Meningen die nou niet echt populair zijn...

Discussie in 'De lounge' gestart door Iertje81, 14 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Nou noem dat maar een dingetje! In mijn ogen is dat een big issue en is dingetje dus echt een understatement. Ik doe het je niet na! Dus ondanks dat sommige mensen het vervelend vinden, diep respect voor jou en je collega's!!!
     
    Gewooniemand, Vergeten, citroenrasp en 3 anderen vinden dit leuk.
  2. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik denk eigenlijk van wel. Het is psychisch loodzwaar in de zorg nu en ik denk dat dit soort berichten wel een hele positieve boost kunnen geven waardoor het net wat langer of beter uit te houden is op deze manier. En als dit achter de rug is moet dit zeker vertaald worden naar betere lonen en arbeidsvoorwaarden. Maar wat dat betreft heeft de zorg nu heel NL achter zich dus ik denk dat ze daarin heel sterk zullen staan.
     
    Gewooniemand, sprits, Syane en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  3. Jerseygirl

    30 sep 2018
    24
    38
    13
    Vrouw
    Voor mij ook!
    Maar fysiek is het ook niet te onderschatten. Ik werk zelf op radiologie. Tot enkele weken geleden werden de longfoto's aan bed in ongeveer 1 uur genomen. Sinds deze week zijn we 2,5 uur bezig, volledig ingepakt en met een loodshort. Daarna ben je zo ongeveer kapot en moet je nog 6u doordoen...
     
    Gewooniemand, citroenrasp, Syane en 2 anderen vinden dit leuk.
  4. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Dus eigenlijk kunnen jullie door deze maatregelen ook minder mensen op een dag helpen met bijv. Longfoto's aan bed omdat de persoonlijke bescherming ook heel veel tijd in beslag neemt?
    Ik las laatst ook bij iemand dat haar ziekenhuis teams heeft die de hele dag alleen maar patiënten draaien van buik naar rug en andersom. Dit lijkt me fysiek ook erg zwaar als je werkzaamheden normaal veel gevarieerder zijn. Helemaal nu je leest dat veel van de ic patiënten ook nog overgewicht hebben.
     
  5. Jerseygirl

    30 sep 2018
    24
    38
    13
    Vrouw
    We zien sowieso minder patiënten omdat er nog weinig consultaties zijn en enkel medisch dringende onderzoeken doorgaan.
    Er zijn wel meer longfoto's aan bed en inderdaad het aan en uitkleden en toestel ontsmetten vraagt veel tijd.
    Verder wordt iedereen die zich op de spoedopname aanbiedt gescreend door middel van een lage dosis CT scan (België). En ook daar moet tussen elke patiënt het toestel volledig onstmet worden met alle beschermkledij aan.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  6. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.916
    923
    113
    Deze zal wel heel niet populair zijn maar in sommige omstandigheden denk ik dat het beter zou zijn als zorgpersoneel (vooral in ziekenhuizen) gehuisvest zou worden en site. Caravanwoningen, containerwoningen maakt niet uit.

    Ik respecteer deze mensen enorm voor hun werk maar waar ik woon is er heel wat verplegend personeel dat gebruik maakt van openbaar vervoer. Risico's kunnen misschien minder worden als ze niet meer reizen tussen thuis en werk.
     
  7. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.297
    477
    83
    near rotterdam
    Ik word gek van iedereen die maar blijft schreeuwen dat zij het zwaarder hebben nu en niet gewaardeerd worden.

    Als we klappen voor de verpleging gaan bij wijze de vuilnismannen protesteren omdat zij ook aan het werk zijn.

    Nu op fb weer iemand uit de uitvaartbranche die wil dat er waardering komt voor hun. Op LinkedIn iemand die vind dat de logistiek waardering moet krijgen en vooral de thuiswerkers niet mogen klagen.

    Ik denk dat iedereen het op dit moment moeilijk heeft. En ja er zit gradatie in hoor. De een meer dan de ander. Maar iemand die thuis zit met meerdere kinderen en thuis moet werken heeft het echt niet altijd makkelijker omdat z enu eenmaal thuis zijn.

    Maar de mensen die aan het werk zijn hebben het allemaal op hun manier zwaar. De een omdat ze met besmette mensen werken. De ander omdat ze veel uren moeten draaien.

    Ik vind dat de mensen in hun uitspraken wel wat meer solidair mogen zijn naar anderen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

    Maar goed als ik dat hardop zeg is dat direct discussie helaas.
     
    Gewooniemand, Evanesco, Celika en 4 anderen vinden dit leuk.
  8. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.783
    15.337
    113
    Vrouw
    #1028 Neuzeke, 3 apr 2020
    Laatst bewerkt: 3 apr 2020
    Maar dat is altijd zo. Na de aanslagen op Zaventem werden hulpverleners in België de lucht ingeprezen. Paar maand later is dat voorbij en dat zal nu niet anders zijn.


    Onze overbuur staat iedere dag om20u met veel lawaai een applaus te geven voor zijn vrouw in de zorg. Terwijl zijn vrouw dezelfde job als mij doet en wij wel een beetje anders werken en bepaalde maatregelen en voorzorgen moeten nemen maar we moeten nu ook niet gaan doen alsof wij hetzelfde risico lopen of dezelfde problemen tegen komen als mensen op bepaalde afdelingen in ziekenhuizen.
     
  9. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.742
    6.923
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik denk inderdaad dat iedereen het op een bepaalde manier zwaar heeft nu. Al heb ik wel echt groot respect voor de mensen die op de ic werken. Het is lichamelijk en psychisch heel zwaar momenteel.

    Qua werk, zelf heb ik het juist heel makkelijk, voor mij geen respect hoor ;). Ipv 8 uur werk ik 5,5 uur per dag en heb dan vervolgens haast niets te doen. Niet dat dat heel fijn is maar zwaar heb ik het dus zeker niet.
     
  10. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    13.988
    18.694
    113
    Volgens mij wordt dat in Spanje nu al gedaan.
     
  11. Maslov

    Maslov Fanatiek lid

    11 apr 2019
    1.200
    3.395
    113
    Ik ben van mening dat 'alternatieve' geneeswijzen niet thuishoren in de zorgverzekeringspakketten.
     
    Theezeefje, Elsss, Nellie4 en 4 anderen vinden dit leuk.
  12. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    13.988
    18.694
    113
    Van mij mogen bepaalde behandelingen zelfs verboden worden. Over impopulair gesproken hè :oops:
     
    Elsss, Nellie4, Kolibrie2 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  13. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    En toch ben ik het heel onpopulair wel met je eens.
    Natuurlijk is het bizar wat er vanuit de zorg moet gebeuren en respect petje af.
    De kanttekening die ik wil maken is dat het land ook draaiende gehouden word momenteel door andere beroepsgroepen.
    Doordat deze wel doorwerken hetzij thuis of op de bouwplaats kunnen degene die nu niet mogen of kunnen financiël gesteund worden en ook dat is wat waard.
     
    sannever en Zwierezwaai vinden dit leuk.
  14. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    11.853
    12.332
    113
    Vrouw
    Maar ik heb nu wel respect voor de uitvaartbranche, ze moeten nu de dingen een stuk onpersoonlijker doen dan dat ze normaal doen. En dat vinden ze echt niet fijn. Toen we afgelopen maandag het as van onze zoon alsnog mochten ophalen heeft de vrouw paar keer sorry gezegd omdat het onpersoonlijk was. Ik heb gezegd dat juist fijn vind dat het als nog kon.
    Als uitvaart medewerker wil je juist dat laatste stukje zo fijn mogelijk maken voor de familie en dat kan nu niet zoals ze het graag willen.
    Maar heb sowieso respect voor alle mensen die nu werken in deze onzekere tijden. En ook voor degene die geen werk hebben. Beetje lief voor elkaar zijn in deze tijden...
     
    sannever, Gewooniemand en Maslov vinden dit leuk.
  15. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik lees op fb meer en meer de berichten die zich afzetten van ouders die het thuis nu gewoon heel fijn hebben met hun kinderen. Dat is volgens velen onmogelijk, het is zo afzien thuis met z’n allen, en als je daar anders over denkt ben je een ‘perfect moedertje’ of gewoon een leugenaar. Ik krijg daar zo de kriebels van. Tuurlijk snap ik dat het voor sommigen écht zwaar is, maar wij zitten nu heel relaxt in een ritme, oudste is zóveel rustiger, kinderen samen zijn helemaal dol op elkaar... ik kan wat dat betreft niks negatiefs verzinnen, het is gewoon écht gezellig en fijn. Daar hoeven anderen zich niet tegen af te zetten door het af te doen als leugens.
    Maar dit is denk ik niet impopulair ;)
     
    Lafelife, juf1987, Kolibrie2 en 7 anderen vinden dit leuk.
  16. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Heel mooi omschreven en gezegd. Vooral die laatste zin is denk ik hoe het een goede manier van benaderen is.
     
  17. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    @Fuddey herken het wel. En ja soms loop ik met die 3 van mij echt op mijn tandvlees maar er is zeker ook meer rust en minder moeten.
    Huishoudelijke taken zijn wat minder praktisch en ik ben al trots als mijn wasmand leeg is. Maar goed ik heb ook tijd om hier te posten, dus niet zeuren denk ik dan maar.
    Had ik maar moeten gaan ramen zemen ipv iets hier posten :D
     
    NiVa0230 en Paardenbloem vinden dit leuk.
  18. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Dat lijkt me niet echt motiverend, als je al door een loodzware tijd op je werk gaat, meer en langere diensten draait en dan ook niet eens meer naar huis mag:|
    In veel streekziekenhuizen komt 95% van het personeel ook met de auto omdat voor 7 uur en na 23 uur het OV meestal waardeloos is qua verbinding/reistijd. Maar ik snap dat dit in grote steden anders is.
     
    Syane vindt dit leuk.
  19. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Onze kinderen zijn helemaal niet zo dol oo elkaar en nog steeds hebben we het super fijn met elkaar. Ook al gemerkt dat je dat bijna niet mag zeggen
     
  20. Mystiek

    Mystiek Fanatiek lid

    19 okt 2013
    2.646
    1.529
    113
    OV
    Ik hoop het. Laat het zich maar vertalen naar de verkiezingen ook.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina