Hier was het deze week: Zondag - gourmetten Maandag- sperziebonen, aardappelballetjes uit de oven en schnitzel Dinsdag - pasta alfredo Woensdag - zelf pizza gemaakt Donderdag - aardappelpreischotel Vrijdag - babi pangang Zaterdag - Mac Donald’s (feestje met de kinderen. Zij mochten eten bepalen )
Het weekmenu voor komende week: Ma: Kip cajunburger met honing-mosterdmayonaise, geroosterde aardappeltjes, maïs-tomatensalade Di: Tagliatelle met ricotta-spinaziesaus, uitgebakken spekjes en champignons met een salade caprese Wo: Kibbeling, zoete aardappelkroketjes en een salade van koolrabi, rode biet en appel Do: Doperwtensoep met verse munt en Hollandse garnalen (of gerookte kipreepjes), bruschetta met mozzarella en een warme, pittige tomatensalsa Vr: Hete friet met stoofvlees van kip en een komkommersalade Ik ben weer in mijn oude routine gekomen en dan lopen mijn menu’s van za-vr ipv ma-zo, dus volgend weekend weet ik nog niet.
Ons menu vanaf komende maandag: (Denk dat de volgorde aardig klopt) - spinazieschotel - goulash uit de slowcooker - noodlesalade met kip, ei, taugé en satesaus - wraps - wok of nasi - aardappelschijfjes, varkenshaas en pepersaus (dochter eet schijfjes met kipnuggets of frikandel)
Komende week dingen die zowel uit de pan/oven als op de bbq kunnen. - broodje portobelloburger met geitenkaas en gegrilde groenten - gepofte zoete aardappel met Mexicaanse vulling - gevulde aubergine met paprika, restjes groente, couscous en munt - tian van zoete aardappel, pastinaak en wortel met een groente/kaas spies - Chinees balletjes uit de wok met paksoi - een avond met kleine hapjes barbecuen: hamburger, champignon-tomaat spiesjes, maïskolf, bruchetta van aubergine, ananas. - gember-wortel soep met een broodje
Tot en met dinsdag ivm de ramadan die daarna waarschijnlijk start Vandaag: Pitabroodjes met pittige lamsgehakt balletjes, coleslaw, zelfgemaakte knoflooksaus en zoete aardappelfriet Zondag: Uiensoep met zelfgemaakt kaas-uienbrood Maandag: Iets bestellen Dinsdag: Wraps met krokante kip, ui, sla, tomaat, komkommer en sweet chilisaus
Eindelijk het recept, het bleef uitgesteld worden. Sorry! 4p Nodig: 300gr risotto 1 rode ui 1 teen knoflook 2 tomaten 1 sinaasappel 1 courgette 1 venkel 4 stengels selder 300gr vis of kip voor niet vegan versie Bereiding: 1. Maak de groente schoon. Snij de courgette, stengels bleekselder en tomaten in stukjes. Snij de venkel in vieren en vervolgens in dunne reepjes. Schil de sinaasappel en snij in stukjes. Verwijder de vliesjes. Pel en snipper de ui en snij knoflook fijn. 2. 2 eetlepels olie in pan, bak ui en knoflook 2 min 3. Voeg courgette toe, bak nog 3 min. (3a. Kruid vis/kip, bak en snij in stukjes) 4. Verhit 1 eetlepel olijfolie en voeg de rissoto toe, schep om tot glazig. Voeg 0,5l water toe en kruidenbouillon, kook 5min. Voeg de daarna beetje bij beetje 0,5l water toe nog en laat 10min koken. 5. Voeg groenten en sinaasappel toe, laat 5min zachtjes meekoken. (5a. Voeg vis/kip toe)
Dinsdag: verse spinazie + gekookte aardappelen + eieren Woensdag: Quiche Donderdag Gebakken aardappelen + broccoli + gehakt snitzel Vrijdag: Patat Zaterdag: Turks brood met heksenkaas, tomaat en sla Zondag: Kip kerrie Maandag: Soep met stokbrood en smeersels (evt. restant zondag)
Echt leuk om alles zo te lezen! Ik ben vooral dingen aan het opmaken die niet zo geschikt zijn om na het vasten te eten. Vrijdag of zaterdag begint nl ramadan en dan eten we toch redelijk anders.
Zaterdag: Chili van linzen en aardappel (WW recept) Zondag: Vegetarische risotto (WW recept) Maandag: Witlof met aardappelen en vlees/vega schitzel Dinsdag: Groentelasagne met romige bloemkoolsaus (WW recept) Woensdag: Chicken tonight Hawai met toegevoegde groenten Donderdag: Aardappel anders met Pompoen en Wortel Vrijdag: Patatdag
Woensdag: kipsate met brood en salade Donderdag: aardappelbolletjes, vega schnitzel en broccoli Vrijdag: lasagnesoep uit de vriezer Zaterdag: shoarma Zondag: quesedilla met een bonensalade Maandag: zuurkoolbroodjes Dinsdag: spinazietaart
Zondag: zelfgemaakte hamburgers en patat uit de actifry Maandag: Surinaamse bami Dinsdag: snijbonen, aardappelen en boerenschnitzel Woensdag: hutspot https://www.lekkerensimpel.com/hutspot-met-gehakt/ Donderdag: Bloemkoolschotel (ook van Lekker en simpel) Vrijdag: patat met snackjes
Ik ben gek op weekmenu's! Het geeft rust in mijn hoofd en overzicht bij het boodschappen doen. Ik heb het weekmenu ook altijd in de keuken op het prikbord, dan kan iedereen kijken wat er op het menu staat die week Ik probeer elke week 2 x aardappelen, 1 x iets met wraps, 1 x pasta, 1 keer rijst/noodles/oid en 1 x soep op het menu te hebben. Natuurlijk lukt dat niet altijd. Maar het is een fijn format voor mij. Hier was en is het deze week: maandag: kip tandoori met rijst, snackgroenten en naanbrood dinsdag: afhaal (patatjes dit keer) woensdag: stamppot met snijboon, aardappel, spekjes en puntpaprika's donderdag: zelfbouwwraps (een topper hier in huis) vrijdag: bloemkool, aardappels, gehaktbal zaterdag: surinaamse bami met kippenpootjes zondag: courgettesoep met bigmacwraps erbij (recept hier gevonden )
Di: Mexicaans gepofte aardappel (vegan) Woe: aardappelsalade met hamburger en koolsla Do: pasta courgette/champignons met romige saus (vegan) Vrij: kip/spinazie lasagne Za: wraps met zoete aardappel (vegan) Zo: frietjes Ma: Broodje notenburger met avocado spread (vegan)
Balletjes in tomatensaus met puree en champignon. Salade geitenkaas met appel, spek, honing, rozijnen,.... Frietjes met vettige rommel en rauwkost. Worst met erwten en wortelen en gebakken aardappelen. Zelfgemaakte pizza Kip met curry, wokgroenten , ananas en rijst. Hartige pannenkoeken met ui en spek
Zo verse puree/spinazie/ kabeljauw Ma krieltjes/wortels/kipschnitsel Di rosti/sperziebonen/hamburger Wo beef Shanghai Do nacho's Vr ? Kookdag dochter dus zij kiest Za broodjes
Woensdag broodje hamburger met gepofte aardappel Donderdag gevulde aubergines met couscous en munt Vrijdag barbecue Zaterdag enchiladas Zondag tian van zoete aardappel, wortel en pastinaak met een spiesje en salade Maandag Chinese balletjes met paksoi en paprika Behalve de Chinese balletjes en de enchiladas kan alles ook op de bbq
Maandag : spareribs uit de slowcooker, stoofpeertjes, snijbonen en aardappelen. Voor de kinderen slavink. Dinsdag : kip jambalaya uit het nieuwste kookboek van Smakelijck. Woensdag : bami met gebakken ei, saté en kroekkroek (zo zegt mijn dochter van 5 dat) Donderdag: BBQ, stokbrood, restje bami, rauwkost Vrijdag : patat, lekkerbekjes uit de oven, worteltjes Zaterdag: kip uit de slowcooker met krieltjes en groente Zondag: tagliatelle met broccoli, kipfilet en tomaat
Vandaag: traybake met zalm, zoete aardappels en verschillende groentes Do - varkenshaas met rode wijnsaus, bloemkool/broccoligratin en aardappelpuree met bieslook Vr- zelfgemaakte plaatpizza's, met oa artisjok en gorgonzola (vegetarisch) met een salade Za - linzencurry met naan (vegetarisch) Zo - noodles met kip teriyaki, oesterzwammen, sugarsnaps en paprika, met een veldslasalade Ma - Biefstuk met portsaus, gegrilde groenten en aardappels uit de oven met rozemarijn, rode ui en knoflook Di - Tagliatelle met kip, rode pesto-roomsaus, olijven, zongedroogde tomaten, sla en foccacia Wo - Paddenstoelenrisotto (vegetarisch) Kan nog wisselen met de dagen, even kijken waar we zin in hebben.
Za: Enchilada’s met pulled pork en paprika-tomatensaus Zo: Rijst met tonijn, gebakken paprika en ui en een groene salade Dessert: Citroenmousse met frambozensaus en pistache-vanille biscottiMa: Fideuà met vis en een tomatensalade Di: Avocadosoep, gevulde broodjes met pulled chicken, coleslaw Wo: Quiche met 4 soorten kaas, salade met gesuikerde bacon en geroosterde cherry tomaatjes Do: Kip kapsalon Vr: Pulled beef met rijst, sajoer boontjes, kroepoek en komkommer
Vr: Thaise curry met wokgroente, biefstukreepjes en rijst Za: Pasta Perle con Basillico met baby spinazi, rucola en zongedroogde tomaatjes Zo: Pannenkoeken (Jarig) Ma: Zelf gemaakt frietje stoofvlees met witte koolsalade Di: Broccoli/spruitjes met gebakken aardappels en gehakt cordon blue Wo: Geraspte worteltjes met krielaardappeltjes en witvis Do: Italiaansse quiche met kipreepjes en een saade caprese