Nuvaring kwijtgeraakt

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door SZ91, 29 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SZ91

    SZ91 Actief lid

    26 nov 2018
    221
    327
    63
    Vrouw
    Jeugdzorgwerker
    Hi allemaal,

    Een aantal dagen heb ik met mijn vriend gevreeën en dacht hij de nuvaring niet meer te voelen zitten. Na checken bleek dit inderdaad zo te zijn. Toen we even terug zijn gaan denken bleek dit ongeveer een week eerder ook al zo te zijn geweest. Ik ben sinds mijn zwangerschap 3 a 4x ongesteld geworden en gebruik sinds 2 cycli weer de nuvaring. Ik heb de nieuwe nuvaring deze cyclus op 14 maart ingebracht en ben deze waarschijnlijk al sinds 19 a 20 maart kwijt. Ontzettend stom, maar zo druk bezig geweest met de kleine, werk en het hele gedoe rondom corona dat het me niet eerder echt bewust was opgevallen dat hij er echt uit kon zijn. Mijn verloskundige raadt aan om even mijn ongesteldheidsdag af te wachten en geen nieuwe in te brengen voor het geval dat ik zwanger zou zijn. Heeft iemand dit ook meegemaakt?
     
  2. SZ91

    SZ91 Actief lid

    26 nov 2018
    221
    327
    63
    Vrouw
    Jeugdzorgwerker
    Ik ben er eergisteren achter gekomen dat ik inderdaad zwanger ben. Inmiddels iets meer dan 4 weken in totaal. Ik weet even totaal niet wat te doen. We zijn niet berekend op een tweede kindje en mijn vriend is bang dat al onze plannen in duigen zullen vallen. Financieel redden we het en ergens denk ik dat we ook aan het idee kunnen wennen. Mijn hoofd en hart spreken elkaar ontzettend tegen. Mijn hart schreeuwt alleen maar; laat het komen, het krijgt alle liefde en zal niks te kort komen. Maar in mijn hoofd weet ik dat het erg zwaar zal worden en mijn vriend het soms al zwaar vindt met één kindje. Ik voel me zo ontzettend schuldig, wat ik ook beslis.
     
  3. betties

    betties Fanatiek lid

    24 feb 2011
    1.954
    168
    63
    Jeetje dat is schrikken zeg! Dat het dan ook meteen raak blijkt te zijn... Mijn kinderen zitten totaal niet kort op elkaar in leeftijd maar ik ken wel de shock van onverwachts zwanger zijn. En dat komt wel even binnen ja! Het is ook heel normaal om even helemaal niet blij te zijn. Laat het even zakken en dan hoop ik dat jullie allebei gelukkig worden van de komst van een tweede.
    Ik dacht bij dit onderwerp: hoe kan je die nuvaring kwijt zijn?! Ik heb er ook eentje gehad en vond het een rotding, voelde hem juist altijd zitten. Ben je hem dan gewoon vergeten terug in te doen ofzo?

    Heel veel sterkte en toch ook wel gefeliciteerd!
     
  4. Sasja88

    Sasja88 Fanatiek lid

    21 aug 2017
    1.809
    1.256
    113
    Vrouw
    Groningen
    Och jeetje wat heftig zeg! Snap echt dat je het zwaar vind want 1 kindje is ook al ontzettend zwaar. Vooral als ze een jaar zijn en echt een eigen willetje krijgen. Dat is zo vermoeiend.
    Denk goed na wat je wilt. Je kan het ook positief zien. 2 vlak op elkaar. Dan ben je er in 1x vanaf! En ook met luiers enzo. De eerste jaren zullen misschien tropenjaren worden maar het komt goed! Ookal is het loodzwaar! Er zijn genoeg mensen ook hier op het forum bij wie je mag klagen! En je niet teveel laten beïnvloeden van wat anderen denken.
    Zelf beslissen wat je gaat doen! Succes!
     
  5. SZ91

    SZ91 Actief lid

    26 nov 2018
    221
    327
    63
    Vrouw
    Jeugdzorgwerker
    #5 SZ91, 11 apr 2020
    Laatst bewerkt: 11 apr 2020
    Ja ik vind het ook zo raar! Voor de eerste hebben we een aantal maanden geprobeerd met steeds de teleurstelling dat het niet raak was. En nu zonder dat we iets doorhadden is het in 1x raak.
    Ik gebruik uit al 10 jaar de nuvaring en nog nooit is hij uitgeraakt. Waarschijnlijk is dit al de eerste week gebeurd bij het naar het toilet gaan.. Ikzelf twijfel omdat ik de eerste niets wil ontnemen en ook mijn volle aandacht wil kunnen geven. Ik weet dat mijn vriend het niet aankan en het met 1 op het moment al zwaar vindt. Ons zoontje slaapt namelijk al 6 maanden erg slecht en we hebben hiervoor al alles geprobeerd. Ik kan hier wat beter in relativeren en denken; het komt wel. Hij kan echter zijn hoofd er soms niet helemaal bij houden door het slaapgebrek. Ik wil niet dat dit onze relatie zal gaan opbreken en onze eerste straks met gescheiden ouders opgroeit omdat papa en mama toch voor de tweede gingen. Ik probeer het nog even allemaal op een rijtje te krijgen en een goede keuze te maken.
    Dankjewel!
     
  6. SZ91

    SZ91 Actief lid

    26 nov 2018
    221
    327
    63
    Vrouw
    Jeugdzorgwerker
    Ja precies, de kleine van ons heeft al van voor de geboorte en eigen willetje. Ook nu weet hij precies wat hij wel en niet wilt. Hij weet het soms flink pittig te maken allemaal. Ik kan er ook de positieve kant een beetje van inzien. Mijn vriend ziet het echter alleen maar als een belasting; minder tijd voor de eerste, hem niet kunnen geven wat we anders wel zouden doen, helemaal geen tijd meer voor onszelf hebben, mijn werk zal moeilijker te plannen worden etc. Ik probeer ook naar hem te luisteren en wil natuurlijk niet dat hij er aan onderdoor gaat als we een tweede zouden krijgen. Uiteindelijk maak ik inderdaad de beslissing. Dus ik probeer alles echt goed helder te krijgen.
    Dankjewel!
     
    Sasja88 vindt dit leuk.
  7. Sasja88

    Sasja88 Fanatiek lid

    21 aug 2017
    1.809
    1.256
    113
    Vrouw
    Groningen
    Laat je het nog even weten als je eruit bent?
     
    SZ91 vindt dit leuk.
  8. Wasabi

    Wasabi Fanatiek lid

    28 jan 2017
    1.274
    687
    113
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Lastig hoor! Hier heb ik het ook vaker gehad dat ik hem ineens kwijt was. Overigens kwam ik daar meestal wel snel achter. Het was soms “ringwerpen” tijdens/na de seks, waar wij dan ook juist ontzettend lol om hadden. Maar ik heb hem ook wel eens in bed gevonden. Waarschijnlijk ook tijdens de seks eruit gegaan alleen niet doorgehad.

    Toch vind ik dit soort dingen altijd echt voelen als meant to be! Ja ideaal is anders. Mijn dochter was ook een cadeautje, maar zo blij dat het zo gelopen is toen. Het is even wennen en in die tijd sta je voor een keuze, maar eigenlijk heb je te weinig tijd om het echt goed te laten bezinken.

    Ik hoop dat jullie hier alleen maar sterker uit zullen komen. Het zware aan een baby is gelukkig tijdelijk! Vanaf 1 jaar vind ik het al een stuk makkelijker altijd dan het 1e jaar :)
     

Deel Deze Pagina