Opdringerige schoonmoeder

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Vlinder84, 5 apr 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Saraah

    Saraah Fanatiek lid

    6 dec 2005
    3.597
    0
    0
    Almere
    ohhh.. hell no, dat er iemand, toen ik net bevallen was, in mn huis zou zitten..

    je bent moe, je wilt met je kind " banden", het is hectisch een nieuwe sitatie etc.. en dan nog iemand in je huis...

    jij bent echt niet onredelijk...blijf gewoon voet bij stuk houden, t moet niet gekker worden zeg.
     
  2. tam27

    tam27 Fanatiek lid

    6 aug 2005
    3.173
    1
    38
    verpleegster
    Zuid-Holland
    Helemaal mee eens, na de geboorte van Nynke wilde ik ook echt alleen met mijn gezinnetje zijn en zeker geen logees om mij heen.
    Mijn schoonmoeder woont ook in het buitenland en die neemt sowieso altijd al een hotel als ze hier is.
    Niet dat wij haar hier niet over de vloer willen hebben, want het is een geweldige vrouw.
    Maar zo wil ze het zelf en ze wil ons ook niet voor de voeten lopen.
    Nee hoor meid, ik vind dat je helemaal gelijk hebt.
     
  3. Lindangel

    Lindangel Fanatiek lid

    27 dec 2007
    3.742
    0
    0
    Vlinder, twijfel alsjeblieft niet aan je gelijk. Jij en je man krijgen een kind; het is jullie geluk. DUS bepalen jullie ook hoe jullie het willen hebben. En niemand anders. Natuurlijk mag schoonmama het kind zien, maar er zijn grenzen aan.

    En ik ben het er mee eens dat haar zoon dit op moet lossen. Hij is het dus wel met je eens, dat is al heel wat. Maar hij vindt het misschien moeilijk dat te zeggen. Gun hem zijn tijd en ga er zelf niet meer tussen staan. Je moet nog even en dus heeft hij nog even de tijd moed te verzamelen en het gesprek met zijn moeder aan te gaan.

    Succes!
     
  4. Dombo

    Dombo VIP lid

    12 feb 2007
    8.219
    0
    0
    Veluwe
    Vlinder, je hebt groot gelijk meid. Ik zou dat zelf ook niet willen. Het is jouw zwangerschap, jouw bevalling, jouw gezin en het zijn jullie regels. Met andere woorden, gewoon doen zoals het jou goed lijkt.
     
  5. mirell

    mirell VIP lid

    17 jul 2007
    15.021
    1
    0
    in een hele leuke winkel de xenos
    ik woon in julianadorp aan zee
    vanilla jouw schoonmoeder is dan een lieverd en wees daar gelukkig mee maar zeker te weten als die van jou al 18 jaar jou dwars zit dat ze dan in jouw ogen ook geen recht meer heeft.
    mijn schoonmoeder wil ik heus niet een kleinkind ontnemen maar ze heeft echt geen enkel recht hoor!
    maar denk dan maar zo dat dat niet in eens zo gekomen is.
    daar gaan heel wat rottige jaartjes aan vooraf.
     
  6. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Bedankt voor jullie lieve woorden meiden. Was vanmiddag helemaal in tranen, vind het zo rot! Had echt niet gedacht dat ze zo overdreven zou reageren. Mijn vriend laat haar even een paar dagen afkoelen en gaat het dan opnieuw proberen. Maar na haar reactie ben ik alleen maar meer gesterkt in mijn gevoel dat ik haar hier niet als logee wil hebben!
     
  7. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.989
    1.806
    113
    Provincie Groningen
    Jeetje Vlinder wat een verhaal....
    Je hebt echt volkomen gelijk hoor.
    Laat niemand je kraamtijd verpesten. De eerste weken moeten jij en je vriend zoveel mogenlijk tijd doorbrengen met de kleine. Laat schoonmama maar mooi even wachten. En als ze dat niet wil, dan heeft ze mooi pech.
    Misschien dat je vriend haar nog kan bellen en haar aan het verstand kan brengen dat ze echt idiote dingen eist.
     
  8. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Nou jaaaaa! Mijn vriend krijgt net een sms van zijn moeder waarin ze zegt dat hij: eens moet leren wie zijn échte familie is en dat hij pas weer contact met haar mag opnemen als hij zijn prioriteiten op orde heeft (maw zij is belangrijker dan vrouw en kind...) en dat het komt door mij, dat ik haar opzij schuif en dat hij zijn moeder verloochent. Mijn vriend heeft er maar niet op gereageerd en zegt dat de maat wat hem betreft vol is nu. Hij wil haar niet meer zien. Zit nu weer te huilen, want dit is nooit mijn bedoeling geweest! Waarom reageert ze zo hysterisch op zoiets? Waarom gooit ze meteen met van die gemene opmerkingen? Dit sterkt me alleen maar meer in de gedachte dat ik haar niet meer als logee wil, wat is ze toch een eng mens!
     
  9. Sweetvienna

    Sweetvienna Fanatiek lid

    10 jul 2007
    2.092
    0
    0
    Vlinder, deze vrouw heeft er duidelijk moeite mee dat zij niet meer de belangrijkste is in het leven van haar zoon. Zij is hierin heel kinderachtig bezig en je vriend zal haar toch heel goed duidelijk moeten maken dat haar wensen nu echt op de tweede plaats komen.
     
  10. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.989
    1.806
    113
    Provincie Groningen
    Oh meis ff een knuffel van mij!

    Dit is echt geen leuke situatie. :(
    Ik denk toch dat je vriend haar vandaag of morgen ff moeten bellen en zeggen dat ze normaal moet doen. En dat zijn prioriteir numbero uno jij en zijn ongeboren kindje zijn. :)

    Jeetje wat een gedoe, en dat over een klein kind wat pas over 6 maanden wordt geboren :)
    Ze moet echt normaal doen, ze is jou tranen niet waard!
     
  11. Jooze

    Jooze Fanatiek lid

    25 okt 2007
    1.570
    0
    0
    Hi Vlinder,

    snap dat het heel kut is, maar jij hebt niks gedaan hoor, zei is heeft een rare reactie. En laat je niet ompraten of wat dan ook. Liever nu een paar weken huilend op de bank dan als het kind er is 2 weken een vreemde voelen in je eigen huis!

    Vanilla,
    Ik ben het niet met je eens. Een schhonmoeder heeft geen rechten. Tuurlijk zal ik proberen te zorgen dat mijn schoonmoeder contact kan houden met een kind. Maar rechten nee, die heeft ze absoluut niet!

    Jooze
     
  12. princesje83

    princesje83 Fanatiek lid

    1 apr 2008
    1.402
    0
    0
    regio rotterdam
    nou als ik jou was zou ik gewoon doen wat jij wilt!
    anders kijk je later terug op een rotte kraamtijd en die eerste start is juist zo belangrijk! Neem lekker je rust in die eerste weken en dan kan je haar toch later uitnodigen om te blijven logeren?

    ze heeft al vrij genomen zeg ja, maar ook zonder te overleggen met jullie.... dus ja ,eigenlijk is het dan haar eigen schuld als het niet kan doorgaan...
    en voor hetzelfde geld komt de baby wel 2 weken later? of eerder?

    luister gewoon naar je hart! als jij zoiets hebt van, ik wil rust en alles en gewoon lekker met mijn gezin zijn zonder die schoonmoeder/moeder om me heen... lekker doen!

    Mijn schoonmoeder wilde graag bij de bevalling zijn... nou dat wilde ik absoluut niet hebben!
    en toen ik bv gaf en ze was op bezoek ging ze ook niet weg, terwijl ik had aangegeven dat ik dat wel wilde. En dan lekker gaan zitten kijken hoe mijn dochter dronk uit mijn borst.... grrr.... ik ben daar gewoon preuts in en vooral in die eerste weken hoor... niet zo naar MIJN borst staren. Dat ik bv geef betekend niet dat het ineens een eigendom van iedereen is ofzo?

    Nou ja, en dat was alleen al als ze op bezoek was... moet er niet aan denken dat ze kwam logeren zeg.... het is een schat van een mens maar je hebt niet voor niks je eigen gezin toch?!
     
  13. Linda1980

    Linda1980 Fanatiek lid

    30 mei 2006
    1.356
    0
    0
    Vlinder, maak je alsjeblieft niet druk om die schoonmoeder van je meis! Want wat ik hier zo allemaal lees, is ze het absoluut niet waard! Weet je?! Zij mag haar schoondochter weleens met wat meer respect gaan behandelen! Wat denkt ze wel niet wat jij bent dan? Een sloofje die al haar kleren, snoeppapiertjes en weet ik niet wat allemaal, achter haar kont opruimt?! Kom op zeg! Beetje jammer dat ze je zo behandeld.... en nu dan deze kinderachtige reactie :rolleyes: ....

    Meis, denk maar lekker aan jezelf, je mannetje en jullie wonder, de rest is totaal niet belangrijk!

    Dikke knuf!
     
  14. Moesje78

    Moesje78 Fanatiek lid

    26 apr 2006
    2.177
    1
    0
    Helemaal mee eens, of bij een ander/hotel logeren of wegblijven.
    Moet je toch niet aandenken: net bevallen of hoogzwanger, stijf van de hormonen, en dan je kind al zoveel te moeten delen met je schoonmoeder. Het is jouw kraamtijd en jij bepaalt samen met je gezin hoe je deze indeelt! Hou vol!
     
  15. Kimos

    Kimos Actief lid

    13 aug 2007
    475
    0
    0
    Groningen
    Daar was bij ons absoluut geen discussie over geweest....of naar een hotel of bij andere familie maar zeer zeker niet bij ons in huis. Misschien wel bot,maar....nee er is ook eigenlijk geen maar. Gewoon nee!
     
  16. Vanilia

    Vanilia Fanatiek lid

    13 jan 2007
    1.715
    2
    0
    Amsterdam
    Ik blijf toch bij mijn standpunt dat een schoonmoeder wel degelijk rechten heeft.

    Vlinder, trek je er niet teveel van aan. Jij bent getrouwd met hem en zijn moeder heeft dit alleen maar te respecteren. Ze moet juist blij wezen dat haar zoon gelukkig is en binnenkort vader wordt. Hopelijk trekt ze bij en realiseert ze zich snel dat ze kinderachtig bezig is. Geef het allemaal de tijd en probeer er niet al teveel aan te denken. Hopelijk komt het snel goed.

    Grt Vanilia.
     
  17. Konijn

    Konijn Niet meer actief

    Ik denk niet dat het goed is om als je net bevallen bent een logee in huis te hebben, zeker geen moeder/schoonmoeder (tenzij je dat heel graag wil en zij gepaste afstand kan houden). Ik denk dat het heel goed is dat je dat duidelijk aangeeft. Als het goed is, accepteert zij dat. Misschien kun je helpen met het zoeken van een andere oplossing (ander logeeradres), maar uiteindelijk moet je het niet te veel naar jezelf toetrekken.

    Is er ook sprake van een cultuurverschil, omdat ze naar Nederland toe komt?

    Groetjes!
     
  18. sylvia111

    sylvia111 Fanatiek lid

    10 aug 2007
    2.983
    0
    0
    Nou mijn schoonmoeder zou wel bij me mogen logeren hoor.
    Het is mischien niet zo leuk dat ze zo heeft gereageerd maar ze is mischien gewoon teleurgesteld en dat kan soms rare reacties opleveren.

    Ik vind wel dat deze tijd de mooiste tijd van je leven moet zijn.
    Maar het lijk me wel sterk dat als jij net bevallen bent of nog hoog zwanger bent dat ze dan jou alles laat opruimen... mischien helpt ze jullie in die tijd wel heel goed en neemt ze juist dingen uit handen.
    Ze moet dus wel uit het buitenland komen en kan idd niet zovaak haar kleinkind zien dus ik zou mischien dan overwegen om het wel te verplaatsen naar iets later na je bevalling wanneer je jezelf ook weer wat beter voelt maar ik zou haar die tijd ook niet willen afnemen, als ze nou in nl zou wonen dan zou het een ander verhaal worden.
    Ik zou een compromis sluiten waarbij jullie allebei wel een weg in kunnen vinden.
    Een hotel voor 2 weken dat is in nl vrij duur he je komt al gauw op min. 50 euro per dag.
    Maar je moet doen waar jullie je het beste in kunnen vinden ongeacht wat anderen daarvan vinden...

    Maar ik zou je niet zo druk maken over iets wat nog zo ver is je bent nog maar 11 weken en er word nu al ruzie gemaakt over wat er over een half jaar mischien pas gebeurd.

    iig succes!
     
  19. annetske

    annetske VIP lid

    14 sep 2007
    5.112
    1
    0
    Friesland
    Vlinder, ik lees net je laatste berichtje. Kan mij niet begrijpen dat zij zich zo opdringt, dit kan je toch helemaal niet gebruiken? ze denkt alleen aan haar zelf en niet aan jullie en de kleine. Ik zou niet toegeven hoor... ik had het als gezegd, het is jou bevalling en kraamtijd. Je mag zelf bepalen wie er bij mogen zijn... Ik moet er ook niet aan denken om mijn schoonmoeder erbij te hebben ;) Heel veel sterkte en kop op! :)
     
  20. Shaas

    Shaas Actief lid

    23 feb 2008
    136
    0
    0
    pff ik zou het echt niet willen, t is een lieve vrouw maar 2 weken logeren en dan net na dde bevalling nee dat zou k niet willen en k zou het ook HEEL duidelijk maken als ze dat zou willen
     

Deel Deze Pagina