Thuiswerkers: hoe coulant zijn jullie werkgevers?

Discussie in 'Corona forum' gestart door cowgirl80, 31 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.502
    6.204
    113
    zuid-holland zuid
    Mijn man en ik werken nu allebei thuis, maar we hebben ook onze 2 kinderen die we met hun schoolwerk moeten helpen en in z’n algemeenheid bezig moeten zien te houden.
    Mijn werkgever heeft gezegd coulant te zijn en niet te verwachten dat mensen met jonge kinderen al hun uren maken, mits ze maar wel zien dat iedereen z’n best doet.
    Bij mijn man daarentegen verwachten ze gewoon dat hij de hele dag beschikbaar is voor calls en is het echt een probleem als hij vraagt iets te verzetten omdat het niet handig is als we gelijktijdig in een langdurige moeilijke call zitten. Dat vind ik weer vervelend naar mijn werkgever toe... ik wil niet dat mijn werk lijdt onder de inflexibiliteit van mijn man z’n werk.

    Hoe gaat dat bij jullie? Verwachten jullie werkgevers dat je al je uren maakt ? En hoe ver ga je hier dan voor? Werk je in de weekenden / avonden? Accepteert je werkgever het als je vergaderingen afzegt vanwege de zorg voor je kinderen?
     
  2. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.712
    32.574
    113
    Van mijn man wordt idd verwacht dat hij al zijn uren gewoon maakt. Nu kan dat, omdat ik niet werk, dus geen probleem, maar anders zou dat zeker issues opleveren. Al ben ik dan wel dankbaar dat hij überhaupt thuis mag werken her overgrote deel.
     
    Neuzeke en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  3. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Er wordt van mij wel verwacht dat ik mijn uren maak, maar zijn heel flexibel in wanneer die worden gedaan. Ik begin vaak erg vroeg (6 uur) tot een uurtje of 8 a half 9 en dan daarna is de rest van de ochtend in het teken van school.
    En dan de middag en soms ook de avond. Of een uurtje of wat in het weekend als dat door de week niet lukt.
    Ze verwachten niet direct dat je je productiviteit haalt als je maar wel laat zien dat je inzet hebt.

    Dus in die hoedanigheid zij ze wel coulanter.

    Maar ik moest echt even slikken toen ik vanavond hoorde dat dit nog 4 weken minimaal zo doorgaat
     
    cowgirl80 vindt dit leuk.
  4. siets

    siets Fanatiek lid

    14 sep 2009
    1.196
    1.659
    113
    Leiden
    Ik merk hier bij ons (man 40 uur, ik 28 uur) dat we er vooral zelf mee strugglen dat we, als we alle uren dat we achter de pc/aan de telefoon zitten, optellen we wel redelijk in de buurt van onze contracturen zitten. Dit wordt ook wel verwacht vanuit onze werkgevers. Maar dat alles met 3 kinderen, waar onder een peuter in huis zoveel minder gefocust gaat en er zoveel onderbrekingen zijn, dat het echt voelt alsof we bijna niets gedaan krijgen.
    De afgelopen 2 weken heb ik daardoor juist éxtra uren gemaakt om dat gevoel te compenseren en ben ik nu 5 dagen per week de hele dag door wel op de achtergrond bezig geweest met mijn werk. (Iets met hoog verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionism en een hoofd dat moeilijk afschakeld). Maar dat ga ik niet nog eens 4 weken volhouden. Dus ik heb me voorgenomen om te accepteren dat ik minder efficient en productief zal zijn in de uren die ik maak. Maar dat dat ook okay is in deze periode.
    Gelukkig is mijn direct manager wel coulant en wordt er vooral ingezet op een werkschema en takenpakket wat voor ieder persoonlijk haalbaar is. Nu mijzelf nog overtuigen om af en toe echt eens zonder schuldgevoel 's middags een boek te pakken of een wandeling te maken...
     
    Lafayette en cowgirl80 vinden dit leuk.
  5. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.576
    1.202
    113
    randstad
    Ik mag werken op uren die ik zelf bepaal maar ik moet wel al mijn uren maken. En qua klantcontact moet ik overdag wel regelmatig bereikbaar zijn.(Klanten betalen per uur voor mijn werk dus ik vind dat ik dan wel gefocust moet werken) ik begin vaak om 7.00 en soms in de avond iets of als de oudste voor de tv zit en de jongste slaapt. Weekend wil ik liefst vrij houden. Gelukkig werk ik parttime want fulltime zou ik niet weten hoe ik dat moet halen.
     
  6. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    17 jul 2013
    2.947
    1.305
    113
    Bij ons zijn beide werkgevers coulant. De mijne nog meer dan die van mijn man (werken beide 34 uur). Ik vind het ook gepast dat ze dit zijn gezien de situatie waar we in zitten. Mijn werkgever heeft specifiek aangegeven dat we niet in de avond moeten werken om uren in te halen omdat we het al druk genoeg hebben.
    Desondanks voel ik mij evengoed wel schuldig als ik op een dag minder gedaan heb.
     
  7. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Ik werk thuis en moet gewoon mijn uren maken.
    Wij hebben wel veel vrijheid qua flexibiliteit, het is minder relevant wanneer we werken. Zolang we genoeg bereikbaar blijven tijdens kantooruren. Maar daar omheen kunnen we het zelf plannen.

    Als we de uren niet halen kunnen we verlof opnemen.
     
  8. Pien86

    Pien86 Bekend lid

    3 sep 2018
    710
    686
    93
    Vrouw
    Same here, wel de uren maken, maar dat het allemaal net wat minder efficiënt gaat weten ze ook wel. En ze waarderen het enorm dat we een plan gemaakt hebben en in de avonden / vrije dagen werken.
     
  9. Feye

    Feye VIP lid

    26 nov 2013
    6.012
    3.478
    113
    Vrouw
    Onze werkgevers zijn wel aardig coulant. Ze weten hoe we de dagen hebben verdeeld: we werken in blokken van 4 uur, dus als we aan het werk zijn, is er volledige focus voor het werk. Uren worden dus ook vroeg op de ochtend en laat in de avond gemaakt.
    Ik mag op mijn werk improductieve uren schrijven, bijv. als er gewoon geen werk meer is. Dit is nu nog niet het geval bij mij.
    Mijn man werkt misschien nog wel meer dan normaal, zit in onderwijs ICT, dus genoeg te doen nu :)
     
  10. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.560
    3.949
    113
    hier is wel coulance, het is nu even niet anders en beide werkgevers zijn allang blij als we uren maken. ik werk slechts 28 uur, op 3,5 dag, maar log nu gewoon 5 dagen per week in als ik thuiswerk, sochtends vroeg al en ook savonds nog even. Ik red het toch niet om al die uren te maken, in de weekenden doe ik niets.
    mijn man had pas een belangrijke telecon, toen was ik fysiek op mijn werk (ik werk om de week thuis), dus kon niets met de kinderen doen, en hij heeft ze 2 uur lang films laten kijken, is dat gewenst, misschien niet, is het nodig, ja, dus we kijken even niet zo krap.
    wij proberen ook wel af te wisselen dus dat de ene sochtends meer kan doen en de andere smiddags.
     
    cowgirl80 vindt dit leuk.
  11. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.502
    6.204
    113
    zuid-holland zuid
    Ja dit is echt heel herkenbaar! Ik heb ook de neiging om langer door te gaan, omdat er zo weinig uit mijn handen komt:( . Er zijn zoveel onderbrekingen en het duurt gewoon steeds even voor ik weer in mn flow zit.. ik heb echt veel concentratie nodig om mijn werk te kunnen doen en dat lukt zoveel minder. En ik voel me ook schuldig tegenover de kinderen dat ik ze de hele tijd zit af te poeieren en strategisch door de dag bepaal wanneer de ipad/tv aan moet zodat ze tenminste stil zijn:$
    Maar mijn werkgever raad ook echt af om meer uren te maken en om een schema te kiezen wat vol te houden is. Hartstikke tof! Ik baal er gewoon van dat het werk van mijn man zo’n haantjes cultuur heeft en dat ik dan het onderspit delf. Hij zit echt de hele dag door in “hele belangrijke” calls die uren duren... en zolang stil zitten houden de kinderen echt niet vol.
     
    siets vindt dit leuk.
  12. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.345
    113
    Ik vind het van de werkgever van je man op zijn zachtst gezegd bijzonder dat ze verwachten dat alles maar door kan gaan. Lopen collega’s hier niet ook tegenaan? Hier krijgen we regelmatig berichten vanuit het bestuur waar ze zelf tegenaan lopen en dat ze het zo waarderen dat er door iedereen alles op alles wordt gezet om door te gaan, ook met kinderen, maar wel flexibel.
    Zo werken mijn man en ik beide 5 uur op de dag (om en om) en gedurende de week nog 7 uur s avonds, zo komen we aan onze uren. Mijn man werkt in de ochtend en ik ben bij de kinderen en andersom. Zo kan je je volledig focussen op je werk of op je kinderen, die beide de volledige aandacht verdienen. Mijn agenda is dan ook afgeblokt voor de helft van de dag. Ik besef mij dat ik in mijn handjes mag knijpen.
     
  13. smax

    smax Fanatiek lid

    15 feb 2018
    1.939
    1.037
    113
    Vrouw
    Zelf heb ik op dit moment amper tot geen werk. Heb nog paar kleine klusjes. Werk als zelfstandige.

    Bij m’n man zijn ze coulant. Altijd al! Veel mensen die thuis zitten met de kinderen.
    Zoveel mogelijk uren maken.
    Veel videobellen. En ja, bij iedereen loopt weleens een kind in beeld.
    Alle kinderen vinden het reuze interessant om de collega’s van hun ouders te zien :)

    Ik werk nu nog een dagje per week thuis en dan werkt mijn man eigenlijk niet. Dat vinden ze op zijn werk prima.
     
  14. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Hier is de werkgever van man coulant, zolang het werk af is maakt het in principe niet uit. Nou ben ik thuis waardoor ik het meeste oppak wat betreft de kinderen. Maar vanwege mijn handicap en geen hulp in huis komt er in dat opzicht wel meer op zijn bordje. Maar dat was ook 1 van de redenen dat hij thuiswerkte sinds het begin, hij is na de carnavalsvakantie enkel een paar keer op kantoor geweest om te zorgen dat hij thuis kon werken en ook de werkplek is netjes geregeld, dus extra scherm en toebehoren ipv alles op de laptop zoals normaal met een dagje thuiswerken. Zelfs een bureaustoel mocht hij meenemen wanneer nodig. mocht het internet niet werken of te weinig snelheid hebben wordt het verschil qua prijs bij verhoging betaald door de werkgever. Wel is de loonsverhoging die hij zou krijgen en de winstuitkering (variabele van zijn loon) uitgesteld tot minimaal september. Aangezien we daar niet afhankelijk van zijn en het als extra zien net als de belastingteruggave vinden we dat niet zo'n probleem.
     
  15. Ienemine

    Ienemine Fanatiek lid

    20 feb 2018
    1.352
    774
    113
    Vrouw
    Alletwee coulant... man werkt 40 uurmaar heeft gelijk aangegeven minder productief te zijn is absoluut geen probleem ( heel fijn bedrijf)
    Ik werk in de thuiszorg als verzorgende IG ongeveer 14 uur en ik doe 10uur per week de planner ondersteunen dit mag gewoon thuis ( altijd mag dat als ik wil) wanneer ik míjn uren maak en hoeveel is mijn eigen keuze
     
  16. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.435
    8.282
    113
    Hier zijn ze gelukkig ook heel coulant. Normaal gesproken al en nu ook. Er wordt verwacht dat je je best doet en natuurlijk ook gewoon dát je je werk doet, maar de afgelopen weken begreep iedereen gelukkig wel als het even iets minder of op een ander tijdstip ging oid.

    Ik werk 20 uur, normaal gesproken verspreid over drie dagen. Op dit moment werk ik zeker vijf dagen om mijn werk af te krijgen. Uren houd ik niet bij, vind ik ook minder boeiend, maar ik weet wel dat ik (ver) voorbij de 20 uur ga op het moment. Ik ben alleen zoveel minder efficient, dat ik het anders gewoon niet red. En ik vind mijn werk leuk en belangrijk, dus ik wil het wel goed doen.
     
    siets vindt dit leuk.
  17. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.885
    7.595
    113
    Ja zo gaat het bij mij en mijn man ook. Wel fijn, we stemmen onze calls en zo met elkaar af en dan redden we het wel.
     
  18. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.885
    7.595
    113
    Hahaha heel herkenbaar. Ik blur tegenwoordig de achtergrond maar dan komt er toch eentje aan die om een koekje vraagt of gewoon even hoi roept. Gelukkig snapt iedereen dat en gebeurt dat bij de collega's ook :D
     
    smax vindt dit leuk.
  19. Relax

    Relax Fanatiek lid

    26 sep 2009
    1.574
    1.775
    113
    Vrouw
    Wij werken 18 en 36 uur. Ik heb mijn uren verdeeld over 5 dagen ipv 3 (vroeg in de ochtend en s middags als de jongste slaapt) en mijn man werkt van 7 tot 16 uur ongeveer.
    Ik ben wel minder gefocust, vooral in de middag na een hele ochtend juf spelen. En man komt wel eens beneden helpen of een bakkie drinken en hij gaat 3x per dag even een rondje lopen. Beide werkgevers zijn coulant mbt de invulling en verdeling, maar verwachten wel dat het werk gedaan wordt. En dat vind ik ook logisch. Als het nodig is slaan we s avonds de laptop nog even open, maar liever niet.
     
  20. Maslov

    Maslov Fanatiek lid

    11 apr 2019
    1.200
    3.395
    113
    Mijn werkgever is heel coulant. Maar dat was voor deze toestand ook al zo.

    Ik op mijn beurt, doe mijn best om zoveel mogelijk uren te maken. Dat betekent dat ik élke dag van de week inlog om mails te beantwoorden. Wat ik normaliter op 3 dagen deed, doe ik nu op 7 dagen. Zo hou ik het makkelijk vol en het is ook het meest nuttig.
     
    Lafayette vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina