In coronatijden: wat is realistisch om te verwachten aan aandacht van school?

Discussie in 'Corona forum' gestart door trillian, 31 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Klinkt goed. Maar als je in media werkt, is dat even geen optie. Dat begrijp je ook :)
     
  2. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Hier zijn ze van 08:3 tot 14:00 bereikbaar via de chat voor vragen.
    Je krijgt ook echt binnen 5 minuten antwoord.
    Verder krijgen we de hele dag door berichtjes van de juf via Parro.
    Foto’s van andere kinderen die met hun werkjes bezig zijn.. leuke challenges om te proberen en regelmatig een bericht van de juf dat ze de kinderen mist en dat alle kindjes thuis heel goed bezig zijn.

    vind het prima zo, meer dan genoeg zelfs :p
     
  3. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Hier 1 keer per week dat de nieuwe opdrachten langs gebracht worden.
    Aankomende week gaat de juf helemaal hip (voor haar) videobellen met de leerlingen via whats app.
    Hij zit in groep 1.

    Verder via parro dat er berichten binnen komen.

    En we hebben de juf een beschildert ei langs gebracht met daarop "ei" miss you
     
  4. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.637
    2.373
    113
    Vrouw
    Hier in gr 7 wordt sinds deze week elke dag nieuwe stof aangeboden. Taal, werkwoordspelling, nieuwsbegrip, rekenen en schrijven. Zeker met taal, zinsontleding en rekenen met breuken... het is allemaal wel even geleden en mijn zoon heeft altijd verlengde instructie nodig in de klas dus ik help hem waar ik kan (en ik begrijp.... wat zinsontleding is ook al weer 25 jr geleden).
    Hier hebben ze elke dag juf via teams, op de chat en ook als je een vraag hebt, krijg je binnen het uur antwoord.

    Ik vind het erg weinig contact hoor TO, daar kan je best even een mailtje naar school wagen!
     
    trillian vindt dit leuk.
  5. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Zo werkt dat helaas niet.

    Een beetje economie dat we nog hebben draaien moet aan de gang blijven, anders kunnen we dit als land niet volhouden. Dat is heel duidelijk uitgesproken door de regering.

    Personeelskosten zijn een kostenpost waar omzet tegenover staat voor een bedrijf. Er zijn niet veel (vooral mkb) bedrijven in Nederland die kosten (=uren) kunnen blijven betalen waar geen prestatie tegenover staat. Vooral niet in deze tijd, en vooral niet als ze (net) niet in aanmerking komen voor de regelingen.

    Jij hoeft misschien niemand te kennen die nu volledig blijft werken, maar dat doet het overgrote deel van werkend Nederland. Ja, ook thuis. Niet altijd tijdens normale werkuren, maar vaak daar omheen. Ik krijg nu berichten van onze ketenartners op de meest gekke tijdstippen en dagen, omdat mensen hun werkuren spreiden. En veel bedrijven hebben hun vaste vakantiedagen nu laten vervallen zodat werknemers deze kunnen inzetten als ze hun uren niet kunnen halen.

    Enige mensen die ik persoonlijk ken die volledig worden betaald en deels thuis werken (waar wel genoeg werk is op dit moment) zijn vrienden in bedrijven waar je binnenkomende geldstromen niet afhankelijk zijn van hoeveel je verkoopt.
     
    LisbethSalander, Anan en Shakes vinden dit leuk.
  6. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.702
    42.532
    113
    Ik zeg niet dat het werk compleet neergelegd moet worden toch? Maar elke werkgever moet er begrip voor hebben dat het thuis allemaal niet zo soepel loopt. En als je continue klantcontact hebt kan dat dus niet s avonds en zal het helaas iets minder worden. Soit.
     
    Fuddey vindt dit leuk.
  7. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.406
    23.918
    113
    Ik vind dat je een stuk meer communicatie mag verwachten.

    School van jongste dochter pakt het allemaal heel goed aan, vind ik. We merken wel iedere week ook meer vooruitgang daarin. Dus ze zijn duidelijk zelf ook lerende hierin. Best leuk om mee te krijgen eigenlijk.
    In de eerste week was het vooral een het opstarten van het werk (goed en voldoende aanbod van verschillende vakken). Juf stuurde via de klassenmoeders een filmpje van zichzelf waarin ze de kinderen bemoedigend toesprak, complimenten gaf en vertelde o.a. wat ze de week daarop gingen doen.

    Inmiddels hebben ze ook google classroom en hangouts klaar gemaakt voor gebruik. In google classroom staat iig de week- en dapgplanning. Verder kunnen ze daar opdrachten inleveren. Zo hadden ze vorige week een challenge voor het maken een kettingreactie, waarvan ze een filmpje in moesten sturen. Deze week een tekenopdracht, die ook op die wijze wordt ingestuurd. Er staan ook instructiefilmpjes en zo kunnen ze prima uit de voeten.
    Via hangouts is de juf bereikbaar via chat, de kinderen hebben nu ook contact met elkaar via een groepschat en de juf ging videobellen met alle kinderen individueel. Bij vragen kunnen ze haar nu direct benaderen en ze reageert zeer vlot.

    En op youtube hebben ze een gymkanaal geopend met allemaal gymchallenges. Dus ik ben heel blij dat aan werkelijk alles wordt gedacht, en niet alleen rekenen, taal en spelling.
     
  8. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.152
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Wat gaat hier door; Topografie, Nieuwsbegrip, Engels, taal
    Zowel via vaste programma's (basispoort) als met fimpjes met uitleg van de juffen (groep 6 en groep 8 ) .Breuken bijvoorbeeld, de juf onderin het schermpje en op het groot scherm zie je wat ze doet met de breuken en hoe het werkt (van 1 na 1/2 -door snijden naar 1/4 etc) . En ook Engels en taal zijn die filmpjes er geweest.

    Verder krijgen ze op vrijdag de weekplanning voor de volgende week, met daarbij benodigde werkbladen (voor taal meestal) en dagelijks een filmpje van school met een leuke opdracht. Ze hebben verder een online 'prikbord' gemaakt om het werk waar ze trots op zijn te delen.

    Beiden kinderen hebben al een 'boekendoos' moeten maken (creatieve vorm van leesverslag) en een onderzoeksopdracht gedaan, naast het gewone werk.
    Verder hoort bij de Vrije Tekst opdracht dat ze dagelijks in hun 'dagboek' schrijven. Huiswerk wat ze thuismaken moeten ze na 14.00 uur insturen via Social Schools - en krijgen ze diezelfde dag nog nagekeken terug - of eigenlijk: Een berichtje met daarin een reactie van de juf op het huiswerk. Echt persoonlijk dus.

    1x in de week wordt er met ieder kind gebeld. Deze week gaan ze het met Zoom doen met de hele klas. Ik ben benieuwd.

    Oudste had vandaag een gesprek met de hele groep 8 (klein groepje, verdeeld over 3 klassen) over de musical. Die gaan ze toch gewoon verder voorbereiden.

    Hoewel ik zelf wel moe ben - het is ook vrij veel - ben ik ontzettend blij met de juffen en met school. Ze benadrukken ook vaak dat kinderen écht niet moeten vergeten tussen hun werk door, wat ontspannend te doen, iets wat ze leuk vinden etc.
     
  9. Koraal82

    Koraal82 Fanatiek lid

    17 jul 2013
    2.946
    1.305
    113
    Onze kids krijgen via padlet berichten van de juf en klasgenoten. Dit is bijv een foto of een puzzel. Verder hebben we de boeken meegekregen en hebben ze gezged dat we max 1 les per dag mogen doen. Op vragen reageert de juf heel snel.

    Ik had alleen verwacht dat mjjn zoon (groep 3) meer werk zou krijgen en dat de juf ook filmpjes zou opnemen waarin ze de nieuwe stof uitlegt. Nu zeggen ze dat hij bijv 20 min moet rekenen maar hij is binnnen 5 min klaar met zijn werkboek. Dan moet ik zelf dingen gaan bedenken voor dat overige kwartier.
     
  10. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.906
    1.187
    113
    Nederland
    Wij kunnen de juffen gewoon dagelijks bellen bij vragen of gewoon even kletsen dat vinden ze zelf ook fijn. Ze vragen ook input aan ouders mbt het les schema. Verder doen ze 1x per week via whats app video bellen met de kinderen in de klas. Even kort bij praten..

    Zelf app ik ( maar ook andere ouders )de juf regelmatig even een foto door en zij zet die dan weer op het klassenbord app.
     
  11. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.780
    15.332
    113
    Vrouw
    Ik vind de bijdrage van onze kinderen hun leerkrachten echt beperkt.

    De maandag zetten ze online taken op bingel, kweetet, scoodle en die programma's verbeteren vanzelf.
    Dat is dus gewoon herhaling van alle vakken.

    1 telefoontje met de boodschap om de kinderen zoveel mogelijk thuis te houden.

    1 mailtje met daarin de info dat ze boeken gaan rondbrengen en met nieuwe leerstof starten na de paasvakantie.
    In de boeken staat hier en daar een QR code die je kan scannen en dan krijg je uilteg of filmpjes.m
    En iedere werkboek heeft een verbeter sleutel.

    Ik ben benieuwd naar wat er verwacht word en wat hun eigen bijdrage is de komende weken.
     
  12. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    Nog niet alles gelezen, maar hier sluit ik me bij aan.
    Zou toch van de zotte zijn als de leerkracht niet reageert op vragen. Binnen 1 werkdag zou moeten lukken.
     
  13. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.702
    42.532
    113
    Dat is idd erg weinig.
     
    Neuzeke en Syane vinden dit leuk.
  14. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.780
    15.332
    113
    Vrouw
    Eigenlijk is dat niets.
    Daarom dat het goed is, dat ik lees dat er leerkrachten zijn die zich echt wel inzetten.
     
    tuc en Syane vinden dit leuk.
  15. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Hier heeft mijn jongste zoon in 2,5 weken tijd zijn juf 1 keer gesproken. En raad eens wat zij zei: “ als je vragen hebt, moet je het maar aan je oudere broer vragen en als jullie samen niet uitkomen dan aan je vader” :| Dit zegt denk ik al genoeg. De kinderen en wij moeten het maar zelf doen, inclusief het nakijken.
     
    chrystel73 en Syane vinden dit leuk.
  16. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.637
    2.373
    113
    Vrouw
    OMG, dat vind ik echt niet normaal! Hier heb ik juist de eerste dagen gevraagd om antwoordbladen omdat het mij zoveel tijd kost om na te kijken, die tijd besteed ik liever aan mijn werk!
    Ik zou hier wel een mailtje naar school aan wagen, belachelijk.
     
    Syane vindt dit leuk.
  17. Nehneh

    Nehneh Niet meer actief

    Hier gr 3 wordt alleen Muiswerken gedaan. Voor de rest werkboekjes die ik zelf nakijk. Kleine moeite.

    Voor de rest meerdere mails al ontvangen. En als ik een vraag stel heb ik binnen 2 minuten een mail terug. Erg fijn.
     
  18. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.984
    5.816
    113
    Wat een verschillen!
    Hier heel veel contact. Elke dag via Social schools per klas een bericht, meestal met nog even een toevoeging/herinnering aan de dagtaken. Daarnaast meestal een leuk extraatje als een gymbingo of een tip voor koekjes bakken ofzo. Daarnaast bellen ze minimaal 1 keer per week de kinderen, zo nodig vaker mocht het niet lekker lopen.
    Mijn zoon (ASS) heeft nog wekelijks extra begeleiding, ook de ib’er houd contact.
    En ze hebben ook tijd voor een 1 april grap oid.
    En ze reageren binnen een paar minuten als ik een vraag stel, of een foto stuur oid.
    Ik kan niet anders zeggen dat het hier supergoed geregeld is.:thumup:
     
    Syane en tuc vinden dit leuk.
  19. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.702
    42.532
    113
    Hier ook zo hoor. Elke dag een goedemorgen bericht met allerlei mededelingen.
    Vandaag stuurden ze van school de 1 april grap door van de nos dat alle leerlingen in het basis en middelbaar onderwijs hun leerjaar over moeten doen vanwege Corona.
    Wij kregen vooraf een bericht van de juf over de grap, omdat het hier een serieuze kwestie is en die grap anders bij dochter niet zo leuk zou vallen;)
     
    Syane en Eppo82 vinden dit leuk.
  20. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.984
    5.816
    113
    Bij ons zouden ze langskomen en om te kijken waar ze moesten zijn moest je iets voor het raam hangen en dan een foto opsturen via SocialSchools. En een ‘zoek de verschillen’-werkblad zonder verschillen :roflmao:
     
    tuc vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina