flesvoeding

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door klaasje9, 1 aug 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ivonne

    Ivonne Actief lid

    9 apr 2006
    441
    0
    0
    Bij de voeding tot en met de 6 maanden word het idd afgeraden om voor de hele dag in 1x te maken.
    Bij de opvolgmelk mag het wel weer omdat het kindje dat al meer weerstand heeft.
    Ik heb nooit voor de hele dag gemaakt, maakte gewoon per fles en als ik wegging had ik gekookte water bij me in de thermoskan en de poeder los.
     
  2. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    pas geleden is mijn schoonzus bevallen en haar kraamhulp maakte ook meerdere flesjes klaar...

    en als je ergens heen moet en je moet een flesje meenemen dan is het toch ook makkelijk om het van te voren te maken (wel gekoeld uiteraard)

    vroeger werd het altijd zo klaar gemaakt, ik heb zelfs van nutrilon nog een beker gekregen waarin je 500 ml voor een dag kon maken.

    ik denk dat het niet aan de voeding ligt, maar aan de hygiene daarom heen. mischien dat de fabrikanten daarom geen risico nemen.
     
  3. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    de kraamverzorgster bij mijn buurmeisje deed het zo en dat is pas 7 weken geleden...

    juud
     
  4. Annemarie1984

    Annemarie1984 Bekend lid

    13 feb 2006
    512
    0
    0
    Noura: als je een flesje mee neemt, raden ze helemaal aan om dat niet voorbereid mee te nemen. Maar om er voor te zorgen dat je water en het poeder bij je hebt.
    Het punt is dat de kans dat het in de voeding zit, zeker 50% is. OOk hygiëne speelt zeker een rol.
    Maar wil jij het risico nemen?

    Dat kraamhulpen nog steeds voeding voor een hele dag klaarmaken zegt helaas niet zo veel. Deze richtlijnen zijn er al best wel lang, alleen vinden veel zorgverleners het lastig om dat weer te veranderen.
    (Kijk maar eens naar CB's bijvoorbeeld. Er zijn er zat die nog steeds vanaf 4 maanden bijvoeding aanraden, terwijl hun officiele richtlijnen al sinds 1999 zijn veranderd.)
     
  5. Lily

    Lily Actief lid

    14 mrt 2006
    114
    0
    0
    Proffesioneel vampier
    Kwadijk, Noord-Holland
    Zolang je zorgt dat de beker waar je het in bewaard in de koelkast uitgekookt kan worden en dit dus ook doet. Het geheel dus met gekookt water aanmaakt, en daarna luchtdicht in de koelkast max 24 uur bewaard is er niets aan de hand. Je moet er alleen voor zorgen dat het zo snel mogelijk weer de koelkast in gezet wordt. Maak eventueel genoeg 4 voedingen dan heb je het nooit de maximale tijd in de koelkast staan.
    Waar ik zelf alleen denk waar je mee op moet passen is het rare warme weer zoals we de afgelopen weken hebben gehad en ook de combinatie benauwd en onweer. Dan kan het namelijk zelfs zijn dat zelf gewone melk in de koelkast bederft terwijl de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken is. Ook al is het een ander product zou ik me hierbij nog niet erg prettig voelen. Bij mij gaan producten sowieso sneller weg met warm weer.
     
  6. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    De kraamzorg vroegen mij of ze wilde dat ze voeding voor 24 uur klaar maakten, maar dat ze dit niet meer aanraden. Ik heb dit dus ook niet gedaan en maak elk flesje 'vers'... Dan gooi ik maar wat weg, daar heb ik geen problemen mee.
     
  7. Niet meer actief

    ikmaakte gewoon per keer klaar, was het niet op, down the drain..Ik weet dat je het kunt bewaren, maar vond het niet nodig.

    As heeft verschillende voedingen gehad, en altijd heb ik het meteen volledig gegeven. Ik deed niet aan eerst wennen. Nooit ergens last van gehad!
     
  8. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    bij mijn zoon nam ik het altijd voorbereid mee, en ik zie andere mensen dit ook doen. wel gekoeld natuurlijk. maar goed, ik ga borstvoeding geven.
    en je kan ook van die pakjes melk halen toch? die kant en klaar zijn? lijkt me ook makkelijk om mee te nemen.
     
  9. Janna19

    Janna19 Actief lid

    16 mei 2006
    147
    1
    0
    Groningen
    ik ben van mening nadat ik er met mijn vader enzo over heb gesproken dat het kolder is dat je het geen dag kan bewaren, mijn ouders deden het ook toen ik baby was en met mijn broers ook, dus ik snap het punt niet waarom het niet kan, wij zijn er ook groot om geworden.. Tegenwoordig kun je van alles krijgen als je het allemaal zo hoord, laat mij dan maar ouderwets zijn, maar die gezondheidshype word je tegenwoordig toch ook wel is raar van?!

    groetjes
     
  10. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    flesvoeding maak je neem ik aan altijd klaar met gekookt vers water, en niet zomaar met heet water dus ja dat is eigenlijk een logisch iets....

    je kunt heus je voeding per dag klaarmaken, maar wel zodra je het klaargemaakt hebt, direct in de ijskast wegzetten juist door het verkeerd wegzetten het laten afkoelen, en dan pas de ijskast in, is bacteriën kweken...

    en dat who gebeuren is maar van 1 site waar ik wel eens diverse onderzoeken van lees terwijl er tig onderzoeken zijn gedaan naar precies hetzelfde maar bij de vraag wat houd het nou daadwerkelijk in of over hoeveel mensen dat onderzoek gedaan is is er niemand die een echt antwoord kan geven.....

    wat ikzelf altijd deed ook als we weggingen, dan had ik zo'n soort fles bij de hand die in 4en was gedeeld...daar deed je dan de hoeveelheid poeder in voor 1 fles, en daar hoef je alleen maar gekookt water bij te doen...dus het gebeuren over weggooien dat snap ik eerlijk gezegd niet???

    je past de poeder toch aan al naar gelang de hoeveelheid je nodig hebt???
     
  11. Panda

    Panda Fanatiek lid

    6 feb 2006
    2.248
    0
    0
    Sjonge...ik weet nu zeker dat ik borstvoeding ga geven :)

    Je kunt toch ook een middenweg kiezen en voor een halve dag maken? Of als het warm is per flesje apart, als het koud is eventueel wat meer tegelijk.
    Ik zou zelf per flesje doen. Dan is het lekker vers.
     
  12. Janna19

    Janna19 Actief lid

    16 mei 2006
    147
    1
    0
    Groningen
    ik ben het helemaal met smoekie eens, je verbruikt wat je nodig heb that's it
     
  13. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    borstvoeding geven is natuurlijk altijd goed, en hoe je de flesjes bereid is aan ieder voor zich, ik deed het gewoon per keer, zoveel moeite is het niet, en tijdens het weggaan al helemaal niet, zag me echt niet vragen kun je het voor me opwaren, al is het heus niet zo gek, ik vroeg gewoon om een kop thee, of later toen het te weinig was om gekookt water, ff poeder erbij en klaar (ff wachten tot ie afgekoeld is dan ja) maar ik bedoel maar, als ik wist dat we ergens heen gingen waar je dat niet zo 1-2-3 had, maakte ik de fles klaar en deed em in zo'n warmhoudding (maar ook niet uren) tegen de tijd dat de kleine toen de fles moest was ie goed op temperatuur....


    enige wat ik gewoon wil zeggen mensen laat je niet gek maken door van alles en nog wat, als je je flesvoedig een paar vooruit wil maken doe dat dan gewoon, maar zet het wel direct in de ijskast...

    en anders kun je heel simpel bij prenetal of waar dan ook van die flessen kopen waarin je per keer afgepast poeder doet, net zo makkelijk en lekker vers.... ;)
     
  14. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    Dit klopt niet, je kan FV per 30 cc klaarmaken. 30 cc en 1 schepje voeding. Zolang je kleine dus 30/60/90 drinkt is het ideaal, maar Iman moet nu tussen de 70-80 drinken, dus ik maak 90 en de rest gooi ik weg.
     
  15. Inky

    Inky Fanatiek lid

    12 mei 2006
    3.195
    0
    0
    Leerkracht
    ik snap niet waarom je voor heel de dag klaar moet maken?

    ik had een kan met afkoeld gekookt water staan en tot 6 tellen met poeder scheppen ging ook goed haha.

    Nee geintje. Het is toch zo gemaakt een flesje?
     
  16. Annemarie1984

    Annemarie1984 Bekend lid

    13 feb 2006
    512
    0
    0
    Vroeger aten ze ook gewoon biefstuk of rauw vlees, dronken ze gerust alcohol en rookten ze stevig door.
    Is dat ook kolder?
    Vroeger waren er ook geen kinderen met bijvoorbeeld een allergie. Nee dat waren gewoon lastige huilbaby's.
    Allergieën dan ook maar kolder?

    Ik snap het dus echt niet zo goed hé?
    Er is een risico van min 50% dat er een schadelijke bacterie inzit. De WHO (niet de minste) raad al jaren aan om het dus per flesje klaar te maken vanwege de rsico's. Waarom dan dat in de wind slaan?
    (geen aanval, echt een serieuze vraag)
     
  17. Inky

    Inky Fanatiek lid

    12 mei 2006
    3.195
    0
    0
    Leerkracht
    of het allemaal waar is of niet. Ik denk dan maar, als er ene risico is waarom zou je het dan nemen? UIt gemakzucht?

    Dus gewoon per flesje maken, niet lastig en je bent er zo mee klaar. Waarom een risico nemen?
     
  18. juudje

    juudje Fanatiek lid

    7 mrt 2006
    1.854
    0
    0
    helmond
    Maar het ging om het feit dat ze dan heel veel weg moest gooien.... als je een fles maakt van 90 cc, 3 schepjes erbij en je kindje drinkt nog maar 70 cc....

    Probeer 1/3 van het schepje eens, hoef je niets weg te gooien. Vriendin van me zegt dat dit niet zo heel nauw komt... ik weet het allemaal nog niet...hoor het wel

    juud
     
  19. Janna19

    Janna19 Actief lid

    16 mei 2006
    147
    1
    0
    Groningen
    Hey Annemarie het is niet zo dat ik alles in de wind sla natuurlijk niet, maar soms en dat geef ik eerlijk toe vind ik bepaalde dingen wat ver gaan snap je, en natuurlijk je moet geen onnodig risico nemen ben ik met je eens maar soms heb ik zoiets van oke dit doe ik mijn manier, want als je dat zo hoort soms mag je maar vrij weinig meer en mijn vorig stukje klonk misschien wat cru en was ook niet zo bedoeld maar was mijn reactie op dat moment..
     
  20. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    je kunt gewoon de hoeveelheden zelf aanpassen een beetje zelf denk en rekenvermogen erbij en je kunt gewoon zonder weg te moeten gooien flesjes aanmaken...en is het zo erg om als je kind tussen de 70-80 "moet"drinken wat weg te gooien??? zo veel is het nou toch ook weer niet??? mensen zouden eens moeten leren om niet alles via het boekje te doen...dat moeten moeten moeten staat mij toch zo tegen, michien wil de kleine wel wat meer net zo goed als dat het de andere keer iets minder wil...zo'n kleine geeft ook zelf nog wel aan of het er wel of niet goed op doet...mensen houden zicht vindt ik te veel vast aan bepaalde regels...

    welke regels?? het zijn allemaal gemiddelde wat er op een bus staat wat je wordt aangeraden om je kind te geven (Hoeveelheden e.d) is men tegenwoordig zelf niet meer in staat om te kijken hoeveel de kleine nodig heeft...tuurlijk is het mooi om daarmee bepaalde richtlijnen te volgen maar kom zeg tegenwoordig staat er overal moeten bij en wordt er niet meer uit gevoel gehandeld...net zo goed als dat gedoe over die bacterie, 1 ding die bacterie zit overal in en er zijn wereldwijd 60 sterfte gevallen de kans om miljonair te worden is nog groter ;) en die is al ontzettend klein ;)
     

Deel Deze Pagina