona forum' gestart door trillian, 31 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. trillian

    trillian Actief lid

    21 jun 2011
    230
    307
    63
    Vrouw
    Omgeving Den Haag
    Ik ben even benieuwd naar de ervaringen van andere ouders en ook de invalshoek van eventuele basisschool docenten die op dit forum zitten.

    Mijn dochter heeft de afgelopen 2,5 week welgeteld 1 (soort van) persoonlijk berichtje gehad waar ze niet eens op kon reageren. Ze stuurde vanochtend een "hoi juf"-achtig chat berichtje via Snappet, maar daar wordt ook niet op gereageerd. Eigenlijk vind ik het allemaal een beetje mager.

    Ze heeft in principe geen hulp nodig bij haar school werk, want dat gaat erg goed. Maar een beetje aanmoediging is ook van belang, om over het sociale aspect nog maar niet te spreken. Op social media zie je ook docenten video chats opzetten enzo.

    Wat is hierin realistisch?
     
    Robijn89, chrystel73, Yellowsun en 2 anderen vinden dit leuk.
  2. twee

    twee Fanatiek lid

    7 jul 2014
    1.635
    535
    113
    Ik snap je heel goed. Wij hadden het zelfde probleem. Vorige week ging ik een berichtje sturen aan de juf . Om te vragen of hij niet meer aandacht kan krijgen van school want ja ook al probeer ik in de ochtend volgens de schema huiswerk te maken ik ben geen juf dus en heb geen tijd ook omdat ik fulltime werk. En sommige dingen weet ik niet. Maar heb geen 1 reactie terug gekregen. Gister gingen ze eindelijk berichtjes sturen via de ipad en te skypen met mijn zoontje.maarnu probeer ik wat los te laten ook al gaat hij zo achterlopen.
     
  3. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.533
    113
    Ik vind dat je mag verwachten dat ze tijdens schooltijden te bereiken zijn voor kinderen. Het is immers werktijd.
    Ze hoeven natuurlijk niet binnen 5 minuten te reageren maar vrij snel verwacht ik wel.

    Hier daar geen klagen over. Hier reageren alledrie de juffen (2 kinderen) vrijwel direct. En vanaf deze week begonnen met videobellen.
     
    Neuzeke en twee vinden dit leuk.
  4. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.797
    8.663
    113
    Hier gaat het heel goed (gr3) ze hebben een app groep aangemaakt voor thuis werken. Als je niet verder kan kun je hier een bericht typen en geven ze smorgens 1 uur de mogelijkheid om te reageren en smiddags nog een moment.

    Als je echt niet verder kan omdat bijvoorbeeld het programma het niet doet en de boel niet inzichtelijk is komen ze gelijk in actie.

    Tot nu toe 1 keer even face time om te kijken hoe het met hem ging en wat ik begrijp van andere oefenen ze ook met lezen met de kinderen die dat nodig hebben.
    Elke dinsdag krijgen we nieuw werk. Naast gewone taken proberen ze ook nog leuke extra taken er hij te verzinnen. Als iets niet duidelijk is bij meerdere ouders dan plaatsen ze een video om te laten zien hoe dat moet.
    Voor een dictee plaatsen ze ook een video, wij zijn heel blij hoe zijn juffen het doen!
    School doet erg zijn best om er wat van te maken
     
    Syane en twee vinden dit leuk.
  5. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.797
    8.663
    113
    Sorry verkeerde knop

    Maar je antwoord, bij ons zitten ze er goed bovenop (moet ook wel bij Gr 3) maar ik vind wel dat scholen duidelijke tijden mogen aangeven wanneer ze meteen antwoord geven. Snap best dat ze nog andere dingen moeten doen maar kan me voorstellen dat je soms als ouder niet weet hoe ze het doen omdat het al zo lang geleden is. Ben blij dat hij nog maar in Gr 3 zit hahaha. Anders had hij weinig aan mij gehad.
     
  6. trillian

    trillian Actief lid

    21 jun 2011
    230
    307
    63
    Vrouw
    Omgeving Den Haag
    We hebben hier eigenlijk nog geen ervaring dat iets niet lukt of dat ze iets niet snapt. Het lukt haar prima om alles min of meer zelfstandig te maken en presteert evengoed en soms zelfs beter dan op school (voor zover ik dat kan zien) Misschien dat er op hulpvragen wel direct gereageerd wordt?

    Maar het zou voor het zelfvertrouwen van mijn dochter denk ik zo goed zijn als ze om de zoveel dagen ook van haar juffen hoort dat ze het goed doet. Wij zijn tenslotte ‘maar’ haar ouders ;)
     
  7. DisneyMama

    DisneyMama Bekend lid

    7 nov 2013
    723
    371
    63
    Hier (groep 3/4)krijgen we elke week een schema per mail wat de kinderen "moeten" doen om bij te blijven. Zijn 5 taken per dag, 2 digitaal en 3 in werkboekjes die we opgehaald hebben.
    Op mails met inhoudelijke vragen reageren ze meestal wel onder schooltijd en soms ook in de avond. "onze" juffen hebben zelf ook kleine kinderen dus snap dat ze die ook aandacht moeten geven onder hun werktijd, dat is bij mij zelf ook zo.
    De taken zijn goed te doen en daarnaast geven ze nog extra mogelijkheden om verder of verdiepend te werken.

    Daarnaast hebben we een schema voor 1 keer in de week videobellen met de juf. Dit zijn wisselende groepjes van 6 of 7 leerlingen die dan een half uur met elkaar praten onder leiding van de juf. Hierdoor spreken ze elkaar nog. Op verzoek is ook individueel videocontact mogelijk maar hier niet aan de orde.
    Misschien kun je dit voorstellen aan jullie juf? Via googlemeet is dit super simpel.

    Ben echt super tevreden met deze oplossingen al vind ik het super zwaar zo thuis zitten.
     
  8. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.725
    5.363
    113
    Hier krijgen ze 4 dagen in de week eind van de dag een mailtje waaruit blijkt dat het huiswerk van snappet is nagekeken. Ook direct uitleg als uit het huiswerk blijkt dat ze iets moeilijk vonden.
    1 keer in de week een telefoontje en 1 keer in de week een vlog met daarin bijvoorbeeld een knutselopdracht. Vragen enz kunnen per mail gesteld worden en dan krijg je vrij snel antwoord.

    tot nu toe heel tevreden over hoe thuisschool geregeld is.
     
    owly en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  9. reckless

    reckless Bekend lid

    17 apr 2014
    787
    284
    63
    Mijn groep krijgt op maandag een nieuwe taak voor die week. Daarnaast bellen we iedere leerling minimaal 1 keer per week en hebben we dagelijks een vragenuurtje via Teams, waarbij we "live" vragen beantwoorden. We zijn iedere dag te bereiken voor vragen van 9 tot 2, via de mail of via de Parro app. De zorgleerlingen bellen we vaker en zij worden daarnaast ook begeleid door onze onderwijsassistent.
     
  10. Catou

    Catou Fanatiek lid

    11 okt 2013
    3.441
    1.686
    113
    Hier zijn de lijntjes nog steeds kort en je krijgt snel een reactie als je mailt.
    Zo moest zoon vandaag een opdracht mailen en kreeg toen van de juf terug “ goed bezig, harde werker!, jij snapt het al goed.” Vindt mijn zoon erg leuk om te horen. Dochter had vandaag een toets en moest haar zelf na gekeken toets cijfer mailen.
    Zo hebben de kinderen elke week een contactmoment met hun juffen.
    Ook als er geen problemen zijn.
     
    owly vindt dit leuk.
  11. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Hier wekelijks nieuwe werkjes met een lieve, algemene brief. De eerste weken werd er gebeld en aangegeven dat we bij vragen altijd konden bellen of een berichtje sturen. Inmiddels is het online goed opgezet met Microsoft Teams en kunnen ze videobellen, krijgen ze op een vraag razendsnel antwoord (ook na schooltijd!) en ook echt leuke berichtjes.
    Vanmorgen heeft mijn jongste nog gezellig met haar juf zitten kletsen, echt leuk om te zien :) En kindjes onderling chatten en videobellen ook. Onze dochters lopen beiden voor en zijn zeker geen zorg-leerlingen. Ik weet dat zorg-leerlingen soms dagelijks (video)bellen met hun leerkracht, voor bv 1-op-1 instructies of om gewoon te kletsen en contact te hebben.
     
  12. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.127
    1.926
    113
    Ik ben leerkracht op een basisschool en ik vind dit wel heel weinig. Heb je al contact opgenomen met de directeur of de MR?
     
    Zoe123, trillian en Syane vinden dit leuk.
  13. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Euh nee eigenlijk totaal geen persoonlijk contact tussen mijn dochter en de juf. Ik vind dat ook niet abnormaal? De juf stuurt mails met taken naar de ouders, en wekelijks gaan we langs school om werkbladen op te halen. Maar daar is de juf dan natuurlijk niet aanwezig.

    Hoe horen ze dan contact te hebben? Mail? Whatsapp? Dat gebeurt hier eigenlijk niet.

    Vandaag hadden ze voor het eerst een online gesprek met de juf op een virtueel klasje. Was wel schattig om zien, maar het is ook niet de bedoeling dat dit dagelijks gebeurt.
     
  14. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Heb jij dan zo veel contact met je leerlingen?

    Als ik het zo lees, krijgen kinderen in Nederland wel nieuwe leerstof aangeboden? Dat is in België totaal niet het geval. Enkel herhaling. Eigenlijk meer bezigheidstherapie.
     
    Syane vindt dit leuk.
  15. trillian

    trillian Actief lid

    21 jun 2011
    230
    307
    63
    Vrouw
    Omgeving Den Haag
    Hier gaat het ‘gewone’ werk door voor taal, rekenen, Engels, topografie. Rekenen en taal is altijd al electronisch geweest, dus daar merken ze eigenlijk maar weinig van de rare situatie. Verder 2 boekverslagen en een werkstuk maken.
    Ze heeft ook verrijkingswerk en plus werk gekregen, maar dat is in principe optioneel en laten we even voor wat het is. Liever gewoon lekker buitenspelen, knutselen of een boek lezen vind ik persoonlijk.
     
    Syane vindt dit leuk.
  16. Yelly

    Yelly Bekend lid

    26 jun 2019
    647
    575
    93
    Hier elke dag bericht van de juf. Zowel voor kleuter als de oudste.
    Sturen ze zelf een berichtje, of ik, dan vaak binnen een half uur respons.
    Ze gaan beeldbellen en klasgenoten kunnen op elkaar reageren bij de oudste.
    Dus gegeven de omstandigheden vind ik het top van de leerkrachten. Het is voor hen net zo goed schakelen als voor ons
     
  17. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.260
    3.497
    113
    Hier zit de oudste nog in de kleuterklas, maar best veel contact met de juf. Er is een besloten facebook groep, daar mogen ze hun werkjes op laten zien of andere opdrachtjes, beide juffen reageren eigenlijk altijd even in de zin van 'goed gedaan', 'mooi gemaakt' of wat dan ook. Verder neemt de juf 3x per week een filmpje op waarbij ze dan een opdracht geeft om te doen. Als ik ergens vragen over heb stuur ik de juf via parro een berichtje krijg ik vrijwel dezelfde dag antwoord en afgelopen week heeft de juf alle kinderen persoonlijk even gebeld, maar dat zullen ze niet elke week doen en hoeft van mij ook niet.
    Hier dus veel betrokkenheid en ik vind dat wel fijn, gewoon om soms even wat na te vragen en voor zoontje ook leuk om contact te houden met de juf.
     
  18. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    3.701
    2.346
    113
    Limburg
    De oudste krijgt elke dag een mailtje van zijn meester, deze is dan wel gericht aan de hele klas, elke dag een compliment erin en een uitdagende opdracht die ze mogen, maar niet moeten, maken. Ook heeft de leraar een chatroom gemaakt voor de hele klas, al heeft mijn zoon daar nog geen gebruik van gemaakt. Bij vragen kunnen we altijd mailen en een keer per week belt hij even om te vragen hoe het gaat. Hij is echt betrokken bij zijn leerlingen, wat ik erg fijn vind.

    Van de juffen van de jongste krijg ik elke week een mailtje met updates en wat foto's die de juffen van de kinderen krijgen doorgestuurd en voor donderdag staat er een videochat-sessie in de planning.
     
  19. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Hier sinds deze week nieuwe stof, omdat wel duidelijk was dat de sluiting verlengd zou worden. Wel op een lager pitje. En dus ook tijdens schooluren contact, ontzettend prettig vind ik dat - en de kinderen vinden het ook echt fijn even feedback te krijgen.
     
  20. Sopje1234

    Sopje1234 Bekend lid

    30 okt 2018
    732
    477
    63
    #20 Sopje1234, 31 mrt 2020
    Laatst bewerkt: 31 mrt 2020
    De jongste zit in groep 7. Zijn meester stuurt iedere dag een filmpje waarin die wat extra vertelt over wat ze die dag gaan doen en wat extra uitleg geeft. Wat ze iedere dag moeten doen staat op een papiertje wat ze de dinsdag nadat de scholen dicht gingen hebben gekregen toen ze hun boeken enwerkboeken ophaalden. Als je vragen hebt, kan je hem mailen en hij mailt redelijk snel terug en gaf ook na een paar dagen aan wanneer hij wel en niet bereikbaar was. De opgaven moeten voor half 4 worden ingeleverd en foto's van de juiiste antwoorden werden eerst door de klasse-ouder door geappt en staan nu online in Moo. Hij heeft iedere leerling gebeld en zegt ook regelmatig in de filmpjes tegen de kinderen dat hij ze mist en dat ze altijd kunnen mailen als ze iets niet snappen en dan mailt of belt hij ze terug. Hij is erg betrokken.
    Oudste zit in de brugklas en die krijgt iedere dag via Teams online les volgens het normale rooster, alleen geen gym en iedere les duurt maar een half uur.
     
    Vero0504 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina