Termijn tussen overlijden en vakantie?

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door Lief of Stoer, 4 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.824
    2.675
    113
    't Gezellige Brabant
    Wij willen onze vakantie annuleren. Mijn schoonmoeder is gisteren overleden en we willen om diverse redenen niet meer gaan. Alleen vind onze vakantie pas plaats vanaf 12 juli. We hebben een annuleringsdekking afgesloten en mogen daar volgens de voorwaarden, tenminste zoals ik het lees, voor annuleren. Echter is het nu begin mei en de vakantie vangt pas over 2 maanden aan. Er staat niets over een termijn tussen overlijden en de vakantie in de voorwaarden. Dus de vraag, mogen wij annuleren met als reden dat schoonmoeder is overleden, ook al vangt de vakantie 2 maanden later aan? Hieronder een kopie van de annuleringsvoorwaarden....


    Annuleringsgarantie
    Indien u deze garantie afsluit, bent u gedekt voor: restitutie van de reeds betaalde bedragen, met uitzondering van administratiekosten en annuleringsgarantie. Restitutie naar rato van de verstreken tijd van de geplande verhuur, zonder administratiekosten, annuleringsgarantie en schoonmaakkosten, indien u uw accommodatie voor de geboekte vertrekdatum moet verlaten. De garantie keert enkel in een van de volgende gevallen uit:
    - Het overlijden van de verzekerde, een ziekte die de verzekerde treft en niet bekend was op het moment van ondertekening van de verhuurovereenkomst of een ongeluk dat plaatsvindt na de ondertekening.
    - Overlijden, ziekte of ongeval dat onder dezelfde voorwaarden de partner van de verzekerde treft, de door de huurder aangewezen medereizigers, zijn (groot)ouders of nakomelingen of de (groot)ouders of nakomelingen van zijn partner. -
    Overlijden van broers, zussen, schoonzonen of -dochters van de verzekerde.
    - Een oproep van de overheid, de rechterlijk of militaire macht of als jurylid.
    - Een verhindering ten gevolge van ontslag, een overplaatsing van de verzekerde of diens partner of door het faillissement van de onderneming die door de verzekerde wordt beheerd. De garantie keert in geval van ziekte of ongeval alleen uit op vertoning van een medische verklaring die is uitgegeven binnen 30 dagen voor de aankomstdatum (oudere verklaringen kunnen wij niet accepteren).
     
  2. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Volgens mij kun je alleen annuleren op grond van een overlijden als dat vlak voor, tijdens of vlak na (dus als degene op sterven ligt) een vakantie is. Dus niet als er twee maanden tussen zitten. Wat eigenlijk ook wel logisch is.

    Ik snap best dat er persoonlijke redenen kunnen meespelen en dat je nu niet meer wilt gaan. Maar dan zou je in principe altijd sterfgevallen en medische redenen kunnen aanvoeren, als er onbeperkte tijd mag zitten tussen de gebeurtenis en een vakantie/reis. En zo werkt het jammer genoeg niet. Je kunt het altijd navragen voor de zekerheid, maar ik ben bang dat het niet vergoed wordt.

    Heel veel sterkte toegewenst!
     
    floppie888, Novi, merah en 5 anderen vinden dit leuk.
  3. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    Dat denk ik ook.
     
    Lief of Stoer en olleke vinden dit leuk.
  4. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.578
    7.198
    113
    Gecondoleerd.

    Er staat inderdaad geen termijn genoemd, dus dan zou ik zeggen dat het voor alles tussen boekingsdatum en vakantie geldt. Ergens kan ik het me niet voorstellen, maar dan hadden ze dat moeten toelichten, dus ik denk dat je kan annuleren.

    Maar kan je anders niet vanwege corona annuleren?
     
  5. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Gecondoleerd.

    Ik verwacht dat je annuleringsverzekering dit niet dekt. Maar bel ze, dan weet je het zeker.

    Toch wil ik je een andere overweging meegeven. Je schoonmoeder is eergisteren pas overleden. De schok is nu erg groot. Er moet nu van alles geregeld worden. En daarnaast heb je natuurlijk te dealen met het verdriet en het gemis, dat je nu nog maar nauwelijks kunt bevatten. :(
    Heel begrijpelijk dat je hoofd nu niet naar vakantie staat.
    Maar misschien is deze emotionele periode niet het beste moment om te besluiten over je vakantie. Juist omdat het nog zo rauw en heftig is.
    Over 2 maanden is het verdriet nog steeds groot. Maar misschien is er dan ook wel de behoefte om er even tussenuit te zijn. En dan kan dan, in die fase van het rouwproces, ook best goed zijn. Het zal een andere vakantie zijn dan normaal, je zult het waarschijnlijk veel minder uitbundig vieren. Maar een samenzijn, even loskomen van alles dat na een overlijden geregeld moet worden, delen in je verdriet maar ook voorzichtig weer vooruit kijken...

    Ik zou denk ik nog niet annuleren. Misschien al wel contact opnemen met de annuleringsverzekering om te vragen hoe ze hiermee omgaan, ook als je besluit om pas over een maand of misschien 1 of 2 weken voor vertrek te annuleren. En dan zou ik echt even afwachten hoe je je dan voelt.
     
    Madeliefke, Vero0504, Zomerbloem en 18 anderen vinden dit leuk.
  6. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.578
    3.804
    113
    #6 olleke, 5 mei 2020
    Laatst bewerkt: 5 mei 2020
    Gecondoleerd.
    Zou je schoonmoeder mee gaan op deze vakantie en staat ze op dezelfde polis? Dan zijn er volgens mij wel mogelijkheden.
    Anders denk ik dat je niet op grond van dit sterfgeval kan annuleren. Zou ik ook onlogisch vinden eerlijk gezegd, hoe vervelend het voor jullie ook is.
    Maar ik zou sowieso niet annuleren nu (effe corona buiten beschouwing gelaten dan). De emoties zijn nog erg vers. Wie weet hoe jullie over 2 maanden er in staan.
     
    Poolvos, Huismuisie en Lief of Stoer vinden dit leuk.
  7. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    Hier ben ik het mee eens.
    Mijn moeder overleed 19 feb. jl. Als corona er niet was ik eind maart een lang weekend weg geweest met een goede vriendin en mijn dochter. En begin juni een week naar de zon alleen met dochter. Helaas gooide corona roet in het eten :( Leek mij heerlijk om er even tussenuit te zijn na alles.


     
    Lief of Stoer vindt dit leuk.
  8. meintje

    meintje Fanatiek lid

    9 jul 2008
    2.610
    928
    113
    Kun je toelichten waarom een overlijden nu een vakantie over twee maanden in de weg zou kunnen zitten? Zou schoonmoeder meegaan?
    Denk niet dat dit gedekt zal zijn en zou dat ook onlogisch vinden, dan kunnen heel veel mensen hun vakantie annuleren omdat er ergens in het jaar? iemand overleden is binnen familie.
    Mocht ze me op vakantie gaan en dus op de polis van de annuleringsverzekering staan is het een totaal ander verhaal natuurlijk.
    Veel sterkte.
     
    NiVa0230, Huismuisie, Syane en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  9. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.578
    7.198
    113
    Heb je de tekst van de garantiepolis gelezen?
     
  10. meintje

    meintje Fanatiek lid

    9 jul 2008
    2.610
    928
    113
    Ja, als schoonmoeder mee op vakantie zou zijn gegaan valt het wel onder de annulering, logisch. Of als schoonmoeder net voor of tijdens de vakantie zou overlijden. Nu gaat het over een overlijden 2 maanden voor de eigenlijke vakantie....Maar of schoonmoeder mee zou gaan of niet, dat weet je toch niet nu? Ts heeft toch niet aangegeven of schoonmoeder mee op vakantie zou gaan?
    Ik lees het alsof ze eigenlijk op vakantie zouden gaan maar om diverse redenen nu niet meer willen gaan en daarvoor het overlijden van schoonmoeder aan willen halen als reden van annuleren. Maar misschien zit ik ernaast een zit het anders, maar dat kan ts aangeven.
     
    GossipGirlxoxo en sumer93 vinden dit leuk.
  11. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.578
    7.198
    113
    Zoals jij het interpreteert staat het er mijns inziens niet. Naast diegene die meegaan geldt het ook voor de naaste familie van de verzekerde.
     
  12. meintje

    meintje Fanatiek lid

    9 jul 2008
    2.610
    928
    113
    Nou, ik neem toch echt aan dat een overlijden binnen de familie 2 maanden voor iemand op vakantie gaat geen geldige reden is tot annuleren wanneer de overleden persoon in kwestie geen deel uit maakt van het reisgezelschap....
    Maar goed, misschien moet ts even bellen en het voorleggen. Dan heeft ze antwoord.
     
    lovewinnie, GossipGirlxoxo en olleke vinden dit leuk.
  13. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.578
    7.198
    113
    Over een termijn wordt verder niet gesproken... , het ging mij over het feit dat volgens jou het overlijden van de schoonmoeder alleen als annulering zou gelden als zij zelf ook meeging en dat wilde ik even rechtzetten voordat TS eventueel daar nog onzeker over zou worden.
     
  14. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.824
    2.675
    113
    't Gezellige Brabant
    Nee, en dat is precies mijn punt. Er wordt nergens over een termijn gesproken en zij valt idd gewoon onder dekking alszijnde naaste familie. Het maakt niet uit in deze of zij mee zou gaan of niet. Zoals het er staat zou het gewoon mogen. Ik vroeg me alleen af of er mensen zijn die er ervaring mee hebben. Want eigenlijk wil ik me niet met een kluitje het riet in laten sturen als ze zeggen "ja maar dat is nog 2 maanden weg". Zo staat het er namelijk niet.
     
  15. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.578
    7.198
    113
    Heb je de hele polis doorgelezen? Staat er ook op een andere plek niets over een termijn? Zo niet dan sta je qua letter van de tekst wel sterk
     
    Lief of Stoer vindt dit leuk.
  16. Kon 87

    Kon 87 Bekend lid

    28 aug 2015
    664
    663
    93
    Vrouw
    Er staat in de polis geen termijn inderdaad. Maar ze mogen in redelijkheid ook wel een beetje "common sense" verwachten. Anders zou je ook je vakantie mogen annuleren als naaste familie 6 maanden of een jaar ervoor is overleden. Beetje van de zotte. Het overlijden zal net tijdens of vlak voor de reis moeten plaatsvinden (als in: anders kun je niet bij de begrafenis zijn). Er moet namelijk een bepaalde verhindering zijn die buiten jouw macht ligt. Anders probeer je gewoon het risico van jouw emotionele gesteldheid neer te leggen bij de luchtvaartmaatschappij/reisorganisatie. En als ze dat gaan accepteren wordt die verzekeringspolis onbetaalbaar.
     
    NiVa0230, meintje, Jessi79 en 2 anderen vinden dit leuk.
  17. Kramertje

    Kramertje VIP lid

    4 apr 2019
    6.779
    5.545
    113
    Vrouw
    Allereerst gecondoleerd.

    Voor wat betreft jouw vraag, je vakantie welke pas over 2 maanden is valt niet onder de annuleringsvoorwaarde. Stel dat je einde van de week op vakantie zou gaan zou je wel mogen annuleren, maar niet op voorhand 2 maanden van te voren. Het is zoals Kon 87 hierboven ook reeds aangeeft. Annulering bij overlijden is alleen net voor de vakantie en je daardoor niet bij de uitvaart aanwezig kan zijn of tijdens je vakantie en iemand in de 1e of 2e graad overlijdt. In dit geval speelt dat niet en zal je niet je kosten vergoed krijgen als je annuleert (ik heb familie met een verzekeringskantoor dus weet er wel het een en ander van).
     
  18. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.490
    860
    113
    Nee dit ga je niet vergoed krijgen.

    Als ze wel mee zou gaan is er wel een kans op vergoeding.

    Heb dit met sterfgeval 3wkn voor vertrek aan de hand gehad binnen de fam.
    Uitvaard is geweest dus geen reden tot annuleren helaas.
     
    Huismuisie, GossipGirlxoxo en Lief of Stoer vinden dit leuk.
  19. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.490
    860
    113
    En natuurlijk gecondoleerd en veel sterkte!
     
    Lief of Stoer vindt dit leuk.
  20. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.578
    7.198
    113
    @Lief of Stoer heb je inmiddels al contact gehad met de verzekeringsmaatschappij?
     
    Syane vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina