♥️ Uitgerekend september 2020 ♥️

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Suuster, 26 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Blomma

    Blomma Bekend lid

    18 jun 2013
    525
    571
    93
    Vrouw
    Noord-Holland
    Zo, ik heb de lijst geupdate en de inactieve mensen (die al paar keer getagd waren en niet reageren) verwijderd :)
     
    Flower253 vindt dit leuk.
  2. Kaboutertjes

    Kaboutertjes Actief lid

    14 feb 2020
    278
    237
    43
    Die lijst is flink geslonken zeg. Wel weer overzichtelijk, bedankt!
     
    Blomma vindt dit leuk.
  3. Blomma

    Blomma Bekend lid

    18 jun 2013
    525
    571
    93
    Vrouw
    Noord-Holland
    Ja, zijn 8 dames af ofzo.. Sommigen zijn evengoed online geweest zag ik toen ik hun profielen checkte, als je dan niet ff kunt reageren oid, jammer dan hoor..
     
  4. Mystiek

    Mystiek Fanatiek lid

    19 okt 2013
    2.646
    1.529
    113
    OV
    Fijn! Zo zie je inderdaad beter wie meekletst.
     
    Blomma vindt dit leuk.
  5. Suuster

    Suuster Fanatiek lid

    6 jan 2019
    1.206
    998
    113
    Vrouw
    Docent
    Zeeland
    Streng hoor.. jij zou zo juf kunnen zijn;)
     
    Blomma vindt dit leuk.
  6. Blomma

    Blomma Bekend lid

    18 jun 2013
    525
    571
    93
    Vrouw
    Noord-Holland
    HAHAHA! Is wel zo
     
    Suuster vindt dit leuk.
  7. Jaetje85

    Jaetje85 Actief lid

    22 nov 2015
    489
    452
    63
    #4107 Jaetje85, 22 apr 2020
    Laatst bewerkt: 22 apr 2020
    Fijn een goede 20w echo @Flower253 !

    Prima van de lijst. Wil er weer iemand opnieuw meepraten, dan altijd welkom natuurlijk! We gaan toch niemand uit de groep gooien haha! :D
    Uit de lijst snap ik hoor, de meesten zullen wel afgehaakt zijn.
     
    Flower253 vindt dit leuk.
  8. Jaetje85

    Jaetje85 Actief lid

    22 nov 2015
    489
    452
    63
    #4108 Jaetje85, 22 apr 2020
    Laatst bewerkt: 22 apr 2020
    Heb nog een vraagje voor de al ervaren moeders hier. Ik las laatst een nogal cynische column van een, zo te lezen, nogal yuppige moeder die haar (niet zo rooskleurige) baby ervaringen vergeleek met de naieve (?) verwachtingen van een zwangere vriendin, dit werd haar eerste.

    Ik werd eigenlijk een beetje verdrietig van die stomme column en ook een beetje ongerust ergens en geïrriteerd ook nog eens. :rolleyes: :D En vroeg me af hoe de eerste tijd zal zijn als we straks voor het eerst een babietje in huis hebben. Hoe rooskleurig of realistisch zie ik het eigenlijk voor me? Daar zit ik nu een beetje mee in mijn hoofd. Vooral de vermoeidheid door gebroken nachten lijkt me pittig, want wie wordt er nou vrolijk van moe zijn....

    Natuurlijk kun je het niet voorspellen en alle babies verschillen en ouders ook en hoe je als ouder met de moeilijke dingen omgaat ook....

    Hoe hebben jullie de eerste keer baby erbij ervaren? Ben heel benieuwd.
     
  9. Flower253

    Flower253 Actief lid

    30 dec 2019
    158
    151
    43
    Vrouw
    Haha, laat je niet gek maken hoor! Maar denk wel dat het goed is om te beseffen dat de eerste weken niet altijd roze wolk zijn.
    Ik had zelf heel veel last van hormonen en was vooral bij de eerste heel somber en doen de eerste week, veel huilen enzo. Bij de 2e wist ik het al beter dat dit er kon zijn en viel het mee.
    Maar pas in de 2e en 3e week had ik een beetje m'n draai gevonden bij allebei.

    Bij de eerste was ik ook ziek van de stuwing, 2 niet zulke fijne kraamhulp en en heel moe doordat ik niet rustte smiddags.
    Bij de tweede was dit ook alweer beter doordat de kraamhulp wat betere adviezen gaf en ik zelf ook beter naar mezelf luisterde.

    Ik hoop niet dat ik nu je gevoel heb bevestigd, maar het kan best een rollercoaster zijn qua gevoel. Wij hadden trouwens wel makkelijke baby's, dus was vooral bij mezelf het hormonale stukje:)
     
    Jaetje85 vindt dit leuk.
  10. Kaboutertjes

    Kaboutertjes Actief lid

    14 feb 2020
    278
    237
    43
    Die gebroken nachten, daar leer je mee omgaan. Zorg ervoor dat je een beetje afwisselt met je partner, de ene nacht jij er uit de andere hij. Of dat de één de ene keer nog even mag blijven liggen dan de ander.
    Jullie krijgen daar vanzelf een ritme in wat voor jullie werkt.
    Bovendien zijn wij mazzelkontjes hier omdat wij met zijn allen na 1 juli bevallen. Partners hebben 1 werkweek verlof EN er is de mogelijkheid om 5 weken extra verlof aan te vragen (krijg je dan 70% uitbetaald via het UWV of zo, nog niet helemaal uitgezocht).

    Mijn dochter van net 3 slaapt nog steeds niet door en hebben dus al 3 jaar gebroken nachten. Niemand die het aan ons ziet, omdat je er dus mee leert omgaan over het algemeen.
    En ohja, dat prachtige koppie van je kindje maakt alles goed! Geloof mij, daar put je heel veel energie uit!!
    Zorg ervoor dat je zeker in het begin even een dutje doet als de kleine ook z'n middagslaapje doet.

    Uiteraard is het leven anders na de bevalling en er zijn ouders die na het boodschappen doen zonder baby thuis komen (ja echt, blijkt nogal eens voor te komen), zijn ze gewoon de kinderwagen met baby vergeten, oeps.

    Mocht je pech hebben en een huil baby krijgen, kan ik mij wel voorstellen dat het leven moeilijk is hoor. Mocht dat het geval zijn is het verstandig om een osteopaat (of was het iets anders?) Op te zoeken, die blijken soms waren wonderen te verrichten.

    Lees vooral geen ervaringsverhalen, dus eigenlijk ook niet wat ik net geschreven heb haha, het ouderschap is voor iedereen anders en je weet vooraf toch niet hoe het loopt.
     
    Jaetje85 vindt dit leuk.
  11. Kaboutertjes

    Kaboutertjes Actief lid

    14 feb 2020
    278
    237
    43
    Dat was ik vergeten inderdaad, wat Flower253 zegt, het kan ook met jezelf te maken hebben dat het even niet zo lekker loopt.
    Depressie kan ook voor komen. Het is geen schande, zorg er wel voor dat je daar hulp bij krijgt zodat je daar weer goed uit komt.
     
    Jaetje85 vindt dit leuk.
  12. Lelie44

    Lelie44 Actief lid

    6 apr 2017
    384
    267
    63
    Hé wat jammer dat je zo’n verhaal hebt gelezen. Ik kijk terug op een hele mooie tijd. Alles is nieuw en zo bijzonder. Je hele leven is ineens anders en ik vond het heel mooi om mezelf en vriend in een vader en moeder rol te zien groeien. Ik heb dit eigenlijk nog steeds elke dag.
    De gebroken nachten in het begin neem je voor lief, er gaat zoveel adrenaline door je lijf! Pas na 1,5 jaar begonnen de nachten ons op te breken maar er zijn genoeg kindjes die dan al beter slapen hoor.
    Tja, dit is slechts mijn verhaal, ik wil niks afdoen aan vervelende ervaringen bij anderen. Hopelijk mag ik het komende keer ook weer zo fijn ervaren.
     
    Jaetje85 en Kaboutertjes vinden dit leuk.
  13. Rhombi

    Rhombi Bekend lid

    26 jul 2018
    669
    1.055
    93
    Vrouw
    @Blomma fijn! Weer wat overzicht in de lijst!

    @Flower253 fijn van de goede echo!!

    @Jaetje85 niet verdrietig van worden hoor! En ga je lekker verheugen op je eerste kleintje! Als je inderdaad maar onthoudt dat het niet altijd rooskleurig zal zijn, je vast weleens met je handen in het haar zal zitten en het allemaal even niet meer zal weten.
    Wat voor mij heel erg hielp is om niet naar de buitenwereld te doen alsof het allemaal rozengeur en maneschijn is, maar wees eerlijk als je er even een keer doorheen zit of doodmoe bent. Ik vond de eerste heerlijk, het was echt wel een beetje zoals verwacht. Maar inderdaad, er zijn ook dingen die gewoon zwaar zijn en tegenvallen. En hier was dat inderdaad met name de vermoeidheid en het feit dat alles wat je wilt doen op een dag opeens in het teken staan van een baby die volledig afhankelijk is van jou. Maar daar vond ik mijn weg wel in.
    Kijk eens of er een leuk MamaCafe is bij jullie in de buurt. Even andere moeders om je heen waar je tegen mag en kan klagen, omdat ze weten hoe het is. Dat is echt fijn!

    En hier vervaagden de minder leuke dingen echt snel. Ik kijk ook echt terug op een fijne eerste babytijd en heb er echt wel van kunnen genieten. En geloof me, het is niet alleen zo bij een eerste. Ook bij de tweede, derde en meer heb je bepaalde verwachten waaraan de babytijd toch echt niet altijd voldoet.

    Daarover gesproken, je blijft er als moeder tegenaan lopen hoor. Zo hadden we ooit een leuk Kerstdiner met de familie in een restaurant. Iedereen begon zich te bemoeien met de tafelindeling, want de kinderen moesten bij elkaar zitten. Ik zat op een gegeven moment in tranen want ik moest als vanzelfsprekend tussen de kinderen gaan zitten terwijl ik weleens behoefte had aan een gesprek met een volwassenen, zoals mijn zusje. En toen ik een beetje kribbig reageerde kreeg ik de opmerking dat ik er toch zelf voor gekozen had, al die kinderen. Ik werd daar zo verdrietig van, want het was net alsof ik dan maar niet moet zeuren, me niet verdrietig mag voelen. Terwijl dat wel zo is. Ja je kiest zelf voor een baby, of meer. Maar dan mag je het echt wel eens ontzettend zwaar en kl*te vinden hoor!

    Sorry heel verhaal geworden haha.
     
    Elvira5, Lelie44, Jaetje85 en 2 anderen vinden dit leuk.
  14. Rhombi

    Rhombi Bekend lid

    26 jul 2018
    669
    1.055
    93
    Vrouw
    Ow trouwens meiden.... Ik las gisteren op Facebook dat het pretechobureau waar we heel graag heen wilden zijn deuren weer mag open vanwege goede aanpassingen. Dus.... Wie heeft er vanmiddag al een pretecho??? Wij!! :roflmao::eek:
     
    Lelie44, Jaetje85, Flower253 en 5 anderen vinden dit leuk.
  15. butterfly22

    butterfly22 Bekend lid

    9 jan 2008
    901
    342
    63
    Vrouw
    Nog wel even een tip qua kraamhulp. Wij hadden echt een vreselijk mens en ze liet ons oncomfortabel voelen in ons eigen huis. Mijn vriend heeft haar na 3 uurtjes naar huis gestuurd en contact opgenomen met het kraambureau. Volgende dag stond er een nieuwe kraamhulp. Wat een verademing. Toen snapte ik de verhalen om me heen dat een kraamhulp zo fijn is.
    Dus als je geen klik hebt, vraag alsjeblieft een ander, want zo’n persoon kan het maken of breken.

    Ik hield me eerst ook vast aan de roze wolk waar je de meeste vrouwen over hoort en voelde me eerst ook schuldig dat ik dit anders ervaarde. Mijn 2de kraamhulp heeft me daar heel erg mee geholpen en me duidelijk gemaakt dat ik me niet hoefde te schamen als ik het soms best pittig vond. Is heel normaal;)

    @Rhombi ga je het geslacht hier delen??:D:D:D
     
    Lelie44, Jaetje85 en Kaboutertjes vinden dit leuk.
  16. Rhombi

    Rhombi Bekend lid

    26 jul 2018
    669
    1.055
    93
    Vrouw
    Jaa doe ik! :thumup: Als de kleine het laat zien en ik het kan vinden haha. Ik moet het apparaat zelf besturen :eek:
     
    butterfly22 vindt dit leuk.
  17. butterfly22

    butterfly22 Bekend lid

    9 jan 2008
    901
    342
    63
    Vrouw
    o echt hahaha. Wie weet ben je wel een natuurtalent;)
    Hoelaat moet je?
     
  18. Rhombi

    Rhombi Bekend lid

    26 jul 2018
    669
    1.055
    93
    Vrouw
    Dat komt vast goed met de juiste instructies. Ik heb nog niet gehoord dat het mensen niet gelukt is en in Delft doen ze het al een tijdje zo.

    We zijn om 16.00 aan de beurt dus even de dag nog doorkomen haha. Ik ga maar aan de bergen was wegvouwen :roflmao:
     
  19. Lalalola

    Lalalola Niet meer actief

    @Jaetje85 ik kijk er wel op terug als een zware tijd. Ik had me van tevoren wel een roze wolk voorgesteld en had zo'n lange kinderwens dat ik me na de bevalling schuldig voelde dat het toch wel tegenviel. Wat bij mij hielp is lekker de tranen laten gaan en ik had een kraamhulp waar ik lekker bij kon uithuilen en ook een vriendin die zelf geen kinderen heeft maar wel een depressie heeft meegemaakt dus mijn gevoelens goed kon begrijpen. Ik dacht wel waarom heeft niemand gezegd dat het eigenlijk heel erg tegenvalt die eerste weken? Maar dat kan natuurlijk voor iedereen anders zijn. Ik denk dat je pas weet hoe het is als je het zelf meemaakt en het is lastig om je daarop voor te bereiden. Het belangrijkste is denk ik dat als je niet lekker in je vel zit dat je aan de bel trekt. En ook aan je omgeving durft te vragen of ze willen helpen met de kleine. De uren dat iemand even buiten met de wagen ging lopen of de nachten dat hij een keer bij opa en oma bleef slapen hebben mij veel goeds gedaan.
     
    Jaetje85 vindt dit leuk.
  20. Lalalola

    Lalalola Niet meer actief

    @Kaboutertjes jij zegt nu dat dat prachtige koppie alles goedmaakt. Ik weet nog van mijn kraamperiode dat ik mijn gevoelens uitte en dat veel mensen ook tegen mij zeiden: maar dat prachtige kindje is het helemaal waard hè? En dan keek ik naar mijn zoontje maar dan voelde ik dat niet zo en voelde ik me zelfs enorm schuldig naar hem toe. Die gevoelens kwamen voor mij echt pas veel later.
     

Deel Deze Pagina