Baby moeilijk aan de borst te krijgen

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door ffff, 3 apr 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ffff

    ffff Bekend lid

    9 okt 2012
    911
    545
    93
    Hoi!

    Misschien hier wat herkenning of tips. Lactatiekundige is al betrokken maar heeft t.n.t. ook nog geen (volledige) oplossing.

    Tweeling, nr 2 direct volledig aan de borst, wel bijvoeding omdat productie langzaam op gang kwam. Nr 1 kwam veel meer prematuur over, qua uiterlijk en gedrag. Die kon niet goed aan de borst drinken. Alleen met tepelhoedje (heb hele lastige vlakke tepels) af en toe. Viel af. Daarom over op afgekolfde melk uit de fles, goed aangekomen. Nu 5 weken oud en al 1,5 week bezig weer aan de borst te krijgen. Maar krijgt geen melk uit wat legere borst, is zelden voldaan, voeding duurt eeuwigheid ondanks borstcompressie. Zuigtraining-oefening van lactatiekundige maar te driftig/temperamentvol om werkelijk goed te trainen. In die 1,5 week eigenlijk geen vooruitgang. Voedingen bestaan nu uit 30 min aan de borst en daarna meestal ontevreden en nog bijvoeding na. Duurt een eeuwigheid, niet reëel met tweeling. Hoe ga ik nou enige vooruitgang boeken? Iemand een succesverhaal?
     
  2. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.078
    286
    83
    Emmeloord
    Heb je een borstvoeding hulpset of een baby sonde? Die kun je gebruiken met je baby aan de borst. Zo leert die waar hij de voeding moet halen en welke techniek die moet gebruiken. Nadeel is dat je ze niet tegelijk kunt voeden. Maar dat doe je nu denk ik ook nog niet. Kan je kindje de borst wel pakken en vast houden?
    Sommige kindjes hebben echt de tijd nodig. Ook niet te vaak oefenen op een dag. Dat kost jullie beide veel energie. Twee of drie keer om te beginnen. Als je geen hulpset hebt, kun je een heel volle borst bieden, terwijl je ook je andere voedt. Dan kan de moeilijke drinker misschien er op mee liften. Lastig om zo je van passend advies te voorzien. Ligt zo aan geboorte termijn, start, leeftijd, productie, gesteldheid kindje, anatomie...
    Als hij wel de borst pakt en vast houdt en wat zuigt dan zou ik zeker voor (bij)voeding via de borst gaan.
     
  3. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.413
    5.508
    113
    Vrouw
    Gebruik je nu nog wel het tepelhoedje?
     
  4. ffff

    ffff Bekend lid

    9 okt 2012
    911
    545
    93
    Ja! Wel voor hem, niet voor nr 2
     
  5. ffff

    ffff Bekend lid

    9 okt 2012
    911
    545
    93
    Met tepelhoedje ligt hij goed aan. Zonder lukt hem niets. Hij drinkt idd regelmatig samen met de ander om daarop mee te liften. Denk idd ook dat ik te vaak wil oefenen: iedereen gefrustreerd.
    Termijn 37+1, start goed (apgar 9/10), productie overvloedig, doneer ook nog voor ander kindje. Anatomie geen bijzonderheden (tongriem goed, geen hoog gehemelte).

    Lastige is dat ik geen vooruitgang zie.. dat frustreert me..
     
  6. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.078
    286
    83
    Emmeloord
    Het kost echt tijd. 37.1 is natuurlijk prima voor een tweeling. Maar ook dan kunnen kindjes prematuur gedrag tonen. Dat kost echt enkele weken tijd. Gun jullie die tijd. Als hij met tepelhoedje wat kan drinken. Kijk of je onder dat hoedje een slangetje kan doen. Met het uiteinde ervan in een fles gekolfde melk. Zo kan hij makkelijker melk bij jou krijgen. Dan leert hij dat het daar vandaan komt. Dat motiveert. En je hoeft daarna niet nog met een fles bezig. Hooguit na kolven. hou vol meid. Het is pittig, geeft het nog een paar weken. Elke dag is er 1, en elke keer is er ook 1, onthoud dat!
     

Deel Deze Pagina