Zwanger worden na postnatale depressie

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Eikeboompje, 20 apr 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eikeboompje

    Eikeboompje Bekend lid

    7 sep 2017
    813
    489
    63
    Vrouw
    Ik ben erg benieuwd naar ervaringen van anderen die voor een volgend (tweede) kindje zijn gegaan na een postnatale depressie. Heb je het toen weer een pnd gekregen? Welke voorzorgsmaatregelen heb je getroffen?

    Enorme twijfel of we het risico willen nemen. Het was loodzwaar. Plan is sowieso om nog even te wachten. Het is nu echt genieten en een groter huis is ook wel handig haha.
     
  2. Fraser

    Fraser Niet meer actief

    Ervaring mee, je mag mij wel een privé-bericht sturen. Vind ik wat fijner dan hier openbaar delen.
     
    Eikeboompje vindt dit leuk.
  3. Cjms

    Cjms Bekend lid

    11 dec 2016
    891
    1.286
    93
    Ik persoonlijk niet. Maar wel een vriendin van me. Die is nu zwanger van een 2e en ik merk dat het haar nu weer erg zwaar valt. Maar ik denk dat het per persoon verschilt... Mijn zus heeft het ook gehad bij de 1e en bij de 2e was er geen vuiltje aan de lucht.
     
    Eikeboompje vindt dit leuk.
  4. Eikeboompje

    Eikeboompje Bekend lid

    7 sep 2017
    813
    489
    63
    Vrouw
    Dank je
     
  5. JoyeuxNoel

    JoyeuxNoel Actief lid

    9 feb 2019
    151
    78
    28
    Vrouw
    Hier ervaring met pnd. Viel ook erg zwaar, maar de antidepressiva werkte na 2 weken erg goed. Ben nu de AD aan het afbouwen, ben bijna gestopt al en het gaat goed. We willen over 2 maandjes voor een tweede gaan.
    Heb je medicatie (gehad)?
    Ik heb zelf geen angst het weer te krijgen. Bij de 1e kwam er zoveel op me af; alles was nieuw. Ineens moeder zijn, de verantwoordelijkheid, moest enorm aan de baby wennen etc. Ik denk dat dat stuk al minder aan de orde zal zijn want weet nu hoe het is om mama te zijn en wat er allemaal verandert. En ik heb in mijn achterhoofd dat.mocht het toch misgaan, ik weer aan de AD kan gaan en dat dat dus echt helpt in mijn geval.
    Succes met de beslissing!
     
    Eikeboompje vindt dit leuk.
  6. Eikeboompje

    Eikeboompje Bekend lid

    7 sep 2017
    813
    489
    63
    Vrouw
    Heel kort tijdelijk medicatie gehad, pammetjes. Ik wilde absoluut geen AD, vandaar. De tweestrijd zit bij mij ook daarin. Dat het niet allemaal meer nieuw zal zijn. Anderzijds weet ik ook dat dit niets zegt. Als je zo in de war bent.... Ik wil me ook niet laten weerhouden door angst. Maar voor mijn man was het ook heel heftig. Een huilbaby en een vrouw die helemaal niet meer zichzelf was, dingen zag die er niet waren, constant in tranen enz.

    De tijd zal het leren!
     
  7. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    @Eikeboompje hier nu zwanger na een pnd bij de tweede. Hier hebben we bij afronding van de therapie een bestand/verslag gemaakt ter voorkoming van terugval en om te zorgen dat we op tijd ingrijpen. Al lagen er wel duidelijke oorzaken aan ten grondslag (flinke vechtscheiding, kind wat daardoor flink beschadigd was en waar wij niet op mochten ingrijpen/hulp zoeken en de instanties het nalieten, trauma's van huiselijk geweld, trauma's van de aanvallen die de oudste had, een hele slechte kraamweek, 4,5 jaar proberen zwanger te worden met mmm en toen ik al hulp had gezocht overleed mijn neefje redelijk onverwachts is even de korte samenvatting)
    Vind ik het op dit moment zwaar, ja met vlagen wel maar als we goed kijken waarom ik het nu zwaar vindt soms komt dat eigenlijk niet door de pnd, maar omdat hiervoor een spontane zwangerschap steeds fout ging en we nu tussen 2 pogingen in spontaan zwanger raakte. De therapeut zelf schatte de kans op herhaling klein in omdat er dus ook echt gewerkt is om de oorzaken te verwerken wat hiervoor niet volledig kon omdat het nog actueel was.
     
  8. Fearfull

    Fearfull Bekend lid

    11 jan 2018
    986
    293
    63
    Vrouw
    Je mag mij ook berichten
     
    Eikeboompje vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina