Corona Nieuws deel 3

Discussie in 'Corona forum' gestart door lidu1, 24 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Zij hebben met name een strikt test en isoleerbeleid. Zoveel mogelijk testen en isoleren.
    Harde lessen geleerd van SARS 1

    (Het volgen van mensen staat hier in principe los van, dat wordt sowieso gedaan)
     
    MyMiracle en Fantykoekie vinden dit leuk.
  2. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik denk niet dat het hier los van staat. Doordat heel snel bekend is met wie bevestigde gevallen contact hebben gehad, kunnen die contacten al geïsoleerd worden vóórdat ze zelf symptomen krijgen. Dat scheelt echt veel.
     
    hummeltje5, Pinkie88 en suus1983 vinden dit leuk.
  3. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.806
    14.145
    113
    Ze hebben het gehouden op een koortsstuip. Allerhanden testen gedaan, epilepsie o.a. niks op kunnen vinden. Had de dag gewoon gespeeld, niks wees er op dat er "iets broeide".

    In de nacht werd ik wakker, doodziek, happen naar adem wat niet echt lukte. Ik ademde wel, maar er ik kreeg gewoon nagenoeg geen lucht. Naar mn ouders gegaan wat nog maar moeizaam ging, lucht steeds minder lucht, ik ben naast mn moeder gaan liggen die ik nog slaperig hoor roepen "adem eens normaal joh!" logisch ik heigde toen inmiddels als een paard en t laatste wat ik weet is dat ik riep "dat kan niet ik ben zieeek" en toen ging mn lampje uit. Laatste momenten was ik doods doods bang, volle paniek.

    41 graden koorts gemeten (in de ambulance), mn vader als de sodeflikker reanimeren (had hij toevallig van een franse collega op een boorplatform geleerd) want alles was er mee gestopt. Broer zag mij grijs/blauw gestrekt liggen en ik reageerde helemaal nergens op, geen hartslag, geen ademhaling helemaal niks.

    Moeder hing hysterisch bij 0611 aan de lijn vergat adres door te geven. Toen ik weer ademhaalde en een pols had vroeg mn vader dr om alsnog maar even te bellen en dit keer met adres.

    Afgevoerd met gillende sirenes en op quarantaine gelegen. Tig stickers, monitors you name it. Ik kwam bij terwijl ze een dosis adrenaline in mn oksel er in gooide (en ik hield al zo van spuiten). Alles is nagekeken, bloedwaardes tig testen met sensoren en een autootje die ik moest volgen etc. Koorts was gekomen en foetsie. Ze hadden en hebben GEEN idee. Enige wat nog kon was een koortsstuip. Koortsstuip zorgt alleen niet voor een hartstilstand, kan wel gecompliceerder lopen en het is doodeng zeker als ze blauw/grijs aanlopen etc komt wel voor maar ik was écht stuk. Waar je ook kijkt, dat is niet hoe t normaal loopt.

    Het bijzondere was dat in hetzelfde ziekenhuis, voordat ik binnenkwam er een ander meisje was binnengekomen. Ook 6 jaar, te oud voor koortsstuip, ook ineens spontaan hoge koorts zonder eerdere signalen en die had minder geluk. Zuurstofgebrek gekregen en vanaf die nacht vanaf nek af aan verlamd. (kan zijn dat t later hersteld is deels, geen idee). We kenden elkaar niet, geen overlap of van wandelgangen of woongebied. Totaal losstaand van elkaar, zelfde nacht, zelfde ziekenhuis, zelfde symptomen, 1 pech, 1 geluk.

    Mja, toen kwam dochter die twee druppels water op mij lijkt in alle facetten...hoog zwanger (34w) toch EHBO reanimatiecursus baby en kinderen nog gedaan want dat MOEST en ZOU voor zij kwam.

    Als ze koorts heeft lig ik naast dr, als ze benauwd is eveneens. Dat is t enige wat ik kan doen. Geen idee of ze t krijgt, wat het is (techniek 29 jaar geleden is wel ff wat anders dan nu) of wanneer de "kust veilig is" maar ik ben heel blij als ze 7 is en we over die grens heen zijn. Tot die tijd, twee hele zware waakhonden naast dr genaamd papa en mama. Artsen van haar weten van mijn geschiedenis, kunnen ook niks er over zeggen omdat er te weinig informatie is. Ze snappen alleen wel waarom ik heel rap reageer als ik merk dat ze benauwd wordt en op mn strepen ga staan als dat te ver gaat (met saturaties van 87 en 89 heb je ook wel een punt om je niet te laten verwijzen naar de reguliere openingstijden...ik bel niet voor een verstopte neus zeg maar)

    Sindsdien: zwemmen nope, auto parallel parkeren naast een gracht hahahaha over mn lijk. Met een boot? Ja de waterbus dat is een catemaran die zinkt minder snel en de kade is aan te zwemmen (plus ik sta naast de zwemvesten en heb de route al uitgepland) Het heeft 2 jaar geduurd eer ik mn dochter mee durfde te nemen met een oversteek van 100 meter :D. Gelukkig redelijk weinig van dat soort situaties in t dagelijks leven maar een leuke "cruise" gaat alleen leuk worden als we de hele reis verkleed zijn, dan ben ik de reddingszwemmer met duikpak en reddingsvest en mijn standplaats is de reddingsboot...

    Dus corona, longontstekingen...neeeee bedankt! Quarantaine bevalt me prima blijf maar heeeeeel ver weg.
     
    Kleintjuh85 en Louise11110 vinden dit leuk.
  4. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.806
    14.145
    113
    hummeltje5 en Jes88 vinden dit leuk.
  5. MamaMare

    MamaMare Lid

    12 apr 2019
    90
    61
    18
    Vrouw
    Echt? Dit soort berichten vind ik als hoogzwangere echt DOODeng om te lezen Dus fijn dat het met deze mini weer beter gaat!!

    Ik ga met die van ons straks gewoon 3 of 4 maanden in quarantaine blijven, tot ze iets groter is en niet meer zo heel klein en kwetsbaar...
     
  6. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.806
    14.145
    113
    De huisarts kon/kan het wel aangeven, maar het RIVM telde/telt ze niet mee. Daarom deden die huisartsen ook een melding dat het aantal doden waarschijnlijk hoger moest wezen. In mijn relatiekring zijn er 2 van tussen de 20 en 30 jaar oud overleden, ook covid-19 gevallen.

    Laatste keer dat ik het nakeek stonden zij nog steeds niet gemeld tussen de overledenen.

    Wat ik raar vond, in Italie weten we dat zij niet geteld werden omdat dat aangegeven was. RIVM vermeldde dat tot voor kort niet, dus mensen gingen onterecht uit van een "absoluut" aantal doden en zo de geschatte besmetting terugrekenen (wat al een gevaarlijke sport is ookal ben je bekend met extrapoleren). Nu is het bekender dat er ook meer overlijdens covid gerelateerd kunnen zijn als dat zij zelf aangeven omdat dat simpelweg buiten de gestelde parameters valt, net zo goed als (wat wel algemeen bekend is vanaf zowat het begin) dat er meer besmettingen zijn dan dat zij tellen omdat die anderen niet getest zijn.

    Daarmee wordt de boel in elk geval weer duidelijker. De cijfers van t CBS vs RIVM zijn wel een mooie indicator trouwens. Vergt wel wat interpretatie vermogen maar je ziet in elk geval dat er grijs gebied is. Wat niet direct te verklaren is op reguliere trends, al moet je voor een reguliere trend ook weer rekening houden dat er nu minder verkeer is bijv, maar wel weer meer klussers die allicht niet alle dagen/frequent klussen (al mag ik hopen dat dat geen dodelijke ongevallen zijn).
     
  7. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.806
    14.145
    113
    Ja was t net op t ad tegen gekomen dat ie weer naar huis mocht. Hij heeft waarschijnlijk de milde variant. Heeft even een pittig nachtje gehad maar herstelde zich dermate goed dat hij dit thuis mocht doen.

    Gewoon lekker bubbelen als je die optie hebt. Kan je geen ongelijk geven.
     
  8. sprits

    sprits Fanatiek lid

    21 feb 2011
    3.917
    376
    83
    Hier ook hetzelfde.
    Je kunt je laten testen sinds deze week als je of niest, of hoest, of keelpijn hebt of verkouden bent.
    Bij koorts thuisblijven dan wordt je niet getest.
    Ook verpleeghuis.
     
    hummeltje5 vindt dit leuk.
  9. Hemeltjelief

    Hemeltjelief VIP lid

    23 mrt 2020
    12.936
    1.183
    113
    Vrouw
    In China Is er een tweede lock down.
    Besmetting heeft weer toegenomen.
    Dit las ik gisteravond.
     
  10. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Heb je misschien een link?
     
  11. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.186
    4.324
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Sorry, maar dit is echt van totaal andere orde. Dat landen er een verschillend score-systeem op nahouden is tot daar aan toe. Maar China beweert al ver op z’n retour te zijn, terwijl dat helemaal niet zo is. Japan beweert amper besmettingen te hebben omdat zij zo’n enorm hygiënisch land hebben, terwijl dit ook niet zo is. Ze houden moedwillig info onder de pet. Alles om geen gezichtsverlies te lijden. Terwijl het hier in ieder geval duidelijk is wát er gerapporteerd wordt.
     
    hummeltje5, Nellie4, Maan14 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  12. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.512
    4.709
    113
    Vrouw
    Dit is in een hele andere regio nu, China is erg groot. Deze regio was eerder niet in lockdown.
     
  13. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
  14. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Ben ik de enige die zit te janken met dat lied Inc filmpje van hart van Nederland .
    Boodschap tegen corona. Komt wel binnen hoor.

    Ben dan erg dankbaar dat ik een prachtig gezin heb en niet alleen binnen hoef te zitten of kind/ouder in instelling heb die je nu weken moet missen. We hebben elkaar
     
    Nataly1972 en Jes88 vinden dit leuk.
  15. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Maar waar "beweert" Japan dat? En aan wie? Bedoel je met beweren dat ze relatief lage cijfers rapporteren?
    Het land zit vanaf dag 1 ongeveer in een strikte lockdown.

    Hier is/was helemaal niet zo duidelijk wat gerapporteerd wordt. Totdat huisartsen naar de media zijn gestapt met de verhalen dat enkel positief geteste overleden patiënten gemeld konden worden bij ggd, was dit nergens gemeld in de publicatie van cijfers.
    Hoe zouden we zelf reageren als we zo'n verhaal bijv over China zouden lezen?

    En hoe is aan andere landen duidelijk wat Nederland rapporteert? Als je in zeg maar Zwitserland de bij who gerapporteerde cijfers van Nederland leest, weet je ook dat wij bijna niet meer testen? En dat daardoor gerapporteerde test- en sterftecijfers veel lager zijn dan werkelijk?

    En wij kunnen speculeren over de beweegredenen van welk land dan ook. Ik zeg absoluut niet dat China hartstikke transparant land is, die illusie heb ik niet.
    Maar als we zelf niet met betrouwbare cijfers bij who komen vind ik dat we geen recht hebben om met een vinger naar anderen te wijzen.
     
    MyMiracle, hummeltje5 en Fantykoekie vinden dit leuk.
  16. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Heb ik indd ook gehoord. Hij cijfers bleken niet te kloppen. Ze hadden veel minder besmettingen door gegeven dan echt was . Ook zeiden ze maar 1 binnenlandse besmetting en overige allemaal afkomstig uit buitenland . Nu blijkt het getal eerder rond de 350 te zitten en dat waren cijfers van meen woensdag. Ze zijn dus ook daar weer flink aan het stijgen
     
  17. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
  18. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.186
    4.324
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    #2138 merah, 4 apr 2020
    Laatst bewerkt: 4 apr 2020
    Japan in strikte lockdown???? Nee hoor. En dat is ook nooit geweest. De man die ik ken woont in Osaka (en reist veel voor werk) en daar gaat het leven door als altijd. Social distance hebben ze daar ook nog nooit van gehoord. Iedereen gaat gewoon naar z’n werk etc etc.
    Dus echt, compleet andere orde dan ‘niet iedereen rapporteert dezelfde getallen’.
     
  19. Hemeltjelief

    Hemeltjelief VIP lid

    23 mrt 2020
    12.936
    1.183
    113
    Vrouw
    Ik heb bij Google
    Hoeveel corona patiënten in Nederland in getoetst.
    En dan staat er ook over andere landen hoe het daar ervoor staat.
    En daar stond het bij.
     
    amdaa vindt dit leuk.
  20. Maan14

    Maan14 Niet meer actief


    Lijkt me lastig zo in angst te leven door dit voorval. Ik zelf heb een hartstilstand gehad en later nog een aantal cardioversie ivm een ritme die niet met het leven verenigbaar was.

    Het heeft lang geduurd tot ik een diagnose kreeg. Ik heb het brugada-syndroom en een SCN4B gen mutatie die familiaale boezem ritmestoornissen veroorzaakt. Heeft mijn vader overigs ook.


    Hebben ze jou ooit op brugada getest? Dit is iets wat met koorts namelijk tot uiting komt.
     

Deel Deze Pagina