Discussie vriend alleen spelen dochter

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Feline31, 14 apr 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Feline31

    Feline31 Bekend lid

    11 feb 2017
    927
    588
    93
    Onze dochter is ongeveer 21 maanden oud.
    Ik ben nu 35 weken zwanger van onze tweede.
    Door de Corona zitten we als gezin dus al even een tijdje thuis. Ik zie daardoor meer van hoe manlief omgaat met dochter.
    Hij kan rustig een tijdje op de bank met zijn mobiel ‘spelen’ en onze dochter, ik noem het, ‘links laten liggen’. Ik vind dat zo zielig ! Hij doet af en toe iets kleins met haar maar dat is het dan ook ..

    ik voel me al schuldig als ik met mijn telefoon bezig ben als zij voor de tv haar ontbijt op eet. Ik vind dan dat ik dan moet communiceren met haar. Of even ga douchen als ze ontbijt.
    Tijdens mijn ontbijt zit ze bij mij op schoot en doen we een puzzel of iets dergelijks. Verder probeer ik haar ook zo veel mogelijk bezig te houden, bij te betrekken en te leren. Ik ben ook een pietje precies in huishouden en ik voel me ook heel schuldig als ik daarmee aan de slag ga en ik dus even boven ben en zij alleen beneden.
    Soms neem ik haar mee om te ‘helpen’ hoor. Maar ze is een overactieve peuter dus helpen is het niet echt.
    Ik moet er ook van mezelf met haar elke dag op uit omdat de frisse buitenlucht en veel lopen voor de motorische ontwikkeling belangrijk is.

    tijdens haar middag dutje doe ik snel nog veel andere klusjes in huis. Vriendlief vindt dat ik dan ook even zou moeten liggen of relaxen. Hij vindt sowieso dat ik haar teveel aandacht geef. Ze zou op deze leeftijd alleen kunnen spelen een tijdje ??? Ik vind dat zielig en denk ook niet dat ze dat kan omdat ze al de hele tijd bij me komt als ik bij wijze van haar lunch aan het maken ben.

    Wat vinden jullie ??
     
  2. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Ik denk dat je vriend en punt heeft.

    Waarom heb je zo de behoefte haar altijd te vermaken? Niks zieligs aan alleen spelen, zelfs goed voor een kind.

    Persoonlijk vind ik dat je er teveel bovenop zit. Waarom ontbijten met je dochter op schoot?
    Dek de tafel, eet samen, en laat haar daarna lekker rustig zelf iets doen.
     
    momwithcamera, Elsss, nadine001 en 25 anderen vinden dit leuk.
  3. 1991Mamavanvier

    1991Mamavanvier Fanatiek lid

    1 apr 2020
    1.689
    1.292
    113
    Vrouw
    Hij heeft gelijk. Ze kan heus wel even alleen spelen. Ik ben van mening als ze continu maar vermaakt word ze niet meer weer hoe ze zich alleen kan vermaken als dit moet...

    Hier spelen de kinderen alleen, tussendoor maak ik het huis schoon, doe de was.. Daarna doen we spelletjes, kleuren samen, boekje lezen ect.. En daarna gaan ze weer alleen spelen.. Hier zijn er momenten met 'samen' iets doen maar echt niet de hele tijd.
     
    Zwierezwaai, suus1983 en Sado vinden dit leuk.
  4. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Het klinkt mij in de oren alsof je er teveel mee bezig bent. Ik heb zelf een zoon (ASS) die ik continu móet vermaken. Dus ik zou het zelf een kind nooit willen aanleren, dat mama altijd de hele tijd vermaakt en kindje zelf niets hoeft te doen.

    En ik zou ook wat meer rust nemen, waarom ben je zo precies? Geeft je dit houvast? Is het beetje dwangmatig? Loslaten en relaxen is zo heerlijk! En goed voor kinderen :)
    Sterkte!
     
    Zwierezwaai vindt dit leuk.
  5. Feline31

    Feline31 Bekend lid

    11 feb 2017
    927
    588
    93
    Ik ben al precies met het huishouden. Maar ik denk door de nesteldrang nu nog preciezer. Stofzuig en dweil elke dag nog bv ..
     
  6. Feline31

    Feline31 Bekend lid

    11 feb 2017
    927
    588
    93
    maar het scheelt dat jij meerdere kinderen hebt ..
    Hoe lang zou mijn dochter alleen moeten kunnen spelen ?
     
  7. Feline31

    Feline31 Bekend lid

    11 feb 2017
    927
    588
    93
    ik douche meestal als zij ontbijt. Dan kijkt ze tv in haar stoeltje. Geeft veilig gevoel als ik onder de douche sta.
     
  8. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Ik geef je man gelijk en denk dat je het jezelf onnodig erg moeilijk maakt zo! Het is echt niet erg om haar lekker dr gang te laten gaan, sterker nog; ook erg goed voor haar ontwikkeling! Laat haar maar zelf ontdekken. En natuurlijk moet je dr niet de hele dag aan haar lot overlaten, maar dat gebeurd ook niet begrijp ik. Ik zou haar dus toch zelf wat meer ‘los’ laten en ruimte geven.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  9. Aries

    Aries Niet meer actief

    Ik vind ook dat je vriend gelijk heeft. Natuurlijk is het belangrijk dat je niet de hele dag in je telefoon verzonken zit en dat je met aandacht op je kind reageert, maar het zelf laten spelen en zelf ook je rust pakken lijkt me hartstikke goed. En waarom zou je met een kind op schoot ontbijten?
    Wat jij doet vind ik aan de ene kant heel erg knap, wat je allemaal voor je dochter doet en dat je jezelf helemaal probeert weg te cijferen, maar het lijkt me voor jullie allebei niet gezond.
     
    Zoe123 en 1991Mamavanvier vinden dit leuk.
  10. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    Wat me het meest opvalt in jouw verhaal is dat jullie niet samen ontbijten. Waarom eet ze alleen voor de tv? ( sowieso vind ik voor de tv ontbijten raar) En jij bent dan boven aan het douchen? Wat als ze zich verslikt?
    Ik zou starten met samen ontbijten en je dochter gaan leren zelf te spelen. Want als je dat haar nu niet leert weet ze als ze wat ouder is zich ook niet zelf te vermaken.
     
    momwithcamera, owly, Kolibrie2 en 24 anderen vinden dit leuk.
  11. floppie888

    floppie888 Bekend lid

    3 sep 2014
    793
    549
    93
    Een kind dat niet leert zichzelf te vermaken krijgt het op school lastig wanneer de juf niet altijd direct aandacht kan geven.

    Laat haar zelfstandig spelen en geef haar de kans zelf te ontdekken wat ze kan. Blijf natuurlijk ook zelf met haar spelen, maar niet de heel de dag. Sowieso kan je haar straks niet meer je volledige aandacht geven als je tweede geboren is.

    Ontbijten met een kind op schoot zou ik erg slecht trekken.
     
    Lamode en Evanesco vinden dit leuk.
  12. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Toen ik alleen nog mijn dochter had, speelde zij ook gewoon beneden zolang ik boven de was bv aan het doen was. Ik heb de box ook erg lang gehad en daar speelde ze vaak in, maar zij was zo makkelijk dat ze ook gewoon alleen op de grond kan. Maar dat kan niet ieder kindje natuurlijk....
     
  13. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Ik vind dat jullie allebei gelijk hebben. Jij moet relaxen en je dochter niet continu entertainen. Puzzelen op schoot terwijl jij ontbijt... Nee, dat is niet ok. Waarom zit ze niet gewoon in een stoel naast jou met wat fruit te prutsen? Waarom ontbijten jullie niet samen?

    Maar hij is ook niet goed bezig. Kinderen hebben wel meer aandacht nodig dan vijf minuten spelen. En hoewel sommige droomkinderen zichzelf urenlang kunnen entertainen (mijn zoon bijvoorbeeld), zijn andere kinderen minder goed in zelf spelen (mijn dochter kan zich nu op zeven jaar nog steeds moeilijk bezig houden) en hebben ze echte hulp nodig. Alleen: als jij nu voortdurend speelt, leert je baby nooit zelf ontdekken.
     
    Pien86 vindt dit leuk.
  14. Feline31

    Feline31 Bekend lid

    11 feb 2017
    927
    588
    93
    Mm.. jullie reacties hebben me aan het denken gezet .. ik voel me nu juist wel een slechte moeder :( wil het zo goed mogelijk voor haar doen en haar stimuleren in alles.

    dat samen ontbijten .. zij heeft honger zodra ze uit bed komt en ik nog lang niet. Drink dan eerst een kop koffie of douche als zij ontbijt. Dat zijn nu juist echt MIJN momentjes. En die zijn dan weer niet goed volgens jullie haha. Pff moeilijk.
     
  15. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Wat ik deed op die leeftijd, was in bed nog of gelijk beneden een fles pap geven. Dan konden hun er tegenaan en ik wakker worden. Half uurtje latwr aten we dan samen crackers ofzo. Douchen zou ik als ik jou was gewoon lekker savonds doen als ze op bed ligt. Veel relaxter denk ik voor jezelf ook!
     
  16. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.121
    4.336
    113
    Home
    Ik ben het ook met je vriend eens
    Er is niks mis met alleen spelen je kind is bijna 2 dus dat kan prima

    Straks als er een baby bij is moet ze ook soms haar zelf vermaken
    Is juist heel goed voor ze niks zielig aan het is juist zielig als ze niet alleen kan spelen ik vind ook dat je wat relaxter moet zijn en er niet zo bovenop moet zitten laat haar zelf dingen leren en ontwikkelen dat kan prima zonder dat mama 24/7 Dr handje vasthoud
     
  17. Aries

    Aries Niet meer actief

    Je bent absoluut geen slechte moeder! Volgens mij heb je alles over voor je kindje en doe je alles met de allerbeste bedoelingen. Je staat open voor andere inzichten en doet enorm je best. En sommige dingen zullen in het ene gezin goed werken en in het andere niet. Niemand doet alles perfect en zeker niet in de ogen van anderen. Goed dat je vraagt hoe anderen het doen, daar kun je dan uit meenemen wat bij jullie past.
     
    Kolibrie2, Indiana, Pien86 en 4 anderen vinden dit leuk.
  18. ansje1982

    ansje1982 Fanatiek lid

    25 jan 2010
    1.182
    525
    113
    Vrouw
    Brabant
    Je bent geen slechte moeder!! Je durft kritisch naar jezelf en je partner te kijken als opvoeder. Opvoeden is niet altijd makkelijk en samen op één lijn liggen/ komen vraagt ook de nodige energie. Ouders hebben vaak andere dingen vanuit hun opvoeding meegekregen en andere ervaringen opgedaan.

    Communicatie is voor jou en je partner nu het belangrijkste. Ik denk dat jullie elkaar moeten vinden in het midden. Momenten van aandacht geven afwisselen met momenten waarop je dochter moet leren om zichzelf te vermaken.

    Ik zou uit veiligheid wel echt een ander douchemoment kiezen. Onze dochter is bijna gestikt tijdens het eten. Dat wil je echt niet meemaken. Ik heb er nog een trauma van.
    Voortaan lekker douchen als papa een oogje in het zeil houdt of dochter in bed ligt.
     
    Pien86, Beertje8 en Aries vinden dit leuk.
  19. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.591
    3.483
    113
    Ik denk dat jullie een gulden middenweg moeten zoeken. Je bent geen slechte moeder en hij geen slechte vader. Hij mag iets meer aandacht geven als ik het zo lees, maar het is prima om haar niet constant te vermaken.
     
    Nora001 en Pien86 vinden dit leuk.
  20. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Jij binnenkort ook ;)

    Je creëert zo alleen een hele moeilijke fase voor je dochter als de baby komt. Als je haar nu dwamgmatig aanwent dat ze constant vermaakt moet worden, wordt het voor haar alleen moeilijker als ze over een paar weken heel veel directe aandacht moet inleveren voor de baby.

    Kinderen ontwikkelen hun fantasie veel beter als ze daar kans voor krijgen. En als ze zich soms mogen vervelen. Vermaken door volwassenen betekent vaak dat wij hun spel begeleiden.
    Dan is er geen kans meer voor eigen creativiteit, deze wordt geremd door onze kaders.

    En ten slotte: waarom eet je dochter apart? En voor de televisie?
    Maaltijden zijn nou juist wel momenten voor het gezin samen aan tafel en volledige aandacht voor elkaar. En samen eten, heel belangrijk.
     
    Lafelife, Zoe123, Evanesco en 1 andere persoon vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina