Hardlopen

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Mamafiets, 15 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ellalovescoffee

    ellalovescoffee Niet meer actief

    Mijn werk heeft besloten dat iedereen tot 1 april thuiswerkt. Voordeel: om de dag weer alle tijd om de dag met een rondje hardlopen te beginnen... :)
     
    suus1983 en Mamafiets vinden dit leuk.
  2. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Elk nadeel hep z'n voordeel.

    Ik heb gisteren op m'n hardloopdag extra gewerkt. #lerarentekort. Maar in alle eerlijkheid; anders was ik denk ik ook nog niet gaan hardlopen. Ik heb nog steeds een beetje bibberbenen van de griep.
    In de klas heb ik gelukkig een barkruk staan, dus ik kan zitten lesgeven :) Lang staan is nog erg vermoeiend. En ook zonder al te veel inspanning, lig ik 's avonds heel vroeg in bed.

    Ik hoop dat ik zondag fit genoeg ben om in ieder geval een half uur stevig te wandelen. Eventueel als het goed voelt een paar korte stukjes rustig hardlopen.
     
  3. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.776
    25.851
    113
    Vrouw
    Parelloop is afgelast.
    Tja... t was te verwachten. Maar dan wel tijd om zelf gewoon een rondje te doen.

    @ellalovescoffee
    Ik was al bijna aan het typen en toen zag ik de post van @tupp :roflmao:
    Hier ook thuiswerken. En dan is het wel nodig om elke dag ook even naar buiten te gaan.
     
  4. ellalovescoffee

    ellalovescoffee Niet meer actief

    Je hebt het flink te pakken @tupp. Niet fijn, maar verstandiger inderdaad om rustig weer te starten wanneer je denkt dat het kan. Met bibberbenen rennen is niets...

    @Mamafiets: ah jammer van de parelloop, maar was te verwachten inderdaad.
    En ja, hoognodig nu om naar buiten te gaan... Even voor mezelf :D (Ik word al lichtelijk panisch als ik bedenk dat dit nog dik twee weken minimaal duurt. En als de scholen daarbij ook nog eens dicht gaan... Dikke kans dat ik die tien kilometer dan met twee vingers in de neus kan rennen na die weken :roflmao:)
     
  5. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ja, als de scholen dicht gaan, ga ik zéker weer hardlopen. Dagelijks wordt afgeraden, dus dan maar om de dag.
    Eerst een rondje zonder de kinderen en daarna met. Tegen de tijd dat we formulier met handtekening nodig hebben om naar buiten te mogen, hoop ik dat een stapel ADHD-verklaringen genoeg is, haha.
     
  6. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Nou, de scholen zijn dus inderdaad dicht. :$Toch heeft het tot vandaag geduurd voor ik ben gaan hardlopen. De eerste twee dagen ben ik nog op school geweest om het nodige te regelen. Mijn man werkt ook nog steeds. Vandaag was dus m'n eerste echte thuiswerk / thuisschool dag. Man komt rond 4 uur naar huis. Dus ik heb nu bedacht dat ik de tijd vanaf zijn thuiskomst tot we gaan eten, de ene dag gebruik om een rondje te gaan hardlopen. En de andere dag om zelf even ongestoord door te kunnen werken.

    Omdat ik 2,5 week niet gelopen heb, ben ik met een rustig rondje begonnen. Les 8 van Evy: steeds 2 min hardlopen en dan 1 min wandelen. Ik had vooraf echt geen bal zin. Maar halverwege kwam ik er weer 'in'. En het is eigenlijk toch wel lekker. Zeker met dit weer! Dus ik hoop dat er geen extra maatregelen komen en dat dit gewoon mag!

    Gek hè, dat er zoveel dingen zijn die een paar weken nog vanzelfsprekend waren. Soms zelfs aanvoelden als 'moeten'. En nu heb je het erover dat het 'nog mag', of juist niet meer.

    Nou ja: overmorgen pak ik denk ik de voorlaatste training voor de griep. Vandaag ging het goed. Achteraf gezien had ik misschien zelfs wel een wat zwaardere training kunnen pakken. Maar je kunt denk ik beter iets te licht beginnen, dan te zwaar. Als ik hierna even twee stapjes terug ga ten opzichten van voor de griep en daarna de laatste training herhaal, hoop ik weer bij te zijn.

    En elk nadeel hep zun voordeel: voorlopig ga ik er nog maar even vanuit dat ik echt om de dag kan gaan trainen. Dus 7 keer in 2 weken, in plaats van 4 keer. En anders heb ik altijd de crosstrainer nog. Met het raam open :rolleyes:
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  7. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.776
    25.851
    113
    Vrouw
    Wat fijn @tupp dat het weer gaat. En het is inderdaad heerlijk loopweer. Nog niet te warm, maar gewoon lekker.

    Om de dag lopen lukt mij helaas tot nu niet. Het thuiswerken met de kinderen kost vreselijk veel energie. En ze vragen ook echt meer aandacht. Ergens weet ik dat ik juist moet gaan, maar vandaag kroop ik liever in bed rond 4 uur. En heb ook als een blok geslapen.
     
  8. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Begrijpelijk hoor, @Mamafiets. Gisteren had ik na het avondeten willen lopen, maar ik kon me er echt niet toe zetten. Vanmiddag moest ik ook wel even een drempel over. Maar uiteindelijk was het lekker en kwam ik met meer energie terug. Je hebt gelijk: eigenlijk zou je na zo'n dag juist moeten gaan. De ene keer lukt het wel om je ertoe te zetten. En de andere keer niet.
    Goed slapen is ook waardevol. En morgen is er weer een dag.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  9. ellalovescoffee

    ellalovescoffee Niet meer actief

    Hoe gaat het nu met hardlopen? Al iets meer in een ritme thuis? Het is er in ieder geval wel nog steeds het beste weer voor en ook een moment voor jezelf :D

    Het lukt mij tot nu toe om om de dag mijn rondje te rennen en het gaat ook best goed - voel me er goed bij. Ik ben bewust op mijn ca. 5 kilometerrondje gebleven: ik las een bericht dat je nu niet te zwaar moest gaan trainen. Dan houd ik het liever maar gewoon op peil, om zeker te zijn. (Want ik had nu niet echt het idee dat ik "zwaar" aan het trainen was, maar goed...)

    Wel probeer ik te versnellen. En ik ren de route soms met andere lussen of in tegenovergestelde richting voor de afwisseling. Ik ren soepeler en makkelijker, dat is super fijn om te merken. Gisteren rende ik de ronde in 29 minuten waar dat drie maanden geleden nog 36 was: op naar de 25 minuten :thumup:
     
  10. ellalovescoffee

    ellalovescoffee Niet meer actief

    En zien jullie nu trouwens ook overal hardlopers?? Met de sportscholen dicht zie ik van alles lopen, de hele dag door. Op zich motiverend om nu ook eens mensen te zien die langzamer of minder makkelijk rennen dan ik :p
    Maar ik ga wel bewust tussen 7 en 8 uur in de ochtend rennen, want anders is het slalommen geblazen om die 1.5 meter afstand te houden van andere renners o_O
     
  11. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.776
    25.851
    113
    Vrouw
    Ik wil weer een doorstart maken. Vorige week ziek geweest. De afgelopen dagen nog veel hoofdpijn gehad.
    Maar even buiten zijn en in bewegingen ik echt wel nodig nu.
    Gisteren een rondje gefietst met de kinderen.
    Vanmorgen een stukje gewandeld.
    Mijn buurvrouw was ook in het park haar fitness oefeningen aan het doen. Dus achteraf gezien meer gekletst dan gewandeld :)

    Maar het is wel puzzelen met schema's van schoolwerk, eigen werk en werk van man. En hij wil ook graag elke dag even naar buiten. En dan is er nog een huishouden wat met iedereen thuis haast niet bij te houden is.
    Alleen geen reistijd naar het werk. En geen strijkwerk met iedereen in huispak :roflmao:
     
    ellalovescoffee vindt dit leuk.
  12. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik sport om de dag. Op dit moment heb ik wat last van mijn kuit. Daardoor heb ik hardlopen een keer of 3 overgeslagen. In plaats daarvan ben ik gaan skaten. Ook lekker. Daar werk ik mezelf ook wel mee in het zweet. Het is inderdaad heerlijk weer en fijn om even (alleen) buiten te zijn.
    Het is inderdaad wel drukker onderweg. Maar dat kan natuurlijk even goed aan het weer liggen.
     
    ellalovescoffee vindt dit leuk.
  13. STine08

    STine08 Bekend lid

    14 okt 2019
    513
    534
    93
    Vrouw
    Dag iedereen,
    Mag ik ook meeschrijven? Al een aantal jaren aan het lopen geslagen (mijn oude turnleraar zal wellicht verbaasd zijn als hij het zou weten :) ) Ooit begonnen met Start to Run en ik volg momenteel het schema om mijn 5 km runs te onderhouden. Door de corona crisis heb ik weer wat meer tijd om te lopen, ik probeer ongeveer om de dag wel een halfuurtje ervoor uit te trekken. Dat is het voordeel eraan :)
     
    ellalovescoffee vindt dit leuk.
  14. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ja, klets gezellig mee! Ik denk dat menig oud-sportleraar van mij ook verbaasd staat te kijken als ze horen dat ik nu hardloop. Ik heb er eigenlijk een bloedhekel aan.

    Ik zit nu -na 3 maanden oefenen- in deze fase:
    voor het lopen: "Ik heb geen zin."
    eerste vijf minuten: "Ik háát hardlopen!!!"
    middenin de training: "Hmmmmm, toch wel lekker."
    laatst vijf minuten: "Ik ga dóóóóód!"
    na het lopen: "Oké, dit was toch wel lekker."
     
    ellalovescoffee en Mamafiets vinden dit leuk.
  15. STine08

    STine08 Bekend lid

    14 okt 2019
    513
    534
    93
    Vrouw
    @tupp zo herkenbaar! Hoewel, met de regelmaat die ik er nu kan inbouwen door noodgedwongen thuis te werken, kan ik er eigenlijk meer en meer van genieten :)
     
    ellalovescoffee vindt dit leuk.
  16. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Vandaag heb ik ook weer gelopen. Eergisteren ook trouwens. Beide dagen durfde ik nog niet zo goed met blote armen te vertrekken en had ik daar achteraf spijt van. Overmorgen toch maar het jasje uitlaten.

    Ik heb wel lekker gelopen. Tot nu toe moest ik volgens het schema maximaal 10 minuten achter elkaar rennen. Nu heb ik 2x 15 minuten gelopen. Gek genoeg vond ik dat beter vol te houden dan dan zondag, toen ik 8-10-8 minuten moest rennen. Toen vielen die 10 minuten in het midden me best zwaar.

    Ik vraag me dan af of dat 'de vorm van de dag' is, of dat het gewoon makkelijker loopt. Ik weet nog niet wat het volgende schema is.
     
  17. Lottie987

    Lottie987 Bekend lid

    17 mei 2019
    537
    347
    63
    Vrouw
    Hallo allemaal,
    Mag ik ook meeschrijven? In oktober 2019 bevallen van ons 2e kindje en sinds ongeveer 2 weken weer begonnen met hardlopen. Was bang dat mijn conditie enorm prut was, maar het lukt me gelukkig alweer om zo'n 4,5 km achter elkaar te rennen.
    En met dit mooie weer echt zo fijn om te lopen. Merk alleen dat het soms nog lastig is om energie te vinden met een baby die nog niet doorslaapt.....:$
     
    ellalovescoffee vindt dit leuk.
  18. STine08

    STine08 Bekend lid

    14 okt 2019
    513
    534
    93
    Vrouw
    @tupp welk schema volg je?
     
  19. ellalovescoffee

    ellalovescoffee Niet meer actief

    @tupp: herkenbaar - vooral vóór ik ga rennen. Ik moet me uit bed slepen elke keer. Maar eenmaal buiten vind ik het (meestal) al snel weer fijn. Vooral om even weg te zijn... De eerste vier minuten (dat is, weet ik dankzij Evy, net de hele straat uit hier) loop ik nog te hijgen en te bedenken waarom het nu nooit makkelijker gaat, maar daarna gaat het best soepel nu en op het eind zelfs energie voor een sprintje :cool:

    En jaaaa, het is korte mouwen weer! Al was het, zeker zo vroeg in de ochtend, eigenlijk nog wat te koud :rolleyes:
     
  20. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik heb eerst Zombie Run gedaan. Daarna ergens op 2/3 van het schema van Start to Run ingestap. Ik wissel af tussen lessen van 2006 en van 2011.
    En naast hardlopen ga ik soms ook skaten of op de crosstrainer.
     

Deel Deze Pagina