Urgente, maar toch uitgestelde operaties/behandelingen

Discussie in 'Corona forum' gestart door samarinde01, 28 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. maja246

    maja246 Fanatiek lid

    7 okt 2009
    1.467
    30
    48
    Dit verbaast mij toch wel, zeker betreft de gezondheidszorg voor een kind.
    Ik zou een telefonisch consult met de kindercardioloog gevraagd hebben, in plaats van de afspraak die stond. Zo heb ik het voor mijn dochter wel kunnen afspreken, maar wel op mijn verzoek. En zij heeft iets wat minder ernstig is dan jouw dochter zo te horen
     
  2. maliro

    maliro Niet meer actief

    Een telefonisch consult hebben we niks aan. Het gaat verder prima met haar gelukkig. Maar eens per jaar wordt haar hartritme 24 uur lang gemeten, dat stuk is het belangrijkste. Want daarop wordt haar medicatie aangepast. Ik ga er maar vanuit dat, als het echt perse nu moest, het ook nu zou gebeuren.
     
  3. lovemy2kids

    lovemy2kids Fanatiek lid

    3 nov 2010
    2.458
    1.407
    113
    Ik heb deze week een knobbel in mijn borst ontdekt.. huisarts wil volgende week best even kijken en zegt dat, indien nodig, ik wel terecht kan voor een mammografie. Echter mocht het nodig zijn etc voor vervolg dan zit je ook met uitstel vrees ik...
    maak me ook zo’n zorgen nu..
     
  4. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Ik moet voor zoontje ( had jaarlijks controle 7 april) bloed prikken maar is dat open?. Heb nu 7 april telefonisch consult en moet ipv naar zh naar GGD voor bloeddruk, wegen en meten. Dit laten opschrijven en dan met telefonisch gesprek doorgeven. Huisarts mocht ook maar omdat zoon risico patiënt is vind hij GGD verstandiger.
    Eigenlijk moet hij ook long functie test voor zijn astma en eventueel puffers aanpassen maar dit wordt nu uitgesteld. Vind het heel naar de GGD voor zoon vanwegen zijn ass en GGD betekend spuitje . Denk niet dat ik hem binnen krijg. Ook onnodig stress en bloeddruk zal daarom wel hoger zijn dan normaal. Ben dus aan het denken te wachten tot hij gewoon gewoon weer naar zh kan maar bloeddruk willen ze echt weten en zuurstof gehalte . Dan ga ik gewoon z'n apparaat halen bij Kruidvat dacht ik maar volgens zh mogen deze uitslagen niet gebruikt worden omdat ik het misschien niet juist doe. Ja dan weet ik het ook niet meer .
    Zijn insuline schema kan op afstand aangepast worden .

    Het is niet iets wat dringend is.

    Lijkt me verschrikkelijk als je iets in je lijf hebt wat er echt uit moet maar nu uitgesteld wordt. De angst dat het groeit, uitzaaiingen krijgt :(veel sterkte . Dan mogen wij niet klagen. Weken van stress . Alsof je die niet al genoeg hebt.
    Helaas worden alle operaties tenzij spoed nu uitgesteld. En spoed voor hun is echt dat wat noodzakelijk is omdat je anders per direct dood neer valt.
     
  5. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.809
    1.023
    113
    @lovemy2kids
    Oh wat vreselijk ook. Maar een knobbel kan zo veel zijn. Goed dat een mammografie wel mogelijk is. Dat kan in ieder geval iets meer duidelijkheid geven.

    @lovewinnie
    Als het om kinderen gaat is het altijd het heftigst vind ik. Hopelijk vind he gauw een oplossing voor hem.
     
  6. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.809
    1.023
    113
    Is er al vooruitgang voor jullie?

    Ik durfde het niet aan te kondigen.. veel te bang dat het opnieuw zou worden afgeblazen. Maar inmiddels is de operatie achter de rug. Nu herstellen. Zo spannend ivm de dreiging van Corona. Ik vind het ook zo verscheurend dat ik er niet fysiek voor haar kan zijn. Maar veiligheid voor àlles!
     
  7. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.533
    6.228
    113
    zuid-holland zuid
    Wat fijn dat de operatie toch door kon gaan!

    Ik heb het idee dat ons ziekenhuis in paniek vanalles afgezegd heeft, maar dat ze nu weer langzaam aan afspraken weer terug inplannen.
    In November is mijn schildklier verwijderd vanwege een groot gezwel, wat gelukkig goedaardig bleek. Nu ben ik aan het instellen op schildkliermedicijnen en supplementen voor mijn bijschildklieren die beschadigd zijn. Ik had 2 poliklinische afspraken staan en die waren in eerste instantie afgezegd, ik baalde daar erg van omdat ik niet goed wist hoe het nu verder moest met de dosering van mijn medicatie. Maar nu heb ik deze week toch een telefonische afspraak met mijn endocrinoloog gehad en allemaal nieuwe medicijnen gekregen. Dus ik ben echt wel heel blij hiermee!
     
  8. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.809
    1.023
    113

    Wat goed zeg! Fijn dat je de draad weer op kan pakken! Ik denk ook dat het uit een soort paniek/onwetendheid van alles geschrapt is. Gelukkig veranderd het her en der weer.
     
    cowgirl80 vindt dit leuk.
  9. lovemy2kids

    lovemy2kids Fanatiek lid

    3 nov 2010
    2.458
    1.407
    113
    Knobbel in borst was gelukkig niks ernstigs!
    Dus hele fijne geruststelling!

    maar maak me wel zorgen om de zorg nu in nederland.
    Las nu ook dat er 30% minder gevallen van kanker gediagnosticeerd worden nu, omdat mensen niet naar de dokter gaan of kunnen!

    kreeg helaas ook een triest bericht te horen van een jong kind dat op eerste hulp naar huis gestuurd was omdat ze dachten dat het niks ernstigs was..
    helaas is ze overleden..
    nu worden zulke “missers” vast ook gemaakt zonder corona hoor. Maar de druk nu in de zorg zal er ook niet aan bijdragen..
    Bovendien is alles nu wel erg “ corona minded”.
     
  10. maliro

    maliro Niet meer actief

    Ik heb de oproep voor mijn icd-controle gekregen. Stelt toch wel gerust
     
    Kolibrie2 en Maan14 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina