Meningen die nou niet echt populair zijn...

Discussie in 'De lounge' gestart door Iertje81, 14 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SAARC

    SAARC Fanatiek lid

    16 nov 2018
    1.676
    2.387
    113
    Zucht, ook weer zo'n voorbeeld van artsen die het beter denken te weten. Ze noemen het niet voor niks moederinstinct.
     
  2. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ook deze drukt me met de neus op de feiten. Mijn schoonzusje heeft zeg maar het vervelendste kind op een verjaardag / visite. Schoonzusje is ook naast familie een hele goede vriendin. Maar ik merk dat als ze met haar kindje is dat dit al mijn energie vreet en daardoor weer ik haar steeds meer. En ik niet alleen dat hebben dus alle vriendinnen en veel familie leden. We houden heel veel van haar en haar kindje maar dat kind zit overal aan, klimt overal op, trekt alles overhoop en word nooit gecorrigeerd. Het enige wat we horen is ja zo zijn kinderen nou eenmaal. De laatste keer dat we haar zagen heeft man voor het eerst tegen haar gezegt nee zo zijn kinderen niet zo zijn kinderen die niet gecorrigeerd worden.
    Jij zegt zelf een kind te hebben die niet altijd als beste luisterd op bijv. Verjaardagen. Hoe zou jij het fijn vinden om benaderd te worden in zo een situatie? Wij kijken elkaar alleen maar aan, zeggen er niets van maar zijn blij als ze weer gaan. En eerlijk ik ben bang dat ze het zonder die woorden toch wel voelen.
     
  3. Petra82

    Petra82 Fanatiek lid

    10 jul 2008
    1.600
    1.315
    113
    Westland
    Kijk, en dan is het juist "minder erg", zolang ik maar het gevoel krijg, dat niet alle acties van je kind zomaar weggewuifd worden onder het mom van "ja maar hij/zij heeft...., dus ik ga achterover leunen en hem/haar lekker zijn/haar gang laten gaan".

    Als die moeder van het betreffende meisje gelijk naar dat meisje was toegelopen en duidelijk had gemaakt aan haar dat dat absoluut niet de bedoeling is, dan had ik daar ongeacht de verdere uitkomst (of ze bijvoorbeeld sorry komt zeggen, of dat dat net even een stap te ver is) daar vrede mee gehad.
     
  4. Forumnaam

    Forumnaam Bekend lid

    19 okt 2019
    730
    1.492
    93
    Graag gedaan! Fijn dat je er wat aan heb! Het kan écht bijdrage leveren aan welzijn van kinderen met ander gedrag. Bij mijn andere kind en stiefkind zeggen we ook wel makkelijker nee, niet doen of klaar nu. Heerlijk makkelijk en effectief. Maar bij zoontje moet je anders aansluiten en dat doe ik zelf ook bij onbekende kinderen of kinderen die na 1x niet luisteren. Stukje uitleg toevoegen aan je boodschap werkt zoveel effectiever en geeft een kind zo veel goeds.
    eigenlijk is het voor dit kind sneu dat ouders dus (op het eerste oog) weinig doen om ongewenst gedrag aan te pakken. Het is belangrijk te realiseren dat dit het normaal is voor het kind. Maar in jouw huis zijn jouw regels. Ik begin vaak de tekst met kom eens hier vriendje/boefje (vriendelijke toon zorg dat je echt contact heb) benoem het feitelijke gedag, bijvoorbeeld: je klom net op de vensterbank, maar weet jij waar een vensterbank eigenlijk voor is? Voor plantjes, decoratie, etc. Een vensterbank is toch niet om op te zitten? Weet je wat er kan gebeuren als je op een vensterbank klimt? Dan kan je vallen of er kan per ongeluk iets van de vensterbank af vallen. Dat is niet de bedoeling toch? Dan bijvoorbeeld verwijzen naar klimmen kan wel in de tuin of misschien kan je een leuke tekening maken, spelen met.... er is dan echt wel kans dat het kind iets anders gaat doen. Dan kan je het gesprek afsluiten met: goed zo kanjer!
    Mocht hij later weer klimmen op de vensterbank dan loop ik vaak heen en fluister ik: weet je nog waar we het net over hadden gehad? We willen toch geen ongelukken. Ongewenst gedrag is niet in een keer weg. Maar waar eerst 10x ongewenste situaties zijn, is het de keer erna misschien 6x (zie dat niet als 6x fout, maar als 4x minder fout) je kan ook vragen: hoe kunnen we ervoor zorgen dat je niet ..... doet, maar lief kan spelen?
     
    Kes, NiVa0230, Maev en 3 anderen vinden dit leuk.
  5. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Nogmaals dank je wel. Ik ga (als we straks na corona weer samen mogen komen) toch eens proberen het op deze manier op te pakken met nichtje. Want ik zou het heel fijn vinden als ik het gewoon gezellig vind als ze er is. Dochter vind haar namelijk ook heel lief maar word ook heel zenuwachtig van al dat "stoute" gedrag. Als ze met dochter haar speelgoed gooit om er daarna niet eens mee te spelen dan ruimt dochter het meteen lief op. Want die weet, waar we niet mee spelen ruimen we op. Die is dus ook echt moe na een paar uurtjes met haar nichtje want die gaat op haar tenen lopen om het gedrag van nichtje te compenseren.
     
    Kolibrie2, breister en Forumnaam vinden dit leuk.
  6. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Dank je wel voor dit extra stukje inzicht. Ik probeer het vaak wel, maar besef mij opeens door jouw dat ik het gewoon altijd zo moet doen en daar bewuster mee bezig moet zijn.
     
    breister, GossipGirlxoxo en Forumnaam vinden dit leuk.
  7. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Precies dat gevoel kreeg ik ook! Ik probeer bij dochter zo bewust mogelijk positief op te voeden maar als ze eenmaal mijn irritatie punt bereikt schiet het daarbij in. Daar kan ik echt veel meer in bereiken als ik er bij stil ga staan.
     
  8. Forumnaam

    Forumnaam Bekend lid

    19 okt 2019
    730
    1.492
    93
    #2008 Forumnaam, 26 apr 2020
    Laatst bewerkt: 26 apr 2020
    Wat je bijvoorbeeld kan doen is bepaald speelgoed neer zetten, bepaald speelgoed weg leggen vooraf. Als het kindje graag gooit, dan is hard plastic of houten speelgoed ongewenst gooi materiaal. Maar misschien heb je ergens een zachte bal of knuffeltje waarmee ze wel mag gooien in een bepaald hoek van de kamer. Dan kan je bijvoorbeeld zeggen: kom eens grote meid, vind je gooien zo leuk? Leuk hè om het te zien vliegen. Maar kijk: dit is hard, dat kan zorgen dat er iets stuk gaat of dat iemand zich bezeerd. Weet je waar je beter mee kan gooien? Met deze bal/knuffel. Eventueel zet je een mand neer: kijk meid! Je kan de bal in de mand gooien (of bijvoorbeeld onder de eettafel als daar niemand zit) en dan weer pakken en opnieuw gooien.
    Mislukt het een keer? Blijf rustig en probeer het nog een keer uit te leggen.
    Gaat het nog steeds fout kan je de keuze stellen: jij mag kiezen: je kan of de bal/knuffel in de bak/onder te tafel gooien, of ik zet deze spullen weg, want dan lukt het nog niet zo goed om hiermee te spelen. Dan kunnen we een ander keertje weer oefenen. Wat wil je: lief ermee spelen? Of wil je dat ik het weg leg?
    Soms kan een beloning in het vooruitzicht stellen ook werken: als je nu even lekker speelt krijg je straks: een ijsje/snoepje/drinken/bellenblaas
     
  9. Forumnaam

    Forumnaam Bekend lid

    19 okt 2019
    730
    1.492
    93
    #2009 Forumnaam, 26 apr 2020
    Laatst bewerkt: 26 apr 2020
    Situatie even doorbreken kan ook helpen: kom eens even zitten en dan klop je op je schoot of naast je op de bank. Even praatje maken of iets vragen/even kroelen/knuffelen. En soms gewoon even afleiden. Negatief gedrag negeren: positief alternatief er tegen over stellen. Zou jij mij even willen helpen? Dit moet even op tafel gezet worden Of wil jij de bloemetjes even water geven?

    En mocht je toch een keer uit de bocht vliegen (we zijn ten slotte niet perfect) dan geeft dat niks. Maar ga daarna gewoon even terug: sorry dat ik net bozig reageerde, dan uitleg waarom het gebeurde, oplossing voor hoe nu verder, vragen: hebben we een afspraak? Ja? Oké handje schudden? Veel plezier!
     
  10. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Ik kan mij enorm irriteren aan de term ‘Woningsdag’. Het heet Koningsdag mensen.

    dat ze ‘woningsdag’ in reclames gebruiken is al erg genoeg:|
     
    Kolibrie2, Adje, mamavanmimi en 14 anderen vinden dit leuk.
  11. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik dacht dat het telkens autocorrect was maar het is dus echt een woord?
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  12. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Haha ja! Om te promoten dat mensen thuis moeten blijven...
     
    citroenrasp en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  13. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Nou voor mij is het gewoon een dag net als alle andere dagen de afgelopen 6 weken. :rolleyes:

    Baal er wel een beetje van dat het de eerste koningsdag in 4 jaar is met lekker weer en we juist nu niets kunnen doen. Uit ellende hebben we met het personeel maar besproken dat iedereen morgen gaat werken want niemand wil thuis zijn als ze toch niet op pad mogen.
     
    Gewooniemand, Ysabella, Lisa280887 en 2 anderen vinden dit leuk.
  14. din0

    din0 Fanatiek lid

    14 aug 2011
    4.494
    1.466
    113
    Ik moet wel zeggen vaak schaam ik me wel hoor.
    Ze is soms ook onhandig en ongeduldig.
    Dat brengt wel eens momenten dat ik wens dat er een gat is om in te verdwijnen.
    Maar ik zelf kan ook boos worden wij wonen hier nu 7 jaar en door haar acties komt niemand aan de deur kom je buiten spelen.
    En als ze buiten is heeft ze altijd wel iets gedaan volgens buurt kinderen 9 op de 10 keer is dat niet waar.
    En ze zit ook nog 2 wijken verder op school dus aansluiting via school is er niet.
    Hoop op een dag dat ze op nieuw mag beginnen mochten wij een ander huis hebben.

    En dat ze de rust kan pakken en gewoon lkkr mee kan met anderen.
    Ik vind gewoon niet dat je de schuld mag geven aan een diagnose.
    Bij verkeerd gedrag.
     
  15. Forumnaam

    Forumnaam Bekend lid

    19 okt 2019
    730
    1.492
    93
    O ja die is inderdaad rot, dat anderen zeggen dat je kind iets gedaan heeft als het niet zo is. Mijn kind krijgt ook met regelmaat vals de schuld van iets. (Hij doet het vaak genoeg wel, maar) als hij dan een keer wel lief en goed aan het spelen is en worden vals beschuldigd dan wordt eigenlijk de goede dag voor je kind alsnog verpest en wordt je kind ook minder gemotiveerd om goed te blijven doen: want ik krijg toch wel de schuld van anderen.
    Heb jij psychologische hulp voor C? Wij zijn via huisarts op ons verzoek doorverwezen naar een kinderpsycholoog. Mijn doel hiervan is ons zoontje leren om te gaan met zijn emoties en handvatten te bieden om niet zo boos te worden en hulp te vragen. Om te voorkomen dat hij straks geen vriendjes meer heeft. Bij ons in de buurt gaat het wel goed, mede doordat ik met de kinderen in gesprek blijf en bij escalatie direct kom om te helpen constructief aanspreken van de kids, maar op school niet zo, mede doordat daar gewoon afgestraft en afgewezen wordt ipv opbouwend aanspreken. Wij zijn nu vooral ons zoontje aan het leren: ‘als je voelt dat je boos wordt of verdrietig, ga dan praten en vragen in plaats van huilen en schreeuwen’ en dat werkt wel. Niet 100% van de tijd. Maar al zeker 80% . En als het mis gaat ga ik (eerst troosten) dan in gesprek: wat is er gebeurd? Waarom gebeurde .....? Hoe reageerde jij? Wat had je gewild? En dan tips geven hoe hij het wel aan kan pakken.

    Ik hoorde van ons achter + overbuurmeisje (ouders gescheiden en wonen twee straten achter elkaar) dat ze van haar moeder niet meer met mijn dochter mag spelen, omdat mijn zoontje soms rare dingen zegt (woorden met pis of kut :|) Meiden gingen al vanaf de geboorte met elkaar om. Dus nu komt ze alleen nog in de week dat ze bij haar vader is. Of op sommige momenten stiekem. Maar vindt dit wel sneu voor mijn dochter. Mijn dochter speelt normaal, is een leuke, sociale meid en heeft het zelf ook op momenten moeilijk met het gedrag van haar broertje. En dan wordt ze nu dus door moeder van haar vriendinnetje afgestraft voor haar broertje. Terwijl wij aan alle kanten bezig zijn met ons zoontje, zijn veel mensen niet bereid verder te kijken dan naar wat het meest in het oog springt.
    Ik ga vaak genoeg met de kindjes die ongewenst gedrag mee maken in gesprek. Ik probeer ze dan wat uitleg te geven. Mijn zoontje kan heel boos worden als iemand zijn spullen zomaar pakt bijvoorbeeld een step. Dan kan hij echt wel schreeuwen/schelden. Terwijl (inmiddels) als het kindje aan hem vraagt: mag ik even op je step? Dan zegt hij heel vaak ja. (Vorig jaar mocht niemand aan zijn spullen komen, onder geen enkele voorwaarde, niet eens perse omdat hij niet wilde delen, maar omdat hij heel bang was dat dingen stuk of kwijt raakten) Met hele kleine babystapjes tegelijk mogen nu inmiddels wel anderen met zijn spullen spelen. Maar hij vindt het heel belangrijk dat het wel aan hem gevraagd wordt. En soms twijfelt hij en dan zeg ik tegen hem: je kan toch zeggen ja maar doe je er wel voorzichtig mee? En dat lukt inmiddels heel goed. Maar mijn zoontje wordt aangekeken als boeman als hij boos wordt als iemand zonder te vragen met zijn spullen gaat en verder dan dat mijn zoontje boos wordt, wordt er dan niet gekeken. Ik probeer dan de andere kinderen wel uit te leggen dat als ze het hem vragen dat hij het dan vaak genoeg wel goed vindt en dan leg ik ze uit dat hij dat gewoon heel belangrijk vindt omdat hij anders bang is dat zijn spulletjes kwijt raken of stuk gaan. En dan soms grap ik wel eens erachter aan naar dat kindje: “ik weet het hij zit een beetje vreemd in elkaar maar hij bedoeld het niet zo kwaad” en dan lachen we samen en dat spelen ze lekker verder.

    En ik zorg er wel vaak voor dat als er wel kindjes aan het spelen zijn en ik deel snoepjes of drinken uit, dan laat ik mijn zoontje dat uitdelen. Of als ik wat bellenblaasjes heb gekocht dan mag hij die uitdelen. Vooral om de kinderen in de buurt wel te laten zien: hij is meer dan alleen maar zijn boosheid/onmacht.
     
    cosdy en Evanesco vinden dit leuk.
  16. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.624
    32.956
    113
    Maar als hij iets goeds doet, wordt dat zeker niet benoemd? Want zo gaat het vaak dacht ik; alleen het slechte wordt gezien maar de goede dingen niet. Lastig lijkt het me voor je maar ik vind dat je het heel goed aanpakt. Zal wel bakken energie kosten denk?
     
    Forumnaam vindt dit leuk.
  17. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    13.992
    18.696
    113
    Bij mij werd ook lang ontkend door artsen dat ik heupdysplasie had. Echt, die arrogantie soms...
     
  18. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    13.992
    18.696
    113
    Als ass'er ben ik het hier totaal niet mee eens! Bij mij duurde het tot mijn 18e om tot een diagnose te komen.
    Heb een aantal verkeerde diagnoses gehad ook, en ik ken meerdere vrouwen bij wie dat precies zo is gegaan. En toen ik later leraren van de middelbare school tegenkwam en vertelde over de diagnose waren zij toch wel enigszins verbaasd.

    Naast dat er verschillende types autisten bestaan, is het sowieso veel moeilijker om ass in meisjes/vrouwen te herkennen. Dus waarschijnlijk heeft het daarom zo lang geduurd bij mij.
     
    sannever, KleineLai, Zwierezwaai en 3 anderen vinden dit leuk.
  19. Forumnaam

    Forumnaam Bekend lid

    19 okt 2019
    730
    1.492
    93
    #2019 Forumnaam, 27 apr 2020
    Laatst bewerkt: 27 apr 2020
    Jazeker! Om maar even te citeren de juf zei en wat in het verslag stond van het gesprek wat we hebben gehad met school, intern begeleider, samenwerkingsverband: ‘de smileykaart helpt ons herinneren om positief op X te reageren’
    Oftewel ze moeten eraan herinnert worden om positief op mijn kind te reageren:(
    Terwijl hij bijvoorbeeld ook gewoon andere kinderen die zelf hun rits niet dicht kunnen maken helpt hun rits dicht doen, hij heel graag de juf helpt, etc.
    Dus ja het is zwaar en een heel gevecht. Maar het vechten helpt wel. Samenwerkingsverband heeft geobserveerd en geeft ook aan te zien dat hij wel graag goed wilt doen, maar het gewoon niet altijd lukt, dat hij heel open staat voor advies en handvatten, maar dat hij gewoon tijd, aandacht, begrip en advies nodig heeft.
    Maar goed ik zie die positieve dingen zelf wel en geniet volop van zijn liedjes die hij zingt over mij en hoeveel hij van mij houdt. Alle knuffels en kusjes die ik krijg en de lieve dingen die hij doet geven mij energie om te blijven vechten voor hem. Hij heeft echt wel door dat ik hem help om goed terecht te komen en geven hem vertrouwen om te proberen het juiste te doen en hoe meer ik praat met mensen over mijn zoontje en ik wat uitleg geef, hoe meer de omgeving leuker op hem reageert. Hij durfde zelfs van de week een bosje bloemen te geven aan de buurvrouw bij wie hij per ongeluk schade had veroorzaakt aan haar auto om zijn excuses aan te bieden. (Vorig jaar durfde hij helemaal geen sorry te zeggen als hij een foutje maakte) en nu kan hij iets toegeven en gepast excuses aanbieden. Dus het vechten biedt overwinningen en overwinningen bieden wel de kracht om door te blijven vechten
     
    cosdy en Iertje81 vinden dit leuk.
  20. din0

    din0 Fanatiek lid

    14 aug 2011
    4.494
    1.466
    113
    Het is hier een raar volkje dus aansluiting is er niet meer.
    Een jongen oud klas genoot wil nog wel eens met haar spelen.
    En die weet wel hoe ze is en kan zijn dus die pikt wel eens wat haha.
    Maar sneu is het wel voor haar.
    Ze zit wel op de zorgboerderij en gaat ze nu vaker de groep in er is altijd wel een begeleider bij.
    Dit hebben wij gedaan zodat ze wel kan spelen met anderen die allemaal wat moeten leren.
    Begeleiding is aan het afronden gelukkig.
    Wij kunnen altijd terug vallen dus dat is fijn.
     

Deel Deze Pagina