Huis kopen : bod afgewezen

Discussie in 'De lounge' gestart door Katelynn, 3 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Een kleine 2 weken terug hebben wij meerdere huizen bezichtigd waarvan 1 naar wens was en wij dus een bod hebben uitgebracht. Via inschrijving dus het moest ons ‘beste’ bod zijn.

    Ons bod :
    - bod ruim boven vraagprijs
    - ovb financiering
    - ovb bouwkundig rapport
    - ovb 2e bezichtiging met makelaar (was zonder ivm Corona)
    - overdracht 31 Juli

    De verkopende partij had al aangeven liefst de overdracht in November maar dat vonden wij op het moment van bod te lang duren.

    Zij hebben ons bod niet geaccepteerd , er is ons niet verteld waarom dan niet , dus we tasten in het duister en wij vermoeden dan ook dat de overdracht een obstakel is geweest. Zij hadden al een nieuw huis gekocht maar ivm verbouwen wilden ze de overdracht dus in November.

    Aankomende week gaan wij opnieuw bezichtigen , maar merk dat dit verhaal mij best dwars zit omdat we zo weinig weten.

    Wie heeft er tips mbt een bod doen , wat hadden wij (misschien) beter kunnen doen of niet kunnen doen. Wij gaan er vanuit dat het volgende huis ook op inschrijving zal gaan , dus het hele ‘onderhandelen’ zal dan (helaas) wegvallen.
     
  2. betties

    betties Fanatiek lid

    24 feb 2011
    1.954
    168
    63
    Hoe minder voorbehouden hoe aantrekkelijker... En je weet waarom het voor de verkoper november was dus dan is juli wel een heel eind eerder en dus voor hun best een probleem.... Dat lijkt me de reden. En vaak is het gewoon een ander bod dat beter past in wat zij willen, niet eens altijd een betere prijs.
    Ik hoor hier (waar het helemaal een gekkenhuis is) dat soms een persoonlijke brief nog wel eens wil helpen. Motiveert waarom je graag het huis wel en ga voor de gunfactor.

    Succes!
     
    GossipGirlxoxo, Paardenbloem en Katelynn vinden dit leuk.
  3. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Als het je dwars zit zou ik nog navraag doen naar de reden. (Want heb je er naar gevraagd?)
    Kijk als zij wel een koper vinden die de vraagprijs bied en wel de gewenste overdrachtsdatum wil zou ik daar eerder voor kiezen.
    Ook het ovb van een 2e bezichtiging zou mij als verkoper niet aantrekken. Tien keer liever iemand die het gewoon wil kopen (zekerheid).
    Mijn huis is verkocht net onder de vraagprijs (ik had er meer voor kunnen krijgen) maar zonder voorbehoud van financiering en de overdracht een maand later (ik wilde er zsm van af.) Dan lever ik dus liever wat ‘mogelijk’ geld in voor zekerheid.

    Het is gewoon een verkopersmarkt, dus zo min mogelijk voorbehouden en dus zoveel mogelijk zekerheid is mijn tip, succes!
     
  4. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.302
    5.920
    113
    Vrouw
    Nouja er zit best een groot gat tussen 31 juli en november. Dus ik denk dat dat best de reden kan zijn. Kan je het niet navragen?
     
  5. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.302
    5.920
    113
    Vrouw
    Is mijn ervaring ook inderdaad.. hoogste bod is lang niet altijd waar ze voor kiezen. Andere voorwaarden zijn net zo belangrijk of zelfs meer doorslaggevend. Wij hadden bij lange na niet het hoogste bod, maar wel gunfactor en gunstige overdracht.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  6. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    ‘Gunfactor’ was hier inderdaad ook van toepassing , ik vraag me dan dus wel af hoe aangezien wij alleen de verkopend makelaar hebben gezien en niet de huidige bewoners (?) maar ik heb dus geen idee hoe dat precies zit.

    Goed om verschillende perspectieven te lezen , om zo (hopelijk) een betere beslissing te maken voor het volgende huis en het volgende bod :)!

    Dank je wel :thumup:
     
  7. LVtje

    LVtje Fanatiek lid

    20 jan 2014
    3.128
    1.100
    113
    Vrouw
    Sowieso heb je heel veel ovb. Met name die ovb 2e bezichtiging ook, mensen willen zekerheid en dan heb je al ovb financiering, keuring én nog bezichtiging. Plus nog maanden eerder dan hun wens ... tja, als ik de verkoper was zou ik weinig zien in die voorwaarden.
     
    jessy77, rums, Appeltje85 en 20 anderen vinden dit leuk.
  8. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    De reden hebben wij nagevraagd bij onze makelaar (hij heeft dus ook het bod voor ons gedaan) , hij wist hier niet het antwoord op.

    Wel goed om even aan te geven dat we dit dus echt wel willen weten volgende keer.

    Klopt Juli is zeker eerder dan November , maar mede daarom ook een hoger bod gedaan. Het is goed om te lezen dat het dus niet altijd om het hoogste bod gaat.

    Wat ik vooral lastig vind is dat ik niet precies weet wat voor een beeld een bepaald bod afgeeft , en hoe een ‘gun’ factor beoordeeld word door de verkopend makelaar.

    Alle tips en al het commentaar neem ik dus zeker mee voor een volgend bod , gezien 2 van de punten die onder voorbehoud waren niet persee nodig waren -> de 2e bezichtiging & financiering.
     
  9. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Als ik nu zo lees wat jij zegt dan is het me helemaal duidelijk :roflmao: ik kan me dan ook meteen indenken waarom zij het bod niet hebben geaccepteerd!

    Moeten we het volgende keer toch wat anders aanpakken , was voor ons het allereerste bod op een huis ooit dus hier valt zeker nog wat te leren , maar uiteraard willen we niet -tig huizen bezichtigen en bieden dus dit gaat ons zeker helpen!

    Dank je voor je antwoord :)
     
  10. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Ja de eerste werkt echt tegen, dat zou ik persoonlijk nooit meer erin zetten, ik denk dat niet 1 verkoper hier een positief gevoel van krijgt ;) en de tweede is juist een voordeel tov de rest als dat niet nodig is. Maar dan moet je echt 1000% zeker weten dat het goed gaat met het geld. Bij mijn kopers was het een rijke vader die wel een centje overhad om het huis te kopen voor z’n dochter. ;)

    En persoonlijk denk ik inderdaad dat de aanvullende voorwaarden meer meetellen dan het bod zelf. Al telt dat natuurlijk zeker mee, maar het geeft 9 van de 10 keer niet de doorslag.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  11. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.396
    10.594
    113
    Je kunt aangeven dit echt te willen weten maar het is aan de verkopende partij of ze dit ook willen vertellen.
    De verkopende partij heeft de touwtjes in handen. Zij kiezen wat het best bij hen past.
    Jullie makelaar heeft jullie niet van te voren advies gegeven over jullie bod en voorbehouden? Jullie betalen hem/haar ervoor om zo goed mogelijk advies te geven waardoor je kansen zo groot mogelijk worden om het huis te kopen. Ook kan hij/zij proberen te polsen waar het op is stuk gelopen.
     
    Kolibrie2 en Katelynn vinden dit leuk.
  12. TotalBella

    TotalBella VIP lid

    11 apr 2019
    6.481
    6.168
    113
    Hebben jullie geen aankoopmakelaar? Die kan hier nl ook heel goed bij helpen.
     
    Jessi79 en Katelynn vinden dit leuk.
  13. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    2.839
    2.254
    113
    Ik kan me idd voorstellen dat jullie overdrachtadatum een obstakel is. Als in november hun nieuwe huis wordt opgeleverd moeten zij dus alternatieve woonruimte vinden voor 4 maanden. Dat is er eigenlijk niet, plus men moet dan 2x in korte tijd verhuizen
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  14. Bloem85

    Bloem85 Niet meer actief

    Waren er veel geïnteresseerden? Hoe veel hoger heb je geboden? Was de vraagprijs marktconform? Heb je WOZ-waarde opgezocht? Informatie vooraf van de verkopers over bijvoorbeeld de datum van verhuizen is belangrijke informatie van de kopers. Hier zou ik altijd op inspringen wil je echt kans maken op het huis!
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  15. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    En waar zou je ook heen moeten in die tussentijd?
     
    Syane en Katelynn vinden dit leuk.
  16. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Ja wij hebben een aankoop makelaar maar ivm de Corona maatregelen zijn alleen mijn partner en ik wezen bezichtigen , om die reden kwam de 2e bezichtiging ter sprake. Bij de huizen voor deze is hij bij de bezichtigingen geweest en heeft ons geadviseerd op dat gebied. Maar bij dit specifieke geval niet. Wij hebben op Vrijdags bezichtigt en op maandag was het Pasen , Dinsdag voor 12.00 moest het bod uitgebracht zijn.

    Misschien samenloop van omstandigheden / tijd geweest misschien ook niet. Goed om voor ons even te checken hoe en wat precies.
     
  17. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.034
    15.043
    113
    Ik zou als ik keus had jullie ook niet gekozen hebben.
    4x negatief/onzeker en maar 1x positief (meer geld). Verdeling is dan 80% slecht en 20% goed.

    Als ik minder geld maar wel de vraagprijs krijg en de rest is zeker/past in mijn planning zou ik die kiezen. Dat is financieel misschien minder aantrekkelijk maar 3x ovb is behoorlijk onzeker dus wie zegt dat jullie het echt kopen. Plus zeker 3 maanden overbruggen... dan slaat de weegschaal door naar minder geld
     
  18. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Ruim 10k boven vraagprijs (was geen bieden vanaf prijs) , naast gelegen huizen zijn voor plus/minus 20k minder verkocht dan VP. WOZ-waarde niet naar gekeken (wel goede tip).

    Ja die overdracht datum is dus belangrijker dan ik in eerste instantie gedacht had.
     
  19. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.396
    10.594
    113
    Overdrachtsdatum is super belangrijk. Zeker bij een gezin. Ze moeten dan twee keer verhuizen. Tussentijds iets anders huren. Als ze dat al vinden dan is dat wrs met een hele hoge huur. Eventueel extra kosten voor opslag van spullen. Dus dan is die 10k zo op. Nog exclusief de moeite, energie en tijd die dit kost.
    Jullie zitten zelf gehuurd? Zit je zelf met een deadline? Zo niet, dan absoluut akkoord gaan met de datum van de verkopers.
     
    Champetter en Katelynn vinden dit leuk.
  20. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Ja dat absoluut waar , ik zou dat zelf ook niet zien zitten hoor!

    Daarin ben vooral ik super brutaal geweest met de gedachte : jullie hebben al wat anders moet verbouwd worden , waarom dan nu al te koop zetten (reden geld of zekerheid met een vraagteken) is niet ons probleem :roflmao: (fout dus haha). Nu van geleerd - gaan we zeker niet meer doen :thumup:

    Nee wij hebben geen deadline zitten gehuurd voor ‘onbepaalde tijd’. Hoewel het liever eerder dan later mag zijn natuurlijk.
     
    Syane vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina